Πρόσφατα πήγα για σέρβις τα 2 αυτοκίνητα που οδηγώ. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η χαώδης διαφορά στο κόστος.
Για το VW Golf 1,6 IV μοντέλο 2002 το εξουσιοδοτημένο κατάστημα μου χρέωσε 500 ευρώ. Τιμή εξωφρενική αν και συμπεριελάμβανε το κόστος για τα τακάκια και το κόστος για ένα καθαρισμό (στο κινητήρα νομίζω στο injection) το οποίο όμως κόστισε μόλις 30 ευρώ.
Για το Renault Clio 1,2 16V μοντέλο 2001 πάλι σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα μου χρέωσαν 250 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του κόστους για τα τακάκια, υαλοκαθαριστήρες και μια μικροφαναρτζίδηκη δουλειά.
Και τα 2 ήταν για τα 30.000χλμ, πρώτο σέρβις (λάδια στα 15.000χλμ. και για τα 2). Παλιότερα είχα ένα Saxo το οποίο έκανε σέρβις κάθε 7.500χλμ με κόστος ποτέ πάνω απο 200 ευρώ.
Πάντα προτιμώ εξουσιοδοτημένο σέρβις και τέτοιες διαφορές πίστευω είναι αδιανόητες. Εσείς πόσο πληρώνεται για το σέρβις του αυτοκινήτου σας? Σας φαίνονται δικαιολογημένες τέτοιες διαφορές?
Υ.Γ. Γνωρίζω πως τα μη εξουσιοδοτημένα είναι φθηνότερα αλλά νομίζω οτι δεν προσφέρουν τα ίδια επίπεδα υπηρεσιών και αξιοπιστίας.