-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
....ενώ ενθυμούμαι ακόμη το χέσιμο στη κατηφόρα της Μαλεσίνας δεξιά, πριν την αριστερή στα διόδια που είχε κάποτε το άνοιγμα στα συρματοπλέγματα...
Μια διόρθωση μόνο... Οι τοπικοί την 'Λιέμε Μαλιεσίνα'
Στη μαλιεσίνα λιοιπόν,
κάθε φορά που ανέβαινα βόρεια σταμάταγα εκεί...
είχε ένα χώρο που ίσα-ίσα χωρούσε το όχημα. και σήμερα στο 38.607576, 23.181456 υπάρχουν ίχνη προηγούμενης γατικής δραστηριότητας.
Μετά ένα χωματοδρομάκι που το πήγαινα με το πόδια - δεν είχα ντούστερ...
Εβγαινε στη κορυφή του λόφου.
Λιβάδι με θέα.
Βρήκα και 2-3 μεγάλες πέτρες.
Σταμάταγα στο 90 για φραπεδογαλιά με γαρνιτούρα χέσιμο μύγας και μέχρι μάλιε με είχε πάει αίμα, έφτανα στο ένα κωλομέρι και ανοιχτό παράθυρο
Ετρεχα στη θέα, στις πέτρες, έβλεπα πως είχε γίνει το προηγούμενο ταξίδι (άμα δεν δει ο gatoz τι έκανε...) και απελευθέρωσις
Ζωή ρε φίλε, ζωή...
Σιγά μη μας καθορίζουν τα χιουντέι (πιο ωραία ακούγεται έτσι...), τα σουζ, τα ντουστερ, τα φάου... Ολος ο 'καθορισμός' είναι κάτω από τη μέση, μπρος και πίσω...Με συγκινείς. Μου θυμίζεις αξέχαστες στιγμές με Golf , έτος 5 χρόνια προ τι εσ αι. Σπασμένο γρίλλος και όλο το τζάμι κάτω, ιδρώτας και η θαλασσινή αύρα να κρυώνει την κοιλιά. Ατυχής ιδέα για φραπέ με γάλα που λειτούργησε σαν καθαρτικό. Δρόμος Κύμης-Μετόχι, στην πρώτη στροφή που βλέπεις το βράχο της Χιλιαδού. Χέζε ψηλά και αγνάτευε , χωρίς η υγρή μορφή των περιττωμάτων να προκαλει κατολισθήσεις.
Να μη ξεχνούμε και τα Μεσοχώρια. Από την μια να βλέπεις Ευβοικό και από την Άλλη Αιγαίο. Να είναι τα πάντα λουσμένα στο φως και να νιωθεις άρχοντας Ξέρξης με την καυτή πέτρα για θρόνο. Μόνη παραφωνία οι μεγάλες ανεμογενήτριες ως να είναι γίγαντες σε φάλαγγα. Ευτυχώς ο ήχος τους δεν αγχώνει και μπορείς απρόσκοπτα να απολαύσεις το τοπίο και τις μικρές χαρές της ζωής.
-
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... roto-plano
-
Σοβαρα διαβαζεις ζουγκλα καθε μερα? Να το κοιταξεις..
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/news/article/to-neo-hyundai-kona-se-proto-planoΠραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Και για μένα ακόμη ποιο ενδιαφέρον το μήκος του. Μόλις 4.1 μέτρα. Πολύ καλό.
-
Περνωντας μια βολτα απο αντιπτοσωπειες να δω τα νεα μικρα, αυτο που διαπιστωσα σε στατικη ερευνα ειναι πως στα σημεια το νεο κια ρίο και το ι20 εχουν καπως πιο ποιοτικο εσωτερικο και πλαστικα απο το νεο seat Ibiza.
Περα απο τις όποιες λεπτομερειες στο εσωτερικο, δεξια και αριστερα, γενικα απο τη πρωτη στιγμη ειχα την αίσθηση μιας πιο ποιοτικής πρότασης απο τα κορεατικα.
Π.χ στο seat Ibiza οι πισω πορτες οταν κλεινουν ακουγονται σαν παλιοτερο αυτοκινητο σε αντιθεση με τα κορεατικα που εχουν τον ιδιο ποιοτικο γδουπο με τις μπροστινες. Δεν ειναι ουσιαστικο αλλα δειχνει την ταση για μεγαλυτερη οικονομια στο seat.
Στα υπερ βεβαια του seat το νεο πατωμα.Προσωπικα, σε στατικη παντα χρηση του κιβωτιου αλλα και παλαιοτερα οδηγηκα,δεν εχω βρει πιο χαλαρο και ευκολο κιβωτιο απο τα κορεάτικα στην εκδοση με τον 1.2 κινητηρα. Στους αλλους κινητηρες ειναι πιο δυσκαμπτα τα κιβωτια τους. Γενικα η ευκολια αλλαγης σχεσης πιστευω πως προσφερει πολυ ανετη οδηγηση στην πολη και είναι αρκετά σημαντική για τον τελικό αγοραστή.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/news/article/to-neo-hyundai-kona-se-proto-plano
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Και για μένα ακόμη ποιο ενδιαφέρον το μήκος του. Μόλις 4.1 μέτρα. Πολύ καλό.
Διαβάζοντας διάφορα άρθρα και ενώ το έβρισκα πολύ ενδιαφέρον ... ήρθε και η χαριστική βολή που μου χάλασε την άποψη.
Θα βγαίνει μόνο με μαύρη οροφή για να τονίζεται λέει ο νεανικός χαρακτήρας...
...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/news/article/to-neo-hyundai-kona-se-proto-plano
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Και για μένα ακόμη ποιο ενδιαφέρον το μήκος του. Μόλις 4.1 μέτρα. Πολύ καλό.
Διαβάζοντας διάφορα άρθρα και ενώ το έβρισκα πολύ ενδιαφέρον ... ήρθε και η χαριστική βολή που μου χάλασε την άποψη.
Θα βγαίνει μόνο με μαύρη οροφή για να τονίζεται λέει ο νεανικός χαρακτήρας...
...
Και;;;;;;
-
Αφορά καθαρά προσωπικό θέμα και αφορά τις διχρωμίες και τα διαθέσιμα χρώματα.
-
Aκριβες οι τιμες για το i30,ετσι θα χτυπησει τον ανταγωνισμο η Hyundai? Kαι χρεωση 500 ευρω για μεταλλικο χρωμα,τι λε ρε κορεατη,για ξεκαβαλα το καλαμι.
http://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/ne ... 14990-eyro
-
Δεν βρισκω θεμα με τις τιμες του. Ισα ισα ειναι και πολυ καλες.
Η κορυφαια εκδοση premium navi (με μεταλλικο χρωμα ) στα 120 αλογα εχει 4000€ διαφορα απο την μεσαια εκδοση generation του γκολφ στα 110 αλογα ( χωρις μεταλλικο).Και μαλιστα εχει και αναρτηση μουλτιλινκ η οποια ειναι εκ φυσεως ανωτερη απο τον ημιακαμπτο, ενω για να παρει καποιος αντιστοιχη αναρτηση στο γκολφ ( αν δεν κανω λαθος) θελει ακομα μεγαλυτερη διαφορα.
Η χιουνταϊ εχει δωσει μεγαλη προσοχη στην ποιοτητα. Το σασι του ειναι πολυ προσεγμενο κατασκευαστικα.Εχοντας οδηγησει πολλες φορες το γκολφ δεν ειδα και τεραστιες διαφορες με το προηγουμενο ι30. Θελει προσοχη για να εντοπισεις διαφορες στην αισθηση σε απλες βολτες. Τωρα το καινουργιο ειναι ενα πολυ μεγαλο βημα μπροστα οσον αφορα το σασι του αποτο προηγουμενο, περα απο την αισθηση του εσωτερικου που και εκει εχει αρκετα προσεγμενα υλικα.
-
Αν θεωρητικά έμπαινα στην διαδικασία να το αγοράσω υποχρεωτικά θα ξεκίναγα από την έκδοση STYLE δηλ. από 16700euro για το 1400/100ps για να έχω υποβραχιόνιο.
Από ότι βλέπω έχει πλούσιο εξοπλισμό. Δεν ξέρω που κινείται ο ανταγωνισμός (με αντίστοιχο εξοπλισμό), αλλά θεωρώ πολύ καλή την τιμή του. Σε λίγο καιρό που θα πέσει και άλλο η τιμή του νομίζω ότι θα είναι πολύ καλή περίπτωση.Φυσικά ο κινητήρας δεν βάζει φωτιά στο δρόμο αλλά για Ελλάδα μια χαρά είναι.
-
Συμφωνώ με storm.H έκδοση style εξοπλιστικά υπολείπεται ελάχιστα της αμέσως επόμενης -premium νομίζω-,αλλά προσωπικά θα προτιμούσα τον 1.0 120hp για καλύτερη ροπή σε περίπτωση ταξιδιού με φόρτωμα και λιγότερο τεκμήριο.(Βέβαια,πάντα υφίσταται ο άγνωστος χ της μακροχρόνιας αντοχής του κινητήρα turbo vs. ατμόσφαιρας).
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Και μαλιστα εχει και αναρτηση μουλτιλινκ η οποια ειναι εκ φυσεως ανωτερη απο τον ημιακαμπτοΑνώτερη τυπολογία είναι, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ανώτερο το αποτέλεσμα.
Το ίδιο ισχύει και για το δήθεν ποιοτικό γκντουπ στις πόρτες. Υπάρχουν ομάδες μηχανολόγων που απλά ψάχνουν τον ήχο που θέλει ο μέσος άσχετος καταναλωτής. Δεν έχει καμία σχέση με πραγματική ποιότητα αυτό.
-
Είδα το νέο i30 και οφείλω να πω μεγάλο μπράβο στην Χιουντάι.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Συμφωνώ με storm.H έκδοση style εξοπλιστικά υπολείπεται ελάχιστα της αμέσως επόμενης -premium νομίζω-,αλλά προσωπικά θα προτιμούσα τον 1.0 120hp για καλύτερη ροπή σε περίπτωση ταξιδιού με φόρτωμα και λιγότερο τεκμήριο.(Βέβαια,πάντα υφίσταται ο άγνωστος χ της μακροχρόνιας αντοχής του κινητήρα turbo vs. ατμόσφαιρας).Σειρά μου να συμφωνήσω με σένα. Ειδικά στα bold...
Η συμβίωση μου με το τούμπο Peugeot παρόλο που δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα λόγω ελάχιστων χιλιομέτρων με έκανε να δω διαφορετικά την υπόθεση τούρμπο.
Τούρμπο θα ξανααγόραζα μόνο αν είχα εξασφαλίσει συγκεκριμένες απαντήσεις που αφορούν τη συντήρηση, τα κόστη συντήρησης και το τρόπο χρήσης και μόνο μετά από test drive (υπό συγκεκριμένες συνθήκες π.χ. μία ζεστή ημέρα του καλοκαιριού και με πολύ καλό ζέσταμα του κινητήρα).
Για ατμόσφαιρα τα πράγματα είναι ποιο απλά.
-
Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με τα τούρμπο, τα οδηγείς κανονικά. Απλά είναι ένα παραπάνω εξάρτημα που μπορεί κάποτε να χαλάσει.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Δεν έγραψα ότι είναι τραγικά τα πράγματα. Απλά εγώ κοιτώ και άλλα θέματα που αφορούν ένα τουρμποκινητήρα.
Αυτά τα θέματα δεν τα γνώριζα πριν πάρω (σύγχρονο) τούρμπο. Μετά την αγορά τα πήρα πρέφα και δεν το κρύβω ότι με έχουν επηρεάσει. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και μαλιστα εχει και αναρτηση μουλτιλινκ η οποια ειναι εκ φυσεως ανωτερη απο τον ημιακαμπτο
Ανώτερη τυπολογία είναι, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ανώτερο το αποτέλεσμα.
Το ίδιο ισχύει και για το δήθεν ποιοτικό γκντουπ στις πόρτες. Υπάρχουν ομάδες μηχανολόγων που απλά ψάχνουν τον ήχο που θέλει ο μέσος άσχετος καταναλωτής. Δεν έχει καμία σχέση με πραγματική ποιότητα αυτό.
Για πολλοστη φορα τα λες πολυ καλα
Είδα το νέο i30 και οφείλω να πω μεγάλο μπράβο στην Χιουντάι.
Ναι ιδιως στο σχεδιαστικο πρεπει να τους πηρε και μιση μερα...
-
Εγω παλι το είδα και μου φάνηκε σαν να έχει 5-6 χρόνια στην αγορά.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλα κανουν και προσεχουν τις λεπτομερειες χωρις αυτο να σημαινει απο οτι βλεπω οτι δεν προσεχουν και την ουσια.
Ψαχνοντας λιγα πραγματακια για το αυτοκινητο βρηκα πως:
Το νεο i30 αποτελειται απο 53% χαλυβα υψηλης αντοχης-πολυ καλο νουμερο. Ο χαλυβας αυτος δεν γνωριζουμε πως εχει μετρηθει και τη φαση παραμορφωσης αντιπροσωπευει αρα το αφηνουμε ως εχει. (συνηθως στα χιουνται που εχω ψαξει κατα καιρους χρησιμοποιουν 500 -780 μεγαπασκαλ τενσιλ σε μαγαλες ποσοτητες στο αμαξωμα αρα πολυ πιθανον και αυθαιρετα το ιδιο και εδω)
Παραλληλα εχει αυξηθει η ακαμψια του σασι κατα 22% ( δυναμικη; στρπτικη; δν γνωριζω) και το αμαξωμα ειναι 28 κιλα ελαφρυτερο( λιγα σε συγκριση με τον ανταγωνισμο)
Η χιουνται μας δινει ενα νουμερο για ενισχυσεις στην δομη του σασι του i30 που φτανουν τα 112 μ οταν π.χ σε αντιστοιχη περιπτωση η προηγουμενη BMW σειρας 5 εχει 90μ
http://www.adandp.media/articles/on-the ... ai-genesis
Και αυτο παλι προσωπικα δεν μου λεει και πολλα γιατι μια BMW πιθανον εχει διαφορετικα υλικα,σχεδιασμο και συγκολισεις και να μην χρειαζεται ενισχυσεις αλλα δειχνει μια εικονα προσοχης απο την χιουνται και οτι το παλευει
( Ισως εδω οφειλεται και η μικρη μειωση του βαρους)Η αληθεια ειναι οτι το πολυδιαφημιζουν στην χιουνται σε συγκριση π.χ με την πεζο που ενω και αυτοι φτιαχνουν πολυ καλα σασι χρειαζεται να ψαξει κανεις πολυ για να βρει λιγοστα στοιχεια.
Συνεπως οσον αφορα την αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων που την χρησιμοποιουν εδω και μια δεκαετια και την εξελισουν σε καθε γενεια πλεον φυσικα και δεν πιστευω να υπολειπεται ενος ημιακαμπτου και
φυσικα θα αποδιδει πολυ καλυτερα απο εναν ημιακαμπτο.
Στην πρωτη γενια οντως ηταν οτι να ναι η ρυθμιση της αναρτησης αλλα πλεον δεν εχω αμφιβολιες για το πολυ καλο αποτελεσμαΤωρα αν το 1-2% των αγοραστων του βρουν αδυναμια (που δεν το νομιζω διαβαζοντας και τις δοκιμες του στον τυπο) μπορουν να προχωρησουν σε ωραιοτατες aftermarket επιλογες των 1000 και 1200€ καθως η διαταξη αυτη προσφερεται για πειραγματα και αξιζει να επενδυσει κανεις σε συγκριση με τον φθηνο και περιορισμενων ικανοτητων ημιακαμπτο.
Και παλι φθηνοτερο θα ναι.
HYUNDAI FORUM