-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μετέπειτα γύρισε το όνομά της σε ROTEM σκέτο. Τα περισσότερα βαγόνια του Μετρό της Αθήνας είναι δικά της. Γενικά αυτοί οι όμιλοι στα κορεατικά λέγονται chaebol και φτιάχνουν ένα σκασμό πράγματα, από τα πιο απίθανα και ετερόκλητα μέχρι τα πλέον χρηστικά. Κάποια εποχή ο όμιλος Χιουντάι παρήγαγε το 10% του ΑΕΠ της Κορέας μόνος του. Μιλάμε για μέγεθος, όχι αστεία.
Θυμάμαι όταν είχαν έρθει τα Χιουντάι στηνν αγορά το 1990, επί απόσυρσης. Ήταν η δεύτερη απόβαση στην ευρώπη, η πρώτη είχε γίνει στα τέλη του '70 και η διάρκειά της ήταν σύντομη. Τότε είχε έρθει και η ΚΙΛ στην χώρα μας με τα αγροτικά ΚΙΑΜΑSTER, όποιος τα θυμάται, και μετά τα μάζεψε και αυτή. Εκείνη την περίοδο αντιμετωπίζονταν ως παρίες.
Τη δεύτερη φορά ήρθαν περισσότερο ώριμοι και διαβασμένοι, και ρίζωσαν παρά τις αρχικές δυσκολίες. Τώρα ξεπερνάνε την Τουότα στην ΕΕ, την εταιρεία που είναι πρώτη στα εισαγόμενα εδώ και δεκαετίες. Who's next?Αν μιλάμε για την πρώτη απόβαση, τότε έχουμε από Hyundai το Pony και από ΚΙΑ το αγροτικούλι KIAMASTER που κυκλοφορούσε και με τα σήματα της Mazda πανομοιότυπο. Δεν γνωρίζω βέβαια αν η τελευταία το έφτιαχνε μόνη της ή το έφτιαχνε η ΚΙΑ για λογαριασμό της...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
...
Για να ειμαστε αντικειμενικοι η Hyundai δεν φημιζεται για την σπορ συμπεριφορα των μοντελων της , ...http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Coupe
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Genesis_CoupeΗ δική μου εμπειρία λέει ότι η κουπεδιά μου του 1999 και η κουπεδιά μου του 2006 είχαν και παραείχαν σπορ συμπεριφορά ...
Αυτά τα αυτοκίνητα είναι η ζωή μου όλη ... Όλα τα υπόλοιπα απλά ήταν και είναι μεταφορικά μέσα.
Μακάρι κάποια στιγμή να ξανά αποκτήσω μία Κορεάτικη κουπεδιά. Μακάρι...
-
Αν μιλάμε για την πρώτη απόβαση, τότε έχουμε από Hyundai το Pony και από ΚΙΑ το αγροτικούλι KIAMASTER που κυκλοφορούσε και με τα σήματα της Mazda πανομοιότυπο. Δεν γνωρίζω βέβαια αν η τελευταία το έφτιαχνε μόνη της ή το έφτιαχνε η ΚΙΑ για λογαριασμό της...
Πράγματι, τω καιρώ εκείνω , η Χιουντάι έφερε το Πόνι, ένα αξιαγάπητο (στα μάτια μου) χατσμπάκ για τα δεδομένα της εποχής, το Στέλλαρ, που ήταν σεντάν 1.800 κυβικά, ένα μικρό αγροτικό στη βάση του Πόνυ, κάτι σαν το Φίατ Φιορίνο (βλέπω ένα στο χωριό μου ακόμη και σήμερα εν λειτουργία...), και νομίζω ένα φορτηγάκι κλούβα.
Η ΚΙΑΜΑΣΤΕΡ, πρόδρομος της σημερινής ΚΙΛ, έφερε μέσω αντιπροσώπου ένα αγροτικό.Στα μέσα της δεκαετίας του '80, αμφότερες τα μάζεψαν και έφυγαν.
Εκείνη την περίοδο, και για δεκαετίες, οι εταιρείες αυτές είχαν από πίσω τους κάποιους συμβούλους και παρόχους τεχνογνωσίας. Η Χιουντάι την Μιτσουμπίσι αλλά και την Τζιέμ, και η ΚΙΑΜΑΣΤΕΡ όπως και η διάδοχος ΚΙΛ την Μάζντα, στα πρότυπα των οποίων και αρχικώς οργανώθηκαν.
Σήμερα, η Χιουντάι έχει καταπιεί την ΚΙΛ, εξάγει ΠΑΝΤΟΥ, είναι μέσα στους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές στο χώρο της, πουλάει τεχνογνωσία και σε άλλους (κινέζους), και κάνει κάποιους (Ιάπωνες και μη) να αλλάζουν χρώμα στη σκέψη τους. Εντυπωσιακή πορεία το δίχως άλλο. -
Τελικά μόνο ο Drunkard και ο Famas έχουν χιούμορ στο Χιουντοφόρουμ.
Βασίλη, με το Κ1 μου έδωσες πάτημα να πω για τις επιδόσεις στην ευθεία των αυτοκινήτων Hyundai.
Γιώργο, θα συμφωνήσω μαζί σου, δεν φημίζονται για την οδική τους οδική συμπεριφορά. Βέβαια είναι πολύ τίμια και αξιόπιστα αυτοκίνητα και άνετα θα επέλεγα ένα Hyundai για καθημερινό 'χαμάλη'.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Για να ειμαστε αντικειμενικοι η Hyundai δεν φημιζεται για την σπορ συμπεριφορα των μοντελων της , ...http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Coupe
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Genesis_CoupeΗ δική μου εμπειρία λέει ότι η κουπεδιά μου του 1999 και η κουπεδιά μου του 2006 είχαν και παραείχαν σπορ συμπεριφορά ...
Αυτά τα αυτοκίνητα είναι η ζωή μου όλη ... Όλα τα υπόλοιπα απλά ήταν και είναι μεταφορικά μέσα.
Μακάρι κάποια στιγμή να ξανά αποκτήσω μία Κορεάτικη κουπεδιά. Μακάρι...
Το Genesis σαν καθαροαιμο πισω κινητο και απο αυτα που εχω διαβασει για την συμπεριφορα του και την σπορ αισθηση ναι , για το κουπε ομως δεν θα ελεγα οτι ειναι πραγματικο σπορ (τουλαχιστον το πρωτης γενιας που εχω οδηγησει )
Σβελτο αμαξι με σπορ χαρακτηριστικα ναι πραγματικο σπορ ομως οχι ! και απο θεμα κινητρα , στησιματος , τιμονι κ.λ.π -
... για το κουπε ομως δεν θα ελεγα οτι ειναι πραγματικο σπορ (τουλαχιστον το πρωτης γενιας που εχω οδηγησει )
Σβελτο αμαξι με σπορ χαρακτηριστικα ναι πραγματικο σπορ ομως οχι ! και απο θεμα κινητρα , στησιματος , τιμονι κ.λ.πΈχω αντίθετη άποψη. Ότι τιμόνι και ότι κράτημα και ότι κινητήρα και αν έχει ένα αυτοκίνητο, αν είναι κουβάς και δεν με εμπνέει τότε για μένα δεν είναι σπορ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... για το κουπε ομως δεν θα ελεγα οτι ειναι πραγματικο σπορ (τουλαχιστον το πρωτης γενιας που εχω οδηγησει )
Σβελτο αμαξι με σπορ χαρακτηριστικα ναι πραγματικο σπορ ομως οχι ! και απο θεμα κινητρα , στησιματος , τιμονι κ.λ.πΈχω αντίθετη άποψη. Ότι τιμόνι και ότι κράτημα και ότι κινητήρα και αν έχει ένα αυτοκίνητο, αν είναι κουβάς και δεν με εμπνέει τότε για μένα δεν είναι σπορ.
Πω πω τωρα διαβασα την συνταξη του ποστ μου και ταλαιπωρηθηκα να βγαλω ακρη
ήμουν σε safe mode , ετοιμος για υπνο οταν το εγραψα !
Μα βρε storm ενα αμαξι που δεν εχει κρατημα και πεταει μουτρα , γερνει και πλεει στις στροφες , πως θα σε εμπευσει για σπορ οδήγηση ?
-
Μα βρε storm ενα αμαξι που δεν εχει κρατημα και πεταει μουτρα , γερνει και πλεει στις στροφες , πως θα σε εμπευσει για σπορ οδήγηση ?Αρχικά να πω ότι τα Hyundai Coupe ούτε πλέουν στις στροφές αλλά γέρνουν ούτε τίποτα από όλα αυτά. Το αντίθετο. Ειδικά τα Hyundai κουπέ είχαν φρένα/κρατήματα και τιμόνι για κινητήρες άνω των 2000cc, αλλά στην Ελλάδα ερχόντουσαν με 1600cc...
Που σημαίνει ότι είχα δύο κουπεδιές με κρατήματα και φρένα για κινητήρες 2000cc και 2400cc και είχα κινητήρα 1600cc. Φυσικά μπορεί οι επιδόσεις να μην ήταν οι καλύτερες αλλά σε μεγάλες ταχύτητες και οι δύο κουπεδιές ήταν άριστες. Το ίδιο και στις στροφές.
Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα πολύ ποιο μικρά, κουβαδάκια, που μπορεί να είχαν σχετικά καλό στήσιμο αλλά ήταν μόνο ταλαιπωρία και κούραση. Για μένα η σπορ οδήγηση δεν είναι μία βόλτα στα Λιμανάκια για φιγούρα, αλλά π.χ. μία σβέλτη κατάβαση από Μέτσοβο προς Ιωάννινα, και χωρίς να πονάει το κεφάλι μου στα Ιωάννινα όταν φθάσω.
Και το λέω αυτό γιατί έχω κατέβει με διάφορα αυτοκίνητα από Μέτσοβο προς Ιωάννινα και μόνο η κουπεδιά ήταν όνειρο... Πώρωση!...
Όλα τα υπόλοιπα ήταν είτε κουβαδάκια κουραστικά (Π.χ. Saxo VTS), είτε αυτοκίνητα του εφάπαξ (π.χ. Opel Astra), είτε αγροτικά (π.χ. Nissan King Cub), είτε ανθρωπομεταφορείς (Seat Cordoba) ...
-
-
-
Όμορφο και στα δύο αμαξώματα αλλά με τρεις βασικές παρατηρήσεις:
- Οι ζάντες φαίνονται πολύ μικρές στους τεράστιους θόλους. Ειδικά στο πίσω μέρος.
- Το εσωτερικό μπεζ χρώμα είναι απαράδεκτο. Αμερικανιά. Ελπίζω να υπάρξει δυνατότητα και για σκούρο εσωτερικό (μαύρο ή γκρι ανθρακί)
- Απαράδεκτο και το μπράτσο στην θέση του οδηγού στο ταξιτζίδικο ... Χάλι εντελώς ...
-
Πρωτοποριακός ο τρόπος μέτρησης των αποστάσεων!!!
Μια μπουνιά η απόσταση του κεφαλιού από την οροφή, δυο μπουνιές η απόσταση από τα γόνατα μέχρι τις πλάτες των μπροστά καθισμάτων κλπ!
Το 5θυρο δεν μου αρέσει. Εξωτερικά μια μετάλλαξη/παραμόρφωση του Ι30 είναι, εσωτερικά πολύ φρου φρου για φτηνό αμάξι. Δεν πρόκειται για το Sonata!!!
Το 4θυρο αντίθετα δείχνει πιο όμορφο, μοντέρνο εξωτερικά και πιο απλό στο εσωτερικό του. Ωραία η εσωτερική 2χρωμία στο μπλε εξωτερικό. Φαντάζομαι θα υπάρχει και σκέτο σκουρόχρωμο εσωτερικό.Storm το 4θυρο έχει και πιο συμβατικό ηχοσύστημα:http://img.autohome.com.cn/upload/spec/8169/u_201009021704515898.jpg
ΥΓ. Οι Κινέζοι πρέπει να έχουν μια συμπάθεια στα μπεζ εσωτερικά. Ακόμα και σε απλές, φτηνές, μαζικές κατασκευές ένα μπεζ πλαστικό ταμπλό το βάζουν. Το έχω παρατηρήσει σε πολλά αυτοκίνητα δικής τους κατασκευής.
-
Πράγματι φαίνεται να έχουν βάλει απλό ηχοσύστημα. Θετικό αυτό για όσους θέλουν να το αλλάξουν με κάποιο aftermarket χωρίς πατέντες.
Και εγώ το 4-θυρο ξεχωρίζω. Το 5θυρο μου θυμίζει αντιγραφή του i30.
Από εκεί και πέρα για να γίνω εγώ υποψήφιος πελάτης του νέου 4-θυρου Accent πρέπει απαραίτητα:
- το μπεζ χρώμα να φύγει από το εσωτερικό και να γίνει όλο σκουρόχρωμο
- Να μπει υποβραχιόνιο της προκοπής
- Να μπει κινητήρας 1.6 με 126 άλογα τουλάχιστον.
- Οι 14άρες ζάντες να γίνουν 16άρες
- Τα ελαστικά 175/70/14 πρέπει να γίνουν απαραίτητα 205/50/16 ή 215/45/16 ή 195/50/16
- Να παραμείνει το απλό ηχοσύστημα όπως έχει ώστε να κάνω το κουμάντο μου.
Αν γίνουν αυτά τότε το ξανασυζητάμε...
-
Καινουργιο πρωτότυπο απο την Hyundai , αντιπαλος του Nissan Juke viewtopic.php?f=8&t=39943&p=2089273#p2089273
-
Καινουργιο πρωτότυπο απο την Hyundai , αντιπαλος του Nissan Juke viewtopic.php?f=8&t=39943&p=2089273#p2089273... έχουμε πολύ χρόνο να το σκεφτούμε αν μας αρέσει ή όχι διότι όταν θα το δούμε live στην Ελλάδα δεν θα ξέρουμε αν θα είναι καλό και το Juke δευτερης γενιάς που μόλις θα έχει έρθει!!!
Στο προφίλ του πάντως σαν σχήμα μ' αρέσει. Δεν έχει και πολύ πρωτοτυπία πάντως σχεδιαστικά. Θα μπορούσε και το Terios επόμενης γενιάς να είναι έτσι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καινουργιο πρωτότυπο απο την Hyundai , αντιπαλος του Nissan Juke viewtopic.php?f=8&t=39943&p=2089273#p2089273
... έχουμε πολύ χρόνο να το σκεφτούμε αν μας αρέσει ή όχι διότι όταν θα το δούμε live στην Ελλάδα δεν θα ξέρουμε αν θα είναι καλό και το Juke δευτερης γενιάς που μόλις θα έχει έρθει!!!
Στο προφίλ του πάντως σαν σχήμα μ' αρέσει. Δεν έχει και πολύ πρωτοτυπία πάντως σχεδιαστικά. Θα μπορούσε και το Terios επόμενης γενιάς να είναι έτσι.
α καλα , μεχρι να βγει και να το φερει ο Δαβαρης στην Ελλαδα ζησε Μαίη μου να φας τριφυλλι που λεει και η παροιμία ( βλέπε το αυτοκινητο φαντασμα ix-35 )
Τωρα για το σχεδιο του να πω οτι αυτο που βλεπω στα σκιτσα μου αρεσει , βεβαια μεχρι να δουμε την τελικη του μορφη εχουμε ακομα δρομο -
αυτή είναι η τελική του μορφή...δεν έχει άλλη!!!
-
Εχουμε επίσημη ενημέρωση για τη άφιξη του i10 facelift;
-
Εγώ τώρα να ρωτήσω πότε έρχετε το ix20 ή μιας που υπάρχει το venga (Kia) δε θα εισαχθεί καθόλου.
-
Εδω δεν εχει φερει ακομη το i30 facelift που κυκλοφορει εδω και 1.5 χρονο στο εξωτερικο. Η στρατηγικη του Δαβαρη ειναι να ξεφορτωνεται πρωτα οτι στοκ του εχει μεινει και μαλλον θα εχει πααααρα πολυ πραμα στην δυσκολη οικονομικα εποχη που ζουμε... Οποτε για ix20 και ix35 αναμεινατε στο ακουστικο σας...
HYUNDAI FORUM