-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Μπορεί να το χειρίστηκα εγώ λάθος, αλλά θα έπρεπε να το χειριστεί η ασφαλιστική μου, για ποιο λόγο να τρέχω εγώ αφού δεν έχω ευθύνη; Θα έπρεπε η όποια πίεση να γίνεται από αυτούς, αφού αυτοί είναι οι έμπειροι!
Γνωρίζεις κάποια ασφαλιστική που αναλαμβάνει αυτή τους χειρισμούς αυτούς;Μια καλη ιδεα ειναι να εχεις νομικη προστασια, οχι ομως στην ασφαλιστικη σου, αλλα σε ανεξαρτητη, εξειδικευμενη εταιρια νομικης προστασιας. Κι αυτο γιατι πολλες φορες χρειαζομαστε νομικη συμβουλη/δραση εναντια και στα συμφεροντα της δικης μας ασφαλιστικης εταιριας, κατι που φυσικα κανενα τμημα νομικης προστασιας ασφαλιστικης δεν προκειται να κανει εναντιον του ... εαυτου του.
Κατα τ' αλλα εκανες πολυ ασχημα να πληρωσεις μονος σου. Η αρνητικη δηλωση του αλλου οδηγου δεν ειναι δεσμευτικη για την ασφαλιστικη του. Με την καμια δεν θα πηγαιναν σε δικη για τοσο μικρο ποσο, ειδικα αν εβλεπαν οτι θα χασουν την υποθεση, οτι κι αν λεει ο πελατης τους.Ναι, αλλά αυτή η υπηρεσία σίγουρα θα είναι ακριβή και δεν συμφέρει με την καμία υποθέτω...
Βέβαια αν σου τύχει καμιά στραβή, εννοείται πως θα ήθελες να έχεις τις υπηρεσίες της, αλλά στο 99% των περιπτώσεων, σε καλύπτει η ασφαλιστική σου...
Οσο για την περίπτωσή μου, σύμφωνοι, το καλύτερο θα ήταν να το κυνηγήσω, αλλά προτίμησα να το φτιάξω μόνος μου για να τελειώνω και να γλιτώσω το τρέξιμο...
Διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώσω παραπάνω πχ για το φανάρι για να πάρω τιμολόγιο (ατιμη φοροδιαφυγή ), τα ίδια και για το φαναρτζή , τα ίδια και για το βαφείο και να περιμένω ΑΝ βγει άκρη με τις ασφαλιστικές για να πάρω τα χρήματα...
Αν ήταν το ποσό μεγαλύτερο, προφανώς και δεν θα το πλήρωνα. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ναι, αλλά αυτή η υπηρεσία σίγουρα θα είναι ακριβή και δεν συμφέρει με την καμία υποθέτω...
Βέβαια αν σου τύχει καμιά στραβή, εννοείται πως θα ήθελες να έχεις τις υπηρεσίες της, αλλά στο 99% των περιπτώσεων, σε καλύπτει η ασφαλιστική σου...Χμμμμμ, ανάλογα...
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.das.gr/html/index.asp?link=15
Ειδικά προς το τέλος της σελίδας...
-
Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλά κρόυσματα στην Αθήνα με σκασμένα λάστιχα και οξύ.
Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος ότι καλύπτονται από τις ασφαλιστικές?
Φαντάζομαι ότι είναι βανδαλισμός και τα παίρνεις από την ασφαλιστική σου! -
Σε περίπτωση που μου είχε τύχει (την είχα γράψει κι εδώ μέσα), με χτύπησε μηχανή πίσω, ο τύπος το έπαιξε τρέλα πως τον έκλεισα και καλά, η ασφαλιστική μου που κατέγραψε το περιστατικό μου είπε πως η υπόθεση είναι καθαρή και πως θα αποζημειωθώ, ΑΛΛΑ όταν πήρα την ασφαλιστική του (Αγροτική), μου είπαν πως από τη στιγμή που ο πελάτης τους έκανε αρνητική δήλωση, η υπόθεση πηγαίνει αναγκαστικά δικαστικά, ενώ το ίδιο μου είπαν και από τη δική μου (Αιγαίον).
Μου είπαν πως πρέπει να τους δώσω εντολή να ξεκινήσουν την διαδικασία κλπ ενώ θα έπρεπε να οριστεί δικαστήριο, να περάσει ο καιρός, οι μήνες , τα χρόνια κλπ για να δούμε φως...Οσες φορες με εχουν τρακαρει,ποτε ο αλλος δεν παραδεχτηκε το λαθος του,ΠΟΤΕ ομως,και παντα εκαναν αρνητικη δηλωση οι εξυπνάκηδες, στηριζομενη σε ανυποστατα -ενιοτε και γελοια- επιχειρηματα .Ομως το καλο ειναι οτι...επισης ΠΟΤΕ δεν πηγα σε δικαστηριο γι αυτα,παντα το κανονιζαν οι ασφαλιστες μεταξυ τους.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε περίπτωση που μου είχε τύχει (την είχα γράψει κι εδώ μέσα), με χτύπησε μηχανή πίσω, ο τύπος το έπαιξε τρέλα πως τον έκλεισα και καλά, η ασφαλιστική μου που κατέγραψε το περιστατικό μου είπε πως η υπόθεση είναι καθαρή και πως θα αποζημειωθώ, ΑΛΛΑ όταν πήρα την ασφαλιστική του (Αγροτική), μου είπαν πως από τη στιγμή που ο πελάτης τους έκανε αρνητική δήλωση, η υπόθεση πηγαίνει αναγκαστικά δικαστικά, ενώ το ίδιο μου είπαν και από τη δική μου (Αιγαίον).
Μου είπαν πως πρέπει να τους δώσω εντολή να ξεκινήσουν την διαδικασία κλπ ενώ θα έπρεπε να οριστεί δικαστήριο, να περάσει ο καιρός, οι μήνες , τα χρόνια κλπ για να δούμε φως...Οσες φορες με εχουν τρακαρει,ποτε ο αλλος δεν παραδεχτηκε το λαθος του,ΠΟΤΕ ομως,και παντα εκαναν αρνητικη δηλωση οι εξυπνάκηδες, στηριζομενη σε ανυποστατα -ενιοτε και γελοια- επιχειρηματα .Ομως το καλο ειναι οτι...επισης ΠΟΤΕ δεν πηγα σε δικαστηριο γι αυτα,παντα το κανονιζαν οι ασφαλιστες μεταξυ τους.
Πώς δηλαδή; Επαιρνε ο ασφαλιστής σου τηλέφωνο, ή έπαιρναν τα κεντρικά της ασφαλιστικής εταιρείας, την άλλη ασφαλιστική; Ποια ή ποιες ασφαλιστικές ήταν αυτές που σε εξυπηρέτησαν;
-
στη θραύση κρυστάλλων η ασφαλιστική καλύπτει όλο ή μέρος των εξόδων ααλλαγής αυτών? πχ παρμπριζ.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
στη θραύση κρυστάλλων η ασφαλιστική καλύπτει όλο ή μέρος των εξόδων ααλλαγής αυτών? πχ παρμπριζ.Όλο. Κόστος παρμπρίζ + εργασία. Απλά για την επισκευή ζητάς να σου κόψουν τιμολόγιο με τα στοιχεία σου και να αναγράφει ότι είναι για ασφαλιστική χρήση.
-
Πώς δηλαδή; Επαιρνε ο ασφαλιστής σου τηλέφωνο, ή έπαιρναν τα κεντρικά της ασφαλιστικής εταιρείας, την άλλη ασφαλιστική; Ποια ή ποιες ασφαλιστικές ήταν αυτές που σε εξυπηρέτησαν;
Ο ασφαλιστικος συμβουλος δεν εχει καμια αρμοδιοτητα να παρει σε κανενα τηλεφωνο, και να παρει δεν εχει σημασια. Αυτα τα αναλαμβανουν οι διακανονιστες των εταιριων στα κεντρικα!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
στη θραύση κρυστάλλων η ασφαλιστική καλύπτει όλο ή μέρος των εξόδων ααλλαγής αυτών? πχ παρμπριζ.Καλύπτει ολόκληρο το κόστος, επιβεβαιωμένο πριν από μια βδομάδα από τον υπάλληλο του μαγαζιού που κάνει τις τοποθετήσεις.
-
Εγώ είχα την απορία αν καλύπτει και τον αισθητήρα βροχής που ίσως θέλει αντικατάσταση. Ο κορσαίρ μου είπε όχι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ είχα την απορία αν καλύπτει και τον αισθητήρα βροχής που ίσως θέλει αντικατάσταση. Ο κορσαίρ μου είπε όχι.Δε μπορεί να αφαιρεθεί από το παλιό παρμπρίζ και να τοποθετηθεί στο νέο;
-
Θεωρητικά μπορεί, αλλά είναι πολύ πιθανό με την αφαίρεση να σκιστεί το μαξιλαράκι σιλικόνης που έχει και να έχει μειωμένη απόδοση μετά.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
στη θραύση κρυστάλλων η ασφαλιστική καλύπτει όλο ή μέρος των εξόδων ααλλαγής αυτών? πχ παρμπριζ.
Καλύπτει ολόκληρο το κόστος, επιβεβαιωμένο πριν από μια βδομάδα από τον υπάλληλο του μαγαζιού που κάνει τις τοποθετήσεις.
Πόσο κοστίζει ένα παρμπριζ?
-
Από 200 ευρουλάκια, ανάλογα με το μοντέλο, αντιθαμβωτικό κλπ.
-
Εξαρτάται από το αμάξι.
Στο δικό μου, που είναι τεράστιο+αθερμικό+αντιηχητικό μόνο το τζάμι ως ανταλλακτικό έχει περίπου 280.
-
Έχει κάποιος φίλος άποψη για την ασφαλιστική εταιρεία Generali Hellas; Ενδιαφέρομαι για ασφάλιση με κάλυψη ίδιων ζημιών σε αμάξι 2,5 ετών. Θα με βοηθούσε αν γνώριζα ελάχιστη απαλλαγή κάλυψης ίδιων ζημιών, σε τι ποσά πάνω κάτω παίζουν τα ασφάλιστρα για πακέτο με όλες τις καλύψεις (ασφαλιζόμενη αξία οχήματος 16k ευρώ) και κυρίως αξιοπιστία/συνέπεια της εν λόγω εταιρείας...Δυστυχώς στο site τους δε δίνουν επαρκείς εταιρείες για τα προγράμματα αυτοκινήτου...
-
Κανείς;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Κανείς;Μόνο για τον κλάδο ζωής έχω αντίληψη, απ' όπου είμαι ικανοποιημένος (δεν πέθανα ακόμη , αλλά έχω νοσηλευτικό συμβόλαιο).
-
Έχουν ελάχιστη απαλλαγή 2% επί της ασφαλιζόμενης αξίας και σε κάθε περίπτωση ελάχιστο ποσό 300 €.
Εντυπώσεις από τη συμπεριφορά τους δεν έχω και ελπίζω να μην χρειαστεί να μάθω ποτέ.....
Όσο για το κόστος δεν μπορώ να σε διαφωτίσω μιας και το δικό μου πακέτο έχει άλλες παραμέτρους (έκπτωση λόγω συνεργαζόμενης αντιπροσωπείας, διαφορετική αξία κλπ).
-
Γνωρίζει κανείς τίποτα για το site http://www.anytimeonline.gr το οποίο από ότι φαίνεται ανήκει στην Interamerican? Μπορείς να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου μέσω αυτού του site, να σου στείλουν τα ασφάλιστρα με courier και να έχεις μια έκπτωση της τάξης του 10%. Ανάμεσα σε Interamerican και Interlife ποια από τις δύο θα προτιμούσατε?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ