-
Απλά, η anytime με την πάγια εντολή δίνει επιπλέον 10% έκπτωση.
Βασικά, στις βασικές καλύψεις που με ενδιαφέρουν και με μοναδική επιπρόσθετη τις υλικές ζημιές από ανασφάλιστο, η eurolife μου βγαίνει (με τις εκπτώσεις που δικαιούμαι) φθηνότερη, με ετήσια ή εξάμηνα συμβόλαια και στα δύο μου αυτοκίνητα και δίχως να μπλέξω με πάγιες εντολές, συνολικά κατά 60 ευρώ ανά έτος, ενώ με χρήση κάρτας είναι ελάχιστα φθηνότερη από την anytime... -
Κάτι θυμάμαι και εγώ για την έκπτωση.
Ωστόσο έχω σταματήσει πλέον να ασχολούμαι απ'ευθείας με ασφαλιστικές. Προτιμώ να παίρνω online προσφορές από ιστοσελίδες που συγκρίνουν πολλές ασφαλιστικές ταυτόχρονα. -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Βασικά, στις βασικές καλύψεις που με ενδιαφέρουν και με μοναδική επιπρόσθετη τις υλικές ζημιές από ανασφάλιστο, η eurolife μου βγαίνει (με τις εκπτώσεις που δικαιούμαι) φθηνότερη, με ετήσια ή εξάμηνα συμβόλαια και στα δύο μου αυτοκίνητα και δίχως να μπλέξω με πάγιες εντολές, συνολικά κατά 60 ευρώ ανά έτος, ενώ με χρήση κάρτας είναι ελάχιστα φθηνότερη από την anytime...Για κοίτα και στην εθνικη protect για χαμηλη τιμη.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Βασικά, στις βασικές καλύψεις που με ενδιαφέρουν και με μοναδική επιπρόσθετη τις υλικές ζημιές από ανασφάλιστο, η eurolife μου βγαίνει (με τις εκπτώσεις που δικαιούμαι) φθηνότερη, με ετήσια ή εξάμηνα συμβόλαια και στα δύο μου αυτοκίνητα και δίχως να μπλέξω με πάγιες εντολές, συνολικά κατά 60 ευρώ ανά έτος, ενώ με χρήση κάρτας είναι ελάχιστα φθηνότερη από την anytime...Για κοίτα και στην εθνικη protect για χαμηλη τιμη.
Ευχαριστώ.
Το κοίταξα. Στα ίδια με την eurolife. -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Ευχαριστώ.
Το κοίταξα. Στα ίδια με την eurolife.Οκ.
-
Οπότε, μεταξύ eurolife και εθνικής ασφαλιστικής, τί γνώμη έχετε; Στα ίδια χρήματα είναι και η allianz και με επιπλέον οδική βοήθεια...
-
Θα προτιμούσα Eurolife , Allianz η Εθνική είναι λίγο γραφειοκρατική σε διαδικασίες αν χρειαστείς κάτι
-
Παιδιά, συγχωρέστε με αν υπάρχει ήδη στο θέμα η απάντηση, αλλά μια αναζήτηση που έκανα δεν μου έβγαλε αυτό που αναρωτιέμαι και είναι:
Πως και ποιος προσδιορίζει επίσημα και έγκυρα την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου για να ασφαλιστεί; Και πόσο «επίσημο» είναι κάτι τέτοιο; Π.χ. αν η ασφαλιστική μου ενώ το έχω ασφαλίσει για 6.000 μου λέει ότι η εμπορική του αξία είναι 4.500 και εγώ αποφασίσω να το κυνηγήσω δικαστικά, ο δικαστής θα ξεφυλλίσει την ημέρα της εκδίκασης (για παράδειγμα) το AutoTriti (ή αν είναι μοντέρνος θα κάνει μια αναζήτηση στο διαδίκτυο) για να βρει την αξία την ημέρα της απαίτησης;
-
Όχι δεν είναι θέμα αυτοτρίτη. Υπάρχουν πολύ ακριβές και ακριβής βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές για αυτή την κοστολόγηση. Ο ιδιώτης δεν έχει πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία και δεν μπορεί να το στοιχειοθετήσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αν έχεις ιδιαίτερα και ακριβά αξεσουάρ να προσπαθήσεις να κάνεις μια συμφωνία με την ασφαλιστική αφού δει το αυτοκίνητο εκτιμητής και προσκομίσεις τα σχετικά τιμολόγια να αποζημειώνεται σε αξία καινουργούς (με το ανάλογο κόστος). Επίσης αντίστοιχες συμφωνίες αξίας μπορούν να γίνουν για ιστορικά οχήματα.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Θα προτιμούσα Eurolife , Allianz η Εθνική είναι λίγο γραφειοκρατική σε διαδικασίες αν χρειαστείς κάτιΕυχαριστώ. Μάλλον εκεί θα καταλήξω.
Για την Eurosos Assistance, με την οποία συνεργάζεται η Eurolife για την παροχή οδικής βοήθειας, έχουμε γνώμη; -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Όχι δεν είναι θέμα αυτοτρίτη. Υπάρχουν πολύ ακριβές και ακριβής βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές για αυτή την κοστολόγηση. Ο ιδιώτης δεν έχει πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία και δεν μπορεί να το στοιχειοθετήσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αν έχεις ιδιαίτερα και ακριβά αξεσουάρ να προσπαθήσεις να κάνεις μια συμφωνία με την ασφαλιστική αφού δει το αυτοκίνητο εκτιμητής και προσκομίσεις τα σχετικά τιμολόγια να αποζημειώνεται σε αξία καινουργούς (με το ανάλογο κόστος). Επίσης αντίστοιχες συμφωνίες αξίας μπορούν να γίνουν για ιστορικά οχήματα.Δεν λέω με ποια λογική ασφαλίζουν την εμπορική αξία οι ασφαλιστικές, αλλά πως στοιχειοθετείται σε περίπτωση αντιδικίας. Για παράδειγμα:
- Εγώ βρίσκω 3-4 αγγελίες με το αυτοκίνητο ίδιας χρονολογίας και στα ίδια χιλιόμετρα στα π.χ. 6.000.
- Η ασφαλιστική μέσω AutoTriti, πινάκων της και'γω δεν ξέρω τι άλλο λέει ότι έχει εμπορική αξία 4.500.
- Αν πάμε σαν αντίδικοι σε ένα δικαστήριο ο δικαστής με βάση ποια εμπορική αξία θα βγάλει την όποια απόφαση;
-
Μα σου απάντησα και σε αυτό έχουν βάσεις δεδομένων συνήθως από εξωτερικούς παρόχους που κοστολογούν τα αυτοκίνητα βάσει διαφόρων παραμέτρων και όχι η τιμή της αγγελίας δεν είναι τέτοιος γιατί είναι ζητούμενη τιμή και όχι η πραγματική τιμή που έγινε πράξη (αγορά ή πώληση).
-
Καλησπέρα
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Σήμερα το απόγευμα με τράκαραν. Έκανε δήλωση ότι αποδέχεται την ευθύνη 100%.
Θα ήθελα να ρωτήσω την συνέχεια. Το αμάξι είναι μοντέλο 2008 (Hyundai i30).
Έχει αρκετή ζημιά (φτερό, φανάρι, προφυλακτήρα) και σίγουρα θέλει καλιμπρα μπροστά.
Το πήγα στην τοπική αντιπροσωπεία. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα? Κάθε συμβουλή δεκτή..
Ευχαριστώ
-
η ασφαλεια σου, ηρθε και εβγαλε φωτογραφιες?
την δηλωση οτι ευθυνεται αυτος, την εκανε στην δικη σου ασφαλεια ή στην δικη του? -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
η ασφαλεια σου, ηρθε και εβγαλε φωτογραφιες?
την δηλωση οτι ευθυνεται αυτος, την εκανε στην δικη σου ασφαλεια ή στην δικη του?Ναι ήρθε και έβγαλε. Την δήλωση ότι ευθύνεται την έκανε στην δική του ασφάλεια αλλά υποτίθεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί συμμετέχουν και οι δυο ασφάλειες στον φιλικό διακανονισμό.
Υπάρχει πρόβλημά σε αυτό? Αυτός αποδέχεται πλήρως την ευθύνη, είναι το μόνο σίγουρο. Έγινε σε γειτονιά και είναι όλοι λίγο πολύ γνωστοί..
-
νομιζω θα επρεπε να δηλωσει και στην δικη σου ασφαλεια οτι φταιει
αλλά δε νομιζω να ειναι προβλημα, αφου ηρθε η δικη σου ασφαλεια και δεν του ζητησε κατι τετοιοτωρα θα επικοινωνησουν οι 2 ασφαλειες μεταξυ τους, και θα παει εμπειρογνώμονας να δει το αμαξι σου και να εκτιμήσει τη ζημια
καλο ειναι να επικοινωνήσεις κι εσυ με τη δικη σου ασφαλεια, να δεις αν ολα βαίνουν καλως
δλδ πρωτίστως, αν εστειλε η αλλη ασφαλεια την αναγγελία ατυχηματος (καπως ετσι το λενε νομιζω) που γραφει οτι αποδεχεται την ευθυνη ο πελατης της -
νομιζω θα επρεπε να δηλωσει και στην δικη σου ασφαλεια οτι φταιει
αλλά δε νομιζω να ειναι προβλημα, αφου ηρθε η δικη σου ασφαλεια και δεν του ζητησε κατι τετοιοτωρα θα επικοινωνησουν οι 2 ασφαλειες μεταξυ τους, και θα παει εμπειρογνώμονας να δει το αμαξι σου και να εκτιμήσει τη ζημια
καλο ειναι να επικοινωνήσεις κι εσυ με τη δικη σου ασφαλεια, να δεις αν ολα βαίνουν καλως
δλδ πρωτίστως, αν εστειλε η αλλη ασφαλεια την αναγγελία ατυχηματος (καπως ετσι το λενε νομιζω) που γραφει οτι αποδεχεται την ευθυνη ο πελατης τηςΣε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τον χρόνο σου..
-
να εισαι καλα, αν και δεν σου ειπα κατι σπουδαιο
και να ξερεις, θα σε ρωτησουν που θελεις να το επισκευασεις
συνηθως οι ασφαλειες συνεργαζονται με καποια συνεργεια
θα σε ρωτησουν 'θελεις να το φτιαξεις σε δικο μας συνεργειο χωρις να δωσεις ουτε € , απλα θα πας να το παρεις, ή σε δικο σου?? ' στο οποιο δικο σου , θα πληρωσεις την επισκευη εσυ και με το τιμολογιο θα παρεις τα χρηματα απο την ασφαλεια.
αν και αυτο δεν ειναι απολυτο, γιατι μπορει να συμφωνησεις με το συνεργειο σου (πχ αντιπροσωπεια) να τους πληρωσεις οταν παρεις τα χρηματα απο την ασφαλεια -
να εισαι καλα, αν και δεν σου ειπα κατι σπουδαιο
και να ξερεις, θα σε ρωτησουν που θελεις να το επισκευασεις
συνηθως οι ασφαλειες συνεργαζονται με καποια συνεργεια
θα σε ρωτησουν 'θελεις να το φτιαξεις σε δικο μας συνεργειο χωρις να δωσεις ουτε € , απλα θα πας να το παρεις, ή σε δικο σου?? ' στο οποιο δικο σου , θα πληρωσεις την επισκευη εσυ και με το τιμολογιο θα παρεις τα χρηματα απο την ασφαλεια.
αν και αυτο δεν ειναι απολυτο, γιατι μπορει να συμφωνησεις με το συνεργειο σου (πχ αντιπροσωπεια) να τους πληρωσεις οταν παρεις τα χρηματα απο την ασφαλειαΣήμερα που μίλησα με ασφαλιστική δεν μου είπαν κάτι τέτοιο για συνεργαζόμενα συνεργεία.
Δεν με πειράζει να πληρώσω εγώ και να τα πάρω σε δεύτερο χρόνο. Απλά να επισκευαστεί σωστά..
-
μηπως ειναι καμια, οχι και τοσο μεγαλη, η ασφαλιστική σου?
για να επισκευαστει σωστα, εγω θα προτιμουσα αντιπροσωπεια
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ