-
Καλύτερα ίδιας εταιρείας θα υπάρχει μεγαλύτερη συμβατότητα σε πρόσθετα και ενισχυτικά ιξώδους.
Ίσως μάλιστα να ταίριαζε περισσότερο με το x-max 5W30 . -
xaxa δεν ήξερα που να το βαλω...
...και να σκεφτει κανεις οτι χθες 'ακούμπησα' 110€ για το σέρβις στο σκούτερFerrari: 7 χρόνια σέρβις!
Ακόμη και μια εταιρεία όπως η κορυφαία Ferrari καταφεύγει σε στρατηγικής σημασίας κινήσεις που θα τονώσουν την εικόνα της προς το αγοραστικό κοινό. Αυτό ακριβώς κάνει παρουσιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα συντήρησης που περιλαμβάνει δωρεάν εργασία και ανταλλακτικά για 7 ολόκληρα χρόνια!
Με σχετικό δελτίο τύπου η ιταλική Ferrari ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα κάλυψης ξεκίνησε από τις 15 Μαρτίου, αρχικά στην αγορά της Ευρώπης, και εντός του έτους θα εφαρμοστεί σταδιακά στις υπόλοιπες αγορές. Το πρόγραμμα καλύπτει τα μοντέλα: California, 458 Italia και FF, με την προϋπόθεση αυτά να έχουν αγοραστεί από εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία της Ferrari, και τα σέρβις να γίνουν φυσικά σε επίσης εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Ferrari. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στα 7 έτη, ενώ αυτό «ακολουθεί» το αυτοκίνητο, που σημαίνει ότι μεταφέρεται στους επόμενους ιδιοκτήτες εφόσον η αλλαγή κατόχου έχει γίνει εντός της 7ετίας.Σε κάθε περίπτωση η Ferrari είναι πολύ συγκεκριμένη αναφέροντας ότι η κάλυψη αυτή περιλαμβάνει τα έξοδα εργασίας των προγραμματισμένων ελέγχων (κάθε 20.000 χιλιόμετρα), το κόστος των αυθεντικών ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιηθούν, το λάδι του κινητήρα, και τα υγρά των φρένων, ενώ όπως η ίδια λέει, πρόκειται για την πρώτη φορά που αυτό γίνεται στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων.
-
Στο ΔΝΤ έπρεπε να το βάλεις
-
Ωιμε αλι και τρεις αλι
πηγα τελικα το ΙΜΠΙΖΑ 1,4 του 08 για το σερβις των 30.000 χλμ στην αντιπροσωπία λογω εγγύησης 5 ετων και τωρα δυσκολευομαι να συγκρατησω την τσατιλα μου, εχουμε και λεμε4 λιτρα λαδι Ντιβινολ 10/40 9,48 το τεμ 37,71 συνολο
εργατικα για 55 λεπτα εργασια 77,71
φιλτρο λαδιου 8,62
φιλτρο βενζινης 33,17
φιλτρο αερος 23,62
μπουζι 8,28 το τεμαχιο και 33,12 συνολο
φιλτρο καμπίνας 19,07
και το κλασικο καθαριστικο τζαμιων 1,94
ολες οι τιμες περιεχουν τον ΦΠΑ
Γενικο Συνολο 235,16φευγοντας ειπα στον ταμια αν θελει να του δωσω μια φοτωγραφία μου να με θυμαται γιατι δεν με ξαναβλέπει.
-
Ο χρήστης paslas έγραψε:
......εργατικα για 55 λεπτα εργασια 77,71 ...........και μου φάνηκαν πολλά εμένα τα 82,50 ευρώ για 55 λεπτά στην BMW......
-
Ο χρήστης paslas έγραψε:
Ωιμε αλι και τρεις αλι
πηγα τελικα το ΙΜΠΙΖΑ 1,4 του 08 για το σερβις των 30.000 χλμ στην αντιπροσωπία λογω εγγύησης 5 ετων και τωρα δυσκολευομαι να συγκρατησω την τσατιλα μου, εχουμε και λεμε4 λιτρα λαδι Ντιβινολ 10/40 9,48 το τεμ 37,71 συνολο
φιλτρο λαδιου 8,62
φιλτρο βενζινης 33,17
φιλτρο αερος 23,62
φιλτρο καμπίνας 19,07
και το κλασικο καθαριστικο τζαμιων 1,94
Γενικο Συνολο 235,16φευγοντας ειπα στον ταμια αν θελει να του δωσω μια φοτωγραφία μου να με θυμαται γιατι δεν με ξαναβλέπει.
οι αντιπροσωπειες με αυτην την οικονομικη κατασταση ακομα δεν εχουν καταλαβει οτι ο καταναλωτης πλεον δεν αντεχει την πολιτικη αυτη
τα σερβις στις γειτονιες θα αρχισουν να αυξανουν ολοενα και περισσοτερο την πελατεια τους,ειδικα για λαδια και ξυδια,που δεν απαιτει να εισαι ο αρχιμηχανικος της Ferrari για να τα καταφερεις
αντιπροσωπεια μονο σε καινουρια αυτοκινητα για να αλλαχθει κατι στην εγγυηση -
paslas έγραψε:Ωιμε αλι και τρεις αλι
πηγα τελικα το ΙΜΠΙΖΑ 1,4 του 08 για το σερβις των 30.000 χλμ στην αντιπροσωπία λογω εγγύησης 5 ετων και τωρα δυσκολευομαι να συγκρατησω την τσατιλα μου, εχουμε και λεμε4 λιτρα λαδι Ντιβινολ 10/40 9,48 το τεμ 37,71 συνολο εργατικα για 55 λεπτα εργασια 77,71 φιλτρο λαδιου 8,62 φιλτρο βενζινης 33,17 φιλτρο αερος 23,62 μπουζι 8,28 το τεμαχιο και 33,12 συνολο φιλτρο καμπίνας 19,07 και το κλασικο καθαριστικο τζαμιων 1,94 ολες οι τιμες περιεχουν τον ΦΠΑ Γενικο Συνολο 235,16 φευγοντας ειπα στον ταμια αν θελει να του δωσω μια φοτωγραφία μου να με θυμαται γιατι δεν με ξαναβλέπει.
και κατι που ξεχασα, δεν χρειαζονταν αλλαγη τα τακακια και οι υαλοκαθαριστήρες, αν αντικαθιστουνταν κι αυτα, μιλαμε για ενα σερβις δηλαδη μονο με αναλωσιμα για ενα Ιμπιζα 1.4 το οποιο ανετα θα ξεπερνουσε τα 320 ευρω
-
Ο χρήστης paslas έγραψε:
Ωιμε αλι και τρεις αλι
φιλτρο λαδιου 8,62 ---> 10
φιλτρο βενζινης 33,17 ---> 28,6
φιλτρο αερος 23,62 ---> 16,9
φιλτρο καμπίνας 19,07 ---> 10,8
και το κλασικο καθαριστικο τζαμιων 1,94 ---> 1,2
χμμμ ακριβά σου χρέωσαν τα αναλώσιμα.
δες με κόκκινο τα δικά μου σε λεόν 1.8 ΤΣΙ του 09 σε επίσημο πάντα. -
Λοιπόν 3ο σέρβις και στο δικό μου φόκους.
Λάδια
Φίλτρο λαδιού
φίλτρο καμπίνας
φίλτρο αέρος
μπουζί είχα αλλάξει στο 2ο σέρβις με δική μου απαίτηση
καθαρισμός πεταλούδας κ MAF (με δική μου απαίτηση)
αναβάθμιση λογισμικού(μου το είπαν από το συνεργείο)Όλα μαζί 145 ευρουλάκια στο εξουσιοδοτημένο ford Στάθη στη Χρυσαυγή.
-
μπορεις να βαλεις αναλυτικες χρεωσεις;
-
Λοιπόν: 5 λίτρα φορντόλαδο Formula f 5-30 35.52 ευρώ.
φίλτρο λαδιού 6.24 ευρώ.
φίλτρο καμπίνας 22.49 ευρώ.
φίλτρο αέρος 15,89 ευρώ.
καθαρ. παρμπιζ 1,60 ευρώ.
καθαρ. φρένων 2,71 ευρώ.
Εργασία, 60,77 ευρώ.Οι τιμές είναι τελικές μαζί με το ΦΠΑ. Είχα έκπτωση 15% σε ανταλακτικά και 35% σε εργασία.
Μου φάνηκε άσχημο που χρέωσαν έστω και λίγο( 1,5 ευρώ) το update στον υπολογιστή και το συμπεριέλαβαν στην εργασία.
ΕΠίσης 1,5 ευρώ χρέωσαν τον καθαρισμό πεταλούδας κ MAF, το οποίο συμπεριέλαβαν στην εργασία. Τουλάχιστον τώρα ξέρω πως γίνεται, γιατί είχα ένα θέμα με τα ηλεκτρόγκαζα.
Η ώρα είναι 40 ευρώ + ΦΠΑ. -
Κρεμαγιερα καινουρια (nova) 70 ευρω
Λαδια 10-40 GM 5 λιτρα 18 ευρω
Φιλτρο λαδιου 5 ευρω
Τσιμουχα στροφαλου σιλικονης 7 ευρω
Λαστιχα βασης αμορτισερ 5 ευρω και τα 2 λαστιχα
Λουρι δυναμο gates 8 ευρω
Εργασια μαστορα μαζι με ρυθμιση βαλβιδων 70 ευρω.συνολο : 183 ευρω + 20 ευρω η ευθυγραμμιση = 203 ευρω!
Αμαξι skoda favorit.
-
Ερώτηση:
Για Hyundai Accent mkII 1.3 (του 2001, με 150.000 χλμ), πόσο περίπου κοστίζει η αλλαγή σετ δίσκου-πλατώ-ρουλεμάν-βαλβολίνες (ανταλλακτικά & εργασία, όχι απαραίτητα σε εξουσιοδοτημένο);
Επίσης, για το ίδιο αυτοκίνητο, επειδή καίει αρκετό λάδι, η μηχανή δεν τραβάει & τόσο καλά πια & ρετάρει πού & πού, & το engine check είναι μονίμως αναμμένο, μας είπαν σε συνεργείο της Hyundai ότι δεν είναι ηλεκτρολογικό θέμα (πολλαπλασιαστές, κτλ), μα ο ένας κύλινδρος δε λειτουργεί σωστά & θέλουν αλλαγή τα ελατήρια. Κόστος 600-700 € (ρεκτιφιέ δεν είναι αυτό;). Αξίζει να επισκευαστεί με τον τρόπο αυτό;
Παρεμπιπτόντως, γνωρίζει κανείς κάποιο αξιοπρεπές & οικονομικό συνεργείο που να ασχολείται με Hyundai στα βόρεια προάστεια της Αθήνας;Ευχαριστώ!
-
τα λαδια ποσα χιλιομετρα τα κρατας?τι λαδια βαζεις?και εμενα καιει λαδι εχει 160000χλμ.εβαλα max life της valvoline και μειωθηκε στο μισο και λιγοτερο απο οτι εκαιγε.οσο για τα ρεταρισματα ελεχξε τα μπουζοκαλωδια ειναι κλασσικο προβλημα στο αξεντ.σιγουρα θες και αλλη γνωμη μηχανικου,για check engine καποιος αισθητηρας ειναι.μου φαινεται δυσκολο να επαθε ζημια ο κυλινδρος εκτος και αν ειναι λαθος τα χιλιομετρα η δεν το συντηρουσες σωστα.
-
Το αυτοκίνητο ανήκει σε θείο μου. Οδηγεί ήρεμα (είναι άνω των 60 ετών...), σέρβις πάντα στην ώρα τους & αλλαγές λαδιών κάθε 7.500 χλμ, με ημισυνθετικά 10W-40 ή 15W-40 που του έβαζαν στη Hyundai (δε γνωρίζω επακριβώς). Θα του το πω να ξανατσεκάρει μπουζοκαλώδια. Το check engine κάποτε του το είχαν σβήσει (καθάρισαν μπεκ & πεταλούδα, έως πρότινος έβαζε 100άρα βενζίνη σχετικά συχνά), η διάγνωση δεν έδειξε τπτ άλλο, μα μετά από λίγο καιρό ξαναεμφανίστηκε.
Δεν ξέρει τι να κάνει πια, ούτε & σε ποιο συνεργείο να το εμπιστευτεί.
Περίεργο, γιατί αυτά τα αυτοκίνητα είναι όντως πολύ αξιόπιστα. -
Διάφορες επεμβάσεις σε 206 1.6 2004
Με συνδρομή του πάντα εξυπηρετικού Γκαγκαστάθη στα ανταλλακτικά, και τοπικού συνεργείου PSA, έχουμε και λέμε:
Ημίμπαρα Swag: 2χ12=24€
Ακρόμπαρα Sasic: 2x18=36€ (από το συνεργείο)
Δισκόπλακες μπροστά Bendix 266x22: 48€
Τακάκια μπροστά Ferodo premium: 40€
Δισκόπλακες πίσω Bendix: 42€
Τακάκια πίσω Ferodo premium: 30€
Υγρό φρένων DOT4: 5€ (από το συνεργείο)
Φίλτρο καμπίνας Purflux:7,06€
Φίλτρο αέρα Purflux: 6€
Αμορτισέρ πορτ-μπαγκαζ: 2x27=54€
Μπουζί Eqyiem 4x2=8€Σύνολο: 302,06€
Εργασία για αλλαγή δισκόπλακες, τακάκια, υγρό φρένων, ημίμπαρα, ακρόμπαρα, μπουζί: 80€
Εργασία για ευθυγράμμιση και σταύρωμα ελαστικών: 30€
Υπόλοιπες εργασίες μόνος μου.Αίσθηση οδήγησης με καινούρια άκρα και φρένα: ανεκτίμητη
-
Μια χαρα σου ρθε..Κυριλε το rpc μας βγαζει απροσωπους τωρα τελευταια..
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Ερώτηση:Για Hyundai Accent mkII 1.3 (του 2001, με 150.000 χλμ), πόσο περίπου κοστίζει η αλλαγή σετ δίσκου-πλατώ-ρουλεμάν-βαλβολίνες (ανταλλακτικά & εργασία, όχι απαραίτητα σε εξουσιοδοτημένο);
Επίσης, για το ίδιο αυτοκίνητο, επειδή καίει αρκετό λάδι, η μηχανή δεν τραβάει & τόσο καλά πια & ρετάρει πού & πού, & το engine check είναι μονίμως αναμμένο, μας είπαν σε συνεργείο της Hyundai ότι δεν είναι ηλεκτρολογικό θέμα (πολλαπλασιαστές, κτλ), μα ο ένας κύλινδρος δε λειτουργεί σωστά & θέλουν αλλαγή τα ελατήρια. Κόστος 600-700 € (ρεκτιφιέ δεν είναι αυτό;). Αξίζει να επισκευαστεί με τον τρόπο αυτό;
Παρεμπιπτόντως, γνωρίζει κανείς κάποιο αξιοπρεπές & οικονομικό συνεργείο που να ασχολείται με Hyundai στα βόρεια προάστεια της Αθήνας;Ευχαριστώ!
αν δεν βαριεσαι πανε μεχρι τον ΑΛΕΚΟ στο ΙΛΙΟΝ......λεωφορο Χασιας 189,πιανει μονο hyundai και οτι σου πει αυτο ειναι....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ερώτηση:
Για Hyundai Accent mkII 1.3 (του 2001, με 150.000 χλμ), πόσο περίπου κοστίζει η αλλαγή σετ δίσκου-πλατώ-ρουλεμάν-βαλβολίνες (ανταλλακτικά & εργασία, όχι απαραίτητα σε εξουσιοδοτημένο);
αν δεν βαριεσαι πανε μεχρι τον ΑΛΕΚΟ στο ΙΛΙΟΝ......λεωφορο Χασιας 189,πιανει μονο hyundai και οτι σου πει αυτο ειναι....
Αν δεν ανοίξεις ένα κινητήρα και να ΔΕΙΣ τι φθορά έχει, δεν μπορείς να αποφανθείς αν συμφέρει η επισκευή.
-
Το αυτοκίνητο το έχουν δει 4 διαφορετικά συνεργεία & ηλεκτρολογεία. Ήδη είχαν αλλαχθεί μπουζοκαλώδια - μπουζί, οι πολλαπλασιαστές είναι ok, το διαγνωστικό δε δείχνει τπτ, μα το πρόβλημα παραμένει. Μετρήθηκε συμπίεση & ο ένας κύλινδρος έχει όντως πτώση. Δεν είναι, δυστυχώς, ηλεκτρολογικό το πρόβλημα. Όλοι λένε ότι χρειάζεται ελατήρια.
Anyway, θα περάσει & από τον Αλέκο, να ακούσουμε & τη δική του άποψη.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?