-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Παιδια επιτρεπεται ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που το ψηφισαν και σαν το καλυτερο της χρονιας να μην εχει το έτος 2005 δισκόφρενα πίσω...
καλα εγω αν ήμουν δημοσιογραφος θα το ειχα θάψει....
Αλλα μηπως θάψανε και το ΜΑΒΕΡΙΚ που δεν ειχε το παλιο? (πριν το λιφτιγκ), πως σταμάταγε το τέρας....?
δε το ειχα προσέξει μέχρι τώρα....
Γιατί θα το είχες θάψει επειδή δεν έχει δισκόφρενα πίσω;
ΥπερβάλλειςΝαι γιατι το θεωρω σημαντικό για ενα αμαξι που υποστηρίζει ότι ειναι πρωτοπορο... και όλοι λενε ότι ειναι καλό.
Εδω το jazz που πηρα περισυ εχει δισκόφρενα πισω....
Οσο για το προηγουμενο μαβερικ... να μη σχολιασω.... 5-αετιας αυτοκινητο τζιπ χωρις δίσκους?
Αυτό που λέω είναι ότι όταν κάτι μπορεί να πονέσει, δε το γράφουν .... ή τουλαχιστον δε το τονιζουν.... Δειτε τα αρθρα...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Παιδια επιτρεπεται ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που το ψηφισαν και σαν το καλυτερο της χρονιας να μην εχει το έτος 2005 δισκόφρενα πίσω...καλα εγω αν ήμουν δημοσιογραφος θα το ειχα θάψει....
Αλλα μηπως θάψανε και το ΜΑΒΕΡΙΚ που δεν ειχε το παλιο? (πριν το λιφτιγκ), πως σταμάταγε το τέρας....?
Aυτή την απορία είχα κ εγώ...να το είχε κάποιο γαλλικό ή ιταλικό θα το είχαν «ξεφτιλίσει»...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Παιδια επιτρεπεται ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που το ψηφισαν και σαν το καλυτερο της χρονιας να μην εχει το έτος 2005 δισκόφρενα πίσω...
ΥπερβάλλειςΝαι γιατι το θεωρω σημαντικό για ενα αμαξι που υποστηρίζει ότι ειναι πρωτοπορο... και όλοι λενε ότι ειναι καλό.
Οσο για το προηγουμενο μαβερικ... να μη σχολιασω.... 5-αετιας αυτοκινητο τζιπ χωρις δίσκους?
Αυτό που λέω είναι ότι όταν κάτι μπορεί να πονέσει, δε το γράφουν .... ή τουλαχιστον δε το τονιζουν.... Δειτε τα αρθρα...
Να μην το κουράσω. Στο 99% των περιπτώσεων για το 99% των οδηγών ενότς Φόκους 1600 τα πίσω ταμπούρα είναι επαρκέστατα. Αν κάποιος πιέσει το συγκεκριμένο (ή παρόμοια) αμάξι σε σημείο που τα πίσω φρένα δεν του επαρκούν, τότε θα έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να πετάξει τα αμορτισέρ και να αλλάξει τα λάστιχα αμέσως μετά
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Να μην το κουράσω. Στο 99% των περιπτώσεων για το 99% των οδηγών ενότς Φόκους 1600 τα πίσω ταμπούρα είναι επαρκέστατα. Αν κάποιος πιέσει το συγκεκριμένο (ή παρόμοια) αμάξι σε σημείο που τα πίσω φρένα δεν του επαρκούν, τότε θα έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να πετάξει τα αμορτισέρ και να αλλάξει τα λάστιχα αμέσως μετά
το ξέρω αυτό. και εχεις δίκιο
Αλλα ειναι κάτι που δε το γραφουν.... γιατι ξέρουν ότι θα κάνουν κακό στις πωλήσεις του αμαξιού
ειναι απλά τα πράγματα....
Για φαντάσου να λεγανε σε όλα τα αρθρα.... το focus δεν εχει δισκους πίσω
το focus δεν εχει δισκους
τι εικόνα θα είχε ο αγοραστής
Αρνητική.////// Εστω και αν στα διαγραμματα φρέναρε σε 20 μετρα -
Τώρα θα γίνω λιγάκι κακός
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9855
Τεύχος 409, 'γνωριμία' με το νέο Focus.Ξεκινάμε με χαδάκια στην καλή αντιπροσωπεία που έκανε κάτι απολύτως λογικό: έδωσε εγκαίρως αυτοκίνητό της για τζάμπα διαφήμιση-τεστ.
'*Στη Ford η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική (σ.σ.: με σπάνια ευγένεια και χαρακτηριστική συνέπεια, χωρίς πιέσεις και ισορροπίες), αλλά μια σειρά από συμπτώσεις, με αποκλειστικά δική μας ευθύνη, δε μας επέτρεψαν να δοκιμάσουμε νωρίτερα και «off the record» το νέο Focus. *'
Το σ.σ. σημαίνει 'σημείωση συντάκτη', έτσι δεν είναι; Τα υπόλοιπα ποιος τα έγραψε; Ο Θεός σε πλάκες σαν του Μωυσή; Η Ford; Η ελληνική αντιπροσωπεία; Χμμμμμμμ.
'Δεν έχεις απλώς την αίσθηση, αλλά είσαι σίγουρος πως βρίσκεσαι σε πολύ ακριβό αυτοκίνητο, και μάλιστα σε κάποιο στο οποίο ο κατασκευαστής δεν έχει κάνει οικονομία.'
Καλά, τους άβαφτους καθρέπτες, τα ταμπούρα, τις σιδερένιες ζάντες σε αυτοκίνητο των 17.000 και βάλε δεν τους είδαν; Έστω, την πάτησαν γιατί τους έδωσαν το ακριβό μοντέλο. Αλλά όταν κάνεις παρουσίαση, πρέπει να είσαι λίγο φειδωλός στις εκφράσεις εφόσον δεν ξέρεις (ή δεν θέλεις να ξέρεις) τι γίνεται με τις υπόλοιπες εκδόσεις.
Καλό αυτοκίνητο το Focus, αλλά υπέρ του δέοντος διαφημισμένο. Ίσως γι'αυτό κοστίζει τόσο ακριβά, η δαπάνη για τη διαφήμιση περνάει στον καταναλωτή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τώρα θα γίνω λιγάκι κακόςhttp://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9855
Τεύχος 409, 'γνωριμία' με το νέο Focus.Ξεκινάμε με χαδάκια στην καλή αντιπροσωπεία που έκανε κάτι απολύτως λογικό: έδωσε εγκαίρως αυτοκίνητό της για τζάμπα διαφήμιση-τεστ.
'*Στη Ford η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική (σ.σ.: με σπάνια ευγένεια και χαρακτηριστική συνέπεια, χωρίς πιέσεις και ισορροπίες), αλλά μια σειρά από συμπτώσεις, με αποκλειστικά δική μας ευθύνη, δε μας επέτρεψαν να δοκιμάσουμε νωρίτερα και «off the record» το νέο Focus. *'
Το σ.σ. σημαίνει 'σημείωση συντάκτη', έτσι δεν είναι; Τα υπόλοιπα ποιος τα έγραψε; Ο Θεός σε πλάκες σαν του Μωυσή; Η Ford; Η ελληνική αντιπροσωπεία; Χμμμμμμμ.
'Δεν έχεις απλώς την αίσθηση, αλλά είσαι σίγουρος πως βρίσκεσαι σε πολύ ακριβό αυτοκίνητο, και μάλιστα σε κάποιο στο οποίο ο κατασκευαστής δεν έχει κάνει οικονομία.'
Καλά, τους άβαφτους καθρέπτες, τα ταμπούρα, τις σιδερένιες ζάντες σε αυτοκίνητο των 17.000 και βάλε δεν τους είδαν; Έστω, την πάτησαν γιατί τους έδωσαν το ακριβό μοντέλο. Αλλά όταν κάνεις παρουσίαση, πρέπει να είσαι λίγο φειδωλός στις εκφράσεις εφόσον δεν ξέρεις (ή δεν θέλεις να ξέρεις) τι γίνεται με τις υπόλοιπες εκδόσεις.
Καλό αυτοκίνητο το Focus, αλλά υπέρ του δέοντος διαφημισμένο. Ίσως γι'αυτό κοστίζει τόσο ακριβά, η δαπάνη για τη διαφήμιση περνάει στον καταναλωτή.
ΠΕΣΤΑ...
υπαρχει και στο seaa.gr αναλυτικά τι ξοδεύει ο καθενας για τα μοντέλα του -
Παιδιά είστε λίγο υπερβολικοί ή μου φαίνεται;
Εγω είμαι που έχω τη Laguna 2.0T initiale με το φούλ εξοπλισμό,το GOLF 5 1.4 75PS με τα 17000€ που πήρα πριν ένα χρόνο...εγω είμαι που με δική μου πρωτοβουλία αγοράσαμε το focus 1.6 με 17000€ πρίν λίγες μέρες.
Είχαμε και το Astra G 3Θ 1,4 που τράκαρε...
Με άλλα λόγια υπάρχει εμπειρία απο αρκετα σύγχρονα αυτοκίνητα στην οικογένεια.
Σας πληροφορώ οτι τα πιό τίμια 17000€ τα ζητάει το Focus...
Μη παρασύρεστε απο βαμμένους καθρέπτες και διάφορα γκατζετάκια.
Δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στην αγορά με 17000€,129 ίππους στο δυναμόμετρο,οικονομία,παθητική ασφάλεια 5 αστέρων,χώρους σαλονιού και αποσκευών,ποιότητα κατασκευής,οδική συμπεριφορά,άνεση ανάρτησης και 5 χρόνια εγγύηση σαν το Focus ΙΙ.
Οτι άλλο και να πείτε θα θεωρήσω οτι είστε προκατειλλημένοι...εκτός κι αν δεν σας αρέσει η φάτσα του και σας περισσεύουν τα παραπάνω χρήματα οπότε πάω πάσο.
Βρείτε μου εσείς αυτοκίνητο με όλα τα παραπάνω στα 17000€ και μετά θα συμφωνήσω κι εγω οτι το 5θυρο Focus με την τιμή αυτή είναι πανάκριβο και οτι του λείπουν οι ...βαμμένοι καθρέπτες.
Ημαρτον... -
οι ζαντες και τα λαστιχα ποσο κοστισαν?
-
Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα η υπεράσπιση ενός μοντέλου από τους ιδιοκτήτες του έναντι όσων των αμφισβητούν...Ο καθένας αγοράζει κατ'αρχήν βάσει των δυνατοτήτων του και έπειτα αναζητώντας το μοντέλο που ταιριάζει περισσότερο σε αυτά που θέλει.Διαφορετικά θα εμπλακούμε σε ένα ατελείωτο καυγά όπου ο καθένας 8α προσπαθεί να υπερασπιστεί τα ευρουδάκια του..Αυτά τα ολίγα γενικά ....
Συγκεκριμένα τώρα για τα δισκόφρενα.Σίγουρα και εγώ θα ήθελα να έχει πίσω δισκόφρενα το Focus μου.Δε ζεσταίνονται όσο τα ταμπούρα , και δείχνουν ομορφότερα από τα μαύρα καπάκια .
Παρ'ολα αυτά ,οδηγικά δεν έχουν εμφανίσει κάποιο σημαντικό μειονέκτημα μέχρι στιγμής.Η αλήθεια είναι οτι δεν τα έχω πιέσει ιδιαίτερα πλην μιας φορας:Κατάβαση Ριτσώνας με 4 άτομα και αποσκευές . Παρκάροντας στη Χαλκίδα οι μπροστινοί δίσκοι ζεματούσαν ενώ τα καπάκια των ταμπούρων ήταν απλά χλιαρά.
Συνοψίζοντας νομίζω ότι τα 'καλά φρένα ' σε ένα μοντέλο αποκτούνται με τον συνυασμό καλής ανάρτησης και σωστής ρύθμισης EBD και ABS.Στην όλη προσπάθει τα δισκόφρενα σίγουρα βοηθούν.Το αποτέλεσμα όμως κρίνεται από το σύνολο των παραπάνω. -
σορρυ που επεμβαίνω με κάτι άσχετο αλλά μου φάνηκε πολύ καλό το νούμερο της ιπποδύναμης.Μη μου πείτε ότι έχει και 6άρι κιβώτιο...?
Μήπως έχει καποιος την ευγενική καλοσύνη να παραθέσει χρόνους από περιοδικό πχ drive ,4T
0-100
0-400
0-100080-110 με 3η
80-120 με 5η
και 110-140 με 5η?και τελική ταχύτητα?
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Traction έγραψε:
Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα η υπεράσπιση ενός μοντέλου από τους ιδιοκτήτες του έναντι όσων των αμφισβητούν...Ο καθένας αγοράζει κατ'αρχήν βάσει των δυνατοτήτων του και έπειτα αναζητώντας το μοντέλο που ταιριάζει περισσότερο σε αυτά που θέλει.Διαφορετικά θα εμπλακούμε σε ένα ατελείωτο καυγά όπου ο καθένας 8α προσπαθεί να υπερασπιστεί τα ευρουδάκια του..Αυτά τα ολίγα γενικά ....Συγκεκριμένα τώρα για τα δισκόφρενα.Σίγουρα και εγώ θα ήθελα να έχει πίσω δισκόφρενα το Focus μου.Δε ζεσταίνονται όσο τα ταμπούρα , και δείχνουν ομορφότερα από τα μαύρα καπάκια .
Παρ'ολα αυτά ,οδηγικά δεν έχουν εμφανίσει κάποιο σημαντικό μειονέκτημα μέχρι στιγμής.Η αλήθεια είναι οτι δεν τα έχω πιέσει ιδιαίτερα πλην μιας φορας:Κατάβαση Ριτσώνας με 4 άτομα και αποσκευές . Παρκάροντας στη Χαλκίδα οι μπροστινοί δίσκοι ζεματούσαν ενώ τα καπάκια των ταμπούρων ήταν απλά χλιαρά.
Συνοψίζοντας νομίζω ότι τα 'καλά φρένα ' σε ένα μοντέλο αποκτούνται με τον συνυασμό καλής ανάρτησης και σωστής ρύθμισης EBD και ABS.Στην όλη προσπάθει τα δισκόφρενα σίγουρα βοηθούν.Το αποτέλεσμα όμως κρίνεται από το σύνολο των παραπάνω.Δε λέμε αυτό (καλά τα λές για το αμαξι υποθετω)
Λέμε ότι δε το γράφουν
Αλλων εταιριών μοντέλα θα τα είχαν φάει.
Δε μπορεί το μοντέλο που θεωρείς καλύτερο για το 2005 να μην εχει δισκους πίσω και να κάνει 250χιλ. δρχ (τόσο εκανε στο προηγουμενο που ειχα παει να παρω) για να βαλεις δίσκους με καποιο αλλο ABS.Τελεία και Παύλα.
Δεν εχεις δίσκους πίσω το 2005=ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ.
Να το δω στα μείον στην αξιολόγισηΕιναι και αντικειμενικο κριτηριο, όχι σαν κάτι αλλα που διαβάζω.... πασχει απο σχεδίαση... και είνια ίδιο με κάποιο αλλο
Για να καθαρίσει το τοπίο πρέπει να σταματήσουν αυτά τα υπερβολικά έξοδα διαφήμισης και οι παροχές προς τον τύπο.
Διαβασα σε ενα αρθρο ότι είμαστε απο τις ακριβότερες χώρες στη διαφήμιση.
Ανοίγει ενα μικρό περιοδικό και ζητάει 1000Ε τη σελίδα... και αλλα τέτοιαΓια το ΜΑΒΕΡΙΚ που ρωτάω το θυμάστε να το λένε?
-
η διαφημηση εχει γινει το παν στον τομεα των πωλησεων. εδω στην Αμερικη πανε οι εταιριες και ζητανε απο τραγουδιστες τις ραπ να βαλουν καπου το ονομα της μαρκας ή καποιου μοντελου και πιστεψτε το ή οχι ανεβαινουν οι πωλησεις
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
οι ζαντες και τα λαστιχα ποσο κοστισαν?900€ με ανταλλαγή τα NCT5 195/65/15.
Οι σιδερένιες ζάντες μας έμειναν,όπως και τα τάσια...Για να βάλουμε μόνο το σετ ζαντολάστιχα που φοράει η έκδοση sport (τα εργοστασιακά εννοώ) με λάστιχα Fulda ,έπρεπε να δώσουμε 1200€ επιπλέον,ενω άν περνούσαμε απευθείας στην έκδοση sport θα τα είχαμε στάνταρ με 1400€ επιπλέον και θα είχαμε +προβολέις ομίχλης,+καθίσματα μπάκετ+υποβραχιόνιο εμπρός+σπορ ανάρτηση+υπολογιστή ταξιδιού.
Ωστόσο επειδή τα επιπλέον πλην των ελαστικών,ήταν άχρηστα για τον πατέρα μουστον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο,δεν πήγαμε στην έκδοση sport. -
μας τυφλωσε η lagouna απο κάτω
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μας τυφλωσε η lagouna απο κάτω...κάνει σινιάλο για μπλόκο...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μας τυφλωσε η lagouna απο κάτωΕίναι τα xenon που σε χτυπάνε στο μάτι...
Γιατί δεν βάζεις ....? -
Έλεος ρε παιδιά με τα δισκόφρενα. Δε θα κριθεί από εκεί το αμάξι. Στην τελική η τιμή είναι πραγματικά χαμηλή (με 17200Ε παιρνεις Golf 1.4 fsi) και οποιος τα θέλει με 1000Ε παρά κάτι, παίρνει δώρο και το ESP.
Οσό για τις ανάφορές στα test, διαβάσατε εσείς πουθενά οτι ο τέως βασιλιάς της κατηγορίας καίει μονό Super αμόλυβδη?
Εγώ το είδα στη δέκατη δοκιμή του μοντέλου σε κάτι ψιλά γράμματα να το αναφέρουν, αφού έπεσε το σχετικό κράξιμο από τους αναγνώστες. -
Ο χρήστης tony έγραψε:
Έλεος ρε παιδιά με τα δισκόφρενα. Δε θα κριθεί από εκεί το αμάξι. Στην τελική η τιμή είναι πραγματικά χαμηλή (με 17200Ε παιρνεις Golf 1.4 fsi) και οποιος τα θέλει με 1000Ε παρά κάτι, παίρνει δώρο και το ESP.
Οσό για τις ανάφορές στα test, διαβάσατε εσείς πουθενά οτι ο τέως βασιλιάς της κατηγορίας καίει μονό Super αμόλυβδη?
Εγώ το είδα στη δέκατη δοκιμή του μοντέλου σε κάτι ψιλά γράμματα να το αναφέρουν, αφού έπεσε το σχετικό κράξιμο από τους αναγνώστες....γιατί έχει φάει λίγο «κράξιμο» το Golf...;
Είναι ΕΛΛΕΙΨΗ εν έτει 2005...και όταν θέλει να το παίζει βασιλιάς της κατηγορίας πρέπει να βγάλει τις παντόφλες και να φορέσει παπούτσια!
-
Ο χρήστης tony έγραψε:
Εγώ το είδα στη δέκατη δοκιμή του μοντέλου σε κάτι ψιλά γράμματα να το
αναφέρουν, αφού έπεσε το σχετικό κράξιμο από τους αναγνώστες.Το focus θεοποιηθηκε απο ορισμενους (ειδικα στα περιοδικα) και απλως θετουμε καποια θεματα για να δειξουμε ότι δε τρωμε ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ
Αν θελουν να γραφουν σε περιοδικα, να προσεχουν τι γραφουν και να γραφουν αντικειμενικο
Εδω σε άλλο topic αμαξι επεσε το 0-100 από 11,5 σε 10,5....
Θελω να πω ότι το περιοδικο ειναι διαπλεκομενο ειδος απο τη φύση του και θελει προσοχη.Δυστυχως ελαχιστα περιοδικα μου φαινονται πλεον αντικειμενικα.... με τοσες διαφημισεις και advertorial... και ολα ειναι βιαστικα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Το focus θεοποιηθηκε απο ορισμενους (ειδικα στα περιοδικα) και απλως θετουμε καποια θεματα για να δειξουμε ότι δε τρωμε ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ
Αν θελουν να γραφουν σε περιοδικα, να προσεχουν τι γραφουν και να γραφουν αντικειμενικο
Εδω σε άλλο topic αμαξι επεσε το 0-100 από 11,5 σε 10,5....
Θελω να πω ότι το περιοδικο ειναι διαπλεκομενο ειδος απο τη φύση του και θελει προσοχη.Δυστυχως ελαχιστα περιοδικα μου φαινονται πλεον αντικειμενικα.... με τοσες διαφημισεις και advertorial... και ολα ειναι βιαστικα
Kαι εγώ αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι βρωμάει στην περίπτωση του focus. Θέλεις τα πίσω δισκόφρενα που μέχρι και το προηγούμενης γενιάς Golf είχε; Θέλεις που ενώ το ταμπλό δείχνει πολυ ποιοτικό, όπου αλλού και να κοιτάξεις, πόρτες, αλεξήλια κ.λ.π. η οπτική ποιότητα είναι κάτω του μετρίου; Θέλεις την μούφα εγγύηση των 5 χρόνων; Θέλεις που τελικά τα focus βγάζουν ένα σωρό προβλήματα που δεν ακούγονται και ενώ είναι στην εγγύηση σου λένε ότι δεν καλύπτονται; Θέλεις ότι τελικά σιγά τη τρομερή διαφορά που έχει το τιμόνι και η οδική συμπεριφορά του focus σε σχέση με το Golf?
Mάλλον πως αναθεωρώ τις απόψεις μου για αυτό το focus...
Είναι απλά πιο φτηνό, σε καμμία περίπτωση το καλύτερο της κατηγορίας...
Ford Focus II