-
Εφαγε intercity, εφαγε συνοικιες>> Συνωνυμο του 'εφαγε κολωνες'
Ανοιξε μπουκαλι>> Χρησιμοποιησε το νιτρο
Μπουμπακι>> Αμαξι με εκεντροφορους απο τον Μπουμπη
Φραπεδιερα, τσιμεντο, μπετο, τουβλο, κουτσουρο>> Οχημα με πολυ σκληρη αναρτηση που σου βγαζει την μεση..
Πιτα, σαυρα, ερπετο, φιδι, ανασα>> Πολυ χαμηλομενο οχημα
Κουδουνιστρα>> Οχημα που τα παντα μεσα τριζουν
Σαλιγκαρι>> Τουρμπινα
Τραπεζι, χαρτι>> Οχημα που παιρνει ελαχιστες κλισεις στις στροφες
Πριονι>> Πολυ γρηγορο αμαξι για κοντρα (εξου και> 'πριονιστηκε, πριονισε')
'Το πεταξε'>> ατσουμπαλο παρκαρισμα
Επισης
Σπατανι, σπατανεος οπως και σπατανιστηκε κλπ>> Συνωνυμο του καγκουρα και 'σπατανιζομαι' = επιδικνειω την καγκουρια μου η κανω αηδιες μπροστα σε κοσμο (ξερογκαζα σε καφετεριες κλπ) δηλαδη
Μπουρναζοκατασταση>> καγκουρες και σπατανια επιδικνυουν τα οχηματα τους (το ολο σκηνικο δλδ) (αυτο βγηκε απο το σκηνικο που γινεται καθε μερα στο Μπουρναζι...) -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Να προσθέσω μια περαιτέρω επεξήγηση στο 'τσαρούχωμα':Μία φράση που έχει άμεση σχέση με το τσαρούχωμα αλλά όχι του φρένου αλλά του γκαζιού,την άκουσα πέρισυ από ένα νέο σχετικά οδηγό αγώνων που μου περιέγραφε τη σκηνή λίγο πριν αγοράσει οικόπεδο.
Ανέβαινα λοιπόν όλο το βουνό τσολιάς......
φυσικά ήθελε να πει πως πήγαινε τέζα.Όποτε σκέφτομαι την ατάκα του γελάω συνέχεια. -
Κρατημένη συν. του Φυλαγμένη
Πατημένη συν. του Σανίδα
επίσης μη ξεχνάμε την μπούκα(Απίστευτο θέμα και απίστευτο γέλιο!!!! Θέλω μία κοπια του λεξικού μας )
-
Ο χρήστης starletrwd έγραψε:
< to ebgale BLR>Η σωστή ελληνική μετάφραση είναι 'το έβγαλε ΠΕ' (πέραν επισκευής), όπως λένε και στο στρατό.
mpenei stis strofes fetes
Και βγαίνει κασέτες (σωστά και γρήγορα) ή τρίμματα (όπως-όπως ή ακόμα χειρότερα βγαίνει από το δρόμο)
-
Λίγη αγγλική αγωνιστική ορολογία:
'Early-apex corner': Στροφή που ανοίγει, δηλαδή η κορυφή της (apex) είναι αμέσως μετά την είσοδό της και μετά από αυτή η καμπυλότητά της μειώνεται προοδευτικά, μέχρι να βγει στην ευθεία.
'Late-apex corner': Στροφή που κλείνει, δηλαδή η κορυφή της (apex) είναι πολύ μετά την είσοδό της. Σαν την Κ1 των Μεγάρων ή την 1η των Λιμανακίων προς Βάρκιζα για τους κοντράκηδες. Δύσκολο να κρατήσεις γραμμές σε τέτοιες στροφές αν δεν τις ξέρεις καλά, αφού ξεγελιέσαι και κλείνεσαι πολύ νωρίς με αποτέλεσμα στην (πραγματική) κορυφή τους να αιφνιδιαστείς και να υποστρέψεις ανεξέλεγκτα.
Ο συνδυασμός Early-apex και Late-apex corner είναι οι λεγόμενες 'παραβολικές' (parabolic) στροφές.
'Turn-in point' Σημείο εισόδου στη στροφή. Είναι εκείνο το σημείο στο οποίο αφήνουμε το φρένο και αρχίζουμε να στρίβουμε το τιμόνι.
'Track-out Point' Σημείο εξόδου από τη στροφή. Είναι το σημείο στο εξωτερικό της στροφής το οποίο (πρέπει να) σημαδεύεις αφού περάσεις την κορυφή και ανοίξεις το γκάζι.
'Trail-braking': Τεχνική κατά την οποία συνεχίζεις να πατάς το φρένο μετά την είσοδο σε μια στροφή (turn-in point), μειώνοντας τη δύναμη στο πεντάλ προοδευτικά μέχρι την κορυφή της. Χρησιμοποιείται για να μεταφέρει πρόσφυση στους εμπρός τροχούς, κάνοντας την είσοδο στη στροφή πιο προοδευτική και για να φρενάρεις λίγο πιο αργά κερδίζοντας μέτρα στην είσοδο, ρισκάροντας όμως να υπερστρέψεις υπερβολικά αν το παρακάνεις. Χρησιμοποιείται πολύ σε προσπεράσματα που θέλεις να κερδίσεις μέτρα στα φρένα.
-
Παιδιά πραγματικά πολύ ωραίο θέμα
Δεν έχει μεγάλη σχέση με το θέμα:
Ομάρ Ταρίφ: ο (συνήθως) μοναδικός στην παρέα που έχει αυτοκίνητο και κάνει διαδρομές για να πάρει (στην αρχή) και να πάει (στο τέλος) τους υπόλοιπους στα σπίτια τους. Χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως 'κάνω τον ταρίφα', 'που πάμε;' (όταν έχει γίνει παράδοση του συνοδηγού και έχουν μείνει μόνο οι πίσω επιβάτες) και άλλους αστεϊσμούς για να ανακουφίσει την κρυφή σκέψη της εκμετάλλευσης από τους άλλους
-
Αγγλική ορολογία:
Designated driver: Το άτομο εκείνο της παρέας που στην έξοδο δεν θα πιει ούτε σταγόνα και, συνεπώς, θα επιφορτισθεί με το καθήκον να μεταφέρει τους άλλους στα σπίτια τους.
-
ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΕΤΟΥΓΙΕΣ : ΚανονικόΣυνθήκηορισμούΛίσταορισμώνΔιεύθυνσησυνώνυμο του πηγαίνω με το πλάι ή του ντριφτάρω είναι και το πηγαίνω με τις μπάντες/με τις πόρτες
-
Σβαρνόκωλος: (επίθετο) Αργός. Χαρακτηρίζει και οδηγούς και οχήματα.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Παιδιά πραγματικά πολύ ωραίο θέμαΔεν έχει μεγάλη σχέση με το θέμα:
Ομάρ Ταρίφ: ο (συνήθως) μοναδικός στην παρέα που έχει αυτοκίνητο και κάνει διαδρομές για να πάρει (στην αρχή) και να πάει (στο τέλος) τους υπόλοιπους στα σπίτια τους. Χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως 'κάνω τον ταρίφα', 'που πάμε;' (όταν έχει γίνει παράδοση του συνοδηγού και έχουν μείνει μόνο οι πίσω επιβάτες) και άλλους αστεϊσμούς για να ανακουφίσει την κρυφή σκέψη της εκμετάλλευσης από τους άλλους
και αν 'οι υπόλοιποι' είναι αποκλειστικά γυναίκες, επίσης χρησιμοποιείται ο όρος καληνυχτάκιας ή αιδοιοβοσκός ή σκέτο βοσκός
Σπύρος
-
αμερικάνικη ορολογία:
shotgun: ο συνοδηγός
δεν είμαι και τόσο σίγουρος για τις ρίζες της έκφρασης, μάλλον θα τους έχει μείνει από την εποχή της άγριας δύσης, όπου στα κάρα ο ένας κρατούσε τα γκέμια και ο διπλανός του κράταγε την καραμπίνα για τον φόβο τον ινδιάνων ίσως οι φίλοι από αμερική να μπορούν να βοηθήσουν...
-
Ο χρήστης deggman έγραψε:
ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΕΤΟΥΓΙΕΣ : ΚανονικόΣυνθήκηορισμούΛίσταορισμώνΔιεύθυνσησυνώνυμο του πηγαίνω με το πλάι ή του ντριφτάρω είναι και το πηγαίνω με τις μπάντες/με τις πόρτεςΚαι βέβαια η υπερβολική έκφραση 'κόλλησαν μυγάκια οι πόρτες'. Συνήθως τα μυγάκια και λοιπά έντομα χτυπάνε στη μάσκα και στο παρμπρίζ μετά τα 120
Αν κάποιος πει ότι κόλλησαν μυγάκια οι πόρτες μπορεί να ταιριάζει και στα φίδια
-
Πιο αργός κι απ'την καθυστέρηση (χωρίς σχόλια)
Τραπέζιαυτοκίνητο με σφιχτές σωστές αναρτήσεις
Κούτσουρο αυτοκίνητο με πολύ σκληρές αναρτήσεις που συνήθως μπιστάει
Μπουρολόγος Εξατμισάς
Χρέπι(στους αγώνες) ιστορικό αγωνιστικό
Δράκος=κάνγκουρας σπατανέος κλπ
Αρκούδαπαράνομο αγωνιστικό
ΤούμπανοΠολύ βελτιωμένο όχημα (η έκφραση χρησιμοποιήτε από κάνγκουρες σε συζητήσεις σρις καφετέριες στο μπουρνάζι)
ΕγκεφαλιάζωΑλλάζω πρόγραμμα στον εγκέφαλο του κινητήρα
-
Αγελαδα... Το κολλαρο εισαγωγης για Subaru Impreza...
Πιστευω να καταλαβαινετε γιατι το λεμε ετσι...
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Αγελαδα... Το κολλαρο εισαγωγης για Subaru Impreza...Πιστευω να καταλαβαινετε γιατι το λεμε ετσι...
Μπα Λευτέρη, εγω δεν καταλαβα γιατι???? Εισαι Ελλαδα στειλε pm.
-
Τσιπωμενο = εχει γινει επεμβαση βελτιωσης στον εγκεφαλο
**Παει αεροπορια **= παει πολυ γρηγορα, συνωνυμο του παει τεζα
**Στριβει σαν φιδι **= δηλ. ουτε που κουνιεται απο την πορεια του
**Κουλάνεν **χρησιμοποιειται οπως το **Κούλονεν **απλα εμπνευσμενο απο τον κουλο που παριστανει τον Vatanen.
**Τουρμπατο **= Μοτερ που εχει στροβιλοσυμπιεστη
**Τουρμπισμενο **= πρωην ατμοσφαιρικο νυν τουρπατο
**Φουσκωσε η τουρμπινα **= η τουρμπινα εν ωρα λειτουργιας την στιγμη που εχει ανεβασει πιεση -
Θα σας φάω λίγο χώρο αλλά γέλασα σήμερα και θέλω να το πω :
Μετά από επίσκεψη σε χειροπράκτη σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίας ακολουθεί μασάζ χαλαρωτικό από νεαρή δεσποινίδα...20χρονών όπως μου είπε...
Μου πιάνει κουβέντα και μάλλον απογοητευμένη από τις περισσότερες απαντήσεις μου με ρωτάει εν τέλει τί αυτοκίνητο έχω (η υπέρτατη ερώτηση για μια κοπέλα αυτής της ηλικίας )...
-Το Punto Sporting
-Το καινούριο με τα 95 άλογα?
-Ναι,
-Εγώ μαζεύω λεφτά για να πάρω
-Τι?
-Alfa 147 θέλω! αλλά...δεν έχω τόσα οπότε μάλλον κάνα Polo
-Λίγο διαφορετικής φιλοσοφίας δεν είναι?
-Τι λες ρε φίλε το POLO με τα 101 άλογα μια κολώνα σου ρίχνει μαμίσιο!!! (ακόμα γελάω)
-Δε μου λες κορίτσι μου μήπως ο φίλος σου έχει Punto GT και συχνάζει στα Λιμανάκια?
-Ναι ο πρώην μου...Που το κατάλαβες?!! -
Κι ένα που άκουσα σήμερα:
Κομπρεσσέρ: Αυτοκίνητο με μηχανικό υπερσυμπιεστή (Mercedes, Mini Cooper S, Lancia Volumex κλπ).
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θα σας φάω λίγο χώρο αλλά γέλασα σήμερα και θέλω να το πω :
Μετά από επίσκεψη σε χειροπράκτη σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίας ακολουθεί μασάζ χαλαρωτικό από νεαρή δεσποινίς...20χρονών όπως μου είπε...
Μου πιάνει κουβέντα και μάλλον απογοητευμένη από τις περισσότερες απαντήσεις μου με ρωτάει εν τέλει τί αυτοκίνητο έχω (η υπέρτατη ερώτηση για μια κοπέλα αυτής της ηλικίας )...
-Το Punto Sporting
-Το καινούριο με τα 95 άλογα?
-Ναι,
-Εγώ μαζεύω λεφτά για να πάρω
-Τι?
-Alfa 147 θέλω! αλλά...δεν έχω τόσα οπότε μάλλον κάνα Polo
-Λίγο διαφορετικής φιλοσοφίας δεν είναι?
-Τι λες ρε φίλε το POLO με τα 101 άλογα μια κολώνα σου ρίχνει μαμίσιο!!! (ακόμα γελάω)
-Δε μου λες κορίτσι μου μήπως ο φίλος σου έχει Punto GT και συχνάζει στα Λιμανάκια?
-Ναι ο πρώην μου...Που το κατάλαβες?!!μουάχαχαχαχαχαχαχα
Σπύρος
-
Ο χρήστης MlKE_16V έγραψε:
Μπα Λευτέρη, εγω δεν καταλαβα γιατι???? Εισαι Ελλαδα στειλε pm.
Γεια σου Μιχαλη!!!! Το λενε ετσι γιατι λογω των πολλων προεξοχων που εχει θυμιζει αυτο:
Αγγλια ειμαι, σε 1 μηνα ερχομαι.
Χαθηκαμε!!
Περί αυτοκινητιστικής argot