Ο χρήστης skous έγραψε:
Ναι αλλά κάπου μπάζει αυτό....Δηλαδή με την λογική αυτή, αμα θέλει η ασφαλιστική δεν τα δίνει,
Επίσης, γιατί να ασφαλίζεσαι για κάτι το οποίο ουσιαστικά σε καλύπτει εφόσον αυτό θέλει.
Δηλαδή με ποιά λογική να σε υποχρεώνουν να κάνεις για αστική ευθύνη π.χ. εφόσον δεν είσαι εξασφαλισμένος ότι μέχρι το Χ ποσό θα την βγάλεις λάδι;Εάν π.χ. εγώ εμπλακώ με κάποιον πλούσιο σε ένα ατύχημα, τότε γιατί να μην στραφώ μόνο εναντίον του;
Δεν ξέρω (προφανώς και θα ξέρετε παραπάνω) αλλά μου φαίνεται παράλογο το να ασφαλίζεσαι μέχρι ένα Χ ποσό, το οποίο είναι αμφίβολο εάν θα στο καλύψουν! Δηλαδή εγώ πληρώνω και χρησιμοποιούν τα λεφτά μου, αλλά όταν έρθει η ώρα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και δνε το τηρούν, τότε δεν με προφυλάσει κανείς? Με αυτή την λογική, καλύτερα να μην είναι υποχρεωτική η ασφάλιση!
Καταρχήν δεν παίζει το άν δεν θέλει η ασφαλιστική δεν τα δίνει.
Το ποιό σύνηθες είναι ότι ΔΕΝ δίνει η ασφαλιστική επειδή ΔΕΝ έχει για να δώσει.
Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεσμεύει και τα δύο μέρη ως προς του όρους του.
Για να καταλάβουμε τώρα περί τίνος πρόκειτε τα ασφάλιστρα δεν βγαίνουν στα κουτουρού από τις εταιρείες.
Το ποσό που πληρώνουμε όλοι πρέπει να καλύψει τα παρακάτω:
1- το κόστος του κινδύνου για τον οποίο θα ασφαλιστείς.
2- τις προμήθειες των διαμεσολαβητών (ασφαλ. σύμβουλοι, μεσίτες, πράκτορες κλπ)
3- τα έξοδα της ασφαλιστικής (νοίκια, υπάλληλοι κλπ)
4- το κέρδος της ασφαλιστικής.
Το 4 όπως καταλαβαίνουμε ΔΕΝ μειώνεται με τίποτα (το αντίθετο μάλιστα)
Το 3 ενδεχομένως και να μειωθεί αν απολύσουν μερικούς και κλείσουν μερικά γραφεία
Το 2 δεν μειώνεται με τίποτα αφού διαφορετικά δεν θα έχει νέους πελάτες η ασφαλιστική
Το 1 μπορεί να κατέβει όσο θέλει η ασφαλιστική.
Όταν λοιπόν για το αυτοκίνητο σου η μία σου λέει 500 ευρώ το χρόνο και η άλλη 250 τότε γίνεται κατανοητό ότι από τα παραπάνω έχουν σκίσει τελείως το 1.
Αφού λοιπόν τα ποσά από το 1 που πρέπει να μαζέψει η ασφαλιστική από πολλούς για να καλύψουν τα 500χίλιαρα μερικών που θα τρακάρουν ΔΕΝ επαρκούν, ΔΕΝ πρόκειτα και να πληρώσει ή όπως κάνουν μερικές θα τραβήξει το θέμα δικαστικά όσο της επιτρέπει ο νόμος, δηλαδή 2 χρόνια με το σκεπτικό ότι μπορεί στην διετία να έχει μαζευτεί κάτι.
Ο παθών θα στραφεί εναντίων σου και με το δίκιο του και άντε μετά να καταφέρεις να μην σου κλείσει το σπίτι.
(αν τα έχεις και μπορείς να τα δώσεις φυσικά)