-
geia xara se olous. einai i prwti fora pou simmetexw sto forum. exw ena polaki (100ps) kai mias kai einai i wra tu service (15000km)skeftomai na tou valw motul V300 mias kai taksidevw sixna megales apostaseis kai se ipsiles strofes. an exei kanenas apopsi gia epilogi 5W40 power h 10W40 chrono kathe gnwmi einai efprosdekti kiriws an gnwrizei kaneis an tsimpaei ta sigkekrimena ladia kai thelei sixna simplirwma. panta iparxoun kai ta e-tech ester vevaia. eimai olos aftia
efxaristw poli -
geia xara se olous. einai i prwti fora pou simmetexw sto forum. exw ena polaki (100ps) kai mias kai einai i wra tu service (15000km)skeftomai na tou valw motul V300 mias kai taksidevw sixna megales apostaseis kai se ipsiles strofes. an exei kanenas apopsi gia epilogi 5W40 power h 10W40 chrono kathe gnwmi einai efprosdekti kiriws an gnwrizei kaneis an tsimpaei ta sigkekrimena ladia kai thelei sixna simplirwma. panta iparxoun kai ta e-tech ester vevaia. eimai olos aftia
efxaristw poli -
efxaristw poli -
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι τα συγκεκριμενα ειναι κορυφαια λαδια ΑΛΛΑ χρειαζονται αλλαγμα παρα πολυ συχνα, γιατι δεν κρατανε πολυ. Ετσι εχω ακουσει απο ατομα του χωρου.
-
Ξεχνα τα. Δεν κάνουν. Βάλε κάτι πιο συμβατικό σε 5W40, όπως; Mobil One.
-
εγω χρησιμοποιω στο yaraki μου τα Competition 15/50 και ειναι πολυ πολυ καλα.....προτεινω ομως αλλαγη καθε 10,000 χλμ.
-
ΜOBIL 1 MOTORSPORT 15W/50
Το κορυφαίο λάδι στόν κόσμο!!ΥΓ: Λίγο ακριβούτσικο όμως(65 Ευρώ το 4λιτρο)
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ξεχνα τα. Δεν κάνουν. Βάλε κάτι πιο συμβατικό σε 5W40, όπως; Mobil One.δεν εχω μεγαλη γνωση στα λάδια, αλλα μηπως τα 5W δεν κανουν για τις θερμοκρασιες της Ελλαδος?
-
Μια και ο καθένας ζητάει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει επαρκείς πληροφορίες είναι φυσιολογικό να απαντάει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει χωρίς να το δικαιολογεί...... έτσι κι εγώ λέω να βάλεις τα Selenia Racing 10W60 που είναι ακόμα καλύτερο από το υπερτιμημένο αλλά όχι κακό Mobil 1 !
-
Kαι μια που όλοι λένε κάτι ... θα πω και εγώ ...
Εγώ τα είχα (τα Motul 300V Chrono 10W40) στο 206 και είναι ΑΡΙΣΤΑ ... Πολύ καλή απόδοση/επίδοση ... και ιδανικά για Ελληνικές συνθήκες.
Επίσης είναι από τα λίγα λάδια που πραγματικά κρατάνε καθαρά 10.000χιλιόμετρα ΧΩΡΙΣ να χάσουν ιδιότητες ... Εχουν δοκιμαστεί και με 15.000χιλιόμετρα ... χωρίς χάσιμο ιδιοτήτων.
Τα έβαλα και στο Οpel (τι θα έβαζα άλλωστε?) ... και πριν από 1 μήνα έκανα μάλλον το λάθος ... Λόγω πίεσης χρόνου έβαλα τα συνθετικά εργοστασιακά ... Το λάθος θα φανεί ή μήπως φάνηκε ? ? Θα το διαπιστώσω σύντομα ... οπότε τα Motul θα ξαναμπούν ...Τα Motul έχουν και ένα 'κακό' ... Αν τα βάζεις συνέχεια (το οποίο είναι καλό!) ... δημιουργούν στην μηχανή μία καφετιά απόχρωση (σαν σοκολάτα) που αν κάποιος άσχετος ανοίξει κινητήρα και το δει και δεν καταλάβει ότι αυτό είναι η ασπίδα προστασίας (λαδάκι πιχτό καφετί) μπορεί και να βάλει τα κλάμματα και να αρχίσει να λέει ότι η μηχανή τα έφτυσε ...
Για αυτό προσοχή ποιος θα ελέγχει την μηχανή ... -
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ... ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΔΕ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ 'ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ?.ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΑΔΙ ΑPI SL/CF/A3/B3/B4 AΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΙΔΙΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ(επωνυμα παντα)?
ΕΓΩ ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ HELIX 5/40 Κ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Κ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩ -
Παραθέτω ένα απόσπασμα απο μια συνέντευξη (αυγουστος 2003) του αντιπροέδρου της Motul USA:
'MS: What type of motor oil does Motul offer that would be of the most interest to us 351-C owners?
DW: We have two oils, a semi-synthetic and a 100% synthetic. I would say that the semi-synthetic has all of the current, modern day approvals which isn't as critical on an older Pantera. If the car is raced I recommend to use or at least mix in our Racing 300 V series. It is an ester oil, which has a very high running temperature. The advantages of the Racing 300 V, is again, the film that the ester puts down and prevents metal to metal contact. A second advantage in the 300 V series is that the ester has four to five times the film strength and the tensile strength. It is more of an insurance policy. Compare cooking with butter and cooking with olive oil. If you leave the butter cooking too long in the frying pan, when it gets too hot, the oil will evaporate at a certain point (volatility), it will actually carbonize and leave a mess because it has overheated. The ester has a very high running temperature of 365 degrees in the 300 V oil which will stand up to very high temperature in an emergency. For example, what if you are driving along and a hose comes off, a rock hits the radiator, a clamp comes off, the water pump stops working, the thermostat sticks or any of these things. What would you rather have in the crankcase in your 351, butter or olive oil?
MS: Why does 300 V Racing oil cost more than off the shelf products?
DW: An ester based synthetic is not pumped out of the ground. They are collected from vegetables, coconuts and Methyl products. It drives the prices way up. Mobil 1 and Castrol are designed for modern street cars. 300 V is designed for performance. Some of our products may be designed for energy conservation but they will never have energy conserving paramount and that is a complete difference in theory. We like to have some resistance on the rings because the rings are meant to seal. A total reduction of friction on the other hand is not very good for internal combustion motors. You have to have some properties to make sure the rings are sealing, etc. We use a different additive package and a different base. Other products are designed for moderate horsepower, moderate performance and moderate compression. What we do with the 300 V is developing it for high performance first not a mileage situation. The 300 V is the top of our line and has major portions of research and chemistry modification research going on constantly. It is constantly looked at. We now have 10w40, 15w50 and 15w60 among others. This is for different applications for different cars. Our 15w60 was made to tackle fuel dilution problems in 24 hour racing like at LeMans. After so much time, in the race, they get a lot of blow by and fuel getting past the rings during the race. This will thin out the oil so much that they had to actually create a 15w60 oil viscosity so that by the end of the race there would be enough viscosity left to hold or cushion the motor.
MS: Any advice for our forced induction owners on oil?
DW: Yes, one of the advantages of the ester based products is just like in our example of the butter burning. If you burn that butter you get a carbon mess. If you put olive oil in, even on fire, what it leaves behind is almost nothing, there are very few coking deposits. The advantage of 300 V is that the ester based products do not leave coking deposits if they burn. What kills turbos and their bearings is not only the heat, but when you shut the engine down, pumping oil to the turbo stops, the races remain hot. When you look at the bearings taken from heat affected areas, they have a brown haze on them and what that is are the races cooking in the oil and building up a film. When you go to start the engine again, the bearings rub that film down but what you are starting to do is building a film on the bearings and that is what kills the bearings because the oil doesn't have space to take up or go around the race and eventually it will squeeze so hard that it won't let any oil in as a flow and you break the heat treat. The 300 V is very good for the turbos because it doesn't leave deposits when the motor is shut off and cooling down.'
Όλη η συνέντευξη εδώ
http://www.motorspot.com/motulin.htmlΠροσωπική μου γνώμη είναι οτι η υπεροχή τους γίνεται πραγματικά αισθητή σε turbo και αγωνιστικούς κινητήρες.
-
Δέν γράφεις καί τό νόημα τουλάχιστον στά Ελληνικά,νά καταλάβουμε καί εμείς οι μή γλωσσομαθείς βρέ Μουσάτε;
-
delete
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δέν γράφεις καί τό νόημα τουλάχιστον στά Ελληνικά,νά καταλάβουμε καί εμείς οι μή γλωσσομαθείς βρέ Μουσάτε;Λοιπόν ...τα 300V έχουν έως 5 φορές μεγαλύτερη αντοχή στις δυνάμεις που ασκούνται στο φιλμ του λαδιού οι οποίες τείνουν να το διασπάσουν και ....
έχουν μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες όπου ακόμη και αν καούν δεν αφήνουν κατάλοιπα(δεν καρβουνιάζουν) ,προσόν ιδιαίτερα χρήσιμο σε κινητήρες turbo. -
loipon apo osa katalava ta v300 prepei na parexoun apoliti prostasia alla poios kserei gia posa km??to thema einai oti den exoun tin prodiagrafi pou thelw panw (503.00 h 503.01) giati iparxei kai afto to prama pou legetai eggiisi, opote distixws me vlepw gia motul e-tech ester kai tha psaksw peraiterw k ta mobil 1. Efxaristw poli
-
Ο χρήστης nikos7 έγραψε:
loipon apo osa katalava ta v300 prepei na parexoun apoliti prostasia alla poios kserei gia posa km??to thema einai oti den exoun tin prodiagrafi pou thelw panw (503.00 h 503.01) giati iparxei kai afto to prama pou legetai eggiisi, opote distixws me vlepw gia motul e-tech ester kai tha psaksw peraiterw k ta mobil 1. Efxaristw poliΣυμφωνώ με αυτό. Επίσης τα 300V είναι και εξαιρετικά ακριβά, ας μην το ξεχνάμε αυτό!!!
-
καποιος παρακατω εγραψε για το mobil 65€ το 4 λιτρο...
δεν σχολιαζω οικονομικη πολιτικη και επιλογη καταναλωτη..
φιλε με τα λαδια εχω πρακτικη και οχι θεωρητικη επαφη αφου εχω δοκιμασει αρκετες μαρκες σε 3 αυτοκινητα και σε μια μοτοσυκλετα.
με 28€ παιρνεις ημισυνθετικο 10/40motul σειρας 6100 με ιξωδες 10/40
με κατι παραπανω που δεν υπερβαινει τα 37€ σειρα 8100 5/40 100% συνθετικο.
για την ελλαδα το 5/40 ειναι καταλληλο λαδι.κατι 15/50 και 20/50 ειναι για χρεπια και για turbo.
σε αμαξι με 125000km βαζω το 10/40 που λεω παραπανω και δεν καει γραμμαριο καθε 6000km που τα αλλαζω
στο astra που εχω του εχω πιει το λαδι σε εθνικη ενα χρονο τωρα και παιζω με 5/40 της αντιπροσωπειας full συνθετικο που το παιρνω 4,5€ το λιτρο...3 χρονια χρησης.καθε 7,500 ομως αλλαγη αυστηρα.
το 300V ειναι αγωνιστικο λαδι καθαρα.προβλεπεται για σιρκουι,αναβασεις κτλ.κοινως πολυ προστασια με συχνη αλλαγη ομως.42€ το 4 λιτρο...
το λαδι θελει καποια χιλιομετρα να αποδωσει ολες τις ιδιοτητες που εχει.επισης θελει σωστη θερμοκρασια λειτουργιας.πχ οι κοντινες αποστασεις δεν ειναι οτι το καλυτερο.
τωρα κατι αλλαγες στα 10 και 15 χιλιαδες χιλιομετ.προσωπικα δεν τις συνιστω με τιποτα σε χρηση πολης ή χωματοδρομους.αν πουμε και γαι τις μοτοσυκλετες.εκει ο καθε κατασκευαστης κανει μικρα θαυματα διοτι το σασμαν λιπαινεται απο το λαδι της μηχανης οποτε δινουν ρεστα οι λαδαδες.
χαρακτηριστικα χρησιμοποιουσα λαδι αγωνιστικο-η εταιρεια το συνιστα για αγωνιστικη χρηση και για εμποριο-και ηθελε να κανω την 20 και πλεον km μεσα στην πολη με γρηγορες αλλαγες προκειμενου να εχω σασμαν βουτυρο ομως...πριν ζεσταθει η πρωτη χτυπαγε αρκετα. -
[list:2jk2fb7h]Στα πρωτα χιλιομετρα του καινιουριυ μοτερ στο G60 εβαζα τα 300V 15w/50 και τα αλλαζα στα 7500km.Τα λαδια με μια λεξη ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ.Γιατι τα σταματησα?Μου μπηκε η ιδεα της αμφισβητησης που δεν υπηρχε ουτε μια προδιαγραφη αυτοκινητοβιομηχανια.Ο ενας το μακρυ του κι αλλος το κοντο του.Πριν μιαμιση εβδομαδα μιλησα τον υπευθυνο της motul.Πιεζοντας τον για την χιλιομετρικη αποδοση και περιμενωντας σαφη απαντηση η απαντηση του ηταν οτι ναι μεν αντεχει (συμπερασματικα) ΤΙΣ καταπονησεις αλλα πρεπει να αλλαζεται 3-5000km.Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι ναι μεν αντεχει κι 10000km αρκι το αυτοκινητο να τα μην διανυει καθε 2 χρονια.Για το σκουρο χρωμα στο εσωτερικο του κινητηρα που ειπε καποιος φιλος εχει απολυτο δικιο αλλα δεν ξερω αν εννωει και για την υπολοιπη σειρα της motul.Το αυτοκινητο το πηρε τελικα ο αδερφς μου και βαζει τα 8100 0w/40.Εγω προσωπικα θα συνεχιζα τα 300V.Πιστευω οτι ειναι το απολυτο λιπαντικο.Ριξτε μια ματια σto site της motul και δειτε το ΝΕΟ 300V σε σχεση με το παλιο Απο κει και περα επειδη το 300V ειναι μια κλαση πανω απο ολα τα λιπαντικα και η εξαιρεση στον κανονα η σειρα 8100 απο την κλασικη της σειρα το κορυφαιο λαδι, ειναι δηλ το αντιστοιχο του mobil 1 και παει λεγοντας.Μπαινει αφοβα σε καθημερινους κινητηρες ατμο η τουρμπο για νορμαλ οδηγηση εως και τεζα.Απλα το 300V ειναι σε μια δικη του κατηγορια.Το mobil 1 ναι μεν κι αυτο ειναι απο τα κορυφαια λιπαντικα αλλα ελεος, τα 65 ευρω που ζητανε, λιωμενο χρυσο πουλανε?[/list:u:2jk2fb7h][list:2jk2fb7h]Φιλε μου η γνωμη μου ειναι να βαλεις τα motul και για το polaki σου τα 8100 0/40 Aλλαγη καθε 7500km με φιλτρο και εισαι αρχηγος [/list:u:2jk2fb7h]
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
καποιος παρακατω εγραψε για το mobil 65€ το 4 λιτρο...δεν σχολιαζω οικονομικη πολιτικη και επιλογη καταναλωτη..
φιλε με τα λαδια εχω πρακτικη και οχι θεωρητικη επαφη αφου εχω δοκιμασει αρκετες μαρκες σε 3 αυτοκινητα και σε μια μοτοσυκλετα.
με 28€ παιρνεις ημισυνθετικο 10/40motul σειρας 6100 με ιξωδες 10/40
με κατι παραπανω που δεν υπερβαινει τα 37€ σειρα 8100 5/40 100% συνθετικο.
για την ελλαδα το 5/40 ειναι καταλληλο λαδι.κατι 15/50 και 20/50 ειναι για χρεπια και για turbo.
σε αμαξι με 125000km βαζω το 10/40 που λεω παραπανω και δεν καει γραμμαριο καθε 6000km που τα αλλαζω
στο astra που εχω του εχω πιει το λαδι σε εθνικη ενα χρονο τωρα και παιζω με 5/40 της αντιπροσωπειας full συνθετικο που το παιρνω 4,5€ το λιτρο...3 χρονια χρησης.καθε 7,500 ομως αλλαγη αυστηρα.
το 300V ειναι αγωνιστικο λαδι καθαρα.προβλεπεται για σιρκουι,αναβασεις κτλ.κοινως πολυ προστασια με συχνη αλλαγη ομως.42€ το 4 λιτρο...
το λαδι θελει καποια χιλιομετρα να αποδωσει ολες τις ιδιοτητες που εχει.επισης θελει σωστη θερμοκρασια λειτουργιας.πχ οι κοντινες αποστασεις δεν ειναι οτι το καλυτερο.
τωρα κατι αλλαγες στα 10 και 15 χιλιαδες χιλιομετ.προσωπικα δεν τις συνιστω με τιποτα σε χρηση πολης ή χωματοδρομους.αν πουμε και γαι τις μοτοσυκλετες.εκει ο καθε κατασκευαστης κανει μικρα θαυματα διοτι το σασμαν λιπαινεται απο το λαδι της μηχανης οποτε δινουν ρεστα οι λαδαδες.
χαρακτηριστικα χρησιμοποιουσα λαδι αγωνιστικο-η εταιρεια το συνιστα για αγωνιστικη χρηση και για εμποριο-και ηθελε να κανω την 20 και πλεον km μεσα στην πολη με γρηγορες αλλαγες προκειμενου να εχω σασμαν βουτυρο ομως...πριν ζεσταθει η πρωτη χτυπαγε αρκετα.[list:11l2xbfe]Φιλε μου δεν ξερω απο που τα παιρνεις τα motul που αναφερεις αλλα οι τιμες αυτες ειναι χονδρικης καταλογου Φυσικα δεν κατηγορω εσενα, ο καθενας μας κοιταει το συμφερον του αλλα τετοιες μαλακιες κανουν οι εισαγωγεις λιπαντικων και πηδανε την αγορα αναποδα και οι καταναλωτες βριζουν τα συνεργεια δημιουργωντας οι ιδιοι οι εισαγωγεις την εντυπωση στον καταναλωτη οτι τους κλεβουν. [/list:u:11l2xbfe]
motul 300V?????