-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ήταν κάποτε ένα Accent... [emoji38]
Τώρα είναι κάτι άλλο. Αμερικάνικο sedan... τύπου 'μαούνας'. [emoji38]
Στο USA θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα στις εταιρείες ενοικιάσεων.Όλες οι γενιές του δεν ήταν μαουνες.
Το αντίθετο. Supermini sedan.
Και δίπλα μας στην Τουρκία είναι από τα πλέον καλοπουλημενα γιατί βγαίνουν εκεί. Και τα στέλνουν στην Ευρώπη απλά εδώ δεν έρχονται λόγω μη ζήτησης. -
Την εποχή του 1990 δεν ήταν μαούνες. Είναι όπως τα λες. Για αυτό είπα ότι 'ήταν κάποτε ένα Accent'. Αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς κατέληξε.
-
Τη δεκαετία του 90 το Accent, όπως και τα υπόλοιπα Hyundai, ήταν πραγματικά ένα φτηνό μεταφορικό μέσο με χώρους και εξοπλισμό και δελεαστική πρόταση για κάποιον που ήθελε ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να κάνει τη δουλειά του. Η χαμηλή τιμή βέβαια, είχε το κόστος της υποδεέστερης ποιότητας και οδικής συμπεριφοράς από τον ανταγωνισμό του αλλά ταυτόχρονα το πλεονέκτημα του πλούσιου εξοπλισμού και την αξιοπιστία. Ήταν αυτό που λέμε αγόραζες περισσότερο αυτοκίνητο για τα λεφτά που έδινες. Όσο κόστιζε ένα πλούσια εξοπλισμένο Accent, στοίχιζε ένα ευρωπαϊκό σούπερ μίνι στο βασικό εξοπλισμό του. Με αυτή τη συνταγή κατάφερε να μοσχοπουλήσει στην Ελλάδα.
Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η ποιότητα και η οδική συμπεριφορά έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ σε σχέση με τα τότε μοντέλα της, αλλά αντίστοιχα έχει αυξηθεί και η τιμή τους που πλέον είναι στο μέσο όρο της αγοράς. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πλέον έντονο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους αμαξώματα, πιστεύω πως δε θα μπορούσε να έχει την ίδια τύχη και ούτε καν να επαναλάβει την ίδια εμπορική επιτυχία. -
Αν κάνετε μια βόλτα στις σελίδες της Hyundai ανά τον κόσμο θα δείτε ότι το Accent μέχρι και τώρα κρατάει την ίδια φιλοσοφία του.
Αυτό που λέγαμε 'περισσότερο αυτοκίνητο' το λέμε πλέον low budget και έτσι παραμένει. Με τιμή αντίστοιχη του μικρότερου αλλά και κατά πολύ ανώτερου σε όλα i20 είναι πλέον η ευκαιρία μονο για τις αναπτυσσομενες και όχι για τις ανεπτυγμένες χώρες. -
Όλη η σειρά της εταιρίας όταν ξεκίνησε την παρουσία της στην Ευρώπη ήταν μια σχετικά ασυνήθιστη κατάσταση. Αυτό διότι τα 3 της βασικά αυτοκίνητα-Άξεντ, Λάντρα/Ελάντρα, Σονάτα- ήταν σε διαστάσεις αρκετά μεγαλύτερα απο των Ευρωπαίων ανταγωνιστών τους σε κάθε κατηγορία.
Και όλα εξυπηρετούσαν την λογική, όπως περιγράφει και ο conseo, 'περισσότερο αυτοκίνητο με τα ίδια λεφτά που κάποιος θα έπαιρνε ένα ευρωπαϊκό της ίδιας κατηγορίας.
**Πιθανότατα **αυτό να έχει να κάνει με το ότι μάλλον η εταιρία ως κατασκευαστής αυτοκινήτων ξεκίνησε απο τις αγορές της Β.Αμερικής με ότι συνεπάγεται αυτό. Συνεπώς με την γκάμα που έχει αναπτυχθεί για τις ανάγκες αυτών των αγορών η εταιρία με τις όποιες αναγκαίες αλλαγές-πχ κινητήρες- προσπαθούσε να εξυπηρετήσει και την ευρωπαϊκή αγορά με φιλοσοφία αυτοκινήτων εν γένει ασύμβατη με αυτήν των Ευρωπαίων οδηγών.
-
Είχα μπει παλιά σε ένα άξεντ πρώτης γενιάς σε μικρή διαδρομή και έκανα το σταυρό μου. Αυτοκίνητο που ακούμπαγε κάπου και έσπαγε το πάτωμα, για τέτοια ασφάλεια μιλάμε. Και τα Atos και Getz χάροι και τα δύο. Ευτυχώς με την σειρά i αλλάξαν πολύ τα πράγματα προς το καλύτερο φυσικά.
-
Περισσοτερο αυτοκινητο δεν ηταν ολα αυτα που περιγραφετε.. περισσοτερο επικινδυνο αυτοκινητο ηταν.. να τη χεσω την αξιοπιστια οταν μιλαμε για απλα επικινδυνης οδικης συμπεριφορας αυτοκινητα..
-
Ο κολλητός μου έχει Getz του 2005 και πλησιάζει τα 300.000χλμ και θείος accent του 2002 με σχεδόν 170.000χλμ. Λειτουργουν άψογα χωρίς να έχουν ζητήσει τίποτα έξτρα εκτός από τα προβλεπόμενα! Το accent που το προσεχή ο θείος είναι σαν καινούριο δεν τρίζει τίποτα. Στο Getz υπάρχουν μικρό τριξίματα μιας και δεν το προσέχει τόσο. Επίσης να πω πως με το Getz έχω κάνει άπειρα χλμ ως συνοδηγός και 8.000χλμ ως οδηγός όταν ήταν φαντάρος ο κολλητός μου. Είναι πολύ τίμια αυτοκίνητα, για τα δεδομένα της εποχής, κατηγορίας και αρκετά άνετα ιδικά με γνώμονα την τιμή. Αυτά ότι σπάνε όταν περνάς από λακκούβες και σχόλια τέτοιου τύπου απλά δεν υφίστανται! Απεναντίας είναι μαύρα σκυλία.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Να διευκρινίσω ατο ότι έσπαγε το πάτωμα, εννοώ σε μικροτρακάρισμα με τη μούρη, λύγιζε το πάτωμα και ακούμπαγε στο έδαφος, το έχω δει με τα μάτια μου.
-
Είχε ο πατέρας μου accent από το 1996 μέχρι πέρσι. Εξαιρετικό αυτοκίνητο συνολικά και πολύ τίμιο. Αυτά που λέτε είναι υπερβολές και κακίες απλά. Εκεί έμαθα να οδηγώ και γενικά το έσκιζα. Πουθενά δεν διαπίστωσα αυτά που το κατηγορείται.
-
Το accent ηταν πραγματικά όχημα του λαού. Αξιόπιστο μοτέρ και φορτωμένο με καλούδια στην εποχή του και με τιμή πρόκληση συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του. Με 10000 το πολύ είχε τον πιο πλούσιο εξοπλισμό και τα πάντα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Σιγουρα πάντως σε περίπτωση σύγκρουσης δεν ήταν το ιδανικό να βρίσκεσαι εκεί μέσα.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Να διευκρινίσω ατο ότι έσπαγε το πάτωμα, εννοώ σε μικροτρακάρισμα με τη μούρη, λύγιζε το πάτωμα και ακούμπαγε στο έδαφος, το έχω δει με τα μάτια μου.Αυτό που λες ευτυχώς δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω και ούτε θέλω
-
Τρία Χιουντ'άι, ότι πλήρωνες έπαιρνες;
http://www.automoblog.net/2010/04/26/to ... ash-tests/ -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
παιδιά καλημέρα σε όλους
ξέρετε τι γίνεται με το δωρεάν σέρβις της hyundai?πήρα σε εξουσιοδοτημένο στο ίλιον για να κλείσω ραντεβού και μου είπαν ότι δεν έχουν έρθει τα ανταλλακτικά για το δωρεάν σέρβις και θα με πάρουν τηλέφωνο και ακόμα με παίρνουν από τέλη Ιανουαρίου.
έχει καταργηθεί το πρόγραμμα; είναι κανείς σε αυτό το πρόγραμμα? σας ευχαριστώ.Δεν γνωρίζω για το πρόγραμμα, αλλά αυτήν την περίοδο η hyundai και kia αλλάζουν εισαγωγέα οπότε μπορεί να είναι αυτός ο λόγος. Πάρε τηλ να πιέσεις λίγο δεν χάνεις και τίποτα...
http://www.automoblog.net/2010/04/26/to ... ash-tests/Η hyundai και kia του 2017 δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν εκτός από την αξιοπιστία τους φυσικά...
-
Προς τι η συζήτηση τι γινόταν με το πρώτο Accent??
Αφού τα τωρινά έχουν κάνει άλματα στην παθητική ασφάλεια, πλέον είναι 5άστερα -
Σωστό κι αυτό!
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
http://www.automoblog.net/2010/04/26/to ... ash-tests/Σιγά ρε μεγάλε.. Μήπως θυμάσαι τι ασφάλεια παρείχαν τα υπόλοιπα της εποχής του; κάτι Fiat Cromartie να θυμηθώ; άλλωστε για την εποχή του δεν είχε τόσο άσχημη συμπεριφορά στην πρόσκρουση. Οπότε μάλλον κάποιο απωθημένο έχεις με το αμάξι.. Μήπως είχες κανα Golf με τα 60 άτια και σου έριξε κανένα accent στα αυτιά;;;
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
http://www.automoblog.net/2010/04/26/to ... ash-tests/Σιγά ρε μεγάλε.. Μήπως θυμάσαι τι ασφάλεια παρείχαν τα υπόλοιπα της εποχής του; κάτι Fiat Cromartie να θυμηθώ; άλλωστε για την εποχή του δεν είχε τόσο άσχημη συμπεριφορά στην πρόσκρουση. Οπότε μάλλον κάποιο απωθημένο έχεις με το αμάξι.. Μήπως είχες κανα Golf με τα 60 άτια και σου έριξε κανένα accent στα αυτιά;;;
Στην τελικη με τα σαπια hyundai της εποχης εκεινης αντε να εκλαψαν 10 μανες τα παιδακια τους να πουμε για την γενοκτονια με τα σαξοραλα και τα πουντο;;;;;τις πολυεστερ αλφα 33;;;;;
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Σιγά μην έχω και απωθημένο με το κουβαδοπαράλυτο
Και πολύ ασχολήθηκα.
Απλά μιλάω για την παθητική ασφάλεια του άξεντ. Το αυτοκίνητο ήταν απαράδεκτο, αν έτρωγε μια γερή στραβώνανε όλα.
Όπως και κάποια ακόμη εκείνης της εποχής.
Σήμερα είναι αλλιώς.
Και αυτό που έχω σήμερα χάλια είναι σε παθητική ασφάλεια -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Στην τελικη με τα σαπια hyundai της εποχης εκεινης αντε να εκλαψαν 10 μανες τα παιδακια τους να πουμε για την γενοκτονια με τα σαξοραλα και τα πουντο;;;;;τις πολυεστερ αλφα 33;;;;;
Το αμαξι φταιει για τη γενοκτονια ή τα μυαλα?
Η 33 ειναι αμαξι παρουσιασμενο το 1983! και με διαρκεις βελτιωσεις εμεινε μεχρι το τελος του '94 στη παραγωγη. Η hyundai τοτε κανα pony ειχε και το '90 εβγαλε το excell που κοντραριζε το ανεκδιηγητο favorit το οποιο τουλαχιστον ηταν ομορφο για την εποχη του...Γενικα
Δε μιλαω για τις προσκρουσεις οπως αλλοι εγω. Μιλαω για το οτι η χαμηλη τιμη αντικατοπτριζοταν χαρακτηριστικα στη ποιοτητα εσωτερικου και στα δυναμικα χαρακτηριστικα, τα οποια ειχαν χαμηλοτατα ορια.Φυσικα και η huyndai παιζει μπαλα στα ισα πλεον
HYUNDAI FORUM