-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Rε συ Νικο και εγω εχω SUV και μα το Θεο το αντιπαθω. Καιει ενα αγκλεουρα ειναι σαν βαρκα αμα στριβει. Αλλα σε μερικες φασεις βολευει.
Οταν το πηρα το πηρα για την γυναικα μου που ειχε φαγωθει να παρει αυτοματο και της αρεσε το σουλουπι του. Τα SUV ειναι πλειοψηφια σε πολλα μερη στις ΗΠΑ. Δεν το αμφιβαλω καθολου. Οτι καινε πολυ καμμια αντιρηση. Οτι μολυνουν περισσοτερο απο τα αρχαια μη καταλυτικα αυτοκινητα δεν νομιζω.Στις ΗΠΑ εχουν διαφορες κατηγοριες μολυνσης που ολα τα οχηματα πρεπει να τηρουν (υπαρχουν εξαιρεσεις που ειναι σε συναρτηση του βαρους και της χρησης).
Να μερικα λινκ για να δειτε:
http://www.epa.gov/greenvehicles/about.htm
Επεξηγηση τι σημαινουν τα νουμερα της μολυνσης:
http://www.epa.gov/greenvehicles/rating.htm
να και λιστα απο τα SUV: (εβαλα τα μεγαλα)
http://www.epa.gov/greenvehicles/suv-04.htm#lg
να και η Κορολα (1,8 λιτρα εδω στις ΗΠΑ)
http://www.epa.gov/greenvehicles/E-TOYOTA-Corolla-04.htm
Να και το BMW 745i
http://www.epa.gov/greenvehicles/E-BMW-745li-04.htm
Να και το Golf:
http://www.epa.gov/greenvehicles/E-VOLKSWAGEN-Golf-04.htm
(εδω προσεχτε το πετρελαιοκινητο δευτερο στην γραμμη).Να και το τερας το Escalade:
http://www.epa.gov/greenvehicles/E-CADILLAC-Escalade-04.htm
Οποτε δεν βλεπω τιποτα το ιδιαιτερο για ενα μεσο καινουργιο SUV σε συγκριση με ενα μεσο αυτοκινητο. Ναι μεν ισως μολυνουν λιγο περισσοτερο αλλα δεν ειναι τοσο τραγικη η κατασταση οπως την θεωρειτε εσεις. Το να μην γουσταρει κανεις τα SUV ειναι απολυτα αποδεκτο. Το να μην γουσταρει κανεις τα SUV γιατι καινε τον αγκλεουρα και αυτο ενταξει. Το να προσπαθει να το κανει αυτο γιατι μολυνουν πιο πολυ και θα καταστρεψουν τον πλανητη εχει πολυ λιγη βαση.
Για εμενα οπως λεμε και τοπικα 'case closed'.
Νικος
Εξαιρετικά τα links, αλλά πολύ φοβάμαι οτι ακόμα και αυτή η προσπάθεια σου να πείσεις οτι δεν μολύνουν όσο νομίζουμε, δεν αρκεί για μερικά άτομα.
Το επιχείρημα μερικών απο ότι κατάλαβα (ίσως κατάλαβα όμως και λάθος) είναι οτι μόλυνση ισοδυναμέι και με κατανάλωση των φυσικών πόρων!!! Προσωπικά με βρίσκει φυσικά μία τέτοια άποψη αντίθετο.
Το bottom line είναι οτι είμαι σύμφωνος με αυτα που γράφεις
Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά σε κάποια αντικειμενικά θέματα πρεπει να κατανοούμε κάποια basic θίνγκς (το έγραψα καλά στα Ελληνικά; )
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Rε συ Νικο και εγω εχω SUV και μα το Θεο το αντιπαθω. Καιει ενα αγκλεουρα ειναι σαν βαρκα αμα στριβει. Αλλα σε μερικες φασεις βολευει.
Οταν το πηρα το πηρα για την γυναικα μου που ειχε φαγωθει να παρει αυτοματο και της αρεσε το σουλουπι του. Τα SUV ειναι πλειοψηφια σε πολλα μερη στις ΗΠΑ. Δεν το αμφιβαλω καθολου. Οτι καινε πολυ καμμια αντιρηση. Οτι μολυνουν περισσοτερο απο τα αρχαια μη καταλυτικα αυτοκινητα δεν νομιζω.Στις ΗΠΑ εχουν διαφορες κατηγοριες μολυνσης που ολα τα οχηματα πρεπει να τηρουν (υπαρχουν εξαιρεσεις που ειναι σε συναρτηση του βαρους και της χρησης).
Να μερικα λινκ για να δειτε:
http://www.epa.gov/greenvehicles/about.htm
Επεξηγηση τι σημαινουν τα νουμερα της μολυνσης:
http://www.epa.gov/greenvehicles/rating.htm
να και λιστα απο τα SUV: (εβαλα τα μεγαλα)
http://www.epa.gov/greenvehicles/suv-04.htm#lg
να και η Κορολα (1,8 λιτρα εδω στις ΗΠΑ)
http://www.epa.gov/greenvehicles/E-TOYOTA-Corolla-04.htm
Να και το BMW 745i
http://www.epa.gov/greenvehicles/E-BMW-745li-04.htm
Να και το Golf:
http://www.epa.gov/greenvehicles/E-VOLKSWAGEN-Golf-04.htm
(εδω προσεχτε το πετρελαιοκινητο δευτερο στην γραμμη).Να και το τερας το Escalade:
http://www.epa.gov/greenvehicles/E-CADILLAC-Escalade-04.htm
Οποτε δεν βλεπω τιποτα το ιδιαιτερο για ενα μεσο καινουργιο SUV σε συγκριση με ενα μεσο αυτοκινητο. Ναι μεν ισως μολυνουν λιγο περισσοτερο αλλα δεν ειναι τοσο τραγικη η κατασταση οπως την θεωρειτε εσεις. Το να μην γουσταρει κανεις τα SUV ειναι απολυτα αποδεκτο. Το να μην γουσταρει κανεις τα SUV γιατι καινε τον αγκλεουρα και αυτο ενταξει. Το να προσπαθει να το κανει αυτο γιατι μολυνουν πιο πολυ και θα καταστρεψουν τον πλανητη εχει πολυ λιγη βαση.
Για εμενα οπως λεμε και τοπικα 'case closed'.
Νικος
Εξαιρετικά τα links, αλλά πολύ φοβάμαι οτι ακόμα και αυτή η προσπάθεια σου να πείσεις οτι δεν μολύνουν όσο νομίζουμε, δεν αρκεί για μερικά άτομα.
Το επιχείρημα μερικών απο ότι κατάλαβα (ίσως κατάλαβα όμως και λάθος) είναι οτι μόλυνση ισοδυναμέι και με κατανάλωση των φυσικών πόρων!!! Προσωπικά με βρίσκει φυσικά μία τέτοια άποψη αντίθετο.
Το bottom line είναι οτι είμαι σύμφωνος με αυτα που γράφεις
Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά σε κάποια αντικειμενικά θέματα πρεπει να κατανοούμε κάποια basic θίνγκς (το έγραψα καλά στα Ελληνικά; )
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΔημητρη εγω δεν θελω να πεισω κανενα. Απλως αναφερω τι ειναι τα επιπεδα μολυνσης για διαφορα αυτοκινητα. Και απο οτι φαινεται η γνωμη οτι τα SUV πρεπει να καταργηθουν γιατι ειναι μια μεγαλη αιτια για την μολυνση του περιβαλοντος δεν εχει βαση. Απο κει και περα αν ολοι ειναι πεπεισμενοι οτι εχουν δικιο και με γεια τους και χαρα τους. Οπως παντα κανουμε συζητηση. Εγω λεω την γνωμη μου. Αν θα την πιστεψει κανεις δεν εχει σημασια
Νικος
ΥΓ: link νομιζω στα ελληνικα ειναι συνδεσμος. Τα κομπουτεριστικα και τα δυαδικτυακα δεν τα ξερω καλα στα Ελληνικα μια και οταν εφυγα (80 κατι ) σχεδον δεν υπηρχαν.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Οταν το πηρα το πηρα για την γυναικα μου που ειχε φαγωθει να παρει αυτοματο και της αρεσε το σουλουπι του.Και σου λέει μετά ότι οι γυναίκες έχουν γούστο...
Οτι μολυνουν περισσοτερο απο τα αρχαια μη καταλυτικα αυτοκινητα δεν νομιζω.
Κι όμως...
Στις ΗΠΑ εχουν διαφορες κατηγοριες μολυνσης που ολα τα οχηματα πρεπει να τηρουν (υπαρχουν εξαιρεσεις που ειναι σε συναρτηση του βαρους και της χρησης).
Κι εδώ είναι το κλειδί: Αφού τα SUV δηλώνονται ως φορτηγά, οι προδιαγραφές ρύπων, οικονομίας και παθητικής ασφάλειας για ΠΕΖΟΥΣ, ΕΠΙΒΑΤΕΣ και ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΛΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ είναι πολύ πιο χαλαρές. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Επίσης, όπως προανέφερα επανειλημμένως, τα SUV δίνουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος στον κατασκευαστή (που τα πουλάει με το κυβικό μέτρο ΟΓΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ - κυριολεκτικά ), άρα μήπως τελικά πιάνεται κορόιδο ο αγοραστής που, από χρηστικής, οικονομοτεχνικής και τεχνολογικής πλευράς πληρώνει το κατασκεύασμα αυτό πολύ περισσότερο απ'όσο αξίζει;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Επίσης, όπως προανέφερα επανειλημμένως, τα SUV δίνουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος στον κατασκευαστή (που τα πουλάει με το κυβικό μέτρο ΟΓΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ - κυριολεκτικά ), άρα μήπως τελικά πιάνεται κορόιδο ο αγοραστής που, από χρηστικής, οικονομοτεχνικής και τεχνολογικής πλευράς πληρώνει το κατασκεύασμα αυτό πολύ περισσότερο απ'όσο αξίζει;Ακόμα κι αν ισχύει αυτό δεν είναι με κανένα τρόπο λόγος να απαγορευτούν δια νόμου.
-
Μέσα στις πόλεις δεν νομίζω Κώστα ότι πρέπει να επιτρέπονται. Τα είπαμε εκατό φορές:
- Ρυπαίνουν τρελά.
- Κλέβουν πολύ χώρο απ'τους άλλους χρήστες του δρόμου.
- Είναι απείρως πιο επικίνδυνα από κάθε άλλο ΙΧ.
- Οι οδηγοί τους συμπεριφέρονται με τρόπο χειρότερο κι από κακό ταρίφα.
Άρα: ΕΚΑΣ ΤΑ SUV. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
-
Μέσα στις πόλεις δεν νομίζω Κώστα ότι πρέπει να επιτρέπονται. Τα είπαμε εκατό φορές:- Ρυπαίνουν τρελά.
Άρα: ΕΚΑΣ ΤΑ SUV. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
Αναμασαμε τα ιδια κ τα ιδια...
Εχουν απαντη8ει ολα τα παραπανω!Νομιζω οτι εχει κορεστει το 8εμα.. Καπου εδω 8α πρεπε να το αφησουμε.. Εφ'οσον δεν εχουμε λυσεις να προτεινουμε, το να παραπονιομαστε δεν εχει νοημα.. Κ λυση δεν ειναι '8ανατος στα SUV'..
-
Το ότι οι υπέρμαχοι των SUV έχουν ξεμείνει από ισχυρισμούς δεν σημαίνει ότι αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια. Τουλάχιστον όχι όλοι - και μπορεί να λέμε πάνω-κάτω τις ίδιες αλήθειες, αλλά έχουμε την ικανότητα να τις τεκμηριώσουμε, όπως έκανε π.χ. πάρα πολύ καλά ο dourou (άσχετο αν οι πιο πολλοί αδυνατούν να πείσουν τον εαυτό τους να δεχθεί τα έγκυρα στοιχεία που παραθέτει και προτιμούν να παραμένουν στο συννεφάκι τους με την ταμπελίτσα 'πληρώνω, άρα μπορώ να ρυπαίνω και να εμποδίζω όλους τους άλλους οδηγούς και πεζούς').
Υπάρχει λύση. Να σταματήσει όλη αυτή η προπαγάνδιση της εικόνας ότι τα SUV κάνουν μάγκα τον ιδιοκτήτη τους και να αποκλεισθούν από τα κέντρα των πόλεων, ενώ να θεσπισθούν και αντικίνητρα για την παραγωγή και την απόκτησή τους (π.χ. να πάψει η κομπίνα με την κατάταξή τους στα φορτηγά, να θεσπισθούν συγκεκριμένα όρια ρύπων ΜΗ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΙΣΜΟ πάνω από τα οποία δεν θα μπορούν να παραχθούν τα SUV - και μην πει κανείς ΠΑΛΙ την κοτσάνα για τα... υπεραυτοκίνητα, γιατί για κάθε Ferrari ή Porsche ή Lamborghini που κυκλοφορεί, υπάρχουν τουλάχιστον 10.000 SUV που κυκλοφορούν πιο συχνά, πιο πολύ και, συνεπώς, ρυπαίνουν περισσότερο).
Αντιθέτως, να δοθούν κίνητρα για την αγορά οικονομικών, καθαρών οχημάτων και να γίνουν πιο φθηνά τα αυτοκίνητα πόλης. Και να διαφημισθεί η χρήση ευέλικτων, οικονομικών, καθαρών μέσων μεταφοράς: μικρά αυτοκίνητα, υβριδικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, μοτοσακό, ποδήλατα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Α, και να σταματήσουμε να τσιμπάμε κι εμείς το 'αμερικάνικο αυτοκινητιστικό όνειρο' και να γίνουμε άνθρωποι, γιατί τώρα είμαστε μάλλον μικροαστοί που επιδιώκουν με τον όγκο του αυτοκινήτου τους να δείξουν ότι κάτι έγιναν. Παλιά είχαμε το αστέρι της μερσεντέ, τώρα έχουμε τα κυβικά μέτρα του τετρακούνητου σουπερτάνκερ (το οποίο βέβαια δεν θα δει ποτέ στη ζωή του χώμα...).
-
Οι πίνακες των αμερικάνικων Link της epa νομίζω μετράνε ποιότητα καυσαερίων αλλά όχι ποσότητα. Όταν λοιπόν τα SUV καίει σημαντικά περισσότερο από το Corolla ακόμα κι αν τα καυσαέριά του είναι λίγο καλύτερα για τη δημιουργία smog (που δεν είναι το μόνο που θα έπρεπε να εξετάζεται....) είναι τόσο περισσότερα που δεν υπάρχει αμφιβολία για το συνολικό αποτέλεσμα.
Αν τα καύσιμα στοιχίζαν και εκεί όσο στην Ευρώπη οι προτιμήσεις σε αυτοκίνητα και κυβικά των αμερικανών θα προσαρμοζόντουσαν ανάλογα..... -
Μέσα στις πόλεις δεν νομίζω Κώστα ότι πρέπει να επιτρέπονται. Τα είπαμε εκατό φορές:- Ρυπαίνουν τρελά.
Βγάλε μία λίστα 'Οχημάτων που εγκρίνονται απο τον Skullone' να ξέρουμε δηλαδή τι να αγοράσουμε.
-
Επειδή έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες σχετικά με τη ρύπανση από τα SUV και τα οχήματα γενικά, αισθάνομαι την ανάγκη να παρέμβω.
-
Η νομοθεσία εκπομπών ρύπων από οχήματα προδιαγράφει τη μέγιστη μάζα ρύπου ανά διανυόμενο χιλιόμετρο [g/km]. Αυτό ισχύει σε όλα τα μέρη του κόσμου όπου υπάρχει σχετική νομοθεσία, και με βάση αυτή τη νομοθεσία παίρνουν τα οχήματα εγκριση τύπου. Στην Ευρώπη τα SUV πληρούν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με όλα τα επιβατικά οχήματα, στις ΗΠΑ πάλι πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές εφ'οσον έχουν βάρος μέχρι 3750 lbs, αλλιώς έχουν ελαφρά υψηλότερες. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο http://www.dieselnet.com/standards.html. Η νομοθεσία λοιπόν καθορίζει την **ποσότητα **των ρύπων και δεν έχει σχέση ούτε με την κατανάλωση καυσίμου, ούτε με τον κυβισμό του κινητήρα, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε.
-
Τα όρια αυτά είναι περίπου 10-20 φορές χαμηλότερα από τα επίπεδα εκπομπών ενός μή καταλυτικού οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι ένα μη καταλυτικό όχημα εκπέμπει περίπου όσο 10-20 αυτοκίνητα (και SUV κατ'επέκταση) τρέχουσας τεχνολογίας.
-
Κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο, η ρύπανση από τα οχήματα θεωρείται τεχνολογικά λυμένο πρόβλημα. Όπως έχω ξαναγράψει, αν μπορούσαμε αύριο το πρωί να αντικαταστήσουμε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις πόλεις με καινούργια, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της ρύπανσης από τα οχήματα για μια δεκαετία τουλάχιστο.
-
Τα SUV έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης, και ως εκ τούτου έχουν μεγαλύτερες εκπομπές CO2, το οποίο δεν είναι νομοθετημένος ρύπος. Οι εκπομπές CO2 εξαρτώνται **μόνο από την κατανάλωση βενζίνης **και από τίποτα άλλο. Το CO2 θεωρείται ότι συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, έχει δηλαδή παγκόσμιες συνέπειες, ωστόσο δε συμβάλλει στη δημιουργία τοπικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα, δεν έχει δηλαδή τοπικές συνέπειες.
-
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν υπάρχουν λόγοι περιορισμού της κίνησης των SUV στα αστικά κέντρα για λόγους ρύπανσης.
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Βγάλε μία λίστα 'Οχημάτων που εγκρίνονται απο τον Skullone' να ξέρουμε δηλαδή τι να αγοράσουμε.Καθόλου πρακτικό βέβαια, καθώς θα αλλάζει ανάλογα με τις 'μέρες' του μήνα.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
4) Τα SUV έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης, και ως εκ τούτου έχουν μεγαλύτερες εκπομπές CO2, το οποίο δεν είναι νομοθετημένος ρύπος. Οι εκπομπές CO2 εξαρτώνται **μόνο από την κατανάλωση βενζίνης **και από τίποτα άλλο. Το CO2 θεωρείται ότι συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, έχει δηλαδή παγκόσμιες συνέπειες, ωστόσο δε συμβάλλει στη δημιουργία τοπικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα, δεν έχει δηλαδή τοπικές συνέπειες.O catalyst έδωσε ολοκληρωμένη απάντηση στο θέμα. Αυτό το οποίο προσπάθησα να διευκρινήσω στο προηγούμενο post μου ήταν το 4)
-
Tα SUV μολύνουν πιστεύω πολύ λιγότερο....
από όλα τα ετοιμόρροπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν,
από τα φορτηγά που διέρχονται μέσα από τις πόλεις,
από τα φτιαγμένα πουντο-σαξο-ραλλα-κτλ...,
από τα τεράστια πολυτελή,
κτλ...Αυτό που ενοχλεί και προκαλει περισσότερο, είναι η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των οδηγών των SUV, αλλά όχι όλων.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...Αυτό που ενοχλεί και προκαλει περισσότερο, είναι η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των οδηγών των SUV, αλλά όχι όλων.Για να είμαι ειλικρινής επειδή σε πολλά posts διάβασα για τη συμπεριφορά μερικών οδηγών με SUV μπορείται να μου πείτε περίπου ποιά είναι; Είναι υπεροπτική; Ανάλογη κάποιου με ένα ακριβό όχημα;
Και πού πιστεύετε οτι οφείλεται αυτό;Προσωπικά δεν έχω καθόλου επίγνωση για τέτοια συμπεριφορά κρίνοντας απο εδώ, αλλά συνήθως ανάρμοστες συμπεριφορές (είτε απο οδηγούς, είτε απο οποιονδήποτε πολίτη) είναι θέμα έλειψης σωστής παιδείας..
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
...Αυτό που ενοχλεί και προκαλει περισσότερο, είναι η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των οδηγών των SUV, αλλά όχι όλων.
Για να είμαι ειλικρινής επειδή σε πολλά posts διάβασα για τη συμπεριφορά μερικών οδηγών με SUV μπορείται να μου πείτε περίπου ποιά είναι; Είναι υπεροπτική; Ανάλογη κάποιου με ένα ακριβό όχημα;
Και πού πιστεύετε οτι οφείλεται αυτό;Προσωπικά δεν έχω καθόλου επίγνωση για τέτοια συμπεριφορά κρίνοντας απο εδώ, αλλά συνήθως ανάρμοστες συμπεριφορές (είτε απο οδηγούς, είτε απο οποιονδήποτε πολίτη) είναι θέμα έλειψης σωστής παιδείας..
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΕγώ προσωπικά έχω παρατηρήσει πολύ χειρότερη συμπεριφορά απο κάτι τύπους με saxo, rallye και διάφορα ψευτο-βελτιωμένα, παρά απο ανθρώπους που οδηγούν SUV.
Συνήθως οι οδηγοί των SUV είναι κάποιας ηλικίας και έχουν μια οικονομική επιφάνεια και συμπεριφέρονται κόσμια.
-
...Αυτό που ενοχλεί και προκαλει περισσότερο, είναι η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των οδηγών των SUV, αλλά όχι όλων.
Για να είμαι ειλικρινής επειδή σε πολλά posts διάβασα για τη συμπεριφορά μερικών οδηγών με SUV μπορείται να μου πείτε περίπου ποιά είναι; Είναι υπεροπτική; Ανάλογη κάποιου με ένα ακριβό όχημα;
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΔημήτρη, απλά πολλοί οδηγοί SUV οδηγούν με υπεροψία...
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο πολύ οι οδηγοί των SUV, μιας και όπως αναφέρει και ο φίλος παρακάτω, οι οδηγοί κάποιων φτιαγμένων punto, saxo (σαν το Clio που οδήγησες σε μέγεθος), συμπεριφέρονται αρκετά χειρότερα πιστεύω....Ασφαλώς και είναι θέμα παιδείας και εδώ ήθελα να καταλήξω.
Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω... Ανεύθυνοι, επιδειξίες και επιπόλαιοι οδηγοί υπάρχουν μέσα σε οποιαδήποτε μάρκα αυτοκινήτων.Ανέφερα το γεγονός, επειδή συνήθως αναφέρεται ως επιχείρημα, δικαιολογώντας γιατί δεν πρέπει να κυκλοφορούν τα SUV μέσα στην πόλη, με αφορμή την όποια ανάρμοστη συμπεριφορά των οδηγών τους
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ανέφερα το γεγονός, επειδή συνήθως αναφέρεται ως επιχείρημα, δικαιολογώντας γιατί δεν πρέπει να κυκλοφορούν τα SUV μέσα στην πόλη, με αφορμή την όποια ανάρμοστη συμπεριφορά των οδηγών τουςΑν το πάρουμε έτσι θα φτάσουμε πολύ μακριά. Θα πρέπει να απαγορεύσουμε σπορ αυτοκίνητα, μικρά Gti, κάμπριο, ακόμα και κάποιες συγκεκριμμένες μάρκες όπως BMW και Mercedes, ή ακόμα και συγκεκριμένα μοντέλα των οποίων οι κάτοχοί τους είναι επιρρεπείς στην 'ανάρμοστη συμπεριφορά' και να επιτρέπονται μόνο σουπερμίνι και πολυμορφικά.
Και μην πει κανείς για 'slippery slope' γιατί δεν μπορώ να φανταστώ γιατί τα SUV είναι ξεχωριστή περίπτωση από τις κατηγορίες που ανέφερα και τι θα εμποδίσει έναν ζηλωτή οικολογικίζοντα υπουργό να τις βάλει στο στόχαστρο μετά τα SUV.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ανέφερα το γεγονός, επειδή συνήθως αναφέρεται ως επιχείρημα, δικαιολογώντας γιατί δεν πρέπει να κυκλοφορούν τα SUV μέσα στην πόλη, με αφορμή την όποια ανάρμοστη συμπεριφορά των οδηγών τους
Αν το πάρουμε έτσι θα φτάσουμε πολύ μακριά. Θα πρέπει να απαγορεύσουμε σπορ αυτοκίνητα, μικρά Gti, κάμπριο, ακόμα και κάποιες συγκεκριμμένες μάρκες όπως BMW και Mercedes, ή ακόμα και συγκεκριμένα μοντέλα των οποίων οι κάτοχοί τους είναι επιρρεπείς στην 'ανάρμοστη συμπεριφορά' και να επιτρέπονται μόνο σουπερμίνι και πολυμορφικά.
Σωστά kyan, δε μας φταίνε ΜΟΝΟ οι οδηγοί των SUV.
Υπάρχει μπόλικο πράμα στους δρόμους.....
-
μήπως τελικά το θέμα είναι πολύ απλό και θα συμφωνήσουμε όλοι αν τεθεί στη σωστή βάση?
ανεξάρτητα από το αν ορισμένοι θα θέλαμε (βάσει της δικής μας εκτίμησης) να δούμε τα suv ως μόδα να παρέρχεται ως μνημείο ανθρώπινης ματαιοδοξίας ..η ουσία είναι πως κάποιοι σκέφτονται να τα απαγορεύσουν..όχι γενικά (δεν αντιλαμβάνομαι ορισμένους των οποίων ενεργοποιήθηκαν τα αντιαπαγορευτικά αντανακλαστικά)..αλλά ειδικότερα από τα κέντρα ορισμένων πόλεων..όπου δηλαδή τα προβλήματα που δημιουργούν είναι περισσότερα (για περισσότερους) από όσα λύνουν (για τον κάτοχό τους)
αν δούμε λοιπόν το ζήτημα όπως και αρχικά τέθηκε μήπως υπάρχει συναίνεση?
απλά ρωτάω γιατί θα μου άρεσε κάτι να βγεί από την συζήτηση αυτή..με μελαγχολούν τα θέματα που απλά ανοίγουν..μας εκτονώνουν και κατόπιν φθίνουν από την έλλειψη ενδιαφέροντος (ποιος έχει χρόνο και όρεξη να αναλώνεται στα ίδια και τα ίδια?)
όπως και να έχει σας ευχαριστώ όλους
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
αν δούμε λοιπόν το ζήτημα όπως και αρχικά τέθηκε μήπως υπάρχει συναίνεση?Όχι!
Εγώ συνεχίζω να διαφωνώ και να θεωρώ τυχόν απαγόρευσή τους με αυτή τη δικαιολογία έως και αντισυνταγματική.
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)