-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι σιλικόνης τι λένε; Σκέφτομαι να πάρω αυτούς.
Θεωρούνται ό,τι καλύτερο, γι' αυτό και είναι μάλλον ό,τι ακριβότερο!
Τους έχω δει σίγουρα σαν πρώτη επιλογή σε RAV4 τελευταίας γενιάς, οπότε κάποιος κάτοχος θα μπορούσε να μας ενημερώσει.Πήρα τελικά αυτούς για το smart και αυτούς για το αυδι (γιατί της piaa δε βγάζει αυτούς που παίρνει το αυδι)
Ευχαριστώ -
Αλλαγη μπροστινων υαλοκαθαριστηρων σε Golf V μετα απο 4 χρονια (στον εναν ειχε κοπει τελειως το λαστιχο, αμα εβρεχε δε θα βλεπα τιποτα), αγοραστηκαν απο αντιπροσωπεια 40 ευρω σε συσκευασία VW. Σε ερώτησή μου αν πρόκειται για τους bosch 979S aerotwin (το προφανές, απλά να περάσει η ώρα μέχρι να έρθει η απόδειξη), τα παιδιά της αντιπροσωπείας δεν ήξεραν να μου απαντήσουν και μου λεγαν 'της VW ειναι, το γνησιο'
-
Αχ Ελληνες
Πάτε και βάζετε μούφες πάνω στα αμάξια σας -
Εδώ και πάνω απο μήνα είχαν σκιστεί και οι 2 καθαριστήρες. Ούτε να καθαρήσω το παρμπρίζ δεν μπορούσα, ευτυχώς που υπάρχουν και οι Πακιστανοί που μου τα καθάριζαν περιστασιακά. Τώρα με τις βροχές όμως αναγκαστικά πήγα και έβαλα. Ελπίζω να μην κάνει πολύ ζέστη μ'εχρι το τέλος του καλοκαιριού να αντέξουν παραπάνω.
-
Ρε παιδιά προχθές ανακάλυψα στο κατάστημα Makro εδώ κάτω στο Ηράκλειο Κρήτης υαλοκαθαριστήρες dunlop οι οποίοι μου φάνηκαν πάρα πολύ καλοί. Είναι από σιλικόνη και υπήρχαν και στο παλιό τύπο αλλά και flat. Οι flat ήταν από μία πλάκα από μέταλλο αντί την πλαστικούρα που έχουν οι υπόλοιποι και έτσι μου φάνηκαν αρκετά καλοί και στοίχιζαν μάλιστα πάρα πολύ φτηνά 5-8 ευρώ ο ένας... Θα έπαιρνα αλλά είχαν εξαντληθεί τα νούμερα για το focus μου και δεν ξέρω που αλλού πουλιούνται. Τους έχει δοκιμάσει κανείς? Τι λένε σαν υαλοκαθαριστήρες???? Γνωρίζεται που μπορώ να τους βρώ? Αυτοί εδώ είναι http://www.amazon.co.uk/Wiper-blade-Dunlop-Flat-Blade/dp/B004ALF92O
Τώρα έχω τους bosch αλλά από την πρώτη μέρα που τους έβαλα αφήνουν μια γραμμή 2 εκατοστά περίπου. Θεώρησα ότι θα στρώσουν και έτσι δεν τους γύρισα πίσω αλλά εδώ και 1 χρόνο που τους έχω δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο παρα μόνο προς το χειρότερο αφού πλέον ούτε καθαρίζουν και κάνουν και θόρυβο και τους είχα χρυσοπληρώσει κιόλας... Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που βάζω bosch αφού και το φιλαράκι μου είχε παρόμοια προβλήματα στην mercedes του όταν τους έβαλε...
-
Τους καθαριζετε καπου-καπου τους καθαριστηρες ή τους αφήνεται στο έλεος του θεου?
Μετα απο χρήση ή μη μαζευον βρώμα στην ακρη που αναλογα την εποχη είτε θα αφηνει σημαδια και μπορει να κοπεί το λαστιχο είτε να ξεραθει και να φύγουν κομματια απο αυτό.
Με ενα πανακι ή εστω ενα νωπό χαρτοματιλο καθαριζουμε και ταυτοχρονα συντηρούμε τους υαλοκαθαριστήρες. -
εγω εχω σιλικονης guard απο πρακτικερ και τους εχω απο το 2010 και ακομα καθαριζουν καλα.!!!μην πετατε λεφτα σε ακριβα αξεσουαρ.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τους καθαριζετε καπου-καπου τους καθαριστηρες ή τους αφήνεται στο έλεος του θεου?
Μετα απο χρήση ή μη μαζευον βρώμα στην ακρη που αναλογα την εποχη είτε θα αφηνει σημαδια και μπορει να κοπεί το λαστιχο είτε να ξεραθει και να φύγουν κομματια απο αυτό.
Με ενα πανακι ή εστω ενα νωπό χαρτοματιλο καθαριζουμε και ταυτοχρονα συντηρούμε τους υαλοκαθαριστήρες.Μια χαρά τους καθαρίζω κάθε φορά που πλένω το αυτοκίνητο με λίγο οινόπνευμα... Αλλά όπως σας είπα από την πρώτη μέρα είχαν πρόβλημα... Στο αγροτικό μου αυτοκίνητο που έχει του παλαιού τύπου υλαοκαθαριστήρες αλλάζω απλά τα λαστιχάκια με ότι βρώ σε σουπερ μαρκετ και εκτός ότι καθαρίζουν πολύ καλύτερα αντέχουν και περισσότερο καιρό από ότι οι καινούργιοι φίρμες υαλοκαθαριστήρες που τους αλλάζω πακέτο ολόκληρους και τους χρυσοπληρώνω κιόλας...
-
εγω τωρα εκλεισα 2 χρονια με aerotwin της wurth και πάω για τριτο ( 2 χειμωνες) και ειναι μια χαρα. Αλλά και απλούς που έχω στο άλλο τους αλλαξα τωρα, μετα απο δυο χρόνια σχεδόν, πάλι με wurth flatblade.
-
Θέλω να αλλάξω Υαλοκαθαριστηρες στο λάντρα. Δεν έχω ιδέα για τπτ. Δηλ αλλάζουν τα λάστιχα μόνο η ολόκληροι; Τί τσεκάρω; Πώς ξέρω αν ταιριάζουν οι άλλοι που θα πάρω; Γενικά βγαίνουν συγκεκριμένοι για το κάθε μοντέλο; Όπως καταλάβατε δεν ξέρω τπτ. Διαφωτίστε με
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Θέλω να αλλάξω Υαλοκαθαριστηρες στο λάντρα. Δεν έχω ιδέα για τπτ. Δηλ αλλάζουν τα λάστιχα μόνο η ολόκληροι; Τί τσεκάρω; Πώς ξέρω αν ταιριάζουν οι άλλοι που θα πάρω; Γενικά βγαίνουν συγκεκριμένοι για το κάθε μοντέλο; Όπως καταλάβατε δεν ξέρω τπτ. Διαφωτίστε μεΤους μετρας,ποσο μηκος εχουν ,ή κοιτας σε καταλογους ποιοι κανουν για το μοντελο σου.
-
Μην μιλάς για μήκος, μην μιλάς για μήκος... μμμπρρρρ
-
Σχετικά με το μήκος, είναι πολύ συνηθισμένο οι δύο καθαριστήρες να έχουν διαφορετικό μήκος... Εκτός όμως από το μήκος άλλο σημαντικό που πρέπει να ταιριάζει είναι και το πιάσιμο και το αν έχει σπόιλερ ή όχι. Αν και τείνουν όλα τα κουτιά να περιλαμβάνουν διάφορα ανταπτοράκια δεν τα καλύπτουν πάντα όλα οπότε σιγουρέψου.
Υπάρχουν μερικές φορές μικρές διαφορές που δεν τις φαντάζεσαι.... Πχ στο δικό μου το πλάτος του μεταλλικού σκελετού πρέπει να είναι μικρότερο από το στάνταρ (στενότερο) και χωρίς σπόιλερ γιατί έχει από τη μάνα του σπόλερ πάνω στο σίδερο που πιάνει ο υαλοκαθαριστήρας.....
Ήμουν χαρούμενος που βρήκα και flat στη δύσκολη διάσταση των 650mm και μετά δεν μου έμπαινε... δεν πήγε χαμένος, ταίριαξε στο 206 της αδελφής μου... -
τελευταια παρατηρω οτι η κινηση των υαλοκαθαριστηρων ( flatblade ~2ετων) να μην ειναι τοσο ζωηρή. Το παρατηρησα πρώτα ψεκαζοντας καθαριστικο στο παρμπριζ και πλέον χτες μετά τη βροχή. Επειδη το αμάξι δεν κινείται συχνά παίζει ρόλο να εχει 'κολλησει' ο μηχανισμος και να θελει γρασαρισμα ή κατι τετοιο? Μήπως φταίνε τα λάστιχα να βεντουζάρουν τόσο καλα που να δυσκολεύουν την ευκινησία?
Μπορω να βάλω κατι στα λάστιχα ώστε να γλυστράνε χωρίς ταυτόχρονα να αφήνουν σημάδια? -
κοιταω κατι λαθος ή οντως η διαφορα τιμης στους aerotwin ειναι μεγαλη σε σχεση με τους υπολοιπους ευρωπαιους?
ο Α299S κανει στο http://www.amazon.de/BOSCH-AEROTWIN-SER ... B004INLKBI €14 ενω σε εμας κοστιζουν 42 ευρω http://www.automoto-eshop.gr/bosch-aerotiwin-a299s.html -
Όχι μόνον στους καθαριστήρες, αλλά σε σχεδόν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει να κάνει με το αυτοκίνητο έχουμε υψηλότερες τιμές από τον 'πολιτισμό' ...
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Θέλω να αλλάξω Υαλοκαθαριστηρες στο λάντρα. Δεν έχω ιδέα για τπτ. Δηλ αλλάζουν τα λάστιχα μόνο η ολόκληροι; Τί τσεκάρω; Πώς ξέρω αν ταιριάζουν οι άλλοι που θα πάρω; Γενικά βγαίνουν συγκεκριμένοι για το κάθε μοντέλο; Όπως καταλάβατε δεν ξέρω τπτ. Διαφωτίστε μεΚοιτας μηκος που εχει ο καθενας,
πας σε σουπερμαρκετ (εγω παω καρφουρ)
βρισκεις μαρκα μ' έκαψες Guard με πρασινο κουτι και ζελατινα,
βρισκεις χονδρικα τα μηκη που θελεις (τα γραφει επανω),
τους αγοραζεις με κοστος κατω απο 10€ και για τους 2,
τους φορας σε 5 λεπτα (εχουν 2 ειδων ανταπτορες μεσα στο κουτι).
Ειδικά άμα βαζεις και καμμια φορα νερο στο παγουρι και δεν τους δουλευεις ξερους όπως εγω, θα κρατησουν και 2-3 χρόνια. Τελος.Σιγα μη βαλω καθαριστηρες με 40-50 ευρω στο Χιουντάι.
εναλλακτικα αμα εισαι Ο ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ με κεφαλαια, παρε λαστιχακι με 2-3 ευρω παλι απο το ιδιο μερος ιδια μαρκα. Δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
εναλλακτικα αμα εισαι Ο ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ με κεφαλαια, παρε λαστιχακι με 2-3 ευρω παλι απο το ιδιο μερος ιδια μαρκα. Δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου.
Η παίρνεις από τον Σκλαβενίτη με 4 € το ζευγάρι καθαριστήρες ναι ναι, όχι λάστιχο μόνο όλοκληρους καθαριστήρες. Ιδανική λύση για πίσω
-
μετα απο 5 (!) χρονια ηρθε ο καιρος να αλλαξω υαλοκαθαριστηρες στο SUBARU
οταν βρεχει δουλευουν καλα, αλλα οταν δεν υπαρχει πολυ νερο (ψιχαλα ή απλα λερωμα) με ταλαιπωρουν.
Πηρα κατι klaxcar 'made ih France' απο τον εμπορο που προμηθευομαι τα φιλτρα και τα λαδια
http://www.klaxcar.com/en/catalog/61-ba ... er-blades/καλοι ειναι, αλλα δεν μπορω να βαλω το σπόιλερ που ειχε ο 'μανισιος'
ειδα οτι ηταν mitsuba και το σπόιλερ ηταν βιδωμένο σε υποδοχες που δεν εχει ο επομενος.
σκεφτηκα να αλλαξω τα λαστιχακια, αλλα τα καινουρια ειναι στα 2/3 του παχους απο τα παλια.
εχετε υποψη σας καποιο μαγαζι που να πουλαει mitsuba υαλοκαθαριστηρες ή εστω τα λαστιχα τους;
αλλιως θα προσφυγω στο e-bay...
-
Ειμαι απογοητευμενος απο τους υαλοκαθαριστηρες νεου τυπου.
Κανουν εναν σκασμο λεφτα και δεν κρατανε.
Χιλιες φορες guard παλαιου τυπου απο Σκλαβενιτη 4-5 ευρω το ζευγαρι και βγαζουν πανω απο 3 χρονια χαλαρα.
Περι Υαλοκαθαριστηρων