-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για την AIG Greece ξέρουμε τίποτα? Θέλω να κάνω ασφάλιση αστικής ευθύνης για μια επιχείρηση.Η ασφάλιση γίνεται στην AIG ή στην ALICO; Μήπως γίνεται στη 2η; Η ALICO είναι κατά βάση η θυγατρική ασφαλίσεων ζωής και λοιπών κλάδων.
Σε όποια και από τις δύο και αν γίνεται η ασφάλιση και οι δύο (οι Ελλινικές θυγατρικές τους) διαθέτουν πολύ καλούς ισολογισμούς τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα κερδοφόρους, με μεγάλα αποθεματικά και υψηλά ιδία κεφάλαια, λογικά λοιπόν δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.
-
Ετοιμάζονται να αλλάξουν επωνυμία σε «Chartered» ή κάπως έτσι, προχθές το διάβασα σε μια εφημερίδα.
Γενικά η AIG εδώ πάει καλά σε αντίθεση με την θυγατρική της.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για την AIG Greece ξέρουμε τίποτα? Θέλω να κάνω ασφάλιση αστικής ευθύνης για μια επιχείρηση.Εγώ έχω AIG, κανένα πρόβλημα εως τώρα. Η ασφαλίστρια μου, λέει τα καλύτερα.
-
για την commercial value ξερει κανενας τιποτα? πληρωθηκε προσφατα κανεις απο αυτη για ζημια αυτοκινητου? πληρωνουν? το αμαξι μου τη τριτη θα ειναι ετοιμο και το κοστος επισκευης ειναι στα 4200! οποτε πρεπει να πληρωθουν μεσα σε 2 μηνες! τι γινεται? να αρχισω μηπως να ψαχνω για δανεικα?
-
Το 2008 ήταν μια πολύ κακή χρονιά για την Commercial Value με ζημιές 30 εκ €, προέβη όμως σε μια σημαντική ΑΜΚ εξασφαλίζοντας οικονομική σταθερότητα.
Το περίεργο με την Commercial Value είναι ότι σε αντίθεση με όλες τις άλλες ασφαλιστικές οι ζημιές προήλθαν από τον κλάδο ασφάλισης ζωής και όχι αυτό των ασφαλειών αυτοκινήτου, όπου και είναι κερδοφόρα.
Για κλείσιμο δε νομίζω ότι πάει, το αν πληρώνει ή όχι δεν το ξέρω όμως...
-
μαλιστα...παιρνοντας ως ενδεχομενο οτι η ασφαλιστικη δεν εχει σκοπο να με πληρωσει (για ενα εξευτελιστικο ποσο των 3800ευρω) πως να κινηθω πριν ειναι αργα? να παω σε δικηγορο? τι αλλο να κανω για να διασφαλισω την αποπληρωμη?
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
μαλιστα...παιρνοντας ως ενδεχομενο οτι η ασφαλιστικη δεν εχει σκοπο να με πληρωσει (για ενα εξευτελιστικο ποσο των 3800ευρω) πως να κινηθω πριν ειναι αργα? να παω σε δικηγορο? τι αλλο να κανω για να διασφαλισω την αποπληρωμη?Έχεις μικτή ασφάλιση ή έφταιγε ο άλλος και τα λεφτά τα ζητάς από τη δική του ασφαλιστική;
-
εχω μεικτη! εγω εφταιγα. εφυγα απο τη πορεια μονος μου!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ξέρουμε κάτι για αυτην ?
http://www.demcoins.gr/Υποτιθεται ειναι θυγατρικη της Ιντεραμερικαν (τα αρχικα απο το δημητρης κοντομηνας? ) και υποσχεται πολλα και διαφορα, οπως πληρωμη του φαναρτζηδικου κατευθειαν σε περιπτωση που φταιει ο αλλος και οχι να παρεις τιμολογια και να τρεχεισ εσυ κλπ.
Η Ιντεραμερικαν δεν εχει καμια σχεση με τον Κοντομηνα... και κατα συνεπεια την DEMCO.
Αυτα που υποσχεται τα κανουν και αλλοι...
Η DEMCO είναι του Κοντομηνά.-
-
εχω μεικτη! εγω εφταιγα. εφυγα απο τη πορεια μονος μου!Δικηγόρο δε νομίζω ότι θα χρειαστείς. Υπάρχει ένα συμβόλαιο, δεν είναι ατύχημα που σε πληρώνει ο άλλος οπότε να υπάρχουν αμφισβητήσεις, λογικά λοιπόν το μόνο που πρέπει να ανησυχείς είναι το σε πόσο καιρό θα σε πληρώσουν και όχι το αν θα σε πληρώσουν.
Έχεις επικοινωνήσει μαζί τους; Τι σου έχουν πει; Το συνεργείο που πήγες το επέλεξες εσύ ή σε έστειλε η ασφαλιστική;Προ εβδομάδας παρέλαβα το δικό μου αυτοκίνητο στο οποίο έκανα ζημιά 2140 €, ευτυχώς η Εθνική με έστειλε σε συμβεβλημένο εξουσιοδοτημένο φανοποιείο της Seat και έτσι πλήρωσα μόνο τα 461 € της απαλλαγής. Το αμάξι το παρέλαβα πάντως 18 ημέρες αφού το άφησα στο φανοποιείο μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Τουλάχιστον έτσι πάντως το υπόλοιπο της ζημιάς το αποδέχτηκε η Εθνική με voucher που έστειλε στο συνεργείο και εγώ με ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησα τα δικαιώματα της αποζημίωσης στο συνεργείο.
-
πηγα χθες στα γραφεια τους και μου ειπαν οτι απο τη στιγμη που τους παει ο πραγματογνωμονας τα τιμολογια θελουν 10 ημερες να ελεγξουν και αλλες 10 μερες για την αποπληρωμη! Ενω οι υπαλληλοι μου τα παρουσιαζουν ροδινα, ολος ο υπολοιπος κοσμος(συνεργεια, ασφαλιστες, πραγματογνωμονες) μου τα βαφουν μαυρα! Το πηγα στην αντιπροσωπια peugeot στη θεσσαλονικη μονος μου. Η commercial value δεν εχει συμβεβλημενα συνεργεια απ οσο ξερω. Τουλαχιστον αυτοι δε μου προτειναν καποιο! Εμενα η απαλλαγη ειναι 400 ευρω! Το αμαξι εχει ασφαλιστη για ολικη καταστροφη στα 6000ευρω! Η ζημια βγηκε στην peugeot στα 5860ευρω!!!! αλλα μου εκαναν εκπτωση στα 4200 και ο πραγματογνωμονας τους ειπε να συνεχισουν διαβεβαιονοντας με οτι δεν υπαρχει περιπτωση παλαιοτητας με τετοια εκτπωση! Εγω αρχικα ηθελα να το γραψω στην εθνικη αλλα ο 'φιλος' μου ασφαλιστης μου προτεινε σαν 'φιλος' την commercial value και μου την εμφανισε ως υγειεστατη εταιρεια!
Εγω λογικα περιμενω ενα ποσο γυρω στα 3800 και μεσα στον νοεμβριο. Αλλα το θεμα ειναι οτι αν περασει 1 μηνας και φανει οτι δεν εχουν προθεση να πληρωσουν και η συναλλαγματικη της Peugeot ληγει σε 2 μηνες, εγω θα εχω χρονο να αντιδρασω? Τα λεφτα δεν ειναι πολλα αλλα τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη δεν τα εχω (νομιζω οτι δεν ειναι παραλογο, αν δεν ειχα μεικτη το αμαξι η θα το πουλουσα για ανταλλακτικα ή θα το κρατουσα κ οταν θα ειχα λεφτα θα το εφτιαχνα με μτχ), και εξαλλου αυτη ειναι η δουλεια της ασφαλιστικης ( δε το πιστευω οτι συζηταω για ενα θεμα το οποιο ειναι αυτονοητο!) !!! -
για την commercial value ξέρει κανένας τίποτα? πληρώθηκε πρόσφατα κανείς από αυτή για ζημιά αυτοκινήτου? πληρώνουν? το αμάξι μου τη τρίτη θα είναι έτοιμο και το κόστος επισκευής είναι στα 4200! οπότε πρέπει να πληρωθούν μέσα σε 2 μήνες! τι γίνεται? να αρχίσω μήπως να ψάχνω για δανεικά?Βάλε κάνα τόνο. Επειδή δεν έβαλες εσύ , σου έβαλα εγώ .
Γύρνα να διαβάσεις 2-3 σελίδες πίσω και θα βρεις αυτό που ζητάς. Επίσης μπες στην σελίδα της ΕΠΕΙΑ και θα δεις το όνομα της εταιρείας να φιγουράρει .
π.χ.
(Α) http://www.epeia.gr/Files/Press/DeltioTypou25052009.pdf
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «COMMERCIAL VALUE ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»(Β) επίσης η αναφορά στην εταιρεία στην απόφαση Ανάκλησις
*
6. Την υπ΄αρ. 146/3/4-6-2009 απόφαση του ΔΣ της ΕΠΕΙΑ με την οποία ανακοινώνεται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας η πιθανή τέλεση αξιοποίνων πράξεων αφορουσών δηλώσεις προς την ΕΠΕΙΑ της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία Commercial Value AAE, εταιρείας συνδεδεμένης με την Εταιρεία, σχετικά με την αγοραία αξία ακινήτων, οι οποίες διασταυρούμενες με τα αντίστοιχα στοιχεία για την αγοραία τους αξία από το Κτηματολόγιο Κύπρου εμφανίζουν υπερτίμηση των ακινήτων αυτών σε ποσοστό 7500%* -
αυτο σημαινει οτι??? παπαλα??? να μη περιμενω να πληρωθω?
-
αυτο σημαινει οτι??? παπαλα??? να μη περιμενω να πληρωθω?Θα έλεγα να κάνεις το σταυρό σου... και επειδή 'συν Αθηνά και χείρα κίνει', βάλε και κανένα δικηγόρο.
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή. Τους δίνουμε ένα σκασμό λεφτά αγοράζοντας αέρα κοπανιστό και όταν τους χρειασθούμε αρχίζουν τα όργανα.
Φταίει ο ασφαλιζόμενος που δεν έχει πτυχίο οικονομικών και δεν ξέρει να διαβάζει ισολογισμούς; Δεν είναι ευθύνη του κράτους η προστασία του πολίτη από τους επιτήδειους; Φαίνεται ότι όλους αυτούς τους οργανισμούς ελέγχου τους έχουμε για τα μάτια του κόσμου και μόνο.
Ντροπή...
-
Στην εταιρία μπήκαν πολλά λεφτά μέσω της ΑΜΚ. Και πλασματικές να είναι οι τιμές των ακινήτων της θα αντέξει σίγουρα μερικά χρόνια ακόμα... μέχρι τότε θα έχεις ξεμπερδέψει...
-
Εαν σου δώσουν επιταγή πρόσεξε να είναι ημέρας και όχι μεταχρονολογημένη. Την είχαν πατήσει έτσι πελάτες εταιριών που έκλεισαν (τους έδιναν επιταγή 2-3+ μηνών μετά και φυσικά έμειναν με την επιταγή στο χέρι).
-
αν και 22 χρονων δε ντρεπομαι να τα βαλω με διευθυνταδες και μεγαλυτερους. και θα τους κανω μο**ι μεχρι να πληρωθω! αυριο το πρωι θα παω σε δικηγορο να μου προτεινει λυσεις και απο πεμπτη στα γραφεια της commercial value μαζι με φραπε να περιμενω τα λεφτα! απλη λογικη! ειμαι φοιτητης τει και εχω ολο τον καιρο μπροστα μου να περιμενω εδω στο γραφειο σας μερα-νυχτα και να σας πριζω μεχρι να παρω τα λεφτα.
και ερχομαι στο γενικοτερο προβλημα της ασφαλισης! αν σε αυτη τη χωρα ολα ειναι τοσο σκ@τ@ και ο πολιτης δεν νιωθει ασφαλης, οχι απο εγκληματικοτητα αλλα απο το ιδιο το κρατος δε μενει παρα να φυγουμε απο αυτο! ειληκρινα νιωθω ντροπη για ολους αυτους που καταντησαν ετσι μια χωρα με πλουσια ιστορια και ρηχο παρον! Μακαρι τα επομενα χρονια να καταφερω αυτο που σκεφτομαι εδω και 4 χρονια, να φυγω απο την ελλαδα και να ζησω καπου στο εξωτερικο. Μπορει εδω η ζωη να ειναι πολλες φορες καλυτερη αλλα εξω εχουν ποιοτητα γτ οι περισσοτεροι υποχρεωνονται να λαμβανουν τις ευθυνες τους!
-
αν και 22 χρονων δε ντρεπομαι να τα βαλω με διευθυνταδες και μεγαλυτερους. και θα τους κανω μο**ι μεχρι να πληρωθω! αυριο το πρωι θα παω σε δικηγορο να μου προτεινει λυσεις και απο πεμπτη στα γραφεια της commercial value μαζι με φραπε να περιμενω τα λεφτα! απλη λογικη! ειμαι φοιτητης τει και εχω ολο τον καιρο μπροστα μου να περιμενω εδω στο γραφειο σας μερα-νυχτα και να σας πριζω μεχρι να παρω τα λεφτα.και ερχομαι στο γενικοτερο προβλημα της ασφαλισης! αν σε αυτη τη χωρα ολα ειναι τοσο σκ@τ@ και ο πολιτης δεν νιωθει ασφαλης, οχι απο εγκληματικοτητα αλλα απο το ιδιο το κρατος δε μενει παρα να φυγουμε απο αυτο! ειληκρινα νιωθω ντροπη για ολους αυτους που καταντησαν ετσι μια χωρα με πλουσια ιστορια και ρηχο παρον! Μακαρι τα επομενα χρονια να καταφερω αυτο που σκεφτομαι εδω και 4 χρονια, να φυγω απο την ελλαδα και να ζησω καπου στο εξωτερικο. Μπορει εδω η ζωη να ειναι πολλες φορες καλυτερη αλλα εξω εχουν ποιοτητα γτ οι περισσοτεροι υποχρεωνονται να λαμβανουν τις ευθυνες τους!
Αφού είπαν ότι θα σε πληρώσουν σε ένα 10ήμερο τουλάχιστον περίμενε να περάσουν οι 10 μέρες πριν μπείς στα γραφεία τους με όπλα/ρόπαλα/δικηγόρους κλπ...
Για το δεύτερο μέρος, ισχύει το ότι πληρώνεις πέρνεις.
Όπως είπες αρχικά μπορούσες να επιλέξεις την Εθνική ή όποια άλλα μεγάλη (και ακριβότερη) εταιρεία και τώρα θα είχες ξεμπερδέψει. -
ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ CASH, όταν έρθει η ώρα. όχι επιταγη και τέτοια... Αν δεν πάρεις το cash δεν υπογράφεις τίποτα
-
Κλεινω σε λιγες ημερες ενα χρονο με το fiat 500. Το αυτοκινητο αγοραστηκε στα 14520 ευρω.
Ειμαι ηδη στην Ατλαντικη ενωση οπου και καλεσα για προσφορα και στην αρχη αρχισαν να μου δινουν ιδια ποσα με αυτα που πληρωνω τωρα. Τους ρωταω με τι αξια υπολογιζουν τα ασφαλιστρα και μου κανουν με 14520 αλλα ΑΜΑ θελω μειωνω την αξια τωρα που περασε χρονος. Δεν καταλαβα; Προαιρετικο ειναι;
Anyway μου εβγαλε ως αξια 13000 ευρω.
Πηρα σημερα στην Υδρογειο και μου ειπαν πως για να βγει τιμη για ενος ετους αμαξι πρεπει να το δει εκτιμητή τους ΕΠισης μου υπολογισαν στα προχειρα 11000 ευρω και θεωρησαν τα 13000 ευρω της Ατλαντικης παρα πολλα.
Και τελος η Εθνικη μου ειπε να τους πως εγω αξια αυτοκινητου μετα απο χρονο.Και εγω ρωταω. Σε τι σκατα ποσο θα το ασφαλισω μετα απο ενα χρονο;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ