-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Τσιμπημένο μου ακούγεται το service του astra. Είχα την εντύπωση ότι ήταν αρκετά φθηνότερο.
Πιο συγκεκριμένα τι τιμές έχεις ακούσει; Γιατί από τηλεφωνική αναζήτηση εγώ δεν μπορεσα να βρω κάτι καλύτερα στα εξουσιοδοτημένα και σημειώνω ότι τακάκια δεν άλλαξα, τα οποία κοστιζουν αν θυμάμαι καλά γύρω στα 100 Ευρώ με την τοποθέτηση.
Δεν ρώτησα, ακόμα δεν έχω πάει για service. Αλλά από κάτι κουβέντες είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι το service των astra δεν ήταν τόσο ακριβό. Μάλλον την πάτησα σ'αυτό τον τομέα.
Αλήθεια, τι άλλαξαν σ'ένα χρόνο εκτός από λάδια; Τα εργατικά πόσο πήγαν; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τσιμπημένο μου ακούγεται το service του astra. Είχα την εντύπωση ότι ήταν αρκετά φθηνότερο.
Πιο συγκεκριμένα τι τιμές έχεις ακούσει; Γιατί από τηλεφωνική αναζήτηση εγώ δεν μπορεσα να βρω κάτι καλύτερα στα εξουσιοδοτημένα και σημειώνω ότι τακάκια δεν άλλαξα, τα οποία κοστιζουν αν θυμάμαι καλά γύρω στα 100 Ευρώ με την τοποθέτηση.
Δεν ρώτησα, ακόμα δεν έχω πάει για service. Αλλά από κάτι κουβέντες είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι το service των astra δεν ήταν τόσο ακριβό. Μάλλον την πάτησα σ'αυτό τον τομέα.
Αλήθεια, τι άλλαξαν σ'ένα χρόνο εκτός από λάδια; Τα εργατικά πόσο πήγαν;Σχετικά δεν μπορώ να πω πως είναι πολύ ακριβό το service στα 30.000 το οποίο είναι και το πρώτο μεγάλο. Στο συγκεκριμένο εκτός από λάδια (συνθετικά) φίλτρα αλλάζουν και τα φίλτρα του κλιματισμού και αλλάζουν μπουζί. Τίποτα το ιδιαίτερο αν δεν έχεις φάει τα τακάκια...
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θυμάμαι για εργατικά, αλλά απολύτως μου φαίνεται και μένα ακριβό χωρίς να έχει σχέση με της VW στα 10.000 να δίνεις 300 Ευρώ. Επίσης σε κανα μήνα θα πάω για τα 60.000 οπου εκεί προβλέπεται μεγάλο τσεκούρι (κάτι ιμάντες και ίσως και τακάκια αυτή τη φορά) -
Service Avensis 60.000 km
(περιλαμβάνει αλλαγές σε υγρά φρένων λαδια -και βαλβολίνες νομίζω αλλα όχι κάτι αλλο σημαντικό σε εξάρτημα μαζί με όλους τους συνηθισμένους ελέγχους)
κόστισε 247 ευρώ και είναι τα περισότερα χρήματα που χω δώσει εως τώρα σε αυτό το αυτοκίνητο αν και νομίζω ότι δεν είναι λίγα δεδομένου ότι κάθε 10.000 km (έχω το παλιό) δίνω περίπου 150 ευρώ και κάθε 5.000 km 28 ευρώ για λάδια.
-
SEAT Ibiza 999cc 09/2000
15.000χμ (μεγάλο σέρβις) 45.000 δρχ. (ανταλλακτικά με ΦΠΑ και εργασία χωρίς ΦΠΑ με έκπτωση κάπου στο 10% σαν παλιός πελάτης)
Μου είχε κάνει θετική εντύπωση πόσο φτηνό ήταν. (δεν αλλάχτηκαν τακάκια, που δεν είχαν φθαρεί καθόλου μιας και τα περισσότερα χιλιόμετρα είχαν γίνει σε αυτοκινητόδρομο)
Έκτοτε όλο και κάτι άλλο χάλαγε μαζί με το σέρβις, οπότε δεν ξέρω πόσο ακριβώς πλήρωνα...Alfa Romeo 156 Sportwagon 2,4JTD 01/2001
Σέρβις προγραμματισμένο κάθε 25.000χμ. Ακόμα δεν έχει φτάσει η ώρα για σέρβις, αλλά μόλις έκανα την προγραμματισμένη αλλαγή του ιμάντα στα 89.000χμ.
300 ευρώ το μαλλί (εργασία και ανταλλακτικά μαζί). Στην τιμή αυτή κανονικά προσθέτουμε ΦΠΑ, αλλά το έφτιαξα στην Ιταλία, και επειδή είναι Ελβετικό νόμιμα δεν πληρώνει ΦΠΑ.
Άουτς... Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ... -
Service AR 147 1.6 gia 20000km: 146e gia allagi fitrou aera, klimatismou, sfi3imo 4 bidwn stin anartisi kai optikous elegxous. Pros8este 90e gia allagi ladiwn/filtrou se e3isoudiotimeno.
-
POLO (2003, 100hp) service στα 30000χλμ, λαδια, ολα τα φιλτρα, τακακια και γενικος ελεγχος(οπως λενε) 460 ευρο!!
-
service 30000 χλμ 338 Ευρω!
-
Μόλις άλλαξα λάδια/φίλτρο για τα 7.500 στο Jazz. Λόγω γνωριμίας δεν χρεώθηκα εργασία. Λάδια αγόρασα εγώ και τους πήγα, 4lt Castrol Magnatec full συνθετικά 10/40, 40ευρώ. Οι ίδιοι βάζουν το BP Visco7000 15/45, πάλι full συνθετικό με περίπου 12ευρώ/lt. Μου χρέωσαν το φίλτρο λαδιού 8.66ευρώ. Σύνολο 48.66ευρώ.
Πιστεύω οτι η εργασία το πολύ θα χρεώνεται κανα 30άρι, άρα στη χειρότερη να είναι κανά 80άρι, όσο της Toyota.
Και αυτά στον Σαρακάκη.
Και ένα σχόλιο για τα service. Καλώς ή κακώς, με το καινούριο αμάξι, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τα τακτικά service λόγω εγγύησης.
Όποιοι και αν δουλεύουν στα εξουσιοδοτημένα, όσο κακή δουλειά και να κάνουν, όσο και να κλέβουν κλπ. Και ο πατέρας μου στο αμάξι του κάνει τα service σε ξάδελφο και πάει για καφέ. Και εγώ προφανώς εκέι θα πάω μετά τα 7 χρόνια εγγύησης.
Μέχρι τότε όμως, εξουσιοδοτημένο και μόνο. Και ας με γδέρνουν (για την ώρα όχι, αργότερα ίσως...).
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Μόλις άλλαξα λάδια/φίλτρο για τα 7.500 στο Jazz. Λόγω γνωριμίας δεν χρεώθηκα εργασία. Λάδια αγόρασα εγώ και τους πήγα, 4lt Castrol Magnatec full συνθετικά 10/40, 40ευρώ. Οι ίδιοι βάζουν το BP Visco7000 15/45, πάλι full συνθετικό με περίπου 12ευρώ/lt. Μου χρέωσαν το φίλτρο λαδιού 8.66ευρώ. Σύνολο 48.66ευρώ.Πιστεύω οτι η εργασία το πολύ θα χρεώνεται κανα 30άρι, άρα στη χειρότερη να είναι κανά 80άρι, όσο της Toyota.
Και αυτά στον Σαρακάκη.
Και ένα σχόλιο για τα service. Καλώς ή κακώς, με το καινούριο αμάξι, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τα τακτικά service λόγω εγγύησης.
Όποιοι και αν δουλεύουν στα εξουσιοδοτημένα, όσο κακή δουλειά και να κάνουν, όσο και να κλέβουν κλπ. Και ο πατέρας μου στο αμάξι του κάνει τα service σε ξάδελφο και πάει για καφέ. Και εγώ προφανώς εκέι θα πάω μετά τα 7 χρόνια εγγύησης.
Μέχρι τότε όμως, εξουσιοδοτημένο και μόνο. Και ας με γδέρνουν (για την ώρα όχι, αργότερα ίσως...).
Κάθε πότε πρέπει να το πηγαίνεις για service;
-
Ανα 7.500 χλμ. αλλαγή λαδιών/φίλτρου μόνο. Τα μεγάλα service ανα 15.000χλμ.
Το βιβλιαράκι της Honda γράφει ανα 10.000 (20.000 τα μεγάλα) για συνθήκες εκτός πόλεων και καυσαερίων και ανα 5.000 (10.000) για συνεχή χρήση σε πόλη ή/και με ρυπαρή ατμόσφαιρα.
Φαντάζομαι ο Σαρακάκης επέλεξε κάτι ενδιάμεσο. Το βιβλιαράκι του service μάλιστα, φτάνει μέχρι τις 180.000χλμ. (24 επισκέψεις ανα 7.500χλμ.)
-
Προσωπικα από εδω και περα θα κανω ολα τα service όπως τα προβλέπει ο κατασκευαστής αλλα όχι σε εξουσιοδοτημένο,αρκετά με την κοροϊδία.
Και η εγγύηση ισχύει όσο κανουμε σέρβις στα διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής και κανουμε χρήση υλικών με προδιαγραφές που ορίζει πάλι αυτός.
-
Ανα 7.500 χλμ. αλλαγή λαδιών/φίλτρου μόνο. Τα μεγάλα service ανα 15.000χλμ.Το βιβλιαράκι της Honda γράφει ανα 10.000 (20.000 τα μεγάλα) για συνθήκες εκτός πόλεων και καυσαερίων και ανα 5.000 (10.000) για συνεχή χρήση σε πόλη ή/και με ρυπαρή ατμόσφαιρα.
Φαντάζομαι ο Σαρακάκης επέλεξε κάτι ενδιάμεσο. Το βιβλιαράκι του service μάλιστα, φτάνει μέχρι τις 180.000χλμ. (24 επισκέψεις ανα 7.500χλμ.)
poso kostizoun ta megala service?
-
POLO (2003, 100hp) service στα 30000χλμ, λαδια, ολα τα φιλτρα, τακακια και γενικος ελεγχος(οπως λενε) 460 ευρο!!
460 ευρώ!!!!! Ο Χριστός και η Παναγία...
-
Ανα 7.500 χλμ. αλλαγή λαδιών/φίλτρου μόνο. Τα μεγάλα service ανα 15.000χλμ.Το βιβλιαράκι της Honda γράφει ανα 10.000 (20.000 τα μεγάλα) για συνθήκες εκτός πόλεων και καυσαερίων και ανα 5.000 (10.000) για συνεχή χρήση σε πόλη ή/και με ρυπαρή ατμόσφαιρα.
Εξαιρετική επιλογή το Jazz. Μόνο ποτέ μην αλλάξεις το λάδι στο υδραυλικό τιμόνι, αν είναι σαν τα άλλα honda των τελευταίων 15 ετών. Στο βιβλιαράκι γράφει ότι το υδραυλικό τιμόνι καταστρέφεται (στη πραγματικότητα θα έχει διαρροές) αν χρησιμοποιηθεί λάδι για αυτόματα σαζμάν. Μάντεψε τι βάζουν οι μαλάκες στο Σαρακάκη, δεν έχουν φέρει ποτέ λάδι για υδραυλικό τιμόνι της honda.
-
Alfa Romeo 156 1.6 Πρωτο servis στα 5000 χιλ (αλλαγη λαδιων-φιλτρο-υγρο υαλοκαθαρ.-πλυσιμο εξωτερικα-λαδωμα ολες τις πορτες και καφε)
60 Ε -
Για αλλαγή λαδιών πληρώνω για 4 λίτρα Total quartz 9000 5w-40 full συνθετικό 40 ευρώ, + 8 ευρώ το φίλτρο λαδιού, + 5 ευρώ η τοποθέτηση. Τα αγοράζω όλα μόνος μου και μετά βρίσκω μηχανικό.
Για φρένα πληρώνω περί 70~80 ευρώ για τακάκια της Bendix, μαζί με την εργασία τοποθέτησης. Η τιμή αυτή αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, αφού μπορώ να βρώ τα ίδια τακάκια πιο φθηνά. Χώρια που σκέφτομαι να τα τοποθετώ μόνος μου...
Στο σέρβις των 40.000 χλμ πλήρωσα 240 ευρώ για ό,τι προβλέπεται + κάποια μερεμέτια. Η τιμή είναι πλασματική καθότι ο τύπος στον οποίο το πήγα, με έγδαρε κανονικά. Δεν ξαναπάω εκεί.
Στο σέρβις των 60.000 χλμ (όλα + αλλαγή ιμάντα, αλλαγή παραφλού, τακάκια και δισκόπλακες όμως θα αλλάξω λίγο αργότερα) προβλέπεται να πληρώσω περί τα 250 ευρώ.
Επειδή ακούω κάποιους θορύβους από τον τροχό του συνοδηγού ίσως (λέω : ίσως!) χρειαστεί να αλλάζω και μπιλιαδόρο συνοδηγού. Άκουσα ότι πάει σετ με το ημιαξόνιο. Ελπίζω να μην χρειαστεί, για να μην πληρώνω επιπλέον... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μόνο ποτέ μην αλλάξεις το λάδι στο υδραυλικό τιμόνι, αν είναι σαν τα άλλα honda των τελευταίων 15 ετών.Αν δεν κάνω λάθος, το Jazz έχει κρεμαγέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση.
-
Το Jazz έχει ηλεκτρικό τιμόνι.
Όλα τα Honda από το '84 και μετά έχουν στα σαζμάν λάδι μηχανής και όχι βαλβολίνες, για να έχουν σταθερή απόδοση και αίσθηση σε κάθε θερμοκρασία.Και όσο για το κόστος των μεγάλων service δεν μπορώ να ξέρω ακόμα.
Πάντως το Jazz έχει αλυσίδα και όχι ιμάντα χρονισμού. Αυτό θα περιορίζει σημαντικά το κόστος των μεγάλων service, φαντάζομαι.Και μια που ανέφερα τον ιμάντα:
- Ιμάντας: Civic (1.4, 1.6), HRV 1.6 (105, 125), Stream 1.7
- Αλυσίδα: Jazz, Type-R, S2000, Accord (2.0, 2.4 V6), CRV.
-
Νομίζω παιδιά σε γενικές γραμμές τα 150 euro γίνονται ταρίφα ότι και να οδηγείς και κατ εμέ δικαιολογείται .....
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε εμείς ένα συνεργείο.
Ενοίκιο, εργάτες, ΔΕΗ, ανταλλακτικά κλπ.... άρα πόσο να χρεώσεις για να βγάλεις και κέρδος στο οποίο πρέπει να πληρώσεις και φόρο. Τι να λέμε τώρα δεν βγαίνουν τα νούμερα...
Τα περιθώρια στα ανταλλακτικά είναι μικρά αν βάζεις τα σωστά ανταλλακτικά άρα για να φέρεις στο συνεργείο κέρδη να πουλάς υπηρεσίες/ εργατοώρες. Μόνο από χοντροδουλιές ρεκτιφιέ, φανοποιεία βγαίνουν λεφτά για τα συνεργεία... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Νομίζω παιδιά σε γενικές γραμμές τα 150 euro γίνονται ταρίφα ότι και να οδηγείς και κατ εμέ δικαιολογείται .....
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε εμείς ένα συνεργείο.
Ενοίκιο, εργάτες, ΔΕΗ, ανταλλακτικά κλπ.... άρα πόσο να χρεώσεις για να βγάλεις και κέρδος στο οποίο πρέπει να πληρώσεις και φόρο. Τι να λέμε τώρα δεν βγαίνουν τα νούμερα...
Τα περιθώρια στα ανταλλακτικά είναι μικρά αν βάζεις τα σωστά ανταλλακτικά άρα για να φέρεις στο συνεργείο κέρδη να πουλάς υπηρεσίες/ εργατοώρες. Μόνο από χοντροδουλιές ρεκτιφιέ, φανοποιεία βγαίνουν λεφτά για τα συνεργεία...an milas gia e3iousiodotimena ta peri8wria sta antallaktika einai terastia (40-50%). pou to brikes oti einai liga?
h px sta ladia pou bazoun to peri8wrio kerdos einai 50- 60% (rotisa filo pou douleuei stin pwliseis lipantikwn poso poulane to ladi sta synergeia)
xaraktiristika na sou pw oti to MAF sensor gia to diko mou autokinito to poulaei o VW dealer $260 se alla synergeia kai $340 se idiotes. Kai sta 260 bgazei kerdos apo auto pou tou to dinei h VW.
Otan xrewneis 150e gia optikous elegxous, sikwma autokinitou, kai allagi filtrwn aeros kai klimatismou auta einai xontra kerdh (20 min ypo8esi). O ergatis apasxoli8ike gia 30-40 min me to downtime. Posa pernei sto synergeio, 5e thn wra?
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?