Δεν έψαξες αρκετά για την ασφάλεια. Δεν υπάρχει μόνο το insurancemarket. ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ COROLLA. 365€ ΜΙΚΤΗ ΜΕ 500€ ΑΠΑΛΛΑΓΗ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;;; Hellas Direct. Η anytime έβγαινε λίγο παραπάνω, αλλά είχα ταλαιπωρηθεί παλιότερα και δεν ξαναμπλέκω.
Η μάντρα ΣΗΜΕΡΑ το corolla στο αγοράζει 15-16κ€. Έτσι για να έχεις μια ιδέα.... Για να το πουλήσει 17-18.
Το υ.γ. μη το γράφεις σε εμένα. Εσύ γράφεις σαν να πήρες το υπερ-ατού. Εγώ πήρα ένα φθηνό μικρομεσαίο για τη σύζυγο για να πηγαίνει τα παιδιά μου στο σχολείο. Κουβαδάκι είναι πως να το κάνουμε;
Η ηλικία φαίνεται ότι αφήνει σιγά-σιγά τα σημάδια... Το αμάξι κάνει ας πούμε 20.000€. Η μάντρα το αγόρασε 16.000€. Και το πούλησε 20.000-1000=19.000€
EIΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ..........βγάζεις λάθος συμπεράσματα,στην οικογένεια έχουμε ένα Μερσεντέ Ε ,ένα SLK-350 αν το ξέρεις, ένα δίλιτρο σπορ BMW ,και 2 κουβαδάκια όπως τα είπες,που για μένα είναι πολύ ωραία αυτοκίνητα.Τα δικά μου παιδιά μεγάλωσαν......όπως αντιλαμβάνεσαι.
Η insurancemarket δίνει τιμές για όλες τις ασφαλιστικές και όσο μεγαλύτερη είναι η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ,τόσο μικρότερα είναι τα ασφάλιστρα.Επίσης υπάρχουν μικτές και μικτές ,σου έβαλα τη ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ με όλες τις καλύψεις.Έχει και φθηνότερη από τη δική σου με απαλλαγή 1000 ευρώ για να λέει κάποιος ότι έχει μικτή.
Όσο για τη μάντρα και τα 20000 ευρώ.......μάλλον είχε πιει πολύ αυτός που το κέρδισε στη λοταρία το Νισσάν.Να μην υποθέσω κάτι άλλο .Το παράδειγμα πάντως ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΕΣ,δεν βγαίνουν συμπεράσματα για την αξία ενός αυτοκινήτου από το πόσο πουλήθηκε ΚΑΠΟΙΟ, που κέρδισε ΚΑΠΟΙΟΣ, και το πήρε μια μάντρα και το ξαναπούλησε σε ΚΑΠΟΙΟΝ...!!! Ειδικά όταν αυτό είναι και το εμπορικότερο μοντέλο μιας κατηγορίας.Υποθέτω ότι θα γνωρίζεις ότι οι αντιπροσωπείες ξεπουλάνε πάντα κάποια μοντέλα που είναι promotion και έρχονται με κάποιον λιγότερο εξοπλισμό από ότι συνήθως για να πέσει το κόστος αγοράς, τα οποία βέβαια έχουν και μικρότερη εγγύηση σαν εταιρικά.Αν για παράδειγμα έπαιρνες ένα αυτοκίνητο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μέσω ενός τρίτου, επαγγελματία δεν θα είχες την κάλυψη των 6 ετών της Τογιότα που είναι για ιδιώτες αλλά 3 χρόνια.Κάπως έτσι βρήκα προσφορά ένα 3008 με τιμή 5000 ευρώ κάτω..!!! Του έλειπαν κάποια πράγματα όπως το γκριπ κοντρόλ και η εγγύηση ΔΕΝ ΗΤΑΝ η γνωστή πενταετής .Όπως καταλαβαίνεις αν μια αντιπροσωπεία για τους δικούς της λόγους αποφάσιζε να χαρίσει κάπου ένα αυτοκίνητο από αυτά θα επέλεγε...!!!
Τώρα το περιστατικό που περιγράφεις μου θυμίζει παλιά που στο καπάνι μέσα γυρνούσαν με ένα καλάθι ψάρια και πουλούσαν λαχνούς για το ποιος θα τα κερδίσει. Μάζευαν τα λεφτά μερικές φορές και τα ψάρια ίσως ξαναπήγαιναν σε αυτούς που τα είχαν ψαρέψει....Εκεί ήταν θέμα αξιοπιστίας,εξαρτιόταν από το ποιος έκανε τη λαχειοφόρο αγορά.Αν ήταν σοβαρό μαγαζί ο διοργανωτής όλοι αγόραζαν λαχνό,βέβαια κανείς δεν είχε την αφέλεια να νομίζει ότι τα ψάρια εάν πήγαιναν να τα αγοράσουν κανονικά θα τα έπαιρναν όσο αγόρασαν το λαχείο, ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ υποθέτω...!!
Λυπάμαι που ο γραπτός σου λόγος δεν γίνεται κατανοητός αλλά δεν είσαι σαφής όταν γράφεις,είναι σαν να τα διηγείσαι σε κάποιον που τα ξέρει ήδη αυτά που θέλεις να πεις ή αλλιώς εγώ σαν ηλικιωμένος τα πιάνω με τη δεύτερη...Παρότι δεν μιλάμε ούτε για ποδόσφαιρο,ούτε για μπάσκετ.Από όσα γνωρίζω δε κανένας που πέρασε τα 60 και ασχολιόταν με το πνεύμα δεν το έχασε σε αυτήν την ηλικία, αντιθέτως είναι πολύ δημιουργική,το διευκρινίζω επειδή βλέπω ότι σε απασχολεί και το προβάλλεις συνεχώς σαν πρόσχημα στην κουβέντα μας για πνευματική δυσλειτουργία μου,αλλά πιστεύω ότι μάλλον πρέπει να προσέξεις τη γραφή σου.....
Ας επικεντρωθούμε όμως στις ασφάλειες,αν μπεις και δεις στο ίντερνετ, όταν πέφτει η απαλλαγή ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ σχεδόν τα ασφάλιστρα, γιατί άραγε..?? Βρήκα λοιπόν φθηνότερη από ότι εσύ,αλλά με μεγαλύτερο ποσόν απαλλαγής,όμως για μένα δεν είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟ αυτό,έτσι απλά για να λέω ότι έχω μικτή.
Δεν έχω βρει φθηνότερη ασφαλιστική χρόνια τώρα από αυτές που υπάρχουν μέσα στην insurancemarket,εκτός από κάποιες με έδρα προς τα Βόρεια εκτός Ελλάδας.
Στην Ελλάδα έχουμε κι άλλη hellas direct....?? Διότι αυτήν που είδα κάνει 416 ευρώ για το corolla με 500 ευρώ απαλλαγή και 25% απαλλαγή στα κρύσταλλα αν δεν πας σε συνεργαζόμενο με αυτούς συνεργείο,την αντιπροσωπεία και το ορίτζιναλ τζάμι ξέχνα το ,με απαλλαγή σε τρομοκρατικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφέα από 300 ευρώ στο καθένα,με απαλλαγή 75 ευρώ σε περίπτωση μερικής κλοπής και συνολικά 17 καλύψεις. ΦΙΛΕ ΜΟΥ,όταν πληρώνω μικτή , θα ήθελα και να επιλέξω στο τι θα με καλύψουν.Εάν πάρεις κάποια μικτή και αρχίζεις τις αφαιρέσεις για να βγει φθηνότερη....άστο καλύτερα,βγάλε το ένα ,βγάλε το άλλο,αυτό δεν είναι ασφάλεια, ΛΟΤΤΟ ΕΙΝΑΙ....!!! Νομίζω πως αν αρχίσω τις απαλλαγές θα βρω αρκετές ασφαλιστικές με 300+ ευρώ το χρόνο. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ,τουλάχιστον από εμένα,έχουμε προφανώς διαφορετική αντίληψη επί του θέματος.
Έχεις να προτείνεις καμμία χωρίς απαλλαγές με 300+ ευρώ όπως είπες..??? Εφόσον τα ψάχνεις καλύτερα..?? Διότι εγώ κάτω από 540 ευρώ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ....!!!
Ελπίζω αυτή τη φορά να συνεννοηθήκαμε πλήρως,γιατί θα κουράσουμε και αυτούς που διαβάζουν το φόρουμ. Εμένα πάντως δεν μου έμειναν απορίες.....Στεναχωριέμαι βέβαια για τις λάθος εντυπώσεις που σου δημιούργησα με το να νομίζεις ότι το corolla μου είναι όλη μου η ζωή,πιστεύω όμως ότι το κατάλαβες εφόσον σου εξήγησα...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ