-
Άντε, να βλέπουμε και τίποτε Peugeot να παίρνουν σειρά, ενώ και οι κορεάτες, να ετοιμάζονται όπου να 'ναι!
Τρελές μειώσεις πάντως (είχε ήδη φανεί το πράγμα, από το πόσο λογικές -με τα δεδομένα της Subaru Hellas - ήταν οι τιμές του Forester..), πραγματικά πρέπει να έχουν μεγάλο πρόβλημα, για να ξεβρακωθούν έτσι!
Μ'αρέσει που κάποιοι τα έχωναν στην VW που δεν σκέφτηκε τους κατόχους το 1.6 FSI όταν λάνσαρε τον TSI...
Τώρα, για ν'ακούσουμε απόψεις!ΥΣ: Kωνσταντίνε, για την C5 τώρα μην το συζητάς καν. Περιμένεις για τον 1.6Τ, να έχει και λίγο καιρό στην αγορά και μετά με λίγο πάνω από 20Κ θα πάρεις τουτού που θ'αξίζει κάθε ευρώ κι επιπλέον θα είναι και αξιόπιστο!
-
Ναι έτσι σκέφτομαι! Για τον πατέρα το προορίζω
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ναι έτσι σκέφτομαι! Για τον πατέρα το προορίζωKαλά, αυτό θα το δούμε....
-
Δεν είναι μόνο το βάρος του WRX. Είναι υπερβολικά μαλακό (σε σημείο να σε τρομάζει και το pitch και το yaw), το σασμάν είναι αργό και το τιμόνι αργό και πολύστροφο. Γενικά, πιο πολύ φέρνει σε γρήγορο GT, παρά σε σπορτίφ GTi.
Εντελώς προσωπική και χωρίς αποδείξεις εκτίμηση κατάταξης για κλειστή διαδρομή με ίσης αξίας οδηγούς: Πρώτο το S3, δεύτερο το Cupra μαζί (ή σχεδόν μαζί) με το Edition 30. Από κει και πέρα, το MPS θέλει προσοχή με την ΑΠΕΙΡΗ ροπή που έχει, καθώς μπορεί να νικήσει την πρόσφυση ΚΑΙ των 2 εμπρός τροχών (οπότε χάνεται το πλεονέκτημα του μπλοκέ). Επιπλέον είναι και μαλακό, αλλά όχι όσο το Subaru. Για το WRX τα είπαμε, ενώ το ST είναι φανταστικό σε αίσθηση, αλλά δεν παίρνω όρκο για την αποτελεσματικότητά του σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Επίσης εντελώς προσωπικά, αν με έβαζαν σε τέτοια κόντρα, θα γούσταρα να οδηγώ ένα 207 RC και να παίζω το ποντίκι απέναντι στις γάτες (πιθανότατα θα έτρωγα ξύλο πάντως )
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν είναι μόνο το βάρος του WRX.Μα δεν είναι πιο βαρύ από τα υπόλοιπα, όλα τα μοντέλα που ανέφερες είναι μεταξύ 1350-1400 κιλά.
-
Ωραία, σβήσε τη λέξη 'μόνο', γιατί ΒΑΡΙΕΜΑΙ να πιαστείς από αυτό και να γράφουμε 2 σελίδες για το τζάμπα
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν είναι μόνο το βάρος του WRX.
Μα δεν είναι πιο βαρύ από τα υπόλοιπα, όλα τα μοντέλα που ανέφερες είναι μεταξύ 1350-1400 κιλά.
Ναι πραγματι τοτε μαλλον παιζουν ρολο και οι απωλειες της τετρακινησης
-
Το επισημαίνω επειδή δημιουργούνται εντυπώσεις που ξεφεύγουν από την πραγματικότητα. Επειδή δηλαδή το imprezza είναι τετρακίνητο είναι και 'βαρύ' όπως και το ST επειδή έχει ένα κύλινδρο παραπάνω είναι 'εμπροσθόβαρο' (δεν είναι στην πραγματικότητα περισσότερο εμπροσθόβαρο από το GTi πχ).
Πάντως το WRX προηγούμενης γενιάς που είχα οδηγήσει (με τα στρογγυλά φανάρια) με είχε εντυπωσιάσει μεν με τις επιδόσεις του αλλά ήταν πολύ ασαφές σε τιμόνι, γκάζι και κιβώτιο. Σου έδινε την αίσθηση πως κουτρουβαλάς με εντυπωσιακή ταχύτητα αλλά χωρίς να ελέγχεις απόλυτα τι ακριβώς γίνεται.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν είναι μόνο το βάρος του WRX. Είναι υπερβολικά μαλακό (σε σημείο να σε τρομάζει και το pitch και το yaw), το σασμάν είναι αργό και το τιμόνι αργό και πολύστροφο. Γενικά, πιο πολύ φέρνει σε γρήγορο GT, παρά σε σπορτίφ GTi.Εντελώς προσωπική και χωρίς αποδείξεις εκτίμηση κατάταξης για κλειστή διαδρομή με ίσης αξίας οδηγούς: Πρώτο το S3, δεύτερο το Cupra μαζί (ή σχεδόν μαζί) με το Edition 30. Από κει και πέρα, το MPS θέλει προσοχή με την ΑΠΕΙΡΗ ροπή που έχει, καθώς μπορεί να νικήσει την πρόσφυση ΚΑΙ των 2 εμπρός τροχών (οπότε χάνεται το πλεονέκτημα του μπλοκέ). Επιπλέον είναι και μαλακό, αλλά όχι όσο το Subaru. Για το WRX τα είπαμε, ενώ το ST είναι φανταστικό σε αίσθηση, αλλά δεν παίρνω όρκο για την αποτελεσματικότητά του σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Επίσης εντελώς προσωπικά, αν με έβαζαν σε τέτοια κόντρα, θα γούσταρα να οδηγώ ένα 207 RC και να παίζω το ποντίκι απέναντι στις γάτες (πιθανότατα θα έτρωγα ξύλο πάντως )
Tόσο μαλακό ε?
Να σε ρωτησω, δλδ σε αίσθηση καμία σχέση με το TypeR έτσι? Που το θεωρώ ανώτερο από τα άλλα που αναφέρεις (καθαρά σε αίσθηση, δε με νοιάζει η αποτελεσματικότητα)Πάντως 32Κ για το WRX είναι πολύ καλά!
28 πήγε το κούπρα, μπαίνουν πάλι τα διαόλια μέσα μου -
καλα, δεν ανησυχουμε... κατσε να χειμωνιασει, να μην εχει απωλειες το τουρμπο και τα ξανασυζηταμε!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
καλα, δεν ανησυχουμε... κατσε να χειμωνιασει, να μην εχει απωλειες το τουρμπο και τα ξανασυζηταμε! -
Το παλίο WRX είχε και πολύ έντονο turbo lag πάντως.
-
Τασάκι έχει?
Ρεζέρβα έχει? Αν ναι, κανονική ή μισή? -
οσο αναφορα τη μειωση τιμης,μαλλον δεν μπορουσε να γινει κι αλλιως ... τα new impreza που εχω δει στο δρομο,ειναι μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου... απορω μαλιστα με καποιον/ους απο εδω,που εγραψε οτι εχει δει 'αρκετα'... ρε μπας και ειχατε πιει τιποτα & τα βλεπατε διπλα .
εχω μεγαλη απορια να δω πως θα παει το 'τρεχον' απο πωλησεις στο εξωτερικο,να δουμε τελικα αν θα πιασει τους στοχους που ειχε βαλει η fuji heavy,να φερει πολλες πωλησεις & μεγαλυτερο κοινο κοντα στο ιμπρεζα... για την ελλαδα ειμαι (απ'την αρχη) σχεδον βεβαιος οτι θα παει 'απατο',και καμια σχεση δεν θα εχει με τη πορεια ολων των προηγουμενων γενιων... -ΕΞΑΙΡΕΣΗ βεβαια το Sti,και 'βλεπετε',και 'παει',αλλα... βλεποντας στην Μιτσου τον 'οργασμο' με τις διαφορες εκδοσεις του lancer,θα ελεγα οτι δεν εχει τυχη... ακομα και το lancer sportback,hatch πλεον αλα ιμπρεζα,το βλεπεις και χαιρεσαι ! ..και σιγουρα δεν νομιζω να υστερει στο δρομο... και εκδοση evo στα 2 λιτρα,χωρις να αναγκαζεσαι να ανεβεις στα 2.5 (sti),και light evo με το ralliart,που θα μαμαει,απο οτι φαινεται -με SST σαζμαν-,και αρκετα καλο στα 1.8,δεν νομιζω να εχω να πω κατι αλλο...
Αυτο ταιριαζει στη subaru... 'πηδηξε' το impreza,'πηδηξε' ΚΑΙ το forester,που ηταν και best seller στην Ελλαδα,απο οσο ξερω τουλαχιστον. θα δουμε φετος & τα επομενα χρονια τι θα παρει ,αφου το ηθελε πιο suv και πιο 'φορτηγο'...
τωρα θα μου πεις,εδω ολοκληρη toyota,EYNOYXIΣΕ το ΡΑΒ,που ξεκινησε το θεμα SUV,και συνεχιζε επαξια,τι περιμενεις απο τη μικρη Fuji Heavy...
παρεπιπτοντως να πω εδω οτι τη νεα χρονια θα αναζητησω καλομεταχειρισμενο rav4 MK1 τριπορτο,σε αντικατασταση του ραλλου μου .Αυτα απο ενα φανατικο (once) του impreza.
Β. -
Μήπως αυτές οι μειώσεις κρύβουν κάτι άλλο? Τέτοιες μειώσεις στις τιμές μόνο σε αμάξια στο τέλος της ζωής τους βλέπουμε.... Μήπως η SUBARU κατάλαβε ότι έκανε χονδρή πατάτα και ετοιμάζει κάνα νέο Impreza που να βλέπεται αυτή τη φορά?
-
Ο χρήστης Billys! έγραψε:
οσο αναφορα τη μειωση τιμης,μαλλον δεν μπορουσε να γινει κι αλλιως ... τα new impreza που εχω δει στο δρομο,ειναι μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου... απορω μαλιστα με καποιον/ους απο εδω,που εγραψε οτι εχει δει 'αρκετα'... ρε μπας και ειχατε πιει τιποτα & τα βλεπατε διπλαεχω μεγαλη απορια να δω πως θα παει το 'τρεχον' απο πωλησεις στο εξωτερικο,να δουμε τελικα αν θα πιασει τους στοχους που ειχε βαλει η fuji heavy,να φερει πολλες πωλησεις & μεγαλυτερο κοινο κοντα στο ιμπρεζα... για την ελλαδα ειμαι (απ'την αρχη) σχεδον βεβαιος οτι θα παει 'απατο',και καμια σχεση δεν θα εχει με τη πορεια ολων των προηγουμενων γενιων... -ΕΞΑΙΡΕΣΗ βεβαια το Sti,και 'βλεπετε',και 'παει',αλλα... βλεποντας στην Μιτσου τον 'οργασμο' με τις διαφορες εκδοσεις του lancer,θα ελεγα οτι δεν εχει τυχη... ακομα και το lancer sportback,hatch πλεον αλα ιμπρεζα,το βλεπεις και χαιρεσαι ! ..και σιγουρα δεν νομιζω να υστερει στο δρομο... και εκδοση evo στα 2 λιτρα,χωρις να αναγκαζεσαι να ανεβεις στα 2.5 (sti),και light evo με το ralliart,που θα μαμαει,απο οτι φαινεται -με SST σαζμαν-,και αρκετα καλο στα 1.8,δεν νομιζω να εχω να πω κατι αλλο...
Αυτο ταιριαζει στη subaru... 'πηδηξε' το impreza,'πηδηξε' ΚΑΙ το forester,που ηταν και best seller στην Ελλαδα,απο οσο ξερω τουλαχιστον. θα δουμε φετος & τα επομενα χρονια τι θα παρει ,αφου το ηθελε πιο suv και πιο 'φορτηγο'...
τωρα θα μου πεις,εδω ολοκληρη toyota,EYNOYXIΣΕ το ΡΑΒ,που ξεκινησε το θεμα SUV,και συνεχιζε επαξια,τι περιμενεις απο τη μικρη Fuji Heavy...
παρεπιπτοντως να πω εδω οτι τη νεα χρονια θα αναζητησω καλομεταχειρισμενο rav4 MK1 τριπορτο,σε αντικατασταση του ραλλου μουΑυτα απο ενα φανατικο (once) του impreza.
Β.Έχω ακριβώς την ίδια άποψη...
Κρίμα για το Impreza (το οποίο να πω την αλήθεια μου αρέσει σαν αυτοκίνητο - ακόμα και το τρέχον μοντέλο)...
Όσον αφορά το Forester όντως το πήδηξ@ν (με τα δικά μου κριτήρια)... Το τρέχον μοντέλο ούτε να το βλέπω δε θέλω...Μήπως αυτές οι μειώσεις κρύβουν κάτι άλλο? Τέτοιες μειώσεις στις τιμές μόνο σε αμάξια στο τέλος της ζωής τους βλέπουμε.... Μήπως η SUBARU κατάλαβε ότι έκανε χονδρή πατάτα και ετοιμάζει κάνα νέο Impreza που να βλέπεται αυτή τη φορά?
Τόσο γρήγορα; Λίγο δύσκολο...
Κάποιο άλλο μοντέλο ίσως, νέα γενιά μάλλον χλωμό...
Όπως και να έχει αυτοί που ήδη αγόρασαν το Impreza θα βγάζουν καπνούς από τα αυτιά τους...
(εκτός αν τους πήρε τηλέφωνο να τους δώσει τη διαφορά... )_
-
Εχετε δικιο παιδια...Δυστυχως η subaru κατεστρεψε το forester ...Το μονο που εμεινε ειναι το Legacy Outback.Αν και αυτο μαλλον σε λιγο καιρο θα αλλαξει.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Όσον αφορά το Forester όντως το πήδηξ@ν (με τα δικά μου κριτήρια)... Το τρέχον μοντέλο ούτε να το βλέπω δε θέλω...
Μήπως αυτές οι μειώσεις κρύβουν κάτι άλλο? Τέτοιες μειώσεις στις τιμές μόνο σε αμάξια στο τέλος της ζωής τους βλέπουμε.... Μήπως η SUBARU κατάλαβε ότι έκανε χονδρή πατάτα και ετοιμάζει κάνα νέο Impreza που να βλέπεται αυτή τη φορά?
Τόσο γρήγορα; Λίγο δύσκολο...
Κάποιο άλλο μοντέλο ίσως, νέα γενιά μάλλον χλωμό...
_To στογγυλοφαναρο το Ιμπρέζα πόσο καιρό το κράτησαν;
Αν θυμάμαι καλα του άλλαξαν παρα πολυ γρήγορα τη μούρη
Το τωρινό μοντέλο έχει το πρόβλημα οτι μπήκε για τα καλά (λόγω μεγέθους, σχεδιου κλπ) στον συναγωνισμό με Astra, Focus, Golf και λοιπες 'παραδοσιακές δυνάμεις'
Δεν εχει την μοναδικότητα και την διαφορετικότητα του προηγουμένου μοντέλου
Το φορεστερ εγινε πολύ 'φορτηγό' (γι'αυτο άλλωστε προτίμησα το Outback ), αλλά πουλάει και θα πουλάει καλύτερα γιατι ο πολυς κόσμος θέλει 'μπούγιο' -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Μήπως αυτές οι μειώσεις κρύβουν κάτι άλλο? Τέτοιες μειώσεις στις τιμές μόνο σε αμάξια στο τέλος της ζωής τους βλέπουμε.... Μήπως η SUBARU κατάλαβε ότι έκανε χονδρή πατάτα και ετοιμάζει κάνα νέο Impreza που να βλέπεται αυτή τη φορά?Μπα, το πολύ πολύ να σχεδιάσουν το σεντάν.....
Εχετε δικιο παιδια...Δυστυχως η subaru κατεστρεψε το forester ...Το μονο που εμεινε ειναι το Legacy Outback.Αν και αυτο μαλλον σε λιγο καιρο θα αλλαξει.
Δεν κάνουν κι εκεί καμιά 10.000 ευρώ μείωση να ξεπουλήσουνε, έτσι κι αλλιώς δεν πουλάνε τίποτα.
-
Οι μειώσεις έχουν γίνει και σε αντίστοιχα άλλα ευρωπαικά κράτη? ή μόνο στην Ελλάδα?
Νεο Impreza