-
απο το 1995 η αυτοκινιση αποτελει πηγη ανανεωσης στον οργανισμο μου.
το ιδιο και τα αναλωσιμα για το αυτοκινητο μου...
θεωρω κοροιδια να τα ακουμπαω στο καθε λαμογιο.
opel astra.φ.αερα τιμη αντ/πιας 11€
5,5€ το δικο μου.
λαδια 5/40 συνθετικο τιμη αντι-πιας 8,5€
4,5€ το δικο μου.φιλτρο κλιματιστικου τιμη αντ/πιας 25€
13€ το δικο μου.ψαξτε λιγο.περα απο λιγο χρονο και βενζινη γλιτωνετε λεφτα μακροπροθεσμα.
συγνωμη για το ασχετο θεμα αλλα 65€ το 4 λιτρο.με βγαζει εξω απο τα ρουχα μου.
δεν θυμαμαι την τιμη του λαδιου που εβαζε γνωστος αγωνιζομενος στο Kit car μοτερ 240+ αλογα του clio του.δεν ηταν λαδι εμποριου.σιγουρα ομως 15€ το λιτρο δεν ειμαι σιγουρος αν ειχε...G60POWER
Φιλε μου δεν ξερω απο που τα παιρνεις τα motul που αναφερεις αλλα οι τιμες αυτες ειναι χονδρικης καταλογου Φυσικα δεν κατηγορω εσενα, ο καθενας μας κοιταει το συμφερον του αλλα τετοιες μαλακιες κανουν οι εισαγωγεις λιπαντικων και πηδανε την αγορα αναποδα και οι καταναλωτες βριζουν τα συνεργεια δημιουργωντας οι ιδιοι οι εισαγωγεις την εντυπωση στον καταναλωτη οτι τους κλεβουν.5100 λαδι motul 10/40 στο kawasaki μου.πηρα λογω οτι ημουν εκτος αθηνας ενα λιτρο 8,5€ ερχομαι αθηνα χαζορωταω σε ενα π...η ποσο το εχει 12€ μου λεει.
στην αλλη αλλαγη μπορει να το παρω κατω απο 7€...ολα θεμα απλης λογικης ειναι...
-
aftes tis times vriskw k egw kai mi sou pw fthinotera.Ta e-tech ester tha ta parw 35 eurw ta 4lt ti stigmi poy mou xrewsan ta imisinthetika 45 evrw. twra gia ta ipoloipa den exw tin empeiria na psaksw opws f.aera giati eimai sxetika neos.sto epomeno servis tha to exw psaksei pio poli
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
το 300V ειναι αγωνιστικο λαδι καθαρα.προβλεπεται για σιρκουι,αναβασεις κτλ.κοινως πολυ προστασια με συχνη αλλαγη ομως.42? το 4 λιτρο...
το λαδι θελει καποια χιλιομετρα να αποδωσει ολες τις ιδιοτητες που εχει.επισης θελει σωστη θερμοκρασια λειτουργιας.πχ οι κοντινες αποστασεις δεν ειναι οτι το καλυτερο.
τωρα κατι αλλαγες στα 10 και 15 χιλιαδες χιλιομετ.προσωπικα δεν τις συνιστω με τιποτα σε χρηση πολης ή χωματοδρομους.Μου μπηκε η ιδεα της αμφισβητησης που δεν υπηρχε ουτε μια προδιαγραφη αυτοκινητοβιομηχανιας.
Πιεζοντας τον για την χιλιομετρικη αποδοση και περιμενωντας σαφη απαντηση η απαντηση του ηταν οτι ναι μεν αντεχει (συμπερασματικα) ΤΙΣ καταπονησεις αλλα πρεπει να αλλαζεται 3-5000km.Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι ναι μεν αντεχει κι 10000km αρκι το αυτοκινητο να τα μην διανυει καθε 2 χρονια.Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Ενα τόσο εξειδικευμένο προϊόν δεν γίνεται να έχει μόνο πλεονεκτήματα.
Όταν ο κινητήρας καταπονείται σε συνθήκες αγώνα ή σε παρόμοιες συνθήκες είναι λογικό ακόμη και τα 300V να μην αντέχουν για 5000 χλμ.
Τώρα για τις προδιαγραφές νομίζω οτι έχει κάποια πρόσθετα παραπάνω που
ενδέχεται να μειώνουν τη διάρκεια ζωής του καταλύτη. -
Δοκίμασε τα Silkolene Pro 4 15/50 κα θα με θυμηθείς! !!
Έχουν και κόκκινο χρώμα και αποκλείεται να σε κοροιδέψουν
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
απο το 1995 η αυτοκινιση αποτελει πηγη ανανεωσης στον οργανισμο μου.το ιδιο και τα αναλωσιμα για το αυτοκινητο μου...
θεωρω κοροιδια να τα ακουμπαω στο καθε λαμογιο.
opel astra.φ.αερα τιμη αντ/πιας 11€
5,5€ το δικο μου.
λαδια 5/40 συνθετικο τιμη αντι-πιας 8,5€
4,5€ το δικο μου.φιλτρο κλιματιστικου τιμη αντ/πιας 25€
13€ το δικο μου.ψαξτε λιγο.περα απο λιγο χρονο και βενζινη γλιτωνετε λεφτα μακροπροθεσμα.
συγνωμη για το ασχετο θεμα αλλα 65€ το 4 λιτρο.με βγαζει εξω απο τα ρουχα μου.
δεν θυμαμαι την τιμη του λαδιου που εβαζε γνωστος αγωνιζομενος στο Kit car μοτερ 240+ αλογα του clio του.δεν ηταν λαδι εμποριου.σιγουρα ομως 15€ το λιτρο δεν ειμαι σιγουρος αν ειχε...G60POWER
Φιλε μου δεν ξερω απο που τα παιρνεις τα motul που αναφερεις αλλα οι τιμες αυτες ειναι χονδρικης καταλογου Φυσικα δεν κατηγορω εσενα, ο καθενας μας κοιταει το συμφερον του αλλα τετοιες μαλακιες κανουν οι εισαγωγεις λιπαντικων και πηδανε την αγορα αναποδα και οι καταναλωτες βριζουν τα συνεργεια δημιουργωντας οι ιδιοι οι εισαγωγεις την εντυπωση στον καταναλωτη οτι τους κλεβουν.5100 λαδι motul 10/40 στο kawasaki μου.πηρα λογω οτι ημουν εκτος αθηνας ενα λιτρο 8,5€ ερχομαι αθηνα χαζορωταω σε ενα π...η ποσο το εχει 12€ μου λεει.
στην αλλη αλλαγη μπορει να το παρω κατω απο 7€...ολα θεμα απλης λογικης ειναι...
[list:2z72j21b]Να στο πω απλα να το καταλαβεις.Ο καθε εισαγωγεας απαγορευεται να πουλησει μεμωνομενα σε τιμη χονδρικης στον καθε ιδιωτη που ζηταει 4 λιτρα λαδι.Δεν ξερω τι δουλεια κανεις αλλα αν θεωρεις τον καθε επαγγελματια λαμογιο που βγεζει το ΝΟΜΙΜΟ κερδος, ε τοτε να τα κλεισουν ολοι τα μαγαζια και να ψωνιζουμε κατευθειαν απ τα εργοστασια.Η παραπανω 'απλη λογικη' παντως για μενα ειναι ακραια.Το λεω και παλι, πανω κατω οι τιμες λιανικης ειναι οι ιδιες.Μπορεις να μου πεις εδω δημοσια απο ποιο μαγαζι (συγκεκριμενα) αγοραζεις 28 ευρω τα 10/40 6100 και 37 ευρω τα 8100?[/list:u:2z72j21b]
-
Εγώ τα Μotul 300V Chrono τα αγοράζω από Χολαργό ... 22euro τα δύο κιλά ...
Δεν μου φαίνονται και πολύ ακριβά ...
Οσο για το σκούρο χρώμα της μηχανής που είπα παραπάνω (και αναφέρει ο G60POWER) εννοώ μόνο για την σειρά 300V ...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά καλά λάδια στην αγορά ... αλλά καλό είναι ο κινητήρας να μαθαίνει σε ένα καλό, παρά σε πολλά ... και στο βάλε-βγάλε ...
-
G60POWER
Μπορεις να μου πεις εδω δημοσια απο ποιο μαγαζι (συγκεκριμενα) αγοραζεις 28 ευρω τα 10/40 6100 και 37 ευρω τα 8100?ο χαμπης κοινως αντιπροσωπως της motul στην ελλαδα μου δινει μονο κουτα με λαδια και οχι μεμονωμενα τεμαχια.
στην φραντζη οι περισσοτεροι λαδεμποροι δινουν το 6100 και το 8100 στην τιμη που σου ειπα.
εγω για να μην τρεχω εκει παω στη λεωφ.αθηνων απεναντι απο τη γεωπονικη και παιρνω το 6100 σε 10/40 οντως 28€ με εκπτωση.spare parts λεγεται η εταιρεια.
εγω κοιταω την τσεπη μου και οχι το καθε στοκο εμπορα που σε κοιταει σαν να εισαι ιδρυμα που πεταει τα λεφτα του.
-
Μπορεί να σας φαίνεται ακριβό το ΜΟBIL 1 15W/50 αλλά ξέρετε εσείς πολλά αυτοκίνητα που να βγάζουν απροβλημάτιστα και με ελάχιστες φθορές 1.660.000 χλμ(1.000.000 miles)????
Πατήστε στα παρακάτω link και διαβάστε για τα test στα οποία υποβλήθηκε το συγκεκριμένο λάδι...αρκεί να ξέρετε αγγλικά.
Όσο για τα SELENIA RACING 10W/60 διαβάστε αυτό που γράφτηκε από έναν κορυφαίο βελτιωτή FIAT στην Αγγλία και πιθανότατα να μήν το γνωρίζατε(όπως κι εγώ):
'I cannot remember the exact explanation BUT the Selenia used to have a symbol on it of the the FL ? company that made it (Fiat Lubricanti?) but after 3 years ago it was made by ANOTHER company with the same initials making it look the same. When this change over happened the oil changed from being good to being vegetable oil that makes your car have low oil pressure and generally makes it blow up.'ΥΓ: Το 1ο site είναι απόσπασμα από περιοδικό της αστυνομίας!
-
-
Ο χρήστης topmar έγραψε:
...... αυτοκίνητα που να βγάζουν απροβλημάτιστα και με ελάχιστες φθορές 1.660.000 χλμ(1.000.000 miles)????
Πατήστε στα παρακάτω link ......
Όσο για τα SELENIA RACING 10W/60 ....Πολλοί κοινοί κινητήρες μπορούν να βγάλουν τόσα χιλιόμετρα με τις σωστές συνθήκες δοκιμασίας, αλλαγές λαδιών όταν χάνουν τις ιδιότητές τους και σταθερή θερμοκρασία λειοτυργίας και χωρίς εκκινήσεις από το κρύο. Και το τέστ αυτό ήτανε σε ειδικές ελεγχόμενες συνθήκες που δεν φορτίζουν τον κινητήρα και δεν φθείρουν ούτε το λάδι ούτε τον κινητήρα με ταχύτητες από 45 μέχρι 85 αλλά κυρίως 85 μιλίων όχι σε δρόμο αλλά σε μύλο....
Το link δεν φαίνεται....... τώρα φαίνεται!
Ενδιαφέροντα τα για το Selenia (αν είναι αλήθεια) από το οποίο πάντως όταν τα χρησιμοποιούσα (σε πισωκίνητη Alfa Romeo του 1990) μέχρι πριν το 1999 ήμουν πιο ευχαριστημένος από ότι από το Mobil 1. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολλοί κοινοί κινητήρες μπορούν να βγάλουν τόσα χιλιόμετρα με τις σωστές συνθήκες δοκιμασίας, αλλαγές λαδιών όταν χάνουν τις ιδιότητές τους και σταθερή θερμοκρασία λειοτυργίας και χωρίς εκκινήσεις από το κρύο. Και το τέστ αυτό ήτανε σε ειδικές ελεγχόμενες συνθήκες που δεν φορτίζουν τον κινητήρα και δεν φθείρουν ούτε το λάδι ούτε τον κινητήρα με ταχύτητες από 45 μέχρι 85 αλλά κυρίως 85 μιλίων όχι σε δρόμο αλλά σε μύλο....Έστω και με αυτά τα δεδομένα, υπάρχει καμμιά άλλη εταιρία παραγωγής λαδιών που να μπήκε στον κόπο να δοκιμάσει κάποιο προϊόν της και να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα?
Ίσως και να υπάρχει αλλά με όριο τα ............. 100.000 μίλια....... -
paidia ekana ena lathaki. ta 8100 e-tech ester 0W40 exoun 45 eurw kai oxi 35 pou exoun ta alla 8100. apla diorthwnw to lathos pou eixa kanei. de mporousan toulaxiston ta v300 na exoun tin prodiagrafi apo pisw?%@$%^*@#%# * tote de tha eixan ti na mou poun.telos pantwn....
Φίλε nikos7, σε παρακαλώ να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες, από σεβασμό στα ...ματάκια των υπόλοιπων μελών , στις επιθυμίες των οικοδεσποτών μας 4Τ (βλ. και τις οδηγίες χρήσης) και βέβαια και στην Ελληνική γλώσσα
(Moderator) -
Ο χρήστης Συνήθης καραγκιόζης έγραψε:
Καλημέρα.
Με τα 300V έχω μία μακρά ιστορία χρήσης τους και εξακολουθώ και τα χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητό μου.
Τώρα έχω πάνω τα νέας γενιάς 300 V 10/40, τα οποία πραγματικά για το 1400άρι μοτέρ του γκρούπ VAG είναι κορυφαία για καλοκαίρι και χειμώνα! Αυτά θα αντέξουν κοντά στα 5000-7000 χλμ με οποιόδήποτε τρόπο οδήγησης. Τα συνιστώ για αυτούς που σκίζουν το αυτοκίνητό τους!Ελπίζω ότι σου λείπει ένα μηδενικό στα νούμερα,δεν νομίζω να θελει κανεις να αλλάζει λάδια καθε φορά που πάει ταξίδι
-
Με αυτά τα λιπαντικά 5000 έως 7000 χλμ είναι αρκετά! Αλλά και γενικότερα, το πολύ στα 10000χλμ να αλλάζονται τα λιπαντικά! Τα έχουμε ξαναγράψει αυτά! δεν πρέπει να ακούμε πάντα τις αντιπροσωπείες!Αν ενα λιπαντικο χρειάζεται αλλαγη στα 7000 τότε ειναι κακής ποιότητας.
Αν όντως συμβαίνει αυτό με τα Motul (και δεν ειναι απλως παραίνεση των πωλητων της),θα έλεγα να τα αλλάξεις δια παντώς.Οι αντιπροσωπείες έχουν κάθε λόγο να δίνουν μικρά νούμερα για να τρέχουμε για λάδια και να μας χρεώνουν.
Εχω ξαναγραψει τις απόψεις μου γι αυτό το θέμα,εχω φίλο που εργαζεται σε εταιρεία λαδιών.Ενα επώνυμο συνθετικό λάδι έχει παρα πολύ μεγάλη αντοχή,παραδειγμα αυτο που ανεφερε ο φιλος πριν για το 1.000.000 km.
-
Καλημέρα.
Με τα 300V έχω μία μακρά ιστορία χρήσης τους και εξακολουθώ και τα χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητό μου.
Αρχικά σε 1400 101 ίππων έβαλα τα 15/50, κορυφαία για πολλή ζέστη και πίεση αλλά μετά από 200-500χλμ μεγάλης πίεσης άρχιζε ο κινητήρας να εκπέμπει κάποια τραχύτητα, δείγμα του ότι έπρεπε να αλλαχτούν.
Έβαλα μετά τοα 10/40 300 V, τα παλιάς τεχνολογίας, και τα είχα στο αμάξι για 4000 χλμ. Πολύ καλά αλλά δεν αξίζει τον κόπο να τα τοποθετήσεις αν δεν πιέσεις τον κινητήρα σου.
Τώρα έχω πάνω τα νέας γενιάς 300 V 10/40, τα οποία πραγματικά για το 1400άρι μοτέρ του γκρούπ VAG είναι κορυφαία για καλοκαίρι και χειμώνα! Αυτά θα αντέξουν κοντά στα 5000-7000 χλμ με οποιόδήποτε τρόπο οδήγησης. Τα συνιστώ για αυτούς που σκίζουν το αυτοκίνητό τους! Απλά να αφήνετε το αμάξι να δοθλεύει πάντα στο ρελαντί 2-3 λεπτά κατά την εκκίνηση και μετά μέχρι τους 90 βαθμούς μην το πιέζετε ΚΑΘΟΛΟΥ!
Κλεάνθη τα λιπαντικά αυτά είναι κορυφαία για το είδος τους![moderator]τελικά είσαι απίστευτος!!
-
[moderator]Εχεις κανένα στοιχειο?!!
-
[list:hx0zxczx]Για να σ απαντησω θα πρεπει να εχω και τη δημοσιευση μου.Πως να σ απαντησω?Στο κενο? [/list:u:hx0zxczx]
-
Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ εριστικός θα θελα να ρωτήσω τα εξής:
Μήπως τελικά υπερβάλουμε? Ποια είναι τα πρακτικά συγκριτικά οφέλη από την χρήση του οποιουδήποτε σούπερ-καταπληκτικού λιπαντικού σε συνήθη ατμοσφαιρικά μαμά μοτέρ των 1.4, 1.6, 2.0 λίτρων? Τι παραπάνω θα δώσουν σε σχέση με τα “εργοστασιακά” μαμά λιπαντικά? Τι σημασία έχει η φοβερή αντοχή σε ψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις όταν αναφερόμαστε σε μαμά μοτέρ με κόφτη στις 6.5 χιλιάδες στροφές που κινούν αργά και όχι σπορ αμάξια? Πως δικαιολογείτε το παραπάνω κόστος?
Να μιλάγαμε για κάποιον HONDA K20A θα χε κάποιο νόημα, τώρα όμως? …
Αν είμαι βαρύκοος έχει νόημα να αγοράσω εκείνο τον φοβερό λαμπάτο ενισχυτή και τα επίσης καταπληκτικά ηχεία που όλοι οι ειδικοί γράφουν ότι είναι τα καλύτερα στον κόσμο?
Ευτύχης
-
Τα οφελη απο την χρήση επώνυμων προϊόντων λίπανσης που να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που εχει θέσει ο κατασκευαστής είναι προφανή για την 'υγεία' και μακροβιότητα του κινητήρα μας,ανεξάρτητα απο κυβισμό!
Ομως.....
Εχω δοκιμάσει τα τελευταία 10 χρόνια αρκετά λάδια,γυρνώντας πάντα στα 300V 15/50!
Εχω δοκιμάσει λάδια (Selenia) που δεν με ικανοποίησαν!Ούτε σαν αντοχή σε θερμοκρασίες ούτε σαν ήχος απο τον κινητήρα (καβουρντιστήρι θύμιζε).Πριν 3 μήνες έβαλα τα 300V Chrono 15/50!Λάδι που θεωρείται υποδέεστερο του Competition!
Δυστυχώς δεν είδα διαφορά συμπεριφοράς του λιπαντικού στις συνθήκες οδήγησης που τώρα αντιμετωπίζω!!
Πρέπει να ξαναμπώ στα Μέγαρα για να κάνω σίγουρες διαπιστώσεις!!
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ εριστικός θα θελα να ρωτήσω τα εξής:Μήπως τελικά υπερβάλουμε? Ποια είναι τα πρακτικά συγκριτικά οφέλη από την χρήση του οποιουδήποτε σούπερ-καταπληκτικού λιπαντικού σε συνήθη ατμοσφαιρικά μαμά μοτέρ των 1.4, 1.6, 2.0 λίτρων? Τι παραπάνω θα δώσουν σε σχέση με τα “εργοστασιακά” μαμά λιπαντικά? Τι σημασία έχει η φοβερή αντοχή σε ψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις όταν αναφερόμαστε σε μαμά μοτέρ με κόφτη στις 6.5 χιλιάδες στροφές που κινούν αργά και όχι σπορ αμάξια? Πως δικαιολογείτε το παραπάνω κόστος?
Να μιλάγαμε για κάποιον HONDA K20A θα χε κάποιο νόημα, τώρα όμως? …
Αν είμαι βαρύκοος έχει νόημα να αγοράσω εκείνο τον φοβερό λαμπάτο ενισχυτή και τα επίσης καταπληκτικά ηχεία που όλοι οι ειδικοί γράφουν ότι είναι τα καλύτερα στον κόσμο?
Ευτύχης
λογω αναβαθμισης του μοτερ μου, ανοιγοντας το ειδαμε οτι τα εμβολα στο πλαϊ ειχαν 'αρπαξει' λιγο, αποτελεσμα κακου λιπαντικου
Λογο κοντου σασμαν κανω πολλες φορες ταξιδια με περιπου 6000σαλ συνεχους λειτουργιας.
Τη περιοδο που υποψιαζομαι οτι εγινε το κακο, ειχα στο μοτερ τα κωλολαδια που τοτε εβαζε η vw τα KOLBEN.., επειτα μαλλον απο ταξιδι με καυσωνα με ταχυτητες κοντα στη τελικη. Πηγαιναμε μαζι με ενα huindai κουπε το οποιο δεν αντεξε και σε καποια φαση αρχισε να βγαζει ντουμανι απο τον 'ωραιο' ασπρο πυκνο καπνο....Εγω εκεινη τη στιγμη ειχα θερμοκρασια λαδιου 122 κελσιου...
οποτε να που το λαδι παιζει ρολο, ιδιως αν το δουλευει κανεις το μοτερ 'ψηλα'
Απο τοτε που ειδα αυτη τη θερμοκρασια βαζω παντα και μονο συνθετικο λαδι 15/50...Το αυτοκινητο που αναφερω ειναι ενα γκολφ 1.6 8V
motul 300V?????