-
Εξαρτάται την εταιρεία. Οι αυστηρές θέλουν άδεια ή φορολογική δήλωση στην επαρχία. Οι ελαστικές τους αρκεί βεβαίωση από δήμο, οι χύμα αρκούνται μόνο σε διεύθυνση κατοικίας και ένα δέκο.
-
Καλημέρα
Επειδή θα πάρω αυτοκίνητο από Nissan
είδα ότι συνεργάζεται με τις Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειες Μινέττα.
Τι γνώμη έχετε? Είναι αξιόπιστη από την δική σας εμπειρία?
Για την Eurolife ERB ποια είναι γνώμη σας?
Σας ρωτάω γιατί είμαι ανάμεσα σε Interamerican και allianz. -
Έχω πληρωθεί περί τα 10.000 με διαφορετικά αυτοκίνητα από τη Μινέττα. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν είναι φτηνή όμως. Επίσης πληρώνει γρήγορα σε σχέση με άλλες. Για μένα καλύτερη επιλογή η Μινέττα από Eurolife εκτός αν έχεις και πυρός στην Eurolife που κάνει μια καλή προσφορά. Και οι 4 εταιρείες που αναφέρεις είναι αξιόπιστες αλλά θα σου πρότεινα να μην πας στο anytime της interamerican αν θες να έχεις ασφαλιστή να μεσολαβήσει σε ζημιά. Επίσης η Ιντεραμέρικαν έχει δικό της συνεργείο και σου πληρώνει περισσότερα αν το φτιάξεις εκεί μετά από ζημιά.
-
Στην anytime δεν μπορώ να πάω γιατί δεν έχει μικτή ασφάλεια
που θέλω γιατί το αυτοκίνητο θα είναι καινούργιο.
Από ότι είδα λίγο της τιμές η http://www.allianzdirect.gr είναι πιο φθηνή.
Πόσο της % είναι το ποσοστό του ασφαλιστή?
Γιατί είμαι ανάμεσα σε Μινέττα και allianzdirect και έχουν διαφορά -
Καλημέρα
θέλω να κάνω δοκιμή σε μια online ασφάλεια αυτοκινήτου
στις φόρμες που πρέπει να συμπληρώσω στο πεδίο αξία ή ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος τι να βάλω?
Την τιμή που το αγόρασα (χωρίς τα extra πχ χρώμα κτλ)?
Πότε πέφτει η αξία του αυτοκινήτου και που μπορούμε να το δούμε?
Είναι καινούργιο το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ πολύ -
Την τιμή που αναγράφει το τιμολόγιο συνολικά. Η αξία θα πέσει σε κάθε ανανέωση και θα στο αναγράφει στην προσφορά ασφάλισης που θα σου αποσταλεί για να εξοφλήσεις προ της ανανέωσης.
-
Η νομική προστασία τι ακριβώς καλύπτει;
-
Ο χρήστης stathisksts έγραψε:
Καλημέρα
θέλω να κάνω δοκιμή σε μια online ασφάλεια αυτοκινήτου
στις φόρμες που πρέπει να συμπληρώσω στο πεδίο αξία ή ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος τι να βάλω?
Την τιμή που το αγόρασα (χωρίς τα extra πχ χρώμα κτλ)?
Πότε πέφτει η αξία του αυτοκινήτου και που μπορούμε να το δούμε?
Είναι καινούργιο το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ πολύΤην αξια του αυτοκινητου να την μειωνεις καθε χρονο. Τυπικα αυτη την μειωση πρεπει να την κανει η ασφαλιστικη εταιρια στις ανανεωσεις που σου στελνει, συνηθως δεν το κανουν απο μονοι τους για να μην μειωθουν κ τα ασφαλιστρα.Μπορει δηλαδη να ασφαλιζεις ενα αυτοκινητο για 15000 ευρω και μετα απο 5 χρονια η ασφαλιστικη να στο εχει ασφαλισμενο για τα ιδια χρηματα, κατι που ειναι παραλογο.Οποτε καθε χρονο θα το ζητας εσυ, αφου πρωτα κανεις μια ερευνα για το ποσο ειναι η μεση τιμη του αυτοκινητου σου.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Η νομική προστασία τι ακριβώς καλύπτει;Αν τυχον εμπλακεις σε καποιο ατυχημα κ χρειαστει να κανεις καποια δικαστηρια (ειτε εισαι ο οδηγος που προκαλεσε το ατυχημα,ειτε οχι) τα δικηγορικα εξοδα καλυπτονται απο την ασφαλιστικη εταιρια.
-
να φανταστω οχι ομως δικαστηρια εναντιων της ασφαλαστικης,ε?
-
Δεν καλύπτεται η περίπτωση λχ να τρακάρεις με άλλο αυτοκίνητο ασφαλισμένο στην ίδια εταιρεία. Ή για διαφορά στους όρους ή άλλη περίπτωση να θες να στραφείς κατά της ασφαλιστικής σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις σε καλύπτει ένα χωριστό συμβόλαιο νομικής προστασίας το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει και σε αστικές διαφορές, εργατικές διαφορές κτλ.
-
Interamerican, Allianz, Εθνικη για μενα ειναι οι κορυφαιες και μονοδρομος. Σε κατι αλλες οπως AIG και Υδρογειος μακρια.
-
Καταρχάς η AIG είναι παγκόσμιος κολοσσός αν εσύ δεν τη ξέρεις κρίμα, η Υδρόγειος είναι μια χαρά εταιρεία όπως και ο Νέος Ποσειδών το ότι είναι μικρές δεν σημαίνει ότι είναι κακές. Αντίθετα Εθνική άντε βγάλε άκρη σε περίπτωση ατυχήματος με τη γραφειοκρατική της αρτηριοσκλήρωση. Interamerican ναι αλλά όχι anytime. Γενικά αν μείνεις μακριά από ΕΠΥ και γενικότερα όσες είναι εκτός φιλικού διακανονισμού είσαι οκ. Προσοχή θέλει και στις καλύψεις που θα επιλέξεις.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Καταρχάς η AIG είναι παγκόσμιος κολοσσός αν εσύ δεν τη ξέρεις κρίμα, η Υδρόγειος είναι μια χαρά εταιρεία όπως και ο Νέος Ποσειδών το ότι είναι μικρές δεν σημαίνει ότι είναι κακές. Αντίθετα Εθνική άντε βγάλε άκρη σε περίπτωση ατυχήματος με τη γραφειοκρατική της αρτηριοσκλήρωση. Interamerican ναι αλλά όχι anytime. Γενικά αν μείνεις μακριά από ΕΠΥ και γενικότερα όσες είναι εκτός φιλικού διακανονισμού είσαι οκ. Προσοχή θέλει και στις καλύψεις που θα επιλέξεις.Τι ειναι η AIG ? Φιλαρακι Κυπριακη ειναι, τον κολοσσο που τον ειδες ακριβως ? Που βλεπεις εσυ Κολοσσο οταν σου λεει δεν ασφαλιζω τουρμπατα αυτοκινητα γιατι ανηκουν στην 'επικινδινη' γραμμη λογο ατυχηματων ? Που βλεπεις εσυ τον Κολοσσο οταν σου λεει δεν ασφαλιζω καμπριο με υφασματινη οροφη ? Μα καλα δουλευομαστε ? Και το ιδιο ισχυει για Mineta, Υδρογειο και αλλες 100 εταιρειες που εχουν ερθει στην ψωροκωστενα και κοροιδευουν τον κοσμο. Οσο για την Εθνικη την ειχα 10 χρονια, 3 φορες την χρειαστηκα (2 ατυχημα και 1 φυσικες καταστροφες) και μεσα σε 40 μερες ειχα τα χρηματα μου και τις 3 φορες (πανω απο 2000ε και τις 3 φορες). Τωρα αν εσυ περιμενεις τα χρηματα σου σε 1 εβδομαδα μεσα δεν ξερω ισως και να υπαρχει εταιρεια. Το ιδιο ισχυει και με Allianz αν και με δουλεψαν. Μου ειχαν πει καλυπτουμε υφασματινες οροφες και στο τελος οταν μου την εσκισαν μου λενε θα στην βγαλουμε απο την μικτη. Οπως και να εχει παντως με καλυψαν. Ιντεραμερικαν εχω εδω και 1 χρονο και δεν εχει χρειαστει να την χρησιμοποιησω αλλα ειναι η πιο οικονομικη και απο την Εθνικη αλλα και απο την Allianz.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Καταρχάς η AIG είναι παγκόσμιος κολοσσός αν εσύ δεν τη ξέρεις κρίμα, η Υδρόγειος είναι μια χαρά εταιρεία όπως και ο Νέος Ποσειδών το ότι είναι μικρές δεν σημαίνει ότι είναι κακές. Αντίθετα Εθνική άντε βγάλε άκρη σε περίπτωση ατυχήματος με τη γραφειοκρατική της αρτηριοσκλήρωση. Interamerican ναι αλλά όχι anytime. Γενικά αν μείνεις μακριά από ΕΠΥ και γενικότερα όσες είναι εκτός φιλικού διακανονισμού είσαι οκ. Προσοχή θέλει και στις καλύψεις που θα επιλέξεις.
Τι ειναι η AIG ? Φιλαρακι Κυπριακη ειναι, τον κολοσσο που τον ειδες ακριβως ? Που βλεπεις εσυ Κολοσσο οταν σου λεει δεν ασφαλιζω τουρμπατα αυτοκινητα γιατι ανηκουν στην 'επικινδινη' γραμμη λογο ατυχηματων ? Που βλεπεις εσυ τον Κολοσσο οταν σου λεει δεν ασφαλιζω καμπριο με υφασματινη οροφη ? Μα καλα δουλευομαστε ? Και το ιδιο ισχυει για Mineta, Υδρογειο και αλλες 100 εταιρειες που εχουν ερθει στην ψωροκωστενα και κοροιδευουν τον κοσμο. Οσο για την Εθνικη την ειχα 10 χρονια, 3 φορες την χρειαστηκα (2 ατυχημα και 1 φυσικες καταστροφες) και μεσα σε 40 μερες ειχα τα χρηματα μου και τις 3 φορες (πανω απο 2000ε και τις 3 φορες). Τωρα αν εσυ περιμενεις τα χρηματα σου σε 1 εβδομαδα μεσα δεν ξερω ισως και να υπαρχει εταιρεια. Το ιδιο ισχυει και με Allianz αν και με δουλεψαν. Μου ειχαν πει καλυπτουμε υφασματινες οροφες και στο τελος οταν μου την εσκισαν μου λενε θα στην βγαλουμε απο την μικτη. Οπως και να εχει παντως με καλυψαν. Ιντεραμερικαν εχω εδω και 1 χρονο και δεν εχει χρειαστει να την χρησιμοποιησω αλλα ειναι η πιο οικονομικη και απο την Εθνικη αλλα και απο την Allianz.
Κυπριακή;
http://en.wikipedia.org/wiki/American_I ... onal_Group -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Τι ειναι η AIG ? Φιλαρακι Κυπριακη ειναι, τον κολοσσο που τον ειδες ακριβως ? Που βλεπεις εσυ Κολοσσο οταν σου λεει δεν ασφαλιζω τουρμπατα αυτοκινητα γιατι ανηκουν στην 'επικινδινη' γραμμη λογο ατυχηματων ? Που βλεπεις εσυ τον Κολοσσο οταν σου λεει δεν ασφαλιζω καμπριο με υφασματινη οροφη ? Μα καλα δουλευομαστε ? Και το ιδιο ισχυει για Mineta, Υδρογειο και αλλες 100 εταιρειες που εχουν ερθει στην ψωροκωστενα και κοροιδευουν τον κοσμο. Οσο για την Εθνικη την ειχα 10 χρονια, 3 φορες την χρειαστηκα (2 ατυχημα και 1 φυσικες καταστροφες) και μεσα σε 40 μερες ειχα τα χρηματα μου και τις 3 φορες (πανω απο 2000ε και τις 3 φορες). Τωρα αν εσυ περιμενεις τα χρηματα σου σε 1 εβδομαδα μεσα δεν ξερω ισως και να υπαρχει εταιρεια. Το ιδιο ισχυει και με Allianz αν και με δουλεψαν. Μου ειχαν πει καλυπτουμε υφασματινες οροφες και στο τελος οταν μου την εσκισαν μου λενε θα στην βγαλουμε απο την μικτη. Οπως και να εχει παντως με καλυψαν. Ιντεραμερικαν εχω εδω και 1 χρονο και δεν εχει χρειαστει να την χρησιμοποιησω αλλα ειναι η πιο οικονομικη και απο την Εθνικη αλλα και απο την Allianz.
Κυπριακή;
http://en.wikipedia.org/wiki/American_I ... onal_GroupΕτσι μου ειχαν πει οταν τους ειχα παρει τηλ, αν δεν ξερουν οι ιδιοι που δουλευουν σορρυ αλλα δεν φταιω εγω. Αυτο ομως ειναι το τελευταιο, τα παραπανω που αναφερα ισχυουν.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Κυπριακή;
http://en.wikipedia.org/wiki/American_I ... onal_GroupΕτσι μου ειχαν πει οταν τους ειχα παρει τηλ, αν δεν ξερουν οι ιδιοι που δουλευουν σορρυ αλλα δεν φταιω εγω. Αυτο ομως ειναι το τελευταιο, τα παραπανω που αναφερα ισχυουν.
Φίλε μου είναι η μόνη που μου ασφάλισε το μηχανάκι για κλοπή και η μόνη που σε αποζημιώνει μόλις σε ένα μήνα από την κλοπή. Και είναι και η πιο φτηνή!
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Κυπριακή;
Φίλε μου είναι η μόνη που μου ασφάλισε το μηχανάκι για κλοπή και η μόνη που σε αποζημιώνει μόλις σε ένα μήνα από την κλοπή. Και είναι και η πιο φτηνή!
Δλδ αν ασφαλιζει ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ εμενα τι με αφορα ? Εγω οσους ξερω που εχουν παρει τους απερριψαν (μαζι και εμενα) επειδη ειτε οδηγουσαν αυτοκινητο τουρμπατο ειτε αυτοκινητ καμπριο.
-
H Μινέττα και η Υδρόγειος είναι ελληνικές ... δεν ήρθαν από πουθενά. Αν οι 40 μέρες είναι ικανοποιητικές για σένα λυπάμαι.
Τώρα για την υφασμάτινη όλοι στην ασφαλίζουν αλλά αν θες να στην ασφαλίσουν και στην ίδια τιμή με αυτοκίνητο με κανονική οροφή έχεις παράλογες απαιτήσεις αφού ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Θα σου βάλουν επασφάλιστρο.
Πιο οικονομική συγκρίνεις σωστά ? Συγκρίνεις ίδιες καλύψεις ?
Το τούρμπο το είχε από το εργοστάσιο ή είναι μετατροπή ? Αν είναι μετατροπή στην Ελλάδα γενικά δεν ασφαλίζονται οι μετατροπές.
-
εβαλα απο περιεργεια τα στοιχεια για να παρω προσφορα απο την AIG
μια χαρα ασφαλιζει και την υφασματινη οροφη, απλα σε περιπτωση ζημιας εχει 10% απαλλαγη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ