-
Το έχω ψάξει και με δικηγόρο και με λογιστή. Όλα αυτά τα πλεονεκτηματα για τέτοιου είδους συναλλαγές αφορούν τα παιδιά των ιδιοκτητών (τον πατέρα μου). Αν δεν γίνει τώρα η μετάβαση μετά θάνατον πρέπει να τρέξω σε πρωτοδικεια,να παίρνω πιστοποιητικα εγγυτητας συγγενών και ταυτόχρονα συναφή. Γι αυτό και καταλήξαμε σε μια εικονική πώληση.
-
Αφού το έχεις ψάξει, που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Θα γίνει η μεταβίβαση και όλα ok.
-
Δεν με καταλάβατε.. Οι παραπάνω ευκολίες ισχύουν μόνο από γονιό σε παιδί και η ηλικία του παιδιού δεν παίζει κανέναν ρόλο. Εγώ σαν εγγονός χάνω το προνόμιο του εγγυτερου συγγενή οπότε οι διαδικασίες λειτουργούν σαν να είμαι ξένος. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν είναι δυνατόν να γίνει μεταβίβαση σε ανήλικο.
-
Αν δεν κάνω λάθος μπορεί ο παππούς σου να στο κάνει δωρεά. Αλλά αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι δικηγόροι.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον. Δευτέρα θα το ρωτήσω αυτό και μόλις διελευκανω το ζήτημα θα αναρτήσω μια δημοσίευση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικα, κοστοι και άλλες φορολογικές λεπτομέρειες. Ευχαριστώ και πάλι.
-
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για μια καπως ιδιαιτερη περιπτωση. Προκειται για οχημα το οποιο ειναι ακινητο, θελουμε να το παμε για οριστικη διαγραφη, ομως ανηκει σε θανοντα. Πρεπει ο κληρονομος να το μεταβιβασει πρωτα στο ονομα του για να το διαγραψει; κι αν το μεταβιβασει, χρειαζεται να γινει οπως στην μεταβιβαση σε περιπτωση πωλησης, πληρωνοντας τα αντιστοιχα τελη; χρειαζεται επισης και χαρτι απο κτεο; το αυτοκινητο εχει σοβαρη βλαβη, ειναι ασυμφορο προς επισκευη, δεν εχει περασει κτεο καμποσα χρονια. Να επισκευαστει για να περασει κτεο για να μεταβιβαστει και να διαγραφει ειναι κριμα και παραλογο, ωστοσο δεν ξερω τι ισχυει και με το ελληνικο δημοσιο κανεις δε μπορει να ειναι σιγουρος. Γνωριζει καποιος να με διαφωτισει; ευχαριστω πολυ
-
Αν υπάρχει κληρονομητήριο μπορεί να κάνει την διαγραφή αμέσως.
-
Ειναι σιγουρο αυτο; ο λογιστης δε φαινεται να γνωριζει, οι εφοριακοι ειναι λιγακι απροθυμοι να εξηγησουν τη διαδικασια και βρισκομαστε καπου στη μεση. Υπαρχει κληρονομητηριο παντως
-
Θα ρωτήσεις στο υπουργείο συγκοινωνιών τότε.
-
καλησπερες.να ρωτησω λιγο και γω.πλεον εχω ακουσει οτι για να προβεις σε μεταβιβαση χρειαζεται μια βεβαιωση τελων κυκλοφοριας απο την εφορια.ισχυει κατι τετοιο?
μεταβιβασεις γινονται ακομα στα κεπ?αλλιως σε σχολη οδηγων,ποσο παει το μαλλι?
-
Ο χρήστης mixalis_peugeot έγραψε:
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση και σαφή απάντηση. Όσο για την ασφάλεια ? Επειδή θα παραδώσω πινακίδες μετά την μεταβίβαση και θα τις πάρω το Πάσχα θα μπορέσω να εκδωσω ασφαλιστήριο λόγω ηλικίας ? Ευχαριστώ και πάλι.Aν καταθέσεις πινακίδες δεν χρειάζεσαι ασφάλεια.Ασφαλιστήριο κάνει το όχημα,όχι ο κάτοχος ,δεν είναι απαραίτητο να έχει δίπλωμα ο κάτοχος.Βάλε για οδηγό τον πατέρα σου.
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
καλησπερες.να ρωτησω λιγο και γω.πλεον εχω ακουσει οτι για να προβεις σε μεταβιβαση χρειαζεται μια βεβαιωση τελων κυκλοφοριας απο την εφορια.ισχυει κατι τετοιο? ΝΑΙ, ένα print screen συνήθως και μια σφραγίδα της ΔΟΥ αρκείμεταβιβασεις γινονται ακομα στα κεπ?αλλιως σε σχολη οδηγων,ποσο παει το μαλλι?
ΚΕΠ όχι, στη δνση συγκοινωνιών να ξεμπερδέψεις αμέσως.
-
οπερ και εγενετο
πηγα προχθες στην ανατολικη θεσσαλονικη και ξεμπερδεψα μπαμ μπαμ.
επισης ειχε μηχανακι της πειραιως με αυτοματοποιημενη διαδικασια για το παραβολο
ερωτηση δευτερη.ενδιαφερομαι να παρω αμαξι απο γνωστο.δε μπορει ομως να ερθει στη μεταβιβαση και θα παω μονος.γινεται να μου κανει εξουσιοδοτητση στην αστυνομια?τι αλλο θα χρειαστω?και επικυρωμενη φωτοτυπια ταυτοτητας?
-
Θέλω να πουλήσω νέο αυτοκίνητο (έτους) που μέχρι και το 2015 απαλλασόταν από τέλη κυκλοφορίας.
Θα μου ζητήσουν στο Υπουργείο τη βεβαίωση τελών από την εφορία;
ΚΤΕΟ;
Εχει τύχει σε κανένα; -
Βεβαίωση μηδενικών τελών ίσως. ΚΤΕΟ φυσικά και όχι αφού δεν είναι τετραετίας.
-
Καλημέρα σε όλους . Έχω το εξής πρόβλημα. Ο παππούς μου και ο αδερφός του είχαν ένα αυτοκίνητο από κοινού δηλωμένο και είχαν καταθέσει τις πινακίδες εδώ και 3-4 χρόνια . Ο παππούς μου όμως πέθανε και ο πατέρας μου δεν είχε κάνει αποδοχή κληρονομιάς(έχει παρέλθει η προθεσμία). Τώρα αν θέλουμε να ξαναβγάλουμε πινακίδες μπορεί να τις πάρει ο αδερφός του παππού μου που είναι εν ζωή ή απαιτείται άλλη πιο σύνθετη διαδικασία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση και καλές γιορτές να έχουμε
-
Μπορεί να τις πάρει ο αδελφός του αφού ειναι συνιδιοκτήτης.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και κάτι τελευταίο αν γνωρίζετε υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος;
-
Θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, να ασφαλιστεί και ενδεχομένως να περάσει κτεο.
-
Και πάλι χίλια ευχαριστώ είχα ρωτήσει παντού και κανένας δεν μου έδινε μια σαφή απάντηση.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης