-
120€ με απόδειξη για όλα αυτά μια χαρά είναι η τιμή.
-
Ισως ήμουν υπερβολικος για την τιμή τελικά...
-
Service Skoda Fabia 1.4 16V 101PS, mod. 2003, 150.000 km, σε γενικό συνεργείο:
Λιπαντικό Liqui Moly Top Tec 5w-40 (5lt, κράτησα το 1lt), 30 €
Motorkote, 10 €
Φίλτρο λαδιού Bosch, 4 €
Φίλτρο αέρα Febi, 6 €
Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα Bosch, 15 €
Απολυμαντικό καμπίνας, 5 €
Μπουζί 3άκιδα NGK, 15 €
Καθαρισμός πεταλούδας γκαζιού
Σύνδεση στο OBD διαγνωστικό
Γενικός έλεγχος
Σύνολο 120 € (85 € αναλώσιμα, τα είχα αγοράσει εγώ, 35 € εργασία)
-
Μικρό service & έλεγχος σε Οpel Mokka diesel 1.6
- 5.2 λίτρα λαδάκια Opel Dexos 2
- Φιλτρο λαδιού
- Φιλτρο αέρα
- Τακάκια πίσω (αλλαγή)
- Ρύθμιση αμορτισέρ στο πορτπαγκαζ
- Διαγνωστικος έλεγχος
Σύνολο 120 Ευρώ με απόδειξη σε εξειδικευμένο Opel. Πολύ εξυπηρετικοί και σχολαστικοί, απάντησαν σε ολες τις ερωτήσεις μου και μου έλυσαν αρκετές απορίες.
Αλλά η τιμή νομίζω οτι είναι ελαφρώς τσιμπημένη
Η τιμη καλη με τοσα λιτρα λαδι και αλλαγη πισω τακακιων. Εχεις ιδεα τι λαδια εβαλε( τα GM καταλαβαινω), τι μαρκα τακακια και τι μαρκα φιλτρα? Το κοστος μεταβαλεται πολυ αναλογα τη μαρκα και τη ποιοτητα.
-
Service Skoda Fabia 1.4 16V 101PS, mod. 2003, 150.000 km, σε γενικό συνεργείο:
Λιπαντικό Liqui Moly Top Tec 5w-40 (5lt, κράτησα το 1lt), 30 €
Motorkote, 10 €
Φίλτρο λαδιού Bosch, 4 €
Φίλτρο αέρα Febi, 6 €
Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα Bosch, 15 €
Απολυμαντικό καμπίνας, 5 €
Μπουζί 3άκιδα NGK, 15 €
Καθαρισμός πεταλούδας γκαζιού
Σύνδεση στο OBD διαγνωστικό
Γενικός έλεγχος
Σύνολο 120 € (85 € αναλώσιμα, τα είχα αγοράσει εγώ, 35 € εργασία)
Θα ηθελα εντυπωσεις απο το motorkote που εβαλες.
Οσο αφορα το λαδι , ειναι αυτο που θελω να βαλω στην επομενη αλλαγη και το βρισκω σε αυτη τη τιμη μονο στον Λαμπριανιδη, ενω ολοι το εχουν 41 ευρω minimum. Μπορεις να μου πεις τι γραφει η ετικετα πανω στο acea?
Το μπουκαλι στις ετικετες(φωτος) βλεπω γραφει ACEA:A3-04/B4-04C3--04 ενω στα χαρακτηριστικα γραφουν ACEA:A1-04/B1-04C3--04, θα με βοηθουσες πολυ γιατι δεν θα παω απο εκει, θα τα παραλαβω ταχυδρομικα.
-
Καλημέρα. Κι εγώ από το Λαμπριανίδη τα πήρα, η προδιαγραφή ήταν ACEA:A3-04/B4-04C3--04. Πολύ καλό λιπαντικό.
Σχετικά με το Motorkote, δεν αντιλήφθηκα κάτι, πέραν του ότι ο κινητήρας ίσως λειτουργεί ένα κλικ πιο ήσυχα και δεν παίζουν καθόλου οι στροφές στο ρελαντί. Επίσης, νιώθω πως γενικά ζωντάνεψε κάπως (ίσως ευθύνεται και το γεγονός ότι αλλάχτηκαν τα μπουζί που είχαν μαυρίσει και έγινε το σέρβις, γενικά). Πάντως κακό δε νομίζω πως του έκανα.
Υ.Γ.: Σε συμφέρει κατά πολύ να αγοράσεις τη συσκευασία Motorkote 946 ml, αν θες να το χρησιμοποιήσεις και μελλοντικά ή σε άλλο όχημα.
-
Service opel corsa:
-Λάδια 5-30 GM
-Φ. Λαδιού
-Φ. Αέρα
-Φ. Καμπίνας
-Αλλαγή υγρά φρένων (pagid) [δική μου υπόδειξη]
-Αλλαγή υγρά ψυγείου (valeo) [δική μου υπόδειξη]
-Αλλαγή σκισμένης φούσκας ημιαξονίου
-Γενικός έλεγχος / σφίξιμο χειροφρ. κλπ.
145ε
-
Ο μήνας που πρέπει να κάνω συντήρηση στα δυο toyota που εχω και πέρνω τηλ αντιπροσωπεία να μάθω τιμές 420 € συνολο για απλά ενδιάμεσα λιπαντικά service καλά λέω παω απο κοντά και αρχίζω τα παζάρια στην μία (Αλεξανδρίδης) τσακώθηκα γιατί με δούλευαν ,χρέωναν πράγματα που δεν προβλέπονται απο τον κατασκευαστή και αν δεν δεχόμουν να γίνουν ΔΕΝ μου σφράγιζαν το βιβλίο , στην δεύτερη (Άγγελος ) πέτυχα τιμή 100€ κάτω και ευελιξία στις εργασίες ΜΕ σφραγίδα κανονικά.
Τελικά όμως προτίμησα την τρίτη λύση εξιδικευμένο με τιμές επώνυμων ανταλλακτικών (λάδια castrol πχ) και εργασία πολύ προσιτές , φυσικά και δεν εχει αίθουσες αναμονής και λοιπές πολυτέλειες αλλα με 100€ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ αυτοκίνητα ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥΟΤΑ στα βιβλία χαιρετίσματα στην αντιπροσωπεία απο εδω και πέρα , για όποιον ενδιαφέρεται Γαμβέττα 76 Χατζούδης - Καρασαντλής ,Θεσσαλονίκη φυσικά .
Υ.Γ. Καθαρή τουάλεττα δεν έχουν αλλα αν τους πείς να πληρώσεις με κάρτα δεν εχουν κανένα πρόβλημα και δεν κατεβάζουν μούτρα.
-
Σε Mazda 6 του 2005 που έκανε γενικό Service λόγω ότι αγοράστηκε μεταχειρισμένο.
Αλλάχτηκαν όλα τα φίλτρα (εκτός από καυσίμου δεν εχει), λάδια κιβωτίου motul, μπουζί παίρνει ιριδίου , λάδια κινητήρα , μια βάση μηχανής (λεγόμενη κουκουνάρα ) , συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο , θερμοστάτης , αντιψυκτικό .
Ανταλλακτικά 240€ και έργασια 50€
-
Service opel corsa:
-Λάδια 5-30 GM
-Φ. Λαδιού
-Φ. Αέρα
-Φ. Καμπίνας
-Αλλαγή υγρά φρένων (pagid) [δική μου υπόδειξη]
-Αλλαγή υγρά ψυγείου (valeo) [δική μου υπόδειξη]
-Αλλαγή σκισμένης φούσκας ημιαξονίου
-Γενικός έλεγχος / σφίξιμο χειροφρ. κλπ.
145ε
Ποιας χρονολογίας Corsa ;
Είχα το C , να είσαι προσεκτικός με τη βαλβίδα πίεσης λαδιού.
Άλλαξε την εάν δεις. διαρροή , αρκετοί πήγε λάδι στη πλεξούδα εγκεφάλου .
Πονάει και η επόμενη γενιά D σε αυτή τη βλαβη
-
D ~'07.
-
meletis_m wrote:
D ~'07.
Να έχεις το νου σου.
15-20€ έχει γνήσια
-
πολύ γνωστό μου ατομο με mercedes c200 184 αλογάκια 2008 λογικά το W208 ,αγορασμένο ελλάδα αλλά το εφεραν με γερμανικές προδιαγραφές full εξοπλισμό κλπ , εχει πολλά φράγκα το ατομο αυτό ,οπότε ΟΛΑ τα service πρίν την ωρα τους στην επίσημη αντ/εία εδώ στην ελλάδα ,οπότε αριστα συντηρημένο κλπ , αριστος κ προσεκτικός σαν οδηγός αν κ ειναι 80+ ετών ,κ ζήτημα αν εχει κάνει 90-92.000 χλμ ,δεν εχει παρουσιάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα το αμάξι εκτός τον αυγουστο που μάς πέρασε ,οταν ερχόμενος απο μεγάλο ταξίδι 400 χλμ περίπου αλλά ειχε κάνει 1-2 στάσεις στο δρόμο κ σε ολο τα ταξίδι χωρίς το παραμικρό πρόβλημα απο το αμάξι κ φθάνοντας εξω απο το σπίτι του κ σβήνοντας το merc για να το ξεφορτώσουν απο βαλίτσες κλπ ,μετά απο 10 λεπτά γυρίζει την μίζα για να το βάλει στο κλειστό του parking αλλά ...τζίφος ,τιποτα ολα κοκκαλωμένα ,ουτε λαμπάκια ουτε τίποτα ,φωνάζει την οδική κ το πάνε στη mercedes ,διάγνωση μπλοκάρισμα το immobilizer φέρτε το αλλο κλειδί του λένε το πάει τζίφος τίποτα ,παραγγελία στη γερμανία κ κόστος 800 ευρώ ολο το πακέτο ,τού ειπαν οτι συμβαίνει αυτό σε mercedes 10 ετών κ πάνω ...για λόγους ασφαλείας του αμαξιού ...το εχετε ξαναακούσει εσείς αυτό ??
-
Ναι αμέ, σε κλειδώνει το αμάξι απέξω στα 10 χρόνια για λόγους ασφαλείας! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, που τα βρίσκουν και τα λένε αυτά τα ωραία;
-
Και βέβαια μπορεί να είναι οπουδήποτε, όχι έξω από το σπίτι σου, για θέμα ασφάλειας φυσικά.
-
Δοκίμασε να βγάλει τον ένα πόλο της μπαταρίας για 1 λεπτό και να τον επανασυνδέσει; Συνέβη και σ'εμένα ανάλογο φαινόμενο σε w211 (και δεν ήταν τότε 10 ετών). Μάλλον μπλόκαρε το immobilizer και επανήλθε με το reset της μπαταρίας. Ας το κάνει πριν δώσει τα 800ε.
-
Tα συνεργεία / Μέγαρα χτίζονται βασιζόμενα στην άγνοια και στην εμπιστοσύνη των πελατών προς αυτά τα συνεργεία των οποίων ο λόγος είναι Ευαγγέλιο και συμβόλαιο μαζί, και στο τέλος της ημέρας το ΟυΙσκάκι πίνεται στην υγεία των κορόιδων, ενώ οι άξιοι και έντιμοι παραμένουν στα μικρομάγαζα τους περιμένοντας να ζήσουν από το service μια Κορόλλα 25ετίας γιατί δεν θέλησαν ποτέ να κοροϊδέψουν τον πελάτη τους με τους χίλιους τρόπους που το κάνουν οι άλλοι, οι μεγάλοι, οι αξιοσέβαστοι που ζουν - αξιοπρεπώς - στα συνεργεία / Μέγαρα.
-
Tα συνεργεία / Μέγαρα χτίζονται βασιζόμενα στην άγνοια και στην εμπιστοσύνη των πελατών προς αυτά τα συνεργεία των οποίων ο λόγος είναι Ευαγγέλιο και συμβόλαιο μαζί, και στο τέλος της ημέρας το ΟυΙσκάκι πίνεται στην υγεία των κορόιδων, ενώ οι άξιοι και έντιμοι παραμένουν στα μικρομάγαζα τους περιμένοντας να ζήσουν από το service μια Κορόλλα 25ετίας γιατί δεν θέλησαν ποτέ να κοροϊδέψουν τον πελάτη τους με τους χίλιους τρόπους που το κάνουν οι άλλοι, οι μεγάλοι, οι αξιοσέβαστοι που ζουν - αξιοπρεπώς - στα συνεργεία / Μέγαρα.
+oo.Εχω και συνεργειο στο μυαλο,και αντιπροσωπεια της μερκ οταν βλεπει 75αρη και πανω.
-
offtopic
Όταν ακούω/διαβάζω για Γερμανικές προδιαγραφές και γενικά... Ευρωπαϊκές προδιαγραφές μου έρχεται στο μυαλό περιστατικό που συνέβη σε φίλο μου....
Ο φίλος μου που ζει σε στην κεντρική Ευρώπη είχε αγοράσει ένα ASTRA 2.2 diesel και κάποια φορά που ήταν στην Ελλάδα και πήγε συνεργείο μόλις άνοιξαν το καπό και είδαν τον κινητήρα άρχισαν να αναφωνούν...
'Κοίτα πόσο γεμάτος είναι χώρος... κοίτα παρελκόμενα που έχει... όχι σαν τα δικά μας ... εεε αν είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών το αυτοκίνητο ...'
Δεν ξέρω πως ένιωσαν όταν τους είπε οτι.... δεν είναι θέμα ευρωπαικών προδιαγραφών αλλα το αυτοκίντο ειναι 2.2 diesel και για αυτο ειναι τόσο γεματος ο χώρος...
-
Το θέμα δεν είναι όμως ότι υπάρχουν ασυνείδητοι επαγγελματίες (σε ποιον κλάδο δεν υπάρχουν; ), οι οποίοι σερβίρουν στον πελάτη τέτοιες μ@λ@κίες, αλλά το ότι υπάρχουν πελάτες που μπορεί να τις πιστέψουν...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?