-
γενικος εαν προσεξατε η τελευταια γενια των φορντ εχει θεοποιηθει απο τα περιοδικα εδω και 5-6 χρονια, ενω πριν τα χαρακτηριζαν ως μετριοτατα και αδιαφορα αυτοκινητα. και η αντιπροσωπια δινει σε καθε περιοδικο 1 απο καθε μοντελο της ωστε να το χρησιμοποιουν για μεγαλα χρονικα διαστηματα. ε ολα αυτα μαζι με την υπερβολικη διαφημιση ειναι στο πλαισιο της προσπαθειας της φορντ για επικρατηση στην αγορα. και για την ελληνικη αγορα μπορω να πω οτι το εχει πετυχει σε μεγαλο βαθμο.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
γενικος εαν προσεξατε η τελευταια γενια των φορντ εχει θεοποιηθει απο τα περιοδικα εδω και 5-6 χρονια, ενω πριν τα χαρακτηριζαν ως μετριοτατα και αδιαφορα αυτοκινητα. και η αντιπροσωπια δινει σε καθε περιοδικο 1 απο καθε μοντελο της ωστε να το χρησιμοποιουν για μεγαλα χρονικα διαστηματα. ε ολα αυτα μαζι με την υπερβολικη διαφημιση ειναι στο πλαισιο της προσπαθειας της φορντ για επικρατηση στην αγορα. και για την ελληνικη αγορα μπορω να πω οτι το εχει πετυχει σε μεγαλο βαθμο.Γιατι στη γενευη τσαμπα δε τους πηγαν όλους και καλα για παρουσιαση μοντελου... (το κανουν και άλλοι αυτο)
Ετσι δεν εχουν και εξοδα τα περιοδικα που στην Γενευη θα πληρωναν για να πανε... ετσι και αλλιως...
Καλο? -
αυτα ειναι τα 'κολπα' που κανουν με ανταλλαγμα φυσικα μερικα 'ευνοϊκα' σχολια και πολυ προβολη. αφου παλιοτερα σπανια δοκιμαζαν τα περιοδικα φορντ. μια φορα οταν το μοντελο παρουσιαζοταν για πρωτη φορα στο εξωτερικο, μια οταν ερχοταν για πρωτη φορα στην ελληνικη αγορα και αντε αλλη μια σε καποιο συγκριτικο. ενω τωρα μπορει να μην υπαρχει ουτε ενα τευχος που να μην εχει μεσα φορντ. απο εκει που καποτε ηθελα να βλεπω περισσοτερα φορντ οπως το εσκορτ π.χ. τωρα εχω βαρεθει συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.
-
Σωστές οι υποψίες, αλλά τα σημερινά Φόρντ δεν έχουν καμία σχέση με τα Φόρντ της προ δεκαετίας σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα.
-
δεν ειπα οτι ειναι κακα αυτοκινητα, ουτε εχω τιποτε με τα φορντ. αλλωστε στην οικογενεια υπαρχει ενα παλιο φορντ, αλλα η προβολη που περνουν, και σχολια που γινοντε απο τα περιοδικα μου φαινοντε πραγματικα υπερβολικα. εδω ουτε καποια αλλα αυτοκινητα οπως μερσεντες δεν εισπρατουν τετοια διθιραμβικα σχολια.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
δεν ειπα οτι ειναι κακα αυτοκινητα, ουτε εχω τιποτε με τα φορντ. αλλωστε στην οικογενεια υπαρχει ενα παλιο φορντ, αλλα η προβολη που περνουν, και σχολια που γινοντε απο τα περιοδικα μου φαινοντε πραγματικα υπερβολικα. εδω ουτε καποια αλλα αυτοκινητα οπως μερσεντες δεν εισπρατουν τετοια διθιραμβικα σχολια.FORD VOLVO και σε λίγο MAZDA.
Ιδια πολιτικη.... στην ΕΛΛΑΔΑ
-
ναι. ειδικα αυτο που πανε σε καθε περιοδικο και τους δινουν ενα φιεστα, ενα φοκους, ενα μοντεο και ενα c-max για κανα 6αμηνο να τα μεταχειριζοντε. φυσικα καταλαβαινετε γιατι το κανουν. προβολη και θετικα σχολια. για παραδειγμα εβλεπα παλιοτερα για το προβλημα με τους τριγμους στο φιεστα. ενα περιοδικο στο οποιο ειχε παραχωρηθει το φιεστα για μερικους μηνες σημειωνε οτι το προβλημα εμφανιστικε μια φορα αλλα η αψογη αντιπρωσοπια και οι εμπειροι μηχανικοι διορθοσαν το προβλημα και απο τοτε δεν εμφανιστικε ξανα.
-
Σε όλα όσα διαβάζω παραπάνω αναμειγνύεται ασύστολα η πολιτική της Ford με την ποιότητα των μοντέλων της. Η ποιότητα του κάθε οχήματος αποδεικνύεται στο χρόνο, όχι στα περιοδικά.Το μεμπτό στη στάση της Ford είναι ότι η μεγάλη διαφημιστική προβολή ,επιβαρύνει εν τέλει τον πελάτη.
** Γενικά ,cool παίδες...** πολλά post αγγίζουν τα όρια της εμπάθειας.Άλλο να εκθέτεις τη γνώμη σου και άλλο να επιτίθεσαι. -
Ο χρήστης Traction έγραψε:
Σε όλα όσα διαβάζω παραπάνω αναμειγνύεται ασύστολα η πολιτική της Ford με την ποιότητα των μοντέλων της. Η ποιότητα του κάθε οχήματος αποδεικνύεται στο χρόνο, όχι στα περιοδικά.Το μεμπτό στη στάση της Ford είναι ότι η μεγάλη διαφημιστική προβολή ,επιβαρύνει εν τέλει τον πελάτη.
** Γενικά ,cool παίδες...** πολλά post αγγίζουν τα όρια της εμπάθειας.Άλλο να εκθέτεις τη γνώμη σου και άλλο να επιτίθεσαι.δε μας ζηλευεις που εχουμε δισκοφρενα πισω????
Υ.Γ. δε λένε και τα καλυτερα για την ποιοτητα
-
Πήγα και το είδα σήμερα το καινούριο Focus απο κοντά.
Μπορώ να πω πως όσον αφορά την απτή ποιότητα, απογοητεύτηκα. Σκληρά πλαστικά παντού, έλλειψη υφασμάτινων -έστω- επενδύσεων, και μια διάχυτη αίσθηση 'πλαστικαρίας'. Το χειρόφρενο ειδικά μοιάζει ψεύτικο. Ούτε η συναρμογή με εντυπωσίασε.
Παρ' όλα αυτά, αν αγόραζα αυτοκίνητο στην κατηγορία αυτή, μάλλον Focus θα επέλεγα λόγω των οδηγικών του αρετών.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Πήγα και το είδα σήμερα το καινούριο Focus απο κοντά.Μπορώ να πω πως όσον αφορά την απτή ποιότητα, απογοητεύτηκα. Σκληρά πλαστικά παντού, έλλειψη υφασμάτινων -έστω- επενδύσεων, και μια διάχυτη αίσθηση 'πλαστικαρίας'. Το χειρόφρενο ειδικά μοιάζει ψεύτικο. Ούτε η συναρμογή με εντυπωσίασε.
Παρ' όλα αυτά, αν αγόραζα αυτοκίνητο στην κατηγορία αυτή, μάλλον Focus θα επέλεγα λόγω των οδηγικών του αρετών.
που τις ξέρεις τι αρετες? το οδηγησες ή σου τις ειπαν τα περιοδικά?
-
Δεν το έχω οδηγήσει ακόμα αλλα όσον αφορά τον οδηγικό τομέα δεν έχω διαβάσει ούτε ακούσει κάποιο αρνητικό σχόλιο τόσο στον ειδικό τύπο όσο και απο φίλους που έχουν κάνει test drive.
-
Δεν το έχω οδηγήσει ακόμα αλλα όσον αφορά τον οδηγικό τομέα δεν έχω διαβάσει ούτε ακούσει κάποιο αρνητικό σχόλιο τόσο στον ειδικό τύπο όσο και απο φίλους που έχουν κάνει test drive.αρα καταληγουμε παλι ότι εχει πέσει πολύ μαρκετιγκ.
Χωρις να το εχεις οδηγησει λες ότι θα το αγοράσεις γιατι εχει καλη οδηγική συμπεριφορά.
-
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εικασία 'αν ΔΕΝ ΕΙΧΑ αυτοκίνητο θα αγόραζα ΜΑΛΛΟΝ το χ' και στο 'θα αγοράσω το Χ επειδη...'.
Τώρα όσο αφορά το θέμα μάρκετινγκ, δεν γνωρίζω τις τακτικές της Ford όσον αφορά το 'λάδωμα' περιοδικών κ.λ.π. αλλα αν σε κάτι ολος ο ειδικός τύπος (όχι μόνον ο Ελληνικός αλλα και ξένος) συμφωνεί, τότε μάλλον έτσι θα είναι.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αρα καταληγουμε παλι ότι εχει πέσει πολύ μαρκετιγκ.Χωρις να το εχεις οδηγησει λες ότι θα το αγοράσεις γιατι εχει καλη οδηγική συμπεριφορά.
Έχω οδηγήσει και golf (sportline) και focus και μάλιστα τα πίεσα αρκετά και ιδιαίτερη διαφορά δεν κατάλαβα.
Είναι γεγονός πάντως ότι πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τα test και όχι μόνο...
Για παράδειγμα φέρνω το συγκριτικό GTI vs TypeR όπου το συμπέρασμα ήταν ότι δεν ειναι κάποιο καλύτερο από το άλλο απλά έχουν διαφορετικο προσανατολισμό.
Σε αυτό το τεύχος (ή στο προηγούμενο) γράφει ο Σ.Χ. ότι το Golf GTI είναι η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία του...
Μπορεί λοιπόν το focus να είναι στα test το καλύτερο αλλά για διαβάστε προσεκτικότερα. Μπορεί να υπάρχει κάπου, κάποιο άλλο σχόλιο... -
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εικασία 'αν ΔΕΝ ΕΙΧΑ αυτοκίνητο θα αγόραζα ΜΑΛΛΟΝ το χ' και στο 'θα αγοράσω το Χ επειδη...'.Τώρα όσο αφορά το θέμα μάρκετινγκ, δεν γνωρίζω τις τακτικές της Ford όσον αφορά το 'λάδωμα' περιοδικών κ.λ.π. αλλα αν σε κάτι ολος ο ειδικός τύπος (όχι μόνον ο Ελληνικός αλλα και ξένος) συμφωνεί, τότε μάλλον έτσι θα είναι.
Δεν ειπα για λαδωμα.
Ειπα ότι δε θα δειτε πουθενα ασχημα λογια για τη Ford. ή κατι αρνητικό, απλά το αποσιωπουν αν υπαρχει, πχ δισκοφρενα
Μετα εμφανιστηκαν και αλλοι και ειπαν ότι ειπαν
Εγω πιστευω στο λαδωμα γενικα, αλλα το εμμεσο. (πολλες διαφημισεις) -
Οντως δεν ειχε καμια ιδιαιτερη διαφορα με το Golf οδηγικα. Αλλα με τοσα που διαβαζει κανεις εδω μεσα ειναι δυνατον να παει σε Golf;
Υ.Γ.:Τωρα θα ερθει καποιος εδω μεσα(coyote ) και θα πει: κι εδω μεσα λαδωμα! Αστειευομαι
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Οντως δεν ειχε καμια ιδιαιτερη διαφορα με το Golf οδηγικα. Αλλα με τοσα που διαβαζει κανεις εδω μεσα ειναι δυνατον να παει σε Golf;Υ.Γ.:Τωρα θα ερθει καποιος εδω μεσα(coyote ) και θα πει: κι εδω μεσα λαδωμα! Αστειευομαι
εδω μεσα ειναι το πιο σιγουρο.....
Πεφτουν τα λεφτα απο τα πατζακια μας δε βλεπεις....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εικασία 'αν ΔΕΝ ΕΙΧΑ αυτοκίνητο θα αγόραζα ΜΑΛΛΟΝ το χ' και στο 'θα αγοράσω το Χ επειδη...'.
Τώρα όσο αφορά το θέμα μάρκετινγκ, δεν γνωρίζω τις τακτικές της Ford όσον αφορά το 'λάδωμα' περιοδικών κ.λ.π. αλλα αν σε κάτι ολος ο ειδικός τύπος (όχι μόνον ο Ελληνικός αλλα και ξένος) συμφωνεί, τότε μάλλον έτσι θα είναι.
Δεν ειπα για λαδωμα.
Ειπα ότι δε θα δειτε πουθενα ασχημα λογια για τη Ford. ή κατι αρνητικό, απλά το αποσιωπουν αν υπαρχει, πχ δισκοφρενα
Μετα εμφανιστηκαν και αλλοι και ειπαν ότι ειπαν
Εγω πιστευω στο λαδωμα γενικα, αλλα το εμμεσο. (πολλες διαφημισεις)ρε παιδιά έλεος! Όλος ο ελληνικός τύπος τα έχει πάρει από τη φορντ..έμμεσα; Και οι άλλες εταιρίες σιγά μην δεν αντιδρούσαν. Ειδικά το περιοδικό αναφέρει σε κάθε τεστ ότι έχει ταμπούρα το βασικό φόκους! Τί περιμένουμε δηλαδή, στο εξώφυλλο να έχει τα ταμπούρα του φόκους για να πειστούμε; Ακομα και στο τελευταίο συγκριτικό με την άλφα που δοκιμάζανε την έκδοση με τους εξτρά δίσκους πίσω σε παρένθεση αναφέρουν την επίδοση της έκδοσης με ταμπούρα! Άλλωστε η επίδοση του φόκους χωρίς δίσκους είναι αξιοπρεπέστατη (59 μετρα για 120-0; ) και καλύτερη από αυτοκινήτων με δίσκους πίσω (307 1.4, μεγκαν 1.4 από αυτά που θυμάμαι)
Εκτός θέματος, αλλά αν πρέπει να τα χώσουμε σε κάποιους δημοσιογράφους είναι αυτοί που κάνουν κάτι απίστευτα διαφημιστικά τεστ σε εφημερίδες. Στην κυριακάτικη ελευθεροτυπία τόσα χρόνια, μόλις την προηγούμενη κυριακή αναφέρθηκε κατά σε 'δοκιμή' για τα πλαστικά του σουϊφτ! Έχω και το προηγουμενο σουϊφτ και πραγματικά τσαντίστηκα -
ποιος σου ειπε εσενα ότι δε θεωρουμε την ΕΛΕΥΘ ξεφτιλα?
Ford Focus II