-
Καλησπέρα σε όλους,
το ότι κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα αυτοκίνητο και να βγάλει άδεια κυκλοφορίας χωρίς να έχει δίπλωμα οδηγήσεως είναι σίγουρο(;).
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να το ασφαλίσει κιόλας στο όνομά του και τι θα γίνει αν θα έχει κάποιο ατύχημα (φυσικά ο οδηγός-σοφέρ θα έχει δίπλωμα και θα είναι συγγενής Α' βαθμού)
-
Καλησπέρα.
Μπορείς να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας χωρίς να έχεις δίπλωμα. Το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο.Ναι μπορείς να το ασφαλίσεις κιόλας. Εφόσον ο οδηγός (είτε είναι συγεννής είτε όχι) έχει δίπλωμα οδήγησης τότε σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα απολύτως.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Καλησπέρα.
Μπορείς να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας χωρίς να έχεις δίπλωμα. Το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο.Ναι μπορείς να το ασφαλίσεις κιόλας. Εφόσον ο οδηγός (είτε είναι συγεννής είτε όχι) έχει δίπλωμα οδήγησης τότε σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα απολύτως.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλά αν είσαι νέος οδηγός και δεν το δηλώσεις, για να γλυτώσεις την προσαύξηση του 20% στα ασφάλιστρα, και έχεις ένα ατύχημα τότε πληρώνεις το διπλάσιο ασφάλιστρο.
Με κάνει εντύπωση πως δεν τους απασχολεί καθόλου όταν δεν έχεις καθόλου δίπλωμα -
Ψαχνοντας και εγω για αφαλιστικη για ενα fiat 500 1.2 με συνολικη αξια 14250 επέλεξα την Ατλαντική Ένωση. H προσφορα που μου εδωσαν για 6μηνη μικτή ειναι στα 462 ευρω με απαλλαγη στα 300 ευρω. Παρομοιες τιμες ειχα παρει απο Υδρόγειο, Proton(η οποια επαιζε με καλες τιμες), πολυ ακριβη εβγαινε η Εθνικη και ελαφρως ακριβη η ΑΧΑ.
Ερωτηση newbie: σε περιπτωση ζημιας, η επισκευη του αυτοκινητου γινεται σε συνεργείο που σου υποδεικνύει η ασφαλιστική σου? Πχ στην Ατλαντικη βλεπω μια λιστα απο συνεργαζομενα συνεργεια.
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
Ψαχνοντας και εγω για αφαλιστικη για ενα fiat 500 1.2 με συνολικη αξια 14250 επέλεξα την Ατλαντική Ένωση. H προσφορα που μου εδωσαν για 6μηνη μικτή ειναι στα 462 ευρω με απαλλαγη στα 300 ευρω. Παρομοιες τιμες ειχα παρει απο Υδρόγειο, Proton(η οποια επαιζε με καλες τιμες), πολυ ακριβη εβγαινε η Εθνικη και ελαφρως ακριβη η ΑΧΑ.Ερωτηση newbie: σε περιπτωση ζημιας, η επισκευη του αυτοκινητου γινεται σε συνεργείο που σου υποδεικνύει η ασφαλιστική σου? Πχ στην Ατλαντικη βλεπω μια λιστα απο συνεργαζομενα συνεργεια.
Μπορεις να το επισκευασεις οπου θες, απλα τα συνεργαζομενα δεν θα σε μπλεξουν με τιμολογια/δηλωσεις κλπ κλπ.... Τα αναλαμβανουν ολα αυτοι σε συνεργασια με την Ασφαλιστικη.
-
Ψαχνοντας και εγω για αφαλιστικη για ενα fiat 500 1.2 με συνολικη αξια 14250 επέλεξα την Ατλαντική Ένωση. H προσφορα που μου εδωσαν για 6μηνη μικτή ειναι στα 462 ευρω με απαλλαγη στα 300 ευρω. Παρομοιες τιμες ειχα παρει απο Υδρόγειο, Proton(η οποια επαιζε με καλες τιμες), πολυ ακριβη εβγαινε η Εθνικη και ελαφρως ακριβη η ΑΧΑ.Στην Proton ασφαλισα το Outback με αξια πανω απο τη διπλασια, απαλλαγη 400€ και η 6μηνη μικτη βγηκε κατω απο 450€
Λες να κανουν καμια μα¨ιμουνια; -
μήπως έχετε διαφορετικό b/m ; Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δικαιολογεί και 50% 'έκπτωση'
-
Εγω ειμαι στο χαμηλότερο, αν και δεν μου ζητήθηκε καποιο χαρτί...
-
μάλλον ο CptBill πρέπει να βρει κανά 'καλύτερο' ασφαλιστή να του 'φτιάξει' το b/m.
Η αλήθεια είναι ότι τα 460 ακούγονται πολλά για τέτοιας αξίας(+κυβισμού) αυτοκίνητο και για τέτοια ασφαλιστική (αν το b/m είναι στο ελάχιστο). Αν τα b/m είναι διαφορετικά, τότε είναι λογικά τα νούμερα (εσύ δλδ θα είχες διπλάσια ασφάλιστρα, αλλά στα μειώνει στο μισό το b/m)
-
Καλεσα απευθειας τις ασφαλιστικες εταιριες οι οποιες λιγο πολυ κυμαίνονταν στα 450-500 ευρω για εξάμηνη ασφαλεια με 300ευρω απαλλαγη. To bonus malus σε ολες τις περιπτωσεις ηταν στη χαμηλοτερη κλιμακα. Φυσικα και οταν ρωτουσα για μεγαλυτερη απαλλαγη τα ασφαλιστρα μειωνονταν αρκετα (στην Ατλαντικη με 600 ευρω απαλλαγη, το εξαμηνο εβγαινε λιγοτερο απο 400 ευρω)
Εκτος φυσικα εξαιρέσεων οπως τη proton, την internation life, την apsis οπου με απαλλαγη 300 ευρω ημουν γυρω στα 400 ευρω (και λιγότερο), για τις οποιες ομως δεν εχω ακουσει τα καλυτερα (εξαιρείται η proton για την οποια δεν εχω ακουσει θετικες/αρνητικες εμπειριες).Εαν εχει κανεις να μου προτεινει κατι καλυτερο, εδω ειμαι
-
Καλεσα απευθειας τις ασφαλιστικες εταιριες οι οποιες λιγο πολυ κυμαίνονταν στα 450-500 ευρω για εξάμηνη ασφαλεια με 300ευρω απαλλαγη. To bonus malus σε ολες τις περιπτωσεις ηταν στη χαμηλοτερη κλιμακα. Φυσικα και οταν ρωτουσα για μεγαλυτερη απαλλαγη τα ασφαλιστρα μειωνονταν αρκετα (στην Ατλαντικη με 600 ευρω απαλλαγη, το εξαμηνο εβγαινε λιγοτερο απο 400 ευρω)
Εκτος φυσικα εξαιρέσεων οπως τη proton, την internation life, την apsis οπου με απαλλαγη 300 ευρω ημουν γυρω στα 400 ευρω (και λιγότερο), για τις οποιες ομως δεν εχω ακουσει τα καλυτερα (εξαιρείται η proton για την οποια δεν εχω ακουσει θετικες/αρνητικες εμπειριες).Εαν εχει κανεις να μου προτεινει κατι καλυτερο, εδω ειμαι
Internation life μήπως εννοείς International Life?
Αν ναι τι κακό έχεις ακούσει?
Με ενδιαφέρει γιατί τους είχα ψαξει πολύ καλά και μου φανηκαν επαγγελματίες με σωστές συμβάσεις, καλή τιμολόγηση και άψογη εξυπηρετηση.
Πληρώνω για μεικτή 2,000 το χρόνο -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μήπως έχετε διαφορετικό b/m ; Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δικαιολογεί και 50% 'έκπτωση'Aκομα και ο διαφορετικος νομός κατοικιας δικαιολογει διαφορες.
-
ναι, την international life εννοούσα. Ειχα ακουσει για περιπτωση που ειχε καθυστερηση πληρωμη αποζημιωσης. Νομιζω (χωρις να παιρνω ορκο) κατι ειχε γραφτει και σε αυτο το φορουμ.
Βεβαια μπορει να ηταν τυχαιο. Κατι κραυγαλεο παντως δεν εχω ακουσει. -
Εγώ ήμουν ένα 6μηνο σε αυτούς, αφού είχαμε προβλήματα 'επικοινωνίας', έκανα το σεπτέμβρη νέα ασφάλεια στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ! Αρκετά πιο ακριβή αλλά τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Ενώ όμως είχα μειωμένο BM με ξεκίνησαν πάλι από το βασικό
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Ενώ όμως είχα μειωμένο BM με ξεκίνησαν πάλι από το βασικό
Και τους προτίμησες, μετά από αυτό; Θα είχα φύγει εκείνη την στιγμή! Αν δεν εμπιστεύονται τους προηγούμενους, ας ψάξουν μόνοι τους, αλλιώς τουμπεκί και στο ίδιο (ή και χαμηλότερο...) bonus malus!
-
Κακώς το δέχθηκες.
Τηλεφώνημα άμεσα στον ασφαλΗστή σου (θεωρώ ότι εδώ ταιριάζει ο χαρακτηρισμός) και του λες ή θα σε βάλει τουλάχιστον στη κατηγορία που ήσουν, ή θα χάσει έναν πελάτη. -
ρε παίδες με βάλατε σε σκέψεις!
-
AXA ασφαλιστική.
6μηνο συμβόλαιο με κλοπή ολική/μερική (καλυπτόμενη αξία 18.200), θραύση κρυστάλλων, πυρκαγιά κ προσωπικό ατύχημα οδηγού ποσού 15.000, εκτός από τις υποχρεωτικές καλύψεις σε αυτοκίνητο με κινητήρα 1.6
Σύνολο 212 ευρώ καλά είναι? -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Κακώς το δέχθηκες.
Τηλεφώνημα άμεσα στον ασφαλΗστή σου (θεωρώ ότι εδώ ταιριάζει ο χαρακτηρισμός) και του λες ή θα σε βάλει τουλάχιστον στη κατηγορία που ήσουν, ή θα χάσει έναν πελάτη.Ενώ όμως είχα μειωμένο BM με ξεκίνησαν πάλι από το βασικό
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!!!!
Πως το αποδέχτηκες?Σε οδηγούς κάτω των 23 δεν γίνεται απόσο μου είπε ο ασφαλιστής (εάν ξέρεις σίγουρα για αγροτική sv πες μου)
Μικτή και όλες αυτές οι ενδιάμεσες παράμετροι (για να διαμορφώσεις ένα ασφαλιστήριο πλέον πρέπει να έχεις βγάλει πανεπιστήμιο, ντοκτορά πάνω στις καλύψεις και ειδίκευση στις όποιες 'τρύπες' υπάρχουν στο συμβόλαιο) σε συνδυασμό με επασφάλιστρο νεαράς ηλικίας κλμ (και λοιπές μαμακίες) μου είπαν δεν μεταφέρεται το Bonus Malus! Με ξεκινάει από το βασικό η Αγροτική (αυτό μόνο στη συγκεκριμένη εταιρία)
Να έλεγα ότι είναι καμιά από τις φθηνές πάει και έρχεται(Από ιντερσαλόνικα σε InLife είχε συνεχιστεί κανονικά το ΒΜ)
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
...
Σε οδηγούς κάτω των 23 δεν γίνεται απόσο μου είπε ο ασφαλιστής (εάν ξέρεις σίγουρα για αγροτική sv πες μου)
Μικτή και όλες αυτές οι ενδιάμεσες παράμετροι (για να διαμορφώσεις ένα ασφαλιστήριο πλέον πρέπει να έχεις βγάλει πανεπιστήμιο, ντοκτορά πάνω στις καλύψεις και ειδίκευση στις όποιες 'τρύπες' υπάρχουν στο συμβόλαιο) σε συνδυασμό με επασφάλιστρο νεαράς ηλικίας κλμ (και λοιπές μαμακίες) μου είπαν δεν μεταφέρεται το Bonus Malus! Με ξεκινάει από το βασικό η Αγροτική (αυτό μόνο στη συγκεκριμένη εταιρία)
Να έλεγα ότι είναι καμιά από τις φθηνές πάει και έρχεται(Από ιντερσαλόνικα σε InLife είχε συνεχιστεί κανονικά το ΒΜ)
Τους λες λοιπόν κι εσύ. Κανένα πρόβλημα κύριοι, φεύγω λοιπόν κι εγώ από πελάτης σας και θα πάω σε κάποια άλλη που θα συνεχίσει το BM από εκεί που ήμουν, θα μου βρει γκόμενα, θα μου πάρει και δώρο στη γιορτή μου, θα μου φέρει λαμπάδα το Πάσχα κ.λ.π.. Όταν σου λένε παπαριές τους απαντάς ανάλογα.
Με λίγα λόγια τους εξηγείς ότι εσύ είσαι ο πελάτης και ότι αυτοί σε έχουν ανάγκη κι όχι εσύ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ