-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους. Μακάρι να γνώριζα παραπάνω τεχνικά για να μπορούσα να ψάχνω τα ανταλλακτικά μόνος μου. Πάντως, με αυτά που μου γράψατε μπορώ να πω ότι ο μηχανικός που ήδη εμπιστέυομαι δεν επιχείρησε σε καμία περίπτωση να με αρμέξει καθώς οι τιμές στα γνήσια είναι στο φάσμα που μου είπε και ο bebes παραπάνω.
-
Με mazda6 2004 το μεγαλύτερο ποσό που πλήρωσα σε σέρβις ήταν δεν ήταν 200€ και περιελάμβανε αλλαγή λάδια κιβωτίου λάδια κινητήρα , μπουζί (42€ εριδίου) ιμάντα δυναμό και θερμοστάτη. Τώρα πως βγαίνουν τα χιλιάρικα στα σέρβις , το σκέφτομαι και με πιάνει κρύος ιδρώτας. Μάλλον επιστρέψαμε στην περίοδο προ κρίσης 2002-2009.
-
Ο χρήστης geotoy έγραψε:
Καλημέρα, για πείτε, είναι γερός ο χτύπος;Subaru Forester Diesel 2009 με 125.000 χλμ.
Φίλτρο Λαδιού (Γνήσιο)
Φίλτρο Αέρα (Γνήσιο)
Φίλτρο Πετρελαίου (Γνήσιο)
Φίλτρο Καμπίνας
Αλλαγή Λαδιών
Υγρά φρένων
Εξωτερικός Ιμάντας (Γνήσιο)
Σετ Συμπλέκτη (δίσκο, πλατό, ρουλεμάν) (Γνήσιο)
Δισκόπλακες εμπρός (Γνήσιο) (είχαν αλλαχτεί και 40.000 λόγω στραβώματος)
Τακάκια εμπρός (Γνήσιο)
Τακάκια πίσω (Γνήσιο)
Καθαρισμός κυκλώματος A/C
Σινεμπλόκ στα μπροστά και πίσω ψαλίδιαΥλικά: 1100 ευρώ με απόδειξη
Εργασία : 250 ευρω + ΦΠΑΠληρώνεις κάποια ανταλλακτικά βαπορισια χωρίς λόγο. Δίσκους, τακάκια τουλάχιστον κοίτα αλλού, πάρε επώνυμα aftermartket.
Όσο για τους δίσκους με δευτερο Στράβωνα μην αλλάξεις αν δεν μετρήσεις πρώτα μουαγιε μήπως είναι στραβό.Συνεμπλοκ ψαλιδιών τόσο νωρίς χάλασαν? Μου κάνει εντύπωση.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Service 45000 χιλιόμετρα Nissan micra 1.5 dci (18’)σε αντιπροσωπεία 185€
Λάδια,φίλτρο λαδιού,αέρος,καμπίνας και εμπρός τακάκια.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε προγραμματισμένο service όταν αλλάζουν φίλτρο κλιματιστικού υποτίθεται ότι κάνουν και έλεγχο στην λειτουργία του κλιματιστικού;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ή απλά αλλάζουν το φίλτρο για να βγάλουν χρήματα από το αναλώσιμο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Κανονικά πρέπει να πάρουν μια μέτρηση θερμοκρασίας στην έξοδο του αεραγωγου. Το φίλτρο δεν το αλλάζουν για να πάρουν χρήματα,αλλά γιατί πρέπει. Είναι ο αέρας που εσύ αναπνέεις χειμώνα καλοκαίρι.
-
Στο AVEO μου, όταν το πήγα για φουλ έλεγχο στο εξουσιοδοτημένο AutoMotivo στο Γέρακα πριν 6 μήνες, αμφιβάλλω αν αλλάξανε φίλτρο (πάντως το πλήρωσα) και σίγουρα δεν έκαναν έλεγχο στην λειτουργία του κλιματιστικού.
Πριν ένα μήνα που έπιασαν οι ζέστες είπα να βάλω το κλιματιστικό και έφαγα πόρτα.
Φαίνεται να παίρνει μπροστά ο συμπιεστής, ακούγεται ένας θόρυβος σαν σφύριγμα πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού και δεν βγάζει κρύο αέρα...
Και τους είχα πει να κάνουν φουλ έλεγχο. Με έγραψαν στα @α@άρια τους εντελώς... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε προγραμματισμένο service όταν αλλάζουν φίλτρο κλιματιστικού υποτίθεται ότι κάνουν και έλεγχο στην λειτουργία του κλιματιστικού;;;;;;;;;;;;;;;;;Ή απλά αλλάζουν το φίλτρο για να βγάλουν χρήματα από το αναλώσιμο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Είναι άλλη εργασία η αλλαγή φίλτρου και άλλη η συντήρηση κλιματισμού. Η αλλαγή φίλτρου είναι απαραίτητη γιατί άμα δεις πως είναι το φίλτρο του αέρα που αναπνέεις θα τρομάξεις.
Η συντήρηση κλιματισμού είναι άλλη εντελώς διαδικασία με άλλο κόστος. Θέλει ειδικό μηχάνημα να συνδεθει με το κύκλωμα του φρεον και να κάνει μια διαδικασία εκκένωσης και πλήρωσης ξανά. Αυτό δεν γίνεται στο προκαθορισμένο σέρβις του αμαξιού. Είναι έξτρα εργασία.
Τουλάχιστον όμως πρέπει να ανάβουν το κλίμα και να βλέπουν αν λειτουργεί και να ενημερώσουν τον πελάτη ανάλογα.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Φοβάμαι μήπως αυτοί μου έκαναν ζημιά γιατί όταν είχα ελέγξει το αυτοκίνητο πριν την αγορά, το κλιματιστικό λειτουργούσε μια χαρά. Εκτός αν έβγαλε ζημιά στο ενδιάμεσο. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες. Το Σεπτέμβριο/Οκτώβριο που θα έχω άπλετο ελεύθερο χρόνο θα δω τι θα κάνω.
-
Μπορεί να είχε μικρή διαρροή και να άδειασε το ψυκτικό υγρό.
Θα πρέπει να το φτιάξεις ή να το γεμίζεις κάθε καλοκαίρι.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Λάδια,φίλτρο λαδιού,αέρος,καμπίνας και εμπρός τακάκια.
Sent from my iPhone using TapatalkΛογική τιμή για αντιπροσωπεία μου φαίνεται.Στην απόδειξη έχει αναλυτικά πόσο κόστισαν τα ανταλλακτικά και πόσο η εργασία;
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Sent from my iPhone using TapatalkΛογική τιμή για αντιπροσωπεία μου φαίνεται.Στην απόδειξη έχει αναλυτικά πόσο κόστισαν τα ανταλλακτικά και πόσο η εργασία;
Έχουμε και λέμε τιμές χωρίς ΦΠΑ :
Εργασία :40€
Λαδι 5w30 5ltr :32,66€
Τακάκια :38,72€
Φίλτρο a/c :10,15€
Φίλτρο αέρος :18,45€
Φίλτρο λαδιού :7,26€
Σύνολο 147,24€
ΦΠΑ : 35,34€
Τελική τιμή 182,58€Κι εμένα πολύ καλά μου φάνηκε για αντιπροσωπεία!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Είναι πολυ καλές τιμές.
Πόσο λάδι παίρνει ο κινητήρας σου;Εμένα είναι 1400cc και παίρνει 3 λίτρα με αλλαγή φίλτρου. -
Υπομονή να μάθω & να σας πω σε ένα μήνα 1ο έτησιο σέρβις του 5008 στη Βιέννη....
-
Αν κρίνω από τις τιμές που έχω δει στις επισκέψεις μου στη Βιέννη,δε θα μου φανεί περίεργο να είναι ίδιες με τις Ελληνικές οι τιμές ή πολύ ελαφρά αυξημένες.Έχουν πιο ορθολογική τιμολόγηση σε πολλά πράγματα εκεί.
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Έχουμε και λέμε τιμές χωρίς ΦΠΑ :
Εργασία :40€
Λαδι 5w30 5ltr :32,66€
Τακάκια :38,72€
Φίλτρο a/c :10,15€
Φίλτρο αέρος :18,45€
Φίλτρο λαδιού :7,26€
Σύνολο 147,24€
ΦΠΑ : 35,34€
Τελική τιμή 182,58€Κι εμένα πολύ καλά μου φάνηκε για αντιπροσωπεία!
Αρκετά καλές τιμές σε όλα...οι τιμές στα ανταλλακτικά σχετικά κοντά και τιμές στα ιντερνετομαγαζα. Τσιμπημενη βλέπω μόνο την τιμή για φίλτρο αέρος ακριβουτσικο μου φαίνεται. Φίλτρο πετρελαίου δεν βλέπω δεν αλλάξατε??? Ακόμη και δεν προτείνεται από το μανιουαλ άλλαζε το φίλτρο πετρελαίου πιο συχνά λόγω των κ@λοπετρελαιων και των ακάθαρτων δεξαμενών των πρατηρίων.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Αρκετά καλές τιμές σε όλα...οι τιμές στα ανταλλακτικά σχετικά κοντά και τιμές στα ιντερνετομαγαζα. Τσιμπημενη βλέπω μόνο την τιμή για φίλτρο αέρος ακριβουτσικο μου φαίνεται. Φίλτρο πετρελαίου δεν βλέπω δεν αλλάξατε??? Ακόμη και δεν προτείνεται από το μανιουαλ άλλαζε το φίλτρο πετρελαίου πιο συχνά λόγω των κ@λοπετρελαιων και των ακάθαρτων δεξαμενών των πρατηρίων.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk[/quote]
Η οδηγία της Nissan για φίλτρο πετρελαίου είναι κάθε 60000! Χιλιόμετρα...Εγώ το άλλαξα στο προηγούμενο σερβις στις 30 και έχω σκοπό να το αλλάζω κάθε 30.
-
2ο ετήσιο service (Suzuki scross 1.4 allgrip) :
-KEK
-Λάδια,ροδέλα,φίλτρο λαδιού (φίλτρο αέρα δεν χρειάστηκε)
-Υγρό παρμπρίζ
-υγρά φρένων
-γενικό checkup (100min εργατικά)
Σε όλα αναφέρεται και μια έκπτωση 10%Σύνολο= 161 ευρώ
-
που χρεώνουν 180€ αλλαγή λαδιών και υγρών φρένων;
-
Πιο ακριβα απο vw που λενε οτι εχει ακριβα σερβις
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?