-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Νομίζω ότι απαντά σε μένα και, επί της ευκαιρίας, συμφωνώ απόλυτα!Ειδικά οι 6 αερόσακοι στα 30χλμ/ώρα είναι μεγάλη ατυχία...
Συγνώμη λάθος όνομα....Η κοπελιά βρε Δία που της άνοιξαν οι αερόσακοι με το που ακούμπησε ο προφυλακτήρας της στο πάρκινγκ; Του άλλου του παιδιού το dsg που χάλασε επειδή έμεινε το αμάξι ακινητοποιημένο στο γκαράζ για 3 μήνες; Εντάξει είναι απόψεις. Άλλος αρέσκεται με τα πολλά ηλεκτρονικά. Εγώ είμαι επιφυλακτικός και συνηθισμένος αλλιώς. Ακούω πάντως παράπονα για μπλιμπλίκια που χαλάνε γρήγορα.
-
Ειχα μια συζητηση τετοια με ενα φιλο πριν λιγο καιρο.
ΔΕ συζηταμε να μην εχεις ABS ή αεροσακους τη σημερον ημερα υποθετω έτσι? Μιλαμε για πραματακια που μπορουν να σου ανακοψουν την πορεια προς τον τάφο αν απλα εκανες ενα λαθος σαν ανθρωπος και δεν προσπαθουσες να καταρριψεις τους νομους της φυσικης. Αρα τα θεωρω χρησιμα. Χρησμο θεωρω και αυτο που τρεμει το καθισμα και με ξυπναει οταν παω να αλλαξω λωριδα κοιμισμενος. Επισης ASP και αλλα τετοια, καλοδεχουμενα.
Αυτα που θεωρω οτι δεν ειναι πραγματικα χρησιμα και θα μπορουσαν να λειψουν αφαιρώντας πολυπλοκοτητα (και ταυτοχρονα προσθέτοντας αξιοπιστια), ειναι κατι περιεργες ηλεκτρονικες 'ευκολιες' τις οποιες οποιος δεν οδηγουσε S600 τη δεκαετια του '90 δεν τις ειχε.
-
Ηill assist. Ναι μπραβο μας βοηθαει και μας κραταει στην ανηφορα. Τοσο καιρο που δεν ειχαμε καιγαμε συμπλεκτες? Τρακαραμε με κοσμο?
-
Σινιαλο στα φλας, αυτο που κανεις ενα κλικ το μοχλο και βαρανε μονο για 2-3 φλασαρισματα. Παλιοτερα χαλαγαμε τους διακοπτες? Δεν ηξεραν οι απο πισω που σκοπευουμε να παμε?
-Αισθητηρες βροχης: Αμα δε μπορεις να δεις τη βροχη στο παρμπριζ, και εισαι αρκετα κουλος για να πατησεις το λεβιεδακι, παρε ταξί καλυτερα ρε μαλακα.
- Το κουμπι για τα ηλεκτρικα παραθυρα που με ενα κλικ κατεβαζει το παραθυρο μεχρι τερμα. So fucking what.
Αμα ψαξω θα βρω και αλλα για να γκρινιαξω.
-
-
Αυτό με τα παράθυρα ξανασκεψου το ειδικα όταν πληρωνεις διόδια και εντάξει δεν προσθέτει καμια πολυπλοκοτητα. Όχι δλδ πως τα υπολοιπα που έγραψες προσθέτουν πολυπλοκοτητα αφού βασίζονται σε πραγματα που ηδη υπαρχουν. Α και τους αισθητήρες βροχής και φώτων τους απορρίπτουν συνήθως άνθρωποι που ειτε δεν τους έχουν χρησιμοποιήσει ποτε ειτε έχουν δει κάποια κακή υλοποίηση τους.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ειχα μια συζητηση τετοια με ενα φιλο πριν λιγο καιρο.ΔΕ συζηταμε να μην εχεις ABS ή αεροσακους τη σημερον ημερα υποθετω έτσι? Μιλαμε για πραματακια που μπορουν να σου ανακοψουν την πορεια προς τον τάφο αν απλα εκανες ενα λαθος σαν ανθρωπος και δεν προσπαθουσες να καταρριψεις τους νομους της φυσικης. Αρα τα θεωρω χρησιμα. Χρησμο θεωρω και αυτο που τρεμει το καθισμα και με ξυπναει οταν παω να αλλαξω λωριδα κοιμισμενος. Επισης ASP και αλλα τετοια, καλοδεχουμενα.
Αυτα που θεωρω οτι δεν ειναι πραγματικα χρησιμα και θα μπορουσαν να λειψουν αφαιρώντας πολυπλοκοτητα (και ταυτοχρονα προσθέτοντας αξιοπιστια), ειναι κατι περιεργες ηλεκτρονικες 'ευκολιες' τις οποιες οποιος δεν οδηγουσε S600 τη δεκαετια του '90 δεν τις ειχε.
-
Ηill assist. Ναι μπραβο μας βοηθαει και μας κραταει στην ανηφορα. Τοσο καιρο που δεν ειχαμε καιγαμε συμπλεκτες? Τρακαραμε με κοσμο?
-
Σινιαλο στα φλας, αυτο που κανεις ενα κλικ το μοχλο και βαρανε μονο για 2-3 φλασαρισματα. Παλιοτερα χαλαγαμε τους διακοπτες? Δεν ηξεραν οι απο πισω που σκοπευουμε να παμε?
-Αισθητηρες βροχης: Αμα δε μπορεις να δεις τη βροχη στο παρμπριζ, και εισαι αρκετα κουλος για να πατησεις το λεβιεδακι, παρε ταξί καλυτερα ρε μαλακα.
- Το κουμπι για τα ηλεκτρικα παραθυρα που με ενα κλικ κατεβαζει το παραθυρο μεχρι τερμα. So fucking what.
Αμα ψαξω θα βρω και αλλα για να γκρινιαξω.
Για το Hill Assist θα διαφωνήσω διότι μπορεί να αποβεί σωτήριο για προφυλακτήρες/φανάρια/μάσκες των πίσω.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ, ειδικά στη μαλακία με τα φλας που ανάβουν για 3 φορές μόνο. Αφού το φλας δείχνει πρόθεση, πώς προλαβαίνει ο οδηγός να δείξει την πρόθεση και να ολοκληρώσει με ασφάλεια τον ελιγμό σε 3 δευτερόλεπτα;
Mirage, δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με αυτόματους καθαριστήρες και πραγματικά δε βλέπω το λόγο ύπαρξης του συστήματος, ειδικά από την ώρα που δεν παίρνεις τα χέρια σου από το τιμόνι για να δουλέψεις το μοχλό.
-
-
Μια λιγότερη λειτουργία να σε απασχολεί. Για το φλας εκτός Ελλάδας αρκεί η προθεση δεν χρειάζεται κάτι παραπανω. Όταν αλλαζεις λωρίδα σβηνεις το φλας και το ξαναναβεις όταν ξαναλλαζεις, δεν είναι αναμμένο συνέχεια.
-
Και στην Ελλάδα πολλές φορές δεν χρειάζονται παραπάνω από 3 blinks. Αν είσαι π.χ. σε αυτοκινητόδρομο και αλλάξεις λωρίδα.
-
Η λειτουργια υπάρχει γι αυτό τον λόγο. Χρονος να την συνηθίσεις; Μηδενικός. Επιδραση στην αξιοπιστια; Μηδέν. Α και το hill assist σε κάτι μπουρδελοντιζελ σαν το Ψορσα 1.3 είναι απαραίτητο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με αυτόματους καθαριστήρες και πραγματικά δε βλέπω το λόγο ύπαρξης του συστήματος, ειδικά από την ώρα που δεν παίρνεις τα χέρια σου από το τιμόνι για να δουλέψεις το μοχλό.
Στο αμαξι μου εχει εναν περιστροφικο διακοπτη που ρυθμιζει την συχνοτητα της διακεκομενης λειτουργιας.
Οταν βρεχει και η ενταση αλλαζει απο αραιη ψιχαλα μεχρι ψιλοβροχο και ταυτοχρονα μεταβαλεται και η ταχυτητα του οχηματος ρυθμιζω συνεχως την συχνοτητα λειτουργιας των καθαριστηρων.
Σε 5-6 χιλιομετρα μπορει να το ρυθμισω και 10-15 φορες.
Εκει θα ηθελα να εχω αυτοματους καθαριστηρες και οχι σε δυνατη βροχη που βαζεις την συνεχη και δεν ασχολεισαι. -
Ε, μη νομίζεις οτι οι αισθητήρες βροχής είναι τέλειοι. Είναι, ελλείψει καλύτερου όρου, υπερπροστατευτικοί. Βέβαια, αν μένεις κάπου με συχνές βροχές, φαντάζομαι βοηθούν. Εμένα πάλι μου φαίνονται χρήσιμοι οι αισθητήρες φώτων (τεμπελιά lvl άπειρο), και... οι μπροστά αισθητήρες πάρκινγκ μόνο και μόνο επειδή σε πονηρεύουν για την καθε π@π@ρι@ που έχει αφήσει ο κάθε ανεκδιήγητος στο δρόμο και λοιπές παγίδες (κολωνάκια, κακοτεχνίες, σκαλοπάτια, εξογκώματα, κ.α.).
Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα δε είναι κατ ' ανάγκη για τους άμπαλους, απλά αν καμιά φορά ξεχαστείς ή κάνεις λάθος, δεν είναι κακό που υπάρχουν, είτε μιλάμε για ESP, είτε για αισθητήρες. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει η δική μου εμπειρία.
Φυσικά, αυτά δεν αφορούν καθόλου την ομορφιά της οδήγησης. Οποιαδήποτε στιγμή θα επέλεγα το καλύτερο στήσιμο ή μοτέρ.
-
στο megane εχω -εδω και 10 χρονια- αυτοματους υαλοκαθαριστηρες και φωτα.
ειδικα για τους καθαριστηρες θεωρω πως ειναι χρησιμοτατο γκατζετ ειδικα σε συνθηκες αυξομειωμενης εντασης της βροχης αλλά και της ταχυτητας του οχηματος. απλα ξεχνας τον μοχλο.
τα φωτα ειναι μια πιο 'τεμπελικη' ευκολια. προσωπικα την ενεργοποιω σε ταξιδι οπου και θα συναντησω συνηθως καμια 10αρια τουνελ. κατα τ' αλλα ζαμέ.φυσικα και εχω πετυχει και καλυτερες υλοποιησεις σε πιο καινουργια αμαξια. προφανως πιο εξελιγμενα λογισμικα-αλγοριθμοι.
-
όλα τα καλούδια ευπρόσδεκτα είναι,όταν περιλαμβάνονται στην έκδοση που αγοράζεις το αυτοκίνητο και δεν τα πληρώνεις έξτρα,για να τα έχεις......
σαν άχρηστο θεωρώ το ηλεκτρικό χειρόφρενο και σαν άκρως απαραίτητο το cruise control
δεν θέλω να σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο,να κάνω ταξίδι,με αυτοκίνητο δίχως αυτό!!!
τα λοιπά συστήματα ασφαλείας,σαφώς και τα θεωρώ απαραίτητα απο τη βασική έκδοση..... -
Δεν μπόρεσα ποτέ να το συνηθίσω το cruise κάθε φορά νομίζω ότι δεν ελέγχω το αυτοκίνητο ( προσωπικό κόλλημα )
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Δεν μπόρεσα ποτέ να το συνηθίσω το cruise κάθε φορά νομίζω ότι δεν ελέγχω το αυτοκίνητο ( προσωπικό κώλυμα )είναι καθαρά για ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο,προσωπικά δεν το βάζω ούτε σε επαρχιακό δρόμο.....
-
Δεν μπορώ .... Έχω και εκείνα τα + - στο τιμόνι αισθάνομαι ότι παίζω ps κάθε φορά
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Δεν μπορώ .... Έχω και εκείνα τα + - στο τιμόνι αισθάνομαι ότι παίζω ps κάθε φοράτο βάζεις και εντός πόλης πχ τσιμισκη;
-
Valid points εχετε ολοι.
Τι να πω, ισως ο λογος που δε μου λειπουν αυτα ειναι οτι δεν τα εχω, εχω μονο- ηλ. θερμ. καθρεφτες, στεγνωνει το τζαμι τους και βλεπεις καλα ακομα και οταν βρεχει.
- αν εχω κλειδι στη μηχανη και ανοιξει οποιαδηποτε πορτα, αναβουν τα αλαρμ.
Τα μοχλουδακια τα κουναω με τα δαχτυλα χωρις να παρω χερι απο το τιμονι, και δε μου φαινεται οτι αποσπαται η προσοχη μου για να κανω μια τετοια κινηση. Πχ στη βροχη, θα δω ποσο βρεχει, θα κοψω αναλογα, θα εκτιμησω αποσταση απο τον μπροστινο κλπ, το κλικ για τους καθαριστηρες ή λιγο αργοτερα για να ρυθμισω ταχυτητα, το θεωρω μερος της διαδικασιας. Το φλας παλι, θα κανω κλικ πριν καν μπω στη διαδικασια να δω καθρεφτες, να εκτιμησω που παω, κλ, και κλικ οταν τελειωσω, παλι θεμα διαδικασιας.
το κρουζ κοντρολ το εχω σκεφτει σαν ιδεα μονο οταν παω μακρυ ταξιδι με ηρεμη ταχυτητα, εκει το θυμαμαι οτι καποιοι το εχουν, αν πηγαινω γαμιωντας, δεν προλαβαινω να σκεφτω τετοια πραγματα
Ενδεχομενως να εχω και εγω θεματα οπως o jtblaster να νομιζω οτι ειμαι αποκομμενος.Μιραζ, τι εχει το καψερο το Ψορσα? Μεχρι και Panda 30ετιας ξεκινανε στις ανηφορες, αυτο τι εχει?
(εκτος αν εχει τη μαλακια που ειχε το Polo φιλης που το ASP κοβει τοσο πολυ γκαζι που κολωνει σε αποτομη ανηφορα, εχεις πραγματικα προβλημα) -
αν εχω κλειδι στη μηχανη και ανοιξει οποιαδηποτε πορτα, αναβουν τα αλαρμ.
αυτό το έχει και το ελάντρα του πατέρα μου.........απλούστατο και τέλειο γκατζετάκι
-
Δεν ξέρω αν το έχω γράψει ξανά. Περιττές μου φαίνονται οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές και το μπιχλιμπίδι που τις ανοίγει από απόσταση. Επίσης τα ηλεκτρικά καθίσματα και τα ηλεκτρικά κουρτινάκια + τους ηλεκτρικούς καθρέπτες. Επίσης το να έχω αυτό το car multimedia πως το λένε που βάζουν τηλεόραση, dvd κλπ. Εγώ θέλω να μπαίνω στο αμάξι για να οδηγώ και μου αρκεί ακόμη και μόνο το ραδιόφωνο που λένε. Επίσης δε μου κάνει αίσθηση το τιμόνι με κουμπιά για να αλλάζω σταθμούς, τραγούδια, να βλέπω τον υπολογιστή ταξιδιού και δεν ξέρω τι άλλο κάνεις με δαύτο. Προσωπικά. Άλλους τους βολεύουν.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Δεν ξέρω αν το έχω γράψει ξανά. Περιττές μου φαίνονται οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές και το μπιχλιμπίδι που τις ανοίγει από απόσταση. Επίσης τα ηλεκτρικά καθίσματα και τα ηλεκτρικά κουρτινάκια + τους ηλεκτρικούς καθρέπτες. Επίσης το να έχω αυτό το car multimedia πως το λένε που βάζουν τηλεόραση, dvd κλπ. Εγώ θέλω να μπαίνω στο αμάξι για να οδηγώ και μου αρκεί ακόμη και μόνο το ραδιόφωνο που λένε. Επίσης δε μου κάνει αίσθηση το τιμόνι με κουμπιά για να αλλάζω σταθμούς, τραγούδια, να βλέπω τον υπολογιστή ταξιδιού και δεν ξέρω τι άλλο κάνεις με δαύτο. Προσωπικά. Άλλους τους βολεύουν.Να φανταστώ οτι έχεις τιβι χωρίς τηλεκοντρόλ;
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Δεν ξέρω αν το έχω γράψει ξανά. Περιττές μου φαίνονται οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές και το μπιχλιμπίδι που τις ανοίγει από απόσταση. Επίσης τα ηλεκτρικά καθίσματα και τα ηλεκτρικά κουρτινάκια + τους ηλεκτρικούς καθρέπτες. Επίσης το να έχω αυτό το car multimedia πως το λένε που βάζουν τηλεόραση, dvd κλπ. Εγώ θέλω να μπαίνω στο αμάξι για να οδηγώ και μου αρκεί ακόμη και μόνο το ραδιόφωνο που λένε. Επίσης δε μου κάνει αίσθηση το τιμόνι με κουμπιά για να αλλάζω σταθμούς, τραγούδια, να βλέπω τον υπολογιστή ταξιδιού και δεν ξέρω τι άλλο κάνεις με δαύτο. Προσωπικά. Άλλους τους βολεύουν.Ιδανικό για σένα:
Datsun 120Y. Το έχει φίλος μου και δεν λέει να το 'πετάξει'...γιατί λέει ότι ακόμη πάει...
HYUNDAI FORUM