-
Παραθέτω μια ανάλυση(oil report) όπου το 5W40 300V έμεινε στον κινητήρα για 6500 μίλια(11.000 χλμ) παρέχοντας πολύ καλή προστασία με τα μέταλλα φθορών να βρίσκονται σε μονοψήφιο νούμερο.
Μάλιστα το εργαστήριο που έκανε τη χημική ανάλυση συνιστά στο χρήστη να αφήσει το λάδι στη μηχανή για 7-7.500 μίλια την επόμενη φορά.http://theoildrop.server101.com/cgi/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=3;t=002396
Επίσης άλλη μια με το παλιό motul 5W40 300V να δίνει εξ ίσου θετικά αποτελέσματα σε audi turbo με διάστημα χρήσης 10.897 μιλίων!
http://theoildrop.server101.com/cgi/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=3;t=001993#000000
Βέβαια αυτό δε συμαίνει οτι υπάρχουν και μέτρια αποτελέσματα όπως εδώ:
http://theoildrop.server101.com/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=3;t=002470#000000όπου σε subaru 2.5 turbo το εργαστήριο θεωρεί οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για πάνω από 5.000 μίλια την επόμενη φορά.
-
Ωραια, ας δεχτουμε οτι το νεο 300V ειναι καλο και ασφαλες λαδι για καθημερινη χρηση.
Φιλε Μουσατε, πως θα ξεχωρισουμε οτι προκειται για το νεο λαδι αν παμε να το αγορασουμε?
Εχει διαφορα στη συσκευασια? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ωραια, ας δεχτουμε οτι το νεο 300V ειναι καλο και ασφαλες λαδι για καθημερινη χρηση.
Φιλε Μουσατε, πως θα ξεχωρισουμε οτι προκειται για το νεο λαδι αν παμε να το αγορασουμε?
Εχει διαφορα στη συσκευασια?Διατηρούνται τα μεταλικά δίλιτρα κουτιά με εντελώς νέα σχέδια πάνω.Θα το καταλάβεις αμέσως.
-
ενας φιλος απο τα παλια αυτο το θεμα!!!
Χωρις να εχω δει τα link του μουσατου, να αναφερω απλα πως τα 300V η ιδια η εταιρεια στο FAQ της αναφερει οτι τα 300V δεν ειναι για καθημερινη χρηση. Περισσοτερα οταν διαβασω και τα link!
(αντε παλι! )
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ενας φιλος απο τα παλια αυτο το θεμα!!!Χωρις να εχω δει τα link του μουσατου, να αναφερω απλα πως τα 300V η ιδια η εταιρεια στο FAQ της αναφερει οτι τα 300V δεν ειναι για καθημερινη χρηση. Περισσοτερα οταν διαβασω και τα link!
(αντε παλι! )
Η motul λέει οτι τα 300V είναι σχεδιασμένα για αγωνιστική χρήση και δεν αναφέρει πουθενα οτι απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για άλλη χρήση.
Παραθέτω τα FAQ της εταιρίας:Drain intervals
Drain interval depends on the use, for common daily driving the best is to follow the car maker recommendations. If you drive very hard or sometimes go to a track or attend to Saturday evening runs, it is better to reduce drain intervals.
In the same way, if your engine is modified or tunned, it not possible anymore to follow the car maker recommendations therefore is is better to reduce drain intervals as well.
Therefore, as soon as you use your car in a special way, racing, runs…it is better to use a high quality lubricant as 300V or 8100 for example.Μεταφράζω τα μαύρα γράμματα
-
Επίσης παραθέτω ένα link με τα PRODUCT SPECIFICATION PDFs:
http://www.turbofrogperformance.com/Tech.htm#
Ας ανοίξουμε το 300V CHRONO 10W-40, λέει (η Motul) :
TYPE OF USE
Racing cars with atmospheric or turbocharged engines, race or qualifying engines operating at high
temperature in a wide range of rpm : Qualifying sessions, drag racing, race on tracks, single brand
races, rallyes, uphill races…
Engine producing medium fuel dilution in the oil.
Other applications : Gasoline or diesel engines, turbocharged, direct injection and catalytic converters.._
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Εχει διαφορα στη συσκευασια?http://theoildrop.server101.com/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=010110#000000
-
Εγώ σε BMW θα βάλω από τα longlife-01 που εγκρίνει το castrol rs Formula 0w40. Το έχει δοκιμάσει κανείς?
-
Ρωτώντας πας στην πόλη!
Βρήκα πάλι τα MOBIL 1, 15W50 Motorsport καιμάλιστα σε πολύ καλή τιμή.
14 € το λίτρο ή 55 € το τετράλιτρο. -
[quote='thvarveris']Ρωτώντας πας στην πόλη!
14 -
Ένα ερώτημα...Αύριο θα πάω να αλλάξω τα πρώτα λάδια στο colt cz3.
Μετά απο επικοινωνία με το συνεργείο (ΠΑΠΡΑΣ ΑΕ απο όπου αγόρασα και το αυτοκίνητο) μου είπαν οτι βάζουν τα BP VISCO 7000 SAE0W40 έναντι 14 € το λίτρο. Σε ερώτηση μου αν θα μπορούσα να τους πάω κάποια άλλα μου είπαν καλύτερα αυτά. Σαν πρώτη αλλαγή θα βάλω αυτά και αφου θα μιλήσω απο κοντά μαζί τους άυριο θα δω την φιλοσοφία τους περί εγγύησης σε περίπτωση διαφορετικού λυπαντικού κτλ.Η ποιότητα του απο όσο το έψαξα είναι αρκετά καλή καθώς οι προδιαγραφές του είναι οι ακόλουθες σύμφωνα με το site τους
Η νέα προηγμένη σύνθεσή του υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές: ACEA A3/B3/B4, API SL/CF. Επιπλέον υπερκαλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές και εγκρίσεις των κατασκευαστών: Mercedes Benz ΜΒ 229.1, BMW Longlife-01, VW 502.00/505.00, Porsche
http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=6042002&contentId=6001523
Την προδιαγραφή ΜΒ229.1 αναφέρει και το βιβλιαράκι του colt άρα είναι οκ.
Τα 4 λίτρα εγώ τα βρήκα 48 € στην πλατεία αττικής-Λιοσίων οπότε θα τους τα πάω και εγώ (Δεν έχουν πρόβλημα με αυτό)
Θα προτείνατα κάποια άλλη εταιρία ή πια η γενικότερη αποψή σας για τα συγκεκριμένα ?
-
[quote='S3'][quote='thvarveris']Ρωτώντας πας στην πόλη!
14 -
[quote='thvarveris'][quote='S3'][quote='thvarveris']Ρωτώντας πας στην πόλη!
14 -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Επίσης παραθέτω ένα link με τα PRODUCT SPECIFICATION PDFs:http://www.turbofrogperformance.com/Tech.htm#
Ας ανοίξουμε το 300V CHRONO 10W-40, λέει (η Motul) :
TYPE OF USE
Racing cars with atmospheric or turbocharged engines, race or qualifying engines operating at high
temperature in a wide range of rpm : Qualifying sessions, drag racing, race on tracks, single brand
races, rallyes, uphill races…
Engine producing medium fuel dilution in the oil.
Other applications : Gasoline or diesel engines, turbocharged, direct injection and catalytic converters..
-
ΟΛΑ τα λιπαντικά της BP είναι κορυφαία.
Τα mobil 1 είναι κορυφαία επίσης αν και δεν βλέπω το λόγο να πωλούνται τόσο ακριβά(14-16 ευρώα), εγώ τα είδα με 12 σε εξειδικευμένο μαγαζί λιπαντικών στην Αλεξ/πολη , ενώ στην ίδια περίπου τιμή 11-12 ευρώ βρίσκεις και τα BP visco 7000.
Σε βενζινάδικο τα mobil 1 πολύ πιθανό να πωλούνται έως και 16 ευρώα το λίτρο ,τιμή που δε δικαιολογείται να είναι τόσο ψηλά.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
operating at high
temperatureΤα pdf που αναφέρονται στα 5W40 και 15W50 τα άνοιξες;
-
Ευχαριστώ μουσάτε για τις πληροφορίες σου.
Αυτό ήταν το email της Motul Athens μετά απο ανάλογο ερωτημά μου για λάδι της εταιρίας τους!
'Η motul προτεινει για το δικο σας αυτο/το το λιπαντικο
8100 5w40 x-cess το οποιο υπερκαλυπτει την προδιαγραφη
του κατασκευαστη σας (229.3) και το 8100 e-tech 0w40 που
καλυπτει την προδιαγραφη αυτη (229,1).
Τωρα το 300v δεν καλυπτει καμμια απο αυτες τις προδιαγραφες , γιατι ειναι λιπαντικο αγωνιστικων και
'εξελιγμενων' κινητηρων.
Σιγουρα την λιπανση που εχουμε με το 300v δεν την εχουμε με κανενα αλλο λιπαντικο.
Εαν εισαστε μεσα στην εγγυηση καλυτερα να χρησιμοποιηται ενα λιπαντικο σαν το 8100 γιατι οι αντιπροσωπειες
'ριχνουν' τις 'αστοχιες' σε οτι δεν ειναι δικο τους.' -
Εχω ενα clio 1.4 2003. Ενα συνεργειο μη εξουσιοδοτημενο ρενο, μου προτεινε τα Elf competition 15 - 50 (για το 50 δεν κοβω το κεφαλι μου) Μου ειπε οτι απο οσα εχει δοκιμασει, αναμεσα σε αυτα και τα motul, τα θεωρει κορυφαια. Ειδικα σε ενα χιλιοφτιαγμενο williams με πολλα χλμ ο κινητηρας ηταν αψογος. Αποτι καταλαβα, σε ολες τιε περιπτωσεις ανοιγε τους κινητηρες για να δει και με τα ματια του. Εχετε ακουσει τιποτα για αυτο το λάδι?
Η πλακα ειναι οτι η ρενο συνιστα elf ταδε 5 - 30 (για το 30 δεν ειμαι παλι σιγουρος, σορυ). Επίσης μου ειπε πως ο εισαγωγεας εχει κλεισει συμφωνια για εισαγωγη αυτου του συγκεκριμενου λαδιου και οτι για αυτο το συνιστουν σε αρκετα αμάξια. Τωρα για το αν ειναι καλο... δεν μου φαινεται πως ειναι.
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Εχω ενα clio 1.4 2003. Ενα συνεργειο μη εξουσιοδοτημενο ρενο, μου προτεινε τα Elf competition 15 - 50 (για το 50 δεν κοβω το κεφαλι μου) Μου ειπε οτι απο οσα εχει δοκιμασει, αναμεσα σε αυτα και τα motul, τα θεωρει κορυφαια. Ειδικα σε ενα χιλιοφτιαγμενο williams με πολλα χλμ ο κινητηρας ηταν αψογος. Αποτι καταλαβα, σε ολες τιε περιπτωσεις ανοιγε τους κινητηρες για να δει και με τα ματια του. Εχετε ακουσει τιποτα για αυτο το λάδι?Η πλακα ειναι οτι η ρενο συνιστα elf ταδε 5 - 30 (για το 30 δεν ειμαι παλι σιγουρος, σορυ). Επίσης μου ειπε πως ο εισαγωγεας εχει κλεισει συμφωνια για εισαγωγη αυτου του συγκεκριμενου λαδιου και οτι για αυτο το συνιστουν σε αρκετα αμάξια. Τωρα για το αν ειναι καλο... δεν μου φαινεται πως ειναι.
Το Elf competition που χρησιμοποιεί το δίκτυο της RENAULT είναι 10W40 και όχι 15W50.To competition είτε 15W50 είτε 10W40 είναι ημισυνθετικό λάδι.
Το 5W30 που λες λέγεται Evolution SXR είναι συνθετικό και είναι αυτή την στιγμή το λάδι πρώτης τοποθέτησης στα περισσότερα μοτέρ της RENAULT και στο δικό σου.Είναι συνθετικό.
Στο διαθέσιμα της ELF υπάρχει αυτή την στιγμή και το Excellium LDX 5W40 το οποίο είναι συνθετικό και είναι το καλύτερο λάδι που διαθέτει αυτή την στιγμή η ELF για την RENAULT.
Η σχέση ELF και RENAULT δεν είναι Ελληνική.Οι δύο εταιρείες πάνε μαζί εδώ και 37 χρόνια. -
8100 motul αγορα 32€ στο δικο μου σε 5/40
TOTAL 5/40 GUARTZ 9000 28€ στης αδερφης μου το 206 1.4 16v
στου γερου μου 10/40 MOTUL 6100 28€ αγορα!!!!
motul 300V?????