-
Θα ηταν καλο να συμβουλευτεις καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο ,πλην της αντιπροσωπειας. Ισως εντοπισει το προβλημα. Κατοπιν, επισκεπτεσαι την αντιπροσωπεια, και πραττεις τα δεοντα.
Δεν εχω ακουσει παρομοια προβληματα σε grande punto, οποτε συμπεραινω οτι προκειται για ελαττωματικο εξ' αρχης.
Οπως και να εχει, διεκδικησε απο την αντιπροσωπεια αυτα που δικαιουσαι. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Χμμμ... νομιζω πως αν το κοιτουσαν σοβαρα το προβλημα σου θα ειχαν βρει την αιτια της δυσλειτουργιας. Δεν νομιζω να μπορουν να φταινε πολλα πραγματα. Δοκιμασε να το πας και σε αλλο εξουσιοδοτημενο... και φροντισε να μιλησεις με τον αρχιμηχανικο. Εν αναγκη μιλας ακομα και με Fiat Hellas...Εχουμε και καποιους μηχανικους στο φορουμ... αμα ψιλιαζονται κατι, ισως μας το πουν...
Το πήγα και σε άλλη αντιπροσωπία. Εκεί η αντιμετώπιση ήταν: Το κοίταξαν από εκεί που το πήρες? Τους λέω ναι. Καλά αφησέ το να το δούμε. Δεν έκαναν τίποτα δεν πρέπει να το έβαλαν καν στο διαγνωστικό (αφού δεν το είχα πάρει από αυτούς). Όπως το άφησα έτσι το πήρα (Και τα δύο συνεργεία που το έχω πάει είναι αρκετά γνωστές αντιπροσωπίες. Αλλά στην εγγύηση δεν νομίζω ότι ασχολούνται σοβαρα με το πρόβλημα). Έχω κλείσει ξανά ραντεβού να δω τι θα γίνει. Με εκνευρίζει που ενώ ήξεραν ότι υπάρχουν προβλήματα και με το προγραμματισμό του εγκεφάλου και με τη τροχαλία του στροφαλοφόρου (ανάκληση από τη FIAT) δεν έκαναν τίποτα αν δεν τους πίεζα πολύ
-
Μη πας σε αντιπροσωπεια λεμε... Πηγαινε να το δουν σε καποιο ανεξαρτητο συνεργειο, μηπως και εντοπισουν τη βλαβη...
Αν εντοπιστει η βλαβη, πας στην αντιπροσωπεια και τους λες πως εχουν τα πραματα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μη πας σε αντιπροσωπεια λεμε... Πηγαινε να το δουν σε καποιο ανεξαρτητο συνεργειο, μηπως και εντοπισουν τη βλαβη...
Αν εντοπιστει η βλαβη, πας στην αντιπροσωπεια και τους λες πως εχουν τα πραματα.Τέτοια συνεργεία εξουσιοδοτημένα κοντά στην περιοχή μου ξέρετε μήπως; Μένω στο Νέο Κόσμο.
-
Κατέβασε γαμοσταύριδι.. απείλησε με μύνηση ....μετά παράπονο στην Ιταλία... και εαν δεν λυθεί ... τότε κάνε μύνηση...
Έιναι λίγο ζώα.... μόνο από τέτοια καταλαβαίνουν εκεί..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Χμμμ... νομιζω πως αν το κοιτουσαν σοβαρα το προβλημα σου θα ειχαν βρει την αιτια της δυσλειτουργιας. Δεν νομιζω να μπορουν να φταινε πολλα πραγματα....Το φιατάκι μου το πήγαινα επί 2 χρόνια στην αντιπροσωπεία για να μου βρει την αιτία που κάθε τόσο το αμάξι έκανε διακοπές, αφήνοντάς με ξεκρέμαστο, μερικές φορές μάλιστα για δευτερόλεπτα. Ε κάθε φορά που το πήγαινα μου έλεγαν ότι το έβαλαν στον εγκέφαλο, έκαναν βόλτα, το άφησαν να δουλεύει ακίνητο, κτλ και ότι δε μπορούσαν να βρουν τι φταίει.
Τελικά μετά το πέρας αυτών των δύο ετών και μετά από όλες αυτές τις επισκέψεις το πήγα σε ένα μηχανικό χωρίς καν οργανωμένο συνεργείο και μου το βρήκε αμέσως το πρόβλημα.
Έφταιγε ο αισθητήρας του γκαζιού κάτω από τον παπά (?) που δεν έδινε σωστή εντολή στον εγκέφαλο να ψεκάσει βενζίνη. Δεν είχε τα ανταλλακτικά να το φτιάξει, οπότε πήγα στη γνωστή αντιπροσωπεία στην Καλλιθέα, τους είπα πλέον ποιό είναι το πρόβλημα και μου το έφτιαξαν με 14
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
..............................................................................
μηχανικού της Toyota που έχει κάνει συνεργείο την πυλωτή του σπιτιού του.Αυτη ειναι η διαφορα μηχανικου με μηχανικου... Το χαος δηλαδη... Μπορει να ειναι τσακαλι και να το βρει σχετικα γρηγορα, μπορει να ειναι και κανας υπαλληλος αντιπροσωπειας που βαριεται την ζωη του και απλα αλλαζει ανταλλακτικα να περναει η ωρα....
-
Παίζει και κωλοφαρδία...μην την ξεχνάτε.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Παίζει και κωλοφαρδία...μην την ξεχνάτε.Έχει μικρό ποσοστό επιτυχίας αυτό
-
Δεν θα το έλεγα μικρό. Πόσες φορές βρίσκουμε πράγματα εκεί που δεν το περιμένουμε...Και μετά όταν άλλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα γινόμαστε μάγκες που τους τα λύνουμε αμέσως...
-
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Όμως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν έχει κάπως κρύο (τα πρωινά ή τα βράδια) το αμάξι εξακολουθεί να κινείται δύσκολα και ο κινητήρας είναι πολύ σφιχτός.Μήπως είναι το πρώτο σου αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Όμως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν έχει κάπως κρύο (τα πρωινά ή τα βράδια) το αμάξι εξακολουθεί να κινείται δύσκολα και ο κινητήρας είναι πολύ σφιχτός.
Μήπως είναι το πρώτο σου αυτοκίνητο;
Όχι δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο. Μπορώ να καταλάβω πότε το αυτοκίνητο είναι σφιχτό γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα η μηχανή και πότε γιατί έχει πρόβλημα. Το αυτοκίνητο το έχω πάει και στην εθνική που έχει τρέξει αρκετά. Δεν είδα βελτίωση. Να προσθέσω ακόμα ότι όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο (δεν έχει φτάσει στην κανονική θερμοκρασία), πηγαίνει σχετικά καλά. Όταν ανέβει η θερμοκρασία αρχίζει να συμπεριφέρεται έτσι. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πιο υψηλή (μεσημέρια) το αμάξι πηγαίνει καλύτερα αλλά και πάλι όχι όπως θα έπρεπε. Υποπτεύομαι λ αλλά είναι καινούργιο πως μπορεί να χάλασε; Δεν θα το έβγαζε και ο εγκέφαλος ότι κάποιος από τους λ έχει πρόβλημα;
-
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Όμως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν έχει κάπως κρύο (τα πρωινά ή τα βράδια) το αμάξι εξακολουθεί να κινείται δύσκολα και ο κινητήρας είναι πολύ σφιχτός. Ο ήχος το κινητήρα είναι πολύ πιο δυνατός από όταν έχει ζέστη (αρκετά πιο έντονος) και δε βελτιώνεται ακόμα και όταν το αμάξι ζεσταθεί. Επιταχύνει με δυσκολία και αισθάνεσαι σαν το αμάξι να κουβαλάει κάποιο μεγάλο βάρος.Να προσθέσω ακόμα ότι όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο (δεν έχει φτάσει στην κανονική θερμοκρασία), πηγαίνει σχετικά καλά. Όταν ανέβει η θερμοκρασία αρχίζει να συμπεριφέρεται έτσι. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πιο υψηλή (μεσημέρια) το αμάξι πηγαίνει καλύτερα αλλά και πάλι όχι όπως θα έπρεπε. Υποπτεύομαι λ αλλά είναι καινούργιο πως μπορεί να χάλασε; Δεν θα το έβγαζε και ο εγκέφαλος ότι κάποιος από τους λ έχει πρόβλημα;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όμως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν έχει κάπως κρύο (τα πρωινά ή τα βράδια) το αμάξι εξακολουθεί να κινείται δύσκολα και ο κινητήρας είναι πολύ σφιχτός. Ο ήχος το κινητήρα είναι πολύ πιο δυνατός από όταν έχει ζέστη (αρκετά πιο έντονος) και δε βελτιώνεται ακόμα και όταν το αμάξι ζεσταθεί. Επιταχύνει με δυσκολία και αισθάνεσαι σαν το αμάξι να κουβαλάει κάποιο μεγάλο βάρος.
Να προσθέσω ακόμα ότι όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο (δεν έχει φτάσει στην κανονική θερμοκρασία), πηγαίνει σχετικά καλά. Όταν ανέβει η θερμοκρασία αρχίζει να συμπεριφέρεται έτσι. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πιο υψηλή (μεσημέρια) το αμάξι πηγαίνει καλύτερα αλλά και πάλι όχι όπως θα έπρεπε. Υποπτεύομαι λ αλλά είναι καινούργιο πως μπορεί να χάλασε; Δεν θα το έβγαζε και ο εγκέφαλος ότι κάποιος από τους λ έχει πρόβλημα;
Μιλάω για τη θερμοκρασία λειτουργίας του αυτοκινήτου και για τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν έχει κρυο (θερμ. περιβάλλοντος) και το αμάξι είναι κρύο (θερμοκρασία μηχανής) το αυτοκίνητο πηγαίνει σχετικά καλά. Όταν όμως η θερμοκρασία μηχανής ανέβει τότε δεν πηγαίνει καλά (δεν τραβάει το αμάξι ο κινητήρας είναι πολύ σφιχτός).
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Δεν θα το έλεγα μικρό. Πόσες φορές βρίσκουμε πράγματα εκεί που δεν το περιμένουμε...Και μετά όταν άλλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα γινόμαστε μάγκες που τους τα λύνουμε αμέσως...Αυτός είναι ο ορισμός της 'εμπειρίας', όχι της κωλοφαρδίας
-
harskouf, πήγαινε σε κάποιο μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να βρεις την υγειά σου.
Το ότι έχει αλλάξει ο ήχος του κινητήρα μπορεί να οφείλεται σε κακή ρύθμιση αβάνς/μίγματος λόγω δυσλειτουργίας κάποιου αισθητήρα. Όπως το ακούω ψυλλιάζομαι κάτι σε MAF (μετρητής εισερχόμενου αέρα στην εισαγωγή). Φυσικά δεν γίνεται διάγνωση μέσω ίντερνετ. Κάποια ένδειξη από τον εγκέφαλο δεν έχει βγάλει ακόμα;
-
Ο χρήστης Galileo Galilei έγραψε:
harskouf, πήγαινε σε κάποιο μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να βρεις την υγειά σου.Το ότι έχει αλλάξει ο ήχος του κινητήρα μπορεί να οφείλεται σε κακή ρύθμιση αβάνς/μίγματος λόγω δυσλειτουργίας κάποιου αισθητήρα. Όπως το ακούω ψυλλιάζομαι κάτι σε MAF (μετρητής εισερχόμενου αέρα στην εισαγωγή). Φυσικά δεν γίνεται διάγνωση μέσω ίντερνετ. Κάποια ένδειξη από τον εγκέφαλο δεν έχει βγάλει ακόμα;
Λαμπάκι δεν έχει ανάψει. Στην αντιπροσωπεία λένε ότι το έβαλαν στο διαγνωστικό και δεν βρήκαν τίποτα. Δεν ήμουν όμως παρόν, γιατί το άφησα το αυτοκίνητο και το πήρα το απόγευμα. Μόνο μια φορά που δεν έφευγα αν δε το φτιάξουν τότε αλλάξανε την τροχαλία στροφαλοφόρου, η οποία βελτίωσε αρκετά την κατάσταση ως προς τα κρατήματα, αλλά όχι ως προς την απόδοση του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Ακους εκει Φιατ και turbo.
Tα ιταλικα μονο προβληματα θα σου δημιουργησουν.Τελικά έχεις δίκιο!
Μαύρο χάλι το T-JET, την πάτησα!
Έπεσε ρετσίνι στο παρπρίζ και δεν έφευγε με τίποτα, αναγκάστηκα να το καθαρίσω με AJAX και πανί!
Κάποια μαλακία έχουν κάνει, ως συνήθως, οι Ιταλοί. Απαράδεκτο!
Έχει και άλλα κατά, ξεκινάς να πας βόλτα μέχρι το Λαγονήσι και φτάνεις Σούνιο, μετά Ραφήνα, Μαραθώνα, Χαλκίδα... Επίσης αφού έχεις συνηθίσει να μετακινήσε με τα ΜΜΜ, το βλέπεις το πρωί μπροστά σου και αφήνεις το λεωφορείο να φύγει. Ασύμφορο οικονομικά!
Άσε που είσαι μόνιμα με πέμπτη, είτε πας με 60 είτε με 160 και δεν ευχαριστιέσαι αλλαγές. Πως θα στρώσει το κιβώτιο???
Και σε αυτή την περίπτωση με την κατανάλωση στα 4-5 lt/100 klm δεν πας τακτικά στο βενζινάδικο και έτσι δεν ελέγχεις και τον αέρα στα ελαστικά τακτικά.
Άλλα κατά είναι ότι ξεχνάς το φρένο στις στροφές, φτάνεις για πλάκα στα 160 χλμ και νιώθεις ότι πας με 80 με αποτέλεσμα να κυνηγάς τις κλήσεις, δεν ακούς τίποτα με κλειστά παράθυρα και έτσι δεν έχεις την αίσθηση του εξωτερικού χώρου, έχει πολλές ρυθμίσεις σε κάθισμα, τιμόνι, κονσόλα κλπ με αποτέλεσμα να σε μπερδεύουν όλα αυτά και πολλά άλλα που θα αναλύσω άλλη φορά.
Έπρεπε να πάρω το i30 τελικά, την πάτησα! -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Έπρεπε να πάρω το i30 τελικά, την πάτησα!
Κia C'eed...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Έπρεπε να πάρω το i30 τελικά, την πάτησα!
Κia C'eed...
Δεν αλλάζει κάτι, στην ίδια γωνία του τοίχου θα χτυπούσα το κεφάλι μου
Fiat Grande Punto 2005