-
Παιδιά είναι να μην σου τύχει πραγματικά. Ιδίως όταν είναι παιδί που δεν το βλέπεις όταν προσεγγίζεις γιατί το κρύβουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με μικρές ή ανύπαρκτες πιθανότητες αντίδρασης. Το κακό είναι ότι πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και για συναισθηματικούς λόγους είσαι ένοχος μέχρι να αποδείξεις το αντίθετο. Μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις όπως ο γεράκος στη Συγγρού ή αν πατήσεις τον άλλο με τον πίσω τροχό έχεις περισσότερες πιθανότητες και μικρότερη καχυποψία από όλους. Για συνυπευθυνότητα είναι πιο πιθανό όπως στις περιπτώσεις που μπορείς να αποδείξεις ότι κάποιος σου πετάχτηκε από στενό και ας μην μπήκε στο ρεύμα σου σε τρόμαξε και έχασες το έλεγχο ή επίτηδες άλλαξες την πορεία σου για να τον αποφύγεις πέφτοντας πάνω σε σταθμευμένο όχημα.
Η ζωή είναι όχι μόνο πολύτιμη αλλά και αναντικατάστατη γι αυτό τα μάτια σας εκατό και ποτέ χαλαροί όταν οδηγούμε. -
Λες και το ξέρατε...
Αύριο είμαι μάρτυρας σε θανατηφόρο τροχαίο με πεζό. Γιαγιά άνω των 80 αποφάσισε να περάσει με ΚΟΚΙΝΟ εκτός διάβασης την παραλιακή στο Φλοίσβο, φορώντας μαύρα για να πάει για μπάνιο πριν τις 6 το πρωί, όταν τα φώτα του δρόμου είχαν σβήσει...
Πρωτόδικα καταδικάστηκε ο 'δολοφόνος', -που ήταν το δεύτερο αυτοκίντο που τη χτύπησε, το πρώτο την έκανε. Πήγαινε όμως με... 90 αντί 70 που είναι το όριο, λες και δεν θα την είχε σκοτώσει και με 70- και εμένα με έβγαλαν τρελλό, ότι δεν ήξερα τι έλεγα κι ότι τα είδα λάθος
Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο από το Εφετείο (αμφιβάλλω αν θα τη γλυτώσει). Υπόψη, το συμβάν έγινε το 99, 1ο δικστήριο το 2000 και εφετείο 4 χρόνια μετά -αν ήμουν εξωτερικό π.χ.;
-
Σε ορισμένες χώρες (Σουηδία?) οι πεζοί είναι υποχρεωμένοι τη νύχτα να φοράνε ρούχα με αντανακλαστικές λωρίδες ή ακόμη και φωτάκια που αναβοσβήνουν.
-
Περιστατικό με 'δράστη' συγγενή: πριν απο αρκετά χρόνια ο πατέρας μου οδηγώντας ένα παλιό pick-up παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια γριά που επιχείρησε να διασχίσει την εθνική που περνάει έξω από την πόλη.Στο σημείο δεν είχε διάβαση και μάλιστα είχε μπαριέρες ακριβώς για να μην περνάνε οι πεζοί. Στο δικαστήριο που έγινε ΦΥΣΙΚΑ αθωώθηκε, εφ'οσον ούτε υπερβολική ταχύτητα είχε όυτε μεθυσμένος ήταν, και άμεσα αντέδρασε (ίχνη φρεναρίσματος). Δε θυμάμαι όμως αν είχε και μάρτυρες. Αυτά για να μη νομίζετε ότι ο οδηγός de facto καταδικάζεται.Αν είσαι σωστός σε όλα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Περιστατικό με 'δράστη' συγγενή: πριν απο αρκετά χρόνια ο πατέρας μου οδηγώντας ένα παλιό pick-up παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια γριά που επιχείρησε να διασχίσει την εθνική που περνάει έξω από την πόλη.Στο σημείο δεν είχε διάβαση και μάλιστα είχε μπαριέρες ακριβώς για να μην περνάνε οι πεζοί. Στο δικαστήριο που έγινε ΦΥΣΙΚΑ αθωώθηκε, εφ'οσον ούτε υπερβολική ταχύτητα είχε όυτε μεθυσμένος ήταν, και άμεσα αντέδρασε (ίχνη φρεναρίσματος). Δε θυμάμαι όμως αν είχε και μάρτυρες. Αυτά για να μη νομίζετε ότι ο οδηγός de facto καταδικάζεται.Αν είσαι σωστός σε όλα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.Ευτυχώς δηλαδή που δεν είχε ABS!!!!!
-
Α καλα εισαι....Αλλη τρελλη ελληνικη πατεντα. Να μετραμε το μηκος των λαστιχχιων και απο εκει να υπολογιζουμε (αραγε με επιστημονικους τροπους? ) το ποσο γρηγορα πηγαινε το αυτοκινητο. Δηλαδη αυτοι που εχουν ABS δεν τρεχουν ποτε...
Αφου εχω ακουσει και το αλλο, αμα λεει τυχει να χτυπησεις πεζο, αφου τελικα τον χτυπησες και δεν μπορεσες να τον αποφυγεις, τουλαχιστον μετα το χτυπημα ασε τα φρενα ωστε να αφησουν μικροτερου μηκους λαστιχιες για να φανει οτι πηγαινες πιο αργα... -
O Kacey εχει απολυτο δικιο εχω να πω...
Στην Θηβων πριν 2 χρονια μετα την γεφυρα στο park ειχε τυχει το εξης>
Στην ανοδο εγω με περιπου 60χλμ και βλεπω κοπελα γυρω στα 20 να ξεκιναει να περασει τον δρομο κοιτωντας ομως πανω!
Κορνα να παρει γραμμη τι γινεται δεν απεδωσε και την εχω τωρα στην μεσαια και γω στα 20μ! Με φρενο θα την κεντραρα για αυτο περναω τερμα αριστερα ανοιγω και αλλο και περναω ξυστα απο νησιδα με το χερι της να κοπαναει στον καθρεφτη τον δεξιο και την βλεπω πισω να κοκαλωνει και να κραταει το χερι της...
Σηκωθηκα κ εφυγα δεν επαθε τπτ για να θελει κουβαλημα γιατι αμα εμενα δεν θα με ξεπλενε τπτ.Το δικιο σου με πεζο δεν το βρισκεις σχεδον ΠΟΤΕ εχω θειο που χτυπησε παιδακι με περομοιο τροπο οπως οι κοπελες εδω και ακομα τρεχει.
Και με 5κμ να πας αμα πεταχτει στο 1μ το παιδι το εχεις φαει.
Και εισαι παντα ενοχος.
Επιτελους να γινει κατι με τους πεζους. Μετα μην απορειτε (οσο καφριλα και ανα ακουγεται) γιατι εγκαταλειπονται στον δρομο χτυπημενοι πεζοι.
Σε καμια περιπτωση δεν το συμεριζομαι αλλα εγω φυλακη για την ηλιθιοτητα του αλλουνου δεν κανω.Ελληνικοι νομοι και κλασσικες αηδιες που για ολα φταιει η ταχυτητα.
Τι να πω... Ποτε θα καταλαβουν οτι και οι πεζοι πρεπει να αποκτησουν παιδια??? -
Oé ðåæïß ðëÝïí Ý÷ïõí áñ÷ßóåé íá ôï ðáñáêÜíïõí êáé Ý÷ù öôÜóåé óôï óçìåßï íá áðïñþ åßíáé ôüóï âëÜêåò Þ ðñïóðáèïýí íá áõôïêôïíÞóïõí êáé øÜ÷íïõí åêôåëåóôÞ??
ÐåôÜãïíôáé áðï ðáíôïý óå ïðïéïäÞðïôå äñüìï êáé ïñéóìÝíïé ôçí Ý÷ïõí äåé êéüëáò ÐåñíÜíå êáé ìå ôï ðÜóï ôïõò
ÌáêÜñé íá ãßíåé êáëÜ ï ìéêñüò ....
ÁíáöÝñèçêå üôé óå áíÜëïãï ðåñéóôáôéêü ï ïäçãüò áèùþèçêå ëüãù êáé ôùí óçìáäéþí öñåíáñßóìáôïò....Ïê
Ìå üóïõò Ý÷ïõí ABS ðùò áðïäåéêíýïõí óôçí åëëçíéêÞ äéêáéïóýíç üôé üíôùò öñÝíáñáí
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Με όσους έχουν ABS πως αποδεικνύουν στην ελληνική δικαιοσύνη ότι όντως φρέναραν...και ακόμα πως μπορείς να αποδείξεις ότι δεν έτρεχες? Μα λίγα λόγια πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, πράγμα δύσκολο στην χώρα μας...
-
Πριν απο 2 χρονια περιπου λιγο πιο μετα απο το νοσοκομειο Συγγρος παω με 20 χλμ/ωρα λογω κινησης στην αριστερη λωριδα για να κανω αριστερα στην Μιχαλακοπουλου.
Παντου αυτοκινητα και 2η σειρα παρκαρισμενων στην δεξια λωριδα....
Καθως πλησιαζω το φαναρι πεταγετε μπροστα μου μια κυρια...Το ενστικτο λειτουργει και κοβω το τιμονι αριστερα και κοκκαλωνω τα φρενα,αλλα την χτυπω δυστυχως.....Ο οδηγος πισω στο τσακ προλαβαινει το τρακαρισμα και αυτος...Πιο πολυ τρομαξε βεβαια και για καλη μου τυχη ισα ισα που την ακουμπισα...Αμεσως βγαινουμε εξω(4 φοιτητες ιατρικης στο αμαξι!!!)ελεγχουμε αν χτυπησε και της προτεινουμε να την παμε σε ενα νοσοκομειο...Με κοιταει με βλεμα φοβισμενο,ζηταει συγγνωμη μου λεει οτι ειναι καλα και φευγει..
Αν για κακη μου τυχη την ειχα χτυπησει με τετοιο τροπο ωστε να πεσει τοτε θα ειχε και κακωσεις στα ποδια και στο κεφαλι και πιθανον να ειχα δικαστηρια τωρα...
Θελει πολυ προσοχη και ποτε μην τρεχουμε στα στενακια και γενικα μεσα στη πολη...Παντως ειναι να μην σου τυχει...
Και παντοτε να θυμομαστε οτι μετα απο μια μπαλα ακολουθει ενα παιδακι... -
Ακόμα και παρκαρισμένοι...το κακό μπορεί να γίνει!
Παρκάρω μπροστά στο σπίτι μου πριν μερικούς μήνες.Εκνευρισμένος απο την δουλειά.
Ανοίγω την πόρτα μου με δύναμη χωρίς να κοιτάξω τον καθρέφτη!!Ενας κακομοίρης ποδηλάτης έρχεται και πέφτει πάνω στην πόρτα που άνοιξε ξαφνικά ο υποφαινόμενος Μ@@@@@ς!!
Φοβήθηκα ότι τον σκότωσα γιατι έπεσε πάνω στην γωνία της πόρτας!Μου κόπηκαν τα πόδια!
Ευτυχώς το παλληκάρι δεν είχε χτυπήσει!!Η πόρτα στράβωσε απο την δύναμη της πρόσκρουσης!!Ειπα να τον πάω νοσοκομείο αλλά ευγενέστατα μου είπε οτι δεν χτύπησε και να μην ανησυχώ!!Εφυγε αν και ζήτησα να του δώσω το τηλέφωνό μου!
Εφταιγα 100% και προσέχω πολύ απο τότε όταν ανοίγω την πόρτα μου αλλά και προειδοποιώ τους άλλους επιβάτες πριν βγούν!Αλλα ήμουν τυχερός (κι εγω και το παιδί)!Θα μπορούσα να του είχα κάνει ζημιά!!
Απαιτείται πολλή προσοχή πιά!!Είμαστε πάρα πολλοί άνθρωποι μαζεμένοι σε μικρό χώρο!!
-
Μερικές από τις τελευταίες απαντήσεις με κάνουν να λυπάμαι πολύ και να αμφιβάλλω σοβαρότατα για το επίπεδο ανθρωπισμού που έχει καταφέρει να μεταδώσει στους αναγνώστες του το περιοδικό. Αν πρόκειται για αναγνώστες του δηλαδή.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ενας κακομοίρης ποδηλάτης έρχεται και πέφτει πάνω... ... ...Μακαρι να λειτουργουσαν ολοι οπως εσυ!! Στο δικο μου ατυχημα μου ζητησε να του πληρωσω καπω-φαναρι-προφυλακτηρα... Στα @@ του αν επα8α τπτ... Κακο δικο μου που δεν εκμεταλλευτηκα τους μαρτυρες κ δεν καλεσα το 100, αλλα ημουν μικρος κ σοκαρισμενος. Το οτι δεν επα8α κατι ηταν πιο σημαντικο...
Δεν επρεπε να το 8υμη8ω πρωι πρωι...
-
Σταματημένος στο φανάρι, δεύτερο αυτοκίνητο, ακούω ένα γκουπ. Κοιτάω δίπλα μου και τι βλέπω ένα κοριτσάκι 13-14 που περνούσε τρέχοντας το δρόμο καρφώθηκε στην πόρτα μου. Ευτυχώς δεν χτύπησε γιατί άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Περιστατικό που ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Γέρος που βλέπει το αστικό στη στάση στην απένταντι πλευρά του δρόμου και πάει να περάσει τρέχοντας το δρόμο να το προλάβει χωρίς να κοιτάξει καθόλου αν έρχονται αυτοκίνητα. Βγαίνει μπροστά σε ένα παλικάρι με πούντο, στο 1 μέτρο. Στο δρόμο με αίματα ο γέρος, σπασμένο το παρμπρίζ του πούντο μια που τον βρήκε ακριβώς στη μέση. Ταχύτητα όχι πάνω από 30 χλμ. Περίοικοι που μαζεύτηκαν ποιον λέτε να κατηγόρησαν? φυσικά τον οδηγό. Θα τρεχε, δε θα τρεχε? αφού έσπασε το τζάμι..
Φυσικά έδωσα το τηλ. στο παιδί αν χρειαζόταν μάρτυρα αλλά δεν έμαθα ποτέ τι έγινε τελικά, ούτε ο γέρος, ούτε στο δικαστήριο. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ανοίγω την πόρτα μου με δύναμη χωρίς να κοιτάξω τον καθρέφτη!!Ενας κακομοίρης ποδηλάτης έρχεται και πέφτει πάνω στην πόρτα που άνοιξε ξαφνικά ο υποφαινόμενος Μ@@@@@ς!!
Χωρίς να είναι σίγουρος 100%, νομίζω ότι στις πόρτες που ανοίγουν, φταίει αυτός που πέφτει πάνω... . Μπορεί να μας πει κάποιος σίγουρα.
-
Οι πεζοι παντα πρεπει να εχουν το πανω χερι κ καλυτερη μεταχειρηση απο αυτη που εχουν τωρα. Δηλ. στην διαβαση τ αυτοκινητα πρεπει να περιμενουν τον πεζο να περασει κ οχι τ αντιθετο. Στα φαναρια να μην περιμενουν πολυ ωρα, τα πεζοδρομια να φτιαχτουν για να μπορουν να περπατησουν εκει κ οχι στον δρομο. Τα παρκαρισμενα εκει που εμποδιζουν πεζους απ ευθειας σηκωμα με γερανο.
Ομως το οτι δεν γινονται αυτα δεν δινει κανενα δικαιωμα στους πεζους να φερονται σαν ηλιθιοι στον δρομο κ για οτι κακο γινει να φταιει παντα ο οδηγος. Ημουν αυτοπτης σε τροχαιο με πεζο στην Κηφισιας. Εκει που δεν υπηρχε διαβαση για τον πεζο αυτη διεσχιζε τον δρομο περπατοντας αργα...!!!! Ο ανθρωπος στην αριστερη λωριδα την χτυπησε (εγω ημουν στην δεξια). Βεβαιως κ αρρωστησα μ αυτο που ειδα αλλα συνεχισα για να σταματησω 150μετρα παρακατω. Δεν ηθελα να γυρισω αλλα συλλογιστηκα οτι ο οδηγος θα χρειαζοταν μαρτυρα οπως θα χρειαζομουν κ εγω αν ημουν στην θεση του. Τελικα η γυναικα εζησε κ αναρρωσε κ ο οδηγος αθωωθηκε.
Αλλα...!!!! ποιος θα βοηθησει τον οδηγο ο οποιος ηταν νομιμος κ ο οποιος θα βλεπει φαντασματα ή δεν θα θελει να οδηγησει για δεν ξερω κ εγω ποσο καιρο; Την καταστροφη που παθαινει επειδη τ αυτοκινητο εγινε 'οχτω παρα τεταρτο' του την πληρωνει κανεις; Οχι ο οδηγος χτυπησε πεζο, τελειωσαμε, αμεσως στην πυρα!!!!!
Βεβαιως κ νοιαζομαι πρωτα απ ολα για την υγεια του πεζου (οπως ομως κ για την δικη μου). Αν ο αλλος βγει μπροστα μου κ εγω παω να τον χτυπησω ή θα τον σκοτωσω ή για να τον αποφυγω μπορει να σκοτωσω αλλον, ή τον ιδιο μου τον εαυτο, ή απλα να τρακαρω με μονο υλικες ζημιες! Οτι κ να γινει οι πιθανοτητες καταστροφης ειναι πολυ μεγαλες κ ο οδηγος ειναι τελειως ακαλυπτος!!!! Κ αυτο ειναι ιδιαιτερα αδικο!!!! Παιδεια λεμε για τους οδηγους, αλλα επισης παιδεια κ για τους πεζους!!!!!
Γι αυτο στην Ελβετια αν αυτοκινητο χτυπησει πεζο σε αποσταση ανω των 20 μετρων απο διαβαση (διαβασεις υπαρχουν παντου) κ εντος του οριου ταχυτητας πληρωνουν στον οδηγο μεχρι κ τον ψυχολογο που θα δει!!!(τι ειπα τωρα εεεε;;;! ) -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ανοίγω την πόρτα μου με δύναμη χωρίς να κοιτάξω τον καθρέφτη!!
Ενας κακομοίρης ποδηλάτης έρχεται και πέφτει πάνω στην πόρτα που άνοιξε ξαφνικά ο υποφαινόμενος Μ@@@@@ς!!
Χωρίς να είναι σίγουρος 100%, νομίζω ότι στις πόρτες που ανοίγουν, φταίει αυτός που πέφτει πάνω... . Μπορεί να μας πει κάποιος σίγουρα.
Αν η πόρτα είναι ήδη ανοιχτή και πέσει πάνω φταίει αυτός που έπεσε (ακίνητο ορατό εμπόδιο).
Αν η πόρτα ανοίξει την ώρα που περνάει (είναι δηλ. σε απόσταση τέτοια που δεν προλαβαίνει να σταματήσει) φταίει αυτός που ανοίγει την πόρτα χωρίς να ελένξει. -
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
Αν η πόρτα είναι ήδη ανοιχτή και πέσει πάνω φταίει αυτός που έπεσε (ακίνητο ορατό εμπόδιο).
Αν η πόρτα ανοίξει την ώρα που περνάει (είναι δηλ. σε απόσταση τέτοια που δεν προλαβαίνει να σταματήσει) φταίει αυτός που ανοίγει την πόρτα χωρίς να ελένξει.Τώρα δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά αν το ποδήλατο θεωρείται στον ΚΟΚ ότι έχει υποχρεώσεις αυτοκινήτου τότε είσαι υποχρεωμένος να κρατάς πάντα απόσταση μίας πόρτας αυτοκινήτου από τα αυτοκίνητα που τυχόν είναι σταματημένα. Πάνε 4 χρόνια, οπότε αν κάνω λάθος διορθώστε με
-
Θα έλεγα οτι οι πεζοί που πετάγονται μες το δρόμο, είναι κυρίως άτομα που δεν οδηγούν αυτοκίνητο, και έχουν την εντύπωση οτι αν ο οδηγός τους δεί, θα σταματήσει αμέσως.
-
Eγω θα ελεγα οτι ειναι ζωντοβολα που ειναι στον κοσμο τους και δεν κοιτανε-σκεφτονται τι κανουν...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ