-
οχι μονο αυτο, αλλα περνουμε απαντησεις και σαν του κεισι... ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ? ΚΑΙ Ο ΠΕΖΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ?
ΑΝ οχι, στα χωρια σας.
Ωραια λογικη. να περπατησει ο πεζος 100 μετρα μεχρι την επομενη ΔΙΑΒΑΣΗ για να μην σταματησετε εσεις..θα καψετε 3 σταγονες βενζινης η θα λιωσετε 3 πικο απο τα τακακια σας.... -
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Μερικά από τα post εδώ είναι πραγματικά διασκεδαστικά. Όσο περίπου διασκεδαστική είναι και μια ταινία σπλάττερ...Ξεπερνώντας με χορευτικές πιρουέττες τα κομπλεξικά περί 'ηλιθιότητας των πεζών', θα σας πρότεινα να ανοίξετε έναν σύλλογο 'Προστασίας του Άμοιρου Οδηγού από τον Αιμοδιψή Πεζό'. Καιρός είναι να μπει ένα τέλος σ'αυτό το αίσχος των υπανθρώπων που επιμμένουν να μετακινούνται με τα πόδια στους δρόμους σας...
Νομίζω πως η κατ'εξακολούθηση ειρωνία προς πάσα κατεύθυνση δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση. Αν έχεις κάποιο επιχείρημα πέστο αλλά μη μιλάς λες κι έχεις να κάνεις με εγκληματίες και μη δυναμιτίζεις το κλίμα.
-
Ωπα μολις ειδα το ολοσελιδο αρθρο-αναπαραγωγη της νομοθεσιας του αγαπητου kacey που καταλειγει με το αποστομωτικο (οντως) ειπατε κατι?
Ερωτηση,τωρα αν καποιος θελει να διασχισει τη Μιχαλακοπουλου θα πρεπει να ψαχνει για διαβαση??
Ερωτηση 2,ο νομος αν δεν αναφερει τη περιπτωση που πεζος βρισκεται στο οδοστρωμα-καταστρωμα της Μεσογειον χωρις εγχειριδιο εμπλοκης με κανιβαλλους εφορμοντες τη στιγμη που το φαναρι ανοιξει πρασινο τι γινεται,τον παταμε γιατι ειναι παρανομος???Στα ορια αστικου σχεδιασμου ο πεζος πρεπει να προστατευεται ακριβως γιατι ειναι στη γειτονια του και ακριβως γιατι πρεπει να του επιτρεπεται η κατα το δυνατο ελευθερη προσβαση,κι οχι να οχυρωνομαστε πισω απο νομοτυπα επιχειρηματα.
Ορισμενα παραδειγματα μπορει να ειναι υπερβολικα,αλλα ειναι τουλαχιστον ενδεικτικα του οτι η πολη δεν ειναι το κενο μεταξυ των αυτοκινητοπομπων,αλλα ειναι αυτη που πρεπει να κυριαρχει κι οχι να τη τεμαχιζουμε με ανισοπεδους κομβους,αυτοκινητοδρομους κλπ μονο και μονο για να ικανοποιηθει η μετακινηση 2.000.000 οδηγων με τα αυτοκινητακια τους.
-
Κατ'αρχήν ηρεμήστε όλοι σας!
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ΚΑΙ Ο ΠΕΖΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ.Common misconception. Σύμφωνα με την παράθεση του ΚΟΚ, ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα όταν έχει κατέβει στο οδόστρωμα και διασχίζει ήδη δρόμο (προφανώς, αφού αλλιώς κινδυνεύει να σκοτωθεί). Αυτό που δεν προκύπτει πουθενά είναι πως οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματούν όποτε ένας πεζός θέλει εκτός διάβασης να διασχίσει ένα δρόμο, εκτός αν είναι τυφλός.
Ωραια λογικη. να περπατησει ο πεζος 100 μετρα μεχρι την επομενη ΔΙΑΒΑΣΗ για να μην σταματησετε εσεις..θα καψετε 3 σταγονες βενζινης η θα λιωσετε 3 πικο απο τα τακακια σας....
Φυσικά, αφού το λέει ο νόμος
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Νομίζω πως η κατ'εξακολούθηση ειρωνία προς πάσα κατεύθυνση δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση. Αν έχεις κάποιο επιχείρημα πέστο αλλά μη μιλάς λες κι έχεις να κάνεις με εγκληματίες και μη δυναμιτίζεις το κλίμα.Ένα επιχείρημα μόνο: αναφέρθηκε κάπου ότι οι δρόμοι είναι για τα αυτοκίνητα. Λάθος. Οι δρόμοι για την κυκλοφορία ανθρώπων. Οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα, ποδήλατα, λεωφορεία, πατίνια, καροτσάκια, μοτοσυκλέτες, άλογα, ή τα πόδια τους.
Οι νόμοι προφανώς έχουν φτιαχτεί για να προστατεύουν τον αδύναμο (αν και πιθανόν βλάκα) άνθρωπο από ένα πράγμα ενάμιση τόννο που μπορεί να οδηγεί ένας (πιθανώς βλάκας) άλλος άνθρωπος. As simple as that.
Και ένα τελευταίο (συναισθηματικά γλαφυρό, αλλά what the heck) επιχείρημα:
**Αν σας έλεγαν ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου θα ήταν να βάλετε φωτιά στο αυτοκίνητό σας και να το κάψετε, χωρίς καμία αποζημίωση, θα το κάνατε; **
Απαντήστε μόνοι σας, δεν ξαναασχολούμαι με αυτό το topic, εκτός αν προκληθώ.
Υ.Γ. Αν ενοχλεί η ειρωνία μου, μήπως είναι καλό σημάδι... για να σκεφτώ... ναι είναι!
-
**Αν σας έλεγαν ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου θα ήταν να βάλετε φωτιά στο αυτοκίνητό σας και να το κάψετε, χωρίς καμία αποζημίωση, θα το κάνατε; **Τι; Να κάψω την Saabαρα μου ή το Seatακι μου για να σωθεί κάποιος άλλος;; Δεν είμαστε καλά! Να πεθάνουν 100!!
-
Οι νόμοι προφανώς έχουν φτιαχτεί για να προστατεύουν τον αδύναμο (αν και πιθανόν βλάκα) άνθρωπο από ένα πράγμα ενάμιση τόννο που μπορεί να οδηγεί ένας (πιθανώς βλάκας) άλλος άνθρωπος. As simple as that.Φυσικά. Νομίζω όμως πως η κατάχρηση της 'εύνοιας του αδύναμου' πρέπει να στηλιτεύεται. Μου θυμίζει λιγάκι τη λογική του 'ανάστροφου ρατσισμού', ή τη συμπεριφορά των μηχανόβιων που συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει αποκλειστικά ο δρόμος και μετά βρίζουν τους οδηγούς των αυτοκινήτων επειδή 'δεν τους προσέχουν'.
**Αν σας έλεγαν ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου θα ήταν να βάλετε φωτιά στο αυτοκίνητό σας και να το κάψετε, χωρίς καμία αποζημίωση, θα το κάνατε; **
Θέλω να πιστεύω πως όλοι θα έδιναν την ίδια (προφανή) απάντηση.
Υ.Γ. Αν ενοχλεί η ειρωνία μου, μήπως είναι καλό σημάδι... για να σκεφτώ... ναι είναι!
Αααα... πρώτη φορά βλέπω ...εκπαιδευτική ειρωνία!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κατ'αρχήν ηρεμήστε όλοι σας!ΚΑΙ Ο ΠΕΖΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Common misconception. Σύμφωνα με την παράθεση του ΚΟΚ, ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα όταν έχει κατέβει στο οδόστρωμα και διασχίζει ήδη δρόμο (προφανώς, αφού αλλιώς κινδυνεύει να σκοτωθεί). Αυτό που δεν προκύπτει πουθενά είναι πως οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματούν όποτε ένας πεζός θέλει εκτός διάβασης να διασχίσει ένα δρόμο, εκτός αν είναι τυφλός.
Ωραια λογικη. να περπατησει ο πεζος 100 μετρα μεχρι την επομενη ΔΙΑΒΑΣΗ για να μην σταματησετε εσεις..θα καψετε 3 σταγονες βενζινης η θα λιωσετε 3 πικο απο τα τακακια σας....
Φυσικά, αφού το λέει ο νόμος
To κακο, ειναι οτι εδω, πατε με οτι σας συμφερει! ΔΗΛΑΔΗ ξεκινατε με δεδομενο οτι αναφερομουνα σε προσπαθεια να περασεισ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!. μιλαμε για 2 διαβασεις, σε αποσταση 100 (ισως και λιγοτερων) μετρων, που η μια εχει και φαναρι. Ε ΟΧΙ! δεν θα περπατησω εγω 100 μετρα γιατι τα ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ δεν σταματανε, ενω σε 100 μετρα εχει πηξιμο.
Το θεμα, ειναι με θεμα ΗΘΙΚΗΣ με τους πεζους! οχι τι λεει ο νομος. Καλος ο νομος, αλλα πολλες φορες παραλογος. ΠΡΕΠΕΙ να δινετε παντα προτεραιοτητα στον πεζο, αντι να λετε το δικαιουμαι αρα θα περασω. Ωραια λογικη.
ΕΙλικρινα με ΘΛΙΒΕΙ η αντιπετωπιση του θεματος, απο τους περισσοτερους, ενω χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ατομα σαν τον dienekes.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το οτι πολλοι οδηγοι ειναι ακομα πιο μεγαλα ζωα το ξερουμε ολοι μας. Εδω ομως λεμε για τις μλκιες που κανουν οι πεζοι, πολλες φορες συνειδητα ('εγω θελω να περασω ΕΔΩ τον δρομο και εσυ ΘΑ σταματησεις για να περασω...'), νοοτροπια που απ'οτι δειχνεις, συμμεριζεσαι. Μεχρι να σε πατησει καποιος...
- ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ.....
Α)Αμα εχει φαναρι στα 100 μετρα, τοτε εχει και διαβαση στο φαναρι (επισης στα 100 μετρα).
β)Φυσικα σε διαβασεις σε σημεια εκτος φαναριων σαφως και πρεπει να σταματαμε. Αλλα ΜΟΝΟ εκει που υπαρχει διαβαση.
Ωραιο αστειο νουμερο 1) Οπου υπαρχει φαναρι υπαρχει και διαβαση!
Ωραια συμπεριφορα νουμερο 2) Σταματαμε να περασει κοσμος μονο οπου υπαρχει διαβαση... στην μιχαλακοπουλου ας πουμε να πεταξουνε οι πεζοι...
Κοιτα κεισι, καλο ειναι να διεκδικεις τα δικαιωματα σου, (και σε θαυμαζω γιαυτο, ειδικα οταν τα διεκδικεις απο κατεστημενα ) αλλα μη φτανεις στο ακρο να 'γδυνεις' τους αδυνατους... αυτο απο θαρρος κατανταει καφριλα. ελπιζω να καταλαβαινεις τι διαφορα... - ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ.....
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
... του πιο οικολογικου τροπου μετακινησης...
δε στα έχουν εξηγήσει καλά...
Πες πες μου εχω μια απεριοριστη λαχταρα για Nesguick!!!!!(ωπ μου ξεφυγε... )
δεν το έπιασα το Nesguick...
-
ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ? ΚΑΙ Ο ΠΕΖΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΓΑΛΕ?Spiros19 δεν ξερω αν διαβασες τα αρθρα του ΚΟΚ, αλλα αμα τα διαβασες και δεν τα προσπερασες για να γραψεις παλι την (αβασιμη) αποψη σου, θα επρεπε να δεις οτι εχεις παντου αδικο. Ο Πεζος ΔΕΝ εχει παντου και παντα προτεραιτοτητα μονο και μον οεπειδη υπαρχει διαβαση, δεν ξερω τι σου μαθαιναν τοσα χρονια, αλλα ειναι ξεκαθαρος ο νομος και θα το δεις αμα διαβασεις προσεκτικα τι λεει το αρθρο περι ** κανονων κυκλοφοριας πεζων και υποχρεωσεων τους**. Το τι θα σου αρεσε εσενα να ισχυει ποσως με νοιαζει.
ΑΝ οχι, στα χωρια σας.
Φιλαρακι μαλλον εσυ εχεις κατεβει απο καποιο χωριο αφου εχεις την απαιτηση να σταματαει η κυκλοφορια για την αρχοντια σου...
Ωραια λογικη. να περπατησει ο πεζος 100 μετρα μεχρι την επομενη ΔΙΑΒΑΣΗ για να μην σταματησετε εσεις..θα καψετε 3 σταγονες βενζινης η θα λιωσετε 3 πικο απο τα τακακια σας
Ναι, ακριβως αυτο θα κανεις, αφου ετσι λεει ο νομος. Επισης, για σκεψου, τι ειναι πιο ΔΥΣΚΟΛΟ, ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΟ και ΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ? Να σταματησει και ξαναξεκινησει το αυτοκινητο η να περιμενει ο πεζος να περασει το αυτοκινητο (και ΜΟΝΟ στην περιπτωση που πρεπει να το κανει) ?
Ερωτηση,τωρα αν καποιος θελει να διασχισει τη Μιχαλακοπουλου θα πρεπει να ψαχνει για διαβαση??
Ερωτηση 2,ο νομος αν δεν αναφερει τη περιπτωση που πεζος βρισκεται στο οδοστρωμα-καταστρωμα της Μεσογειον χωρις εγχειριδιο εμπλοκης με κανιβαλλους εφορμοντες τη στιγμη που το φαναρι ανοιξει πρασινο τι γινεται,τον παταμε γιατι ειναι παρανομος???Απαντηση στο πρωτο, οτι φυσικα και πρεπει να βρει διαβαση. Αμα δεις στην Αγγλια τα πεζοδρομια εχουν παντου καγκελα και ο καθε πεζος πρεπει να περπατησει χ 10αδες μετρα για να περασει τον δρομο. Αμα θελει μπορει φυσικα και να περασει τον δρομο εκτος διαβασης, αλλα τοτε ΚΑΝΕΝΑ αυτοκινητο δεν ειναι υποχρεωμενο να σταματησει για να τον αφησει να περασει, και φυσικα η απαιτηση για κατι τετοιο (οπως απο τον Spiros19) ειναι τουλαχιστον εξοργιστικη...
Απαντηση στο δευτερο, ο ΚΟΚ λεει σαφεστατα οτι αν ενας πεζος εχει ξεμεινει στον δρομο απο πρασινο πεζοφαναρο (πχ δεν προλαβε να φτασει απεναντι οταν αναψε πρασινο για τα αυτοκινητα), τοτε ΕΧΕΙ προτεραιοτητα εναντι των αυτοκινητων και πρεπει να περιμενουν να περασει τον δρομο.
Πραγμα που εγω προσωπικα ΚΑΝΩ. Οπως και σταματαω σε διαβασεις (ακομα και σε αυτες που ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να σταματησω), σταματαω οταν στριβω με κιτρινο βελακι σε δρομο που εχει πρασινο για τους πεζους (και ας κινδυνευω να πεσει καποιος απο πισω μου) κλπ κλπ
Απλα δεν γουσταρω να εκμεταλευεται κοσμος το οτι εγω ειμαι σωστος, και ΑΠΑΙΤΩ και οι αλλοι να ειναι σωστοι προς εμενα. Και φυσικα απαιτησεις σαν του Spiros19, απο το ενα αυτι μπαινουν και απο το αλλο μπαινουν.Οσο για σενα Spiros19, οταν γυρνας και λες
Αφου εχεις κοκκινο σε 100 μετρα, σταματα γαμω το ξεσταυρι μου να περασουμε
και αναφερεσαι στους οδηγους γενικα (= και σε εμενα) τοτε μην εχεις και την απαιτηση να σου μιλησουμε καλυτερα απο οτι εσυ.
Για τους υπολοιπους, καλη η ειρωνια αλλα αντε διαβαστε τι λεει ο ΚΟΚ και μετα μιληστε. το οτι >εντος των οριων της πολης ο πεζος εχει παντα προτεραιοτητα
ειναι ΛΑΘΟΣ. Καταλαβετε το...
Ειναι τουλαχιστον αστειο να απαιτειτε την εφαρμογη του νομου εκει που σας συμφερει αλλα εκει που εχετε αδικο να βγαινεται και να λετε τα δικα σας, φωναζωντας οτι 'δεν με νοιαζει τι λενε τα νομοτυπα επιχειρηματα, ο νομος θα επρεπε να ειναι ετσι οπως λεω εγω' και κατι αλλα τετοια ωραια. -
Και επειδη τωρα ειδα την απαντηση σου, μερικες πρατηρησεις (λιγο πιο ηρεμες).
1ον) αν μιλαγες για δυο διαβασεις, τοτε ΦΥΣΙΚΑ και θα σταματησω στην πρωτη και οχι στην δευτερη. Ετσι οπως το εγραψες ομως, καταλαβα (και πιστευω οι περισσοτεροι απο εδω μεσα) οτι εσυ επειδη θα βαριεσαι να πας μεχρι το φαναρι που εχει διαβαση, και αφου εγω 'ετσι κι αλλιως θα σταματησω στο φαναρι', θα επρεπε να ειμαι υποχρεωμενος να σταματησω στην μεση του δρομου για να περασεις εκτος διαβασης. Ετσι καταλαβα και με αυτο αντιτιθεμαι.
- Στις διασταυρωσεις ΠΑΝΤΑ υπαρχει καποιος συνδυασμος διαβασεων που σου επιτρεπει να πας απο τον Χ δρομο στον Ψ (ως πεζος προφανως). Απλως μπορει να χρειαστεις να διασχισεις 3 δρομους αντι για 2 και να κανεις ενα 'Π' αντι να περασεις κατέυθειαν απεναντι.
Το θεμα, ειναι με θεμα ΗΘΙΚΗΣ με τους πεζους! οχι τι λεει ο νομος. Καλος ο νομος, αλλα πολλες φορες παραλογος. ΠΡΕΠΕΙ να δινετε παντα προτεραιοτητα στον πεζο, αντι να λετε το δικαιουμαι αρα θα περασω. Ωραια λογικη.
ΟΧΙ φιλε μου, δεν τιθεται θεμα ηθικης εδω και θα σου πω γιατι. Οπως εγω δεν περναω αναποδα σε μονοδρομο για να γλιτωσω ενα κυκλο, ετσι και εσυ ΔΕΝ θα περασεις απο οπου σου κατεβει για να μην περπατησεις ως την διαβαση. Επισης, αμα ο καθε πεζος κατα μηκος πχ της Μιχαλακοπουλου περναγε απο οπου του κατεβαινε και ειχε και προτεραιοτητα, φαντασου τι χαος θα γινοταν απο μερικες 100αδες η χιλιαδες (σε αλλους κεντρικοτερους δρομους) αυτοκινητα που θα ηταν συνεχεια στο σταματα-ξεκινα αντι να εχουν μια (σχεδον) ομαλη ροη που ρυθμιζεται απο τα φαναρια.
Οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου, ΔΙΝΩ προτεραιοτητα στους πεζους εκει που ειμαι υποχρεωμενος να το κανω. Δεν τους γραφω και περναω οπως πολυ αλλοι, και μαλιστα εχω βριστει με παρα πολλους οδηγους που μου την ειπαν επειδη σταματησα για πεζο. Πολλες φορες μαλιστα εχω σταματησει και σε περιπτωσεις που δεν χρειαζοταν. Αλλα οχι και ν αεχουν την απαιτηση να σταματησουν τα παντα για να περασουν...ΕΙλικρινα με ΘΛΙΒΕΙ η αντιπετωπιση του θεματος, απο τους περισσοτερους, ενω χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ατομα σαν τον dienekes.
Γιατι σε θλιβει? Σε θλιβουν οσοι διαφωνουν μαζι σου και χαιρεσαι μονο για οσους συμφωνουν?
-
Ναι ανεβαινεις την Κηφισιας στο Υγειας, ο αλλος πηδαει το διαζωμα γιατι βαριεται να παει ως το φαναρι, κ μετα φταιει ο οδηγος, η ταχυτητα κ πρασινα αλογα!!!!
Κανεις δεν ειπε οτι οι οδηγοι ειναι σωστοι παντα αλλα υπαρχουν κ τοσες περιπτωσεις που την βλακεια την κανουν οι πεζοι κ δυστυχως εχουν το δικιο με το μερος τους (κ πατανε μετα πανω σ αυτο). Ο οδηγος οταν κανει το λαθος του θα το πληρωσει οπως του αρμοζει. Ο πεζος ομως κανοντας το λαθος του θα κανει τον οδηγο να πληρωσει.
Κ εγω οταν περπαταω συγχιζομαι με την αντιμετωπιση οδηγων κ κυριως με την αντιμετωπιση της πολιτειας που ανεχεται την αντικοινωνικη συμπεριφορα των οδηγων. Αλλα επειδη οδηγω κιολας εχω δει την ανθρωπινη ηλιθιοτητα σ ολο της το μεγαλειο με πεζους που πηραν στο λαιμο τους οδηγους. Πως θα γινει δεν φταινε παντα οι καννιβαλοι οδηγοι.
Φταιει η ανεπτυγμενη καννιβαλιστικη νοοτροπια την οποια εμεις εχουμε επιτρεψει κ η οποια δεν κανει διακρισεις ειτε οδηγεις ειτε περπατας..... -
Πάντως όντως το χειρότερο είναι όταν οι οδηγοί ως πεζοί συμπεριφέρονται επικίνδυνα. Δυστυχώς έχω πιάσει τον εαυτό μου σε φανάρια ή διάβαση να συμπεριφέρομαι χάλια, κάνωντας εκτίμηση της κατάστασης και διαλέγοντας να περνάω οριακά. Δυστυχώς όμως για όλα αυτά χρειάζεται παιδεία από το δημοτικό κιόλας, όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες ώστε να μας γίνεται η σωστή συμπεριφορά (και σαν οδηγοί και σαν πεζοί) βίωμα χωρίς πολλή σκέψη...
-
Οσο για τις αλλοδαπες που σκοτωθηκαν στην Γλυφαδα, κανω μια πιθανολογηση του τι μπορει να εγινε.
Πιθανοτατα λοιπον, ειδαν την διαβαση, κοιταξαν προς την ΛΑΘΟΣ μερια του δρομου (Αγγλιδας γαρ, μην σας παραξενευει, στο Heathrow ολοι οι δρομοι εχουν σηματα για το που να κοιταξουν οι πεζοι οταν κατεβαινουν απο το πεζοδρομιο) και αφου ειδαν αδειο τον δρομο κατεβηκαν. Ο οδηγος τωρα που πηγαινε με το οριο ταχυτητος (εξαρταται απο την περιοχη αλλα πιθανως σε εκεινο το σημειο της παραλιακης να ειναι 80) ειδε ξαφνικα δυο ατομα, απο εκει που περπατουσαν με πλατη προς εκεινον, να κατεβαινουν στον δρομο ακριβως μπροστα του. Οταν λοιπον εχεις μεν διαβαση αλλα τα ατομα που ειναι κοντα στην διαβαση δεν εχουν δειξει καποια προθεση να περασουν τον δρομο, και ξαφνικα πεταγονται μπροστα σου χωρις να κοιταξουν (γιατι κοιταγαν προς την λαθος μερια), τι μπορεις να κανεις?
Πιθανοτατα φταει ο οδηγος αφου δεν σταματησε στην διαβαση, αλλα αμα δεν ηξερε οτι θα περναγαν τον δρομο, τι μπορουσε να κανει?
Ακομα και εδω στην Αγγλια αλλα και στην Ελβετια οπου εχω παει (για μικρο χροπνικο διαστημα, οποτε μπορει να κανω λαθος) οπου ολοι σταματανε στις διαβασεις, κανενας πεζος δεν κατεβαινει στην ψυχρα στον δρομο. Σταματανε στην ακρη του πεζοδρομιου ωστε να καταλαβουν οι οδηγοι οτι θελουν να περασουν, και ΑΦΟΥ σιγουρευτουν (παρ'ολο που ειναι 100% σιγουρο οτι θα σταματησουν) οτι τα αυτοκινητα επιβραδυνουν, τοτε περνανε. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ακομα και εδω στην Αγγλια αλλα και στην Ελβετια οπου εχω παει (για μικρο χροπνικο διαστημα, οποτε μπορει να κανω λαθος) οπου ολοι σταματανε στις διαβασεις, κανενας πεζος δεν κατεβαινει στην ψυχρα στον δρομο. Σταματανε στην ακρη του πεζοδρομιου ωστε να καταλαβουν οι οδηγοι οτι θελουν να περασουν, και ΑΦΟΥ σιγουρευτουν (παρ'ολο που ειναι 100% σιγουρο οτι θα σταματησουν) οτι τα αυτοκινητα επιβραδυνουν, τοτε περνανε.Επίσης υπάρχει στην Αγγλία σωστή σήμανση. Βλέπει ο οδηγός απο μακρια οτι υπάρχει διάβαση πεζών.
Στην Ελλάδα, τραβάνε 5 παράλληλες γραμμές όπου τους κατέβει (πάνω σε στροφές) και χωρίς φωτισμό, σήμανση κτλ.
-
Ακόμα και στην Αγγλία το ποσοστό αυτών που σταματά στις σηματοδοτημένες διαβάσεις δεν είναι 100% αλλά μάλλον κάτω από 85%. Στην Ελλάδα πολλές διαβάσεις δεν είναι καν σηματοδοτημένες όπως πχ σε δρόμο όπως η παραλιακή που πλέον αποτελεί βασικό άξονα με 3 λωρίδες κυκλοφορίας...είναι απόλυτα λογικό ελάχιστοι οδηγοί να δούνε τις ξεβαμμένες διαγραμμίσεις και ακόμα λιγότεροι να σταματήσουν ή να προλάβουν να σταματήσουν. Ακόμα και να σταματήσει η μία λωρίδα οι άλλες θα συνεχίσουν χωρίς να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει...και οι της σταματημένης λωρίδας θα προσπαθοήσουν να αλλάξουν λωρίδα ρισκάροντας ατύχημα.... Βασικά είναι παράλογο να συνεχίζουν να υπάρχουν οι μη σηματοδοτημένες διαβάσεις σε βασικό άξονα.... Να γίνουν υπόγειες, υπέργειες ή με φανάρια. Και τεράστιο χώρισμα άνω του 1,5 μέτρου να τοποθετηθεί παντού στους βασικούς άξονες και εθνικές οδούς ώστε να προστατεύεται ο κάθε ηλίθιος από τη βλακεία του που δοκιμάζει την τύχη του υπερπηδώντας και διασχίζοντας....
Αν όποτε θέλει ο κάθε πεζός να περάσει πρέπει να σταματήσουν σε πανικό 3 λωρίδες κυκλοφορίας που κινούνται με μια μη ασήμαντη ταχύτητα είναι πολύ πιθανό ότι εκτός από την ελάχιστη αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου και υλικών τριβής θα χαθούν και μερικά από τα χρόνια των οδηγών αλλά και θα προκαλούντο πολλές καραμπόλες. Και αν είναι να μπορεί ο καθένας να πηγαίνει όπου θέλει όποτε θέλει τότε να πηγαίνουν και τα αυτοκίνητα με 50χλμ στα πεζοδρόμια?? Αυτό είναι το νόημα των νόμων και των περιορισμών, ο καθένας έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι νόμοι συνήθως στηρίζονται και στην ηθική πλευρά του πράγματος.... Αν οι οδηγοί έχουν λοιπόν ηθική υποχρέωση να σέβονται τους πεζούς και να τους περιμένουν πχ στις διαβάσεις και γενικά να προσπαθούν να τους αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν, έτσι και οι πεζοί έχουν ηθική υποχρέωση να σέβονται τα αυτοκίνητα στο δρόμο (αφού δεν σέβονται τον εαυτό τους....)
-
1000 περίπου μέτρα από την είσοδο του Πύργου, υπάρχουν οι σχολές του ΟΑΕΔ. Ο δρόμος, η γνωστή Ε.Ο., σε εκείνο το σημείο είναι διπλής κατεύθυνσης, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διπλή συνεχόμενη γραμμή και διάβαση πεζών. Γιατί? Γιατί υπάρχουν δύο παράδρομοι εκατέρωθεν της Ε.Ο., διπλής κατεύθυνσης επίσης, για την τοπική κίνηση, αλλά το λεωφορείο που πηγαίνει τους μαθητές προς Πύργο περνάει από τον παράδρομο που είναι απέναντι από τις σχολές. Μετά τον δεύτερο νεκρό μαθητή, στήθηκε γέφυρα πάνω από την ΕΟ, για να περνούν οι μαθητές με ασφάλεια. Ποιός Θανάσης? Μετά τον τρίτο νεκρό μαθητή, μπήκαν μπάρες εκεί που ήταν η διάβαση, για να μην μπορούν τα τσακάλια να διασχίζουν το δρόμο, έτσι αυτά πηδούσαν πάνω από τις μπάρες, η τις παρέκαμπταν. Μετά τον τέταρτο νεκρό μαθητή, οι μπάρες ψήλωσαν και μάκρυναν, ενώ προσετέθη και συρματόπλεγμα. Προ ολίγων ημερών, είδα την πρώτη τρύπα στο συρματόπλεγμα αυτό. Φαίνεται ότι
α. το λεωφορείο αδυνατεί να κάνει το δρομολόγιό του από την άλλη πλευρά του δρόμου.
β. η τροχαία που τη στήνει 1000 μέτρα πιο κάτω, στο τέλος της ευθείας, όπου υπάρχει όριο 60 και άλλη διάβαση πεζών μαθητών ( ! ) και γράφει ανελέητα, δεν αδειάζει να πεταχτεί μία - δύο φορές το μήνα στο σχόλασμα των σχολών να υποχρεώνει τα τσακάλια να χρησιμοποιούν τη γέφυρα.Και μια ερώτηση: Η (δασκάλα) αδελφή μου πού έπεισε τον ivan ( ) να έλθει στα τέλη του μήνα να μιλήσει στα παιδιά και τους γονείς για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια , σφάλει?`
-
Μηπως γνωριζεις τι απεγινε στους οδηγους που σκοτωσαν τους μαθητες?
Οχι τιποτα αλλο, αλλα εχει διαβαση (στην εθνικη) για αυτο ρωταω να μαθω... -
Για δύο που ξέρω, ΕΝΟΧΟΙ. Τώρα, το ότι ο πιτσιρικάς πετάχτηκε τρέχοντας για να προλάβει το λεωφορείο, είναι λεπτομέρεια. Ξέρω, μου έτυχε κι εμένα, αλλά είχα φρενάρει (ασυναίσθητα) με το που βγήκε από την πόρτα του σχολείου και το αυτοκίνητο σταμάτησε πριν τον πατήσει, 10 μέτρα από τη διάβαση... Αλλά εγώ περνάω από εκεί δύο φορές τη μέρα, αυτός που έτυχε λάθος στιγμή σε λάθος σημείο?
ΥΓ. 24 μήνες με αναστολή, 12 στο εφετείο, την αποζημίωση κάλυψε η ασφάλεια. Θα ξανακοιμηθεί ο άνθρωπος ήσυχα, όμως?
EDIT: Α, στο καλό, με ανατριχιάσατε πάλι. . . .
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ