-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Το ακούσαμε και αυτό ο φοίνικας (μέλος της γκρουπάμα) δεν είναι αξιόπιστος και μόνη αξιόπιστη είναι η Εθνική που έχουν φαγωθεί τόσα πολλά λεφτά από μαϊμου αποζημιώσεις. Φίλε salvation οι ασφαλιστικές δεν είναι σαν την χλωρίνη 'αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύστε' και ούτε 'το δικό μου' είναι πάντα το καλύτερο.Εχω εμπειριες απο τον φοινικα πρωτο χερι με τον αδερφο μου που του τρακαραν το ΚΙΑ και περιμενε κοντα 5 μηνες να παρει τα χρηματα του. Εχω και αλλες βεβαια αλλα με μικρα χρηματικα ποσα που εδωθηκαν εντος 40 ημερων. Μια φορα που επαθα ζημια με την Εθνικη (ολικη το Ibiza που ειχα) πηρα τα χρηματα μου μεσα σε 2 μηνες. Για μενα εστω 2 με 5 ειναι τεραστια διαφορα.
-
Όταν με τράκαραν το καλοκαίρι ( έπεσαν πίσω μου) η κοπέλα είχε ατλαντική ένωση η οποία έστειλε την έγκριση επισκευής της ζημιάς μου μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες. Στην κοπέλα που έπεσε απο πίσω μου και η οποία είχε μικτή έστειλαν την έγκριση να επισκευάσει και τις δικές τις ζημιές μέσα σε 30 μέρες.
-
Στο φίλο που θέλει να φύγει από Μινέττα απλώς να έχει υπόψη του ότι σε συνεργαζόμενα συνεργεία η απαλλαγή πέφτει στα 500 και τελικώς πότε θα κάνεις χρήση μικτής στη μικροζημιά ή στο μεγάλο? Έχεις επιλογή να μη τη χρησιμοποιήσεις αν θες αν είναι κάτι μικρό και βρίσκεις άκρη με τον άλλο. Πάντως εγώ αν φύγεις στη θέση σου δεν θα πήγαινα Εθνική Φοίνικα και άγνωστες ΕΠΥ.
-
καλημερα , σε περιπτωση που θελω να βγαλω ασφαλεια μονο για 2 μηνες τι γινεται? εχω ακουσει οτι βγαζω συμβολαιο κανονικα για 6μηνο και το κανω διακοπη οποτε θελω και γινεται επιστροφη χρηματων?
-
Οι περισσότερες εταιρείες δεν βγάζουν συμβόλαια για οποιαδήποτε διάρκεια αλλά μόνο για 3/6/12 μήνες. Οπότε βγάζεις 3μηνο ή 6μηνο και κάνεις αυτό που λες. Προσοχή μήπως στο τρίμηνο έχει κάποιο ειδικό όρο που να αποτρέπει κάτι τέτοιο. Στα άλλα από όσο ξέρω παίζει κανονικά.
-
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Μια βοήθεια από τους γνώστες: Έως τώρα ααφάλιζα τα αυτοκίνητα της οικογένειας στην Μινέττα Ασφαλιστική, με μικτή.Κάποια στιγμή, νομίζω πέρισυ, άλλαξαν το ποσό απαλλαγής από 300 ευρώ στα 1000 ευρώ! Δυστυχως δεν το αξιολόγησα τότε σωστά και ανανέωσα, αλλά τώρα λήγουν και για τα δύο και θα την κάνω άνευ δεύτερης σκέψης.
Αυτοκίνητα ένα Astra h 1.6t 2007 και ένα Corsa D 1.4 2009. Στο Astra το εξαμηνο έδωσα 440 ευρώ χωρίς οδική, ενώ online πχ στην Εθνική, με μικτή, απαλλαγή 700 ευρώ (δυστυχως), αλλά με οδική, έβγαλε περίπου 409 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Εθνική online δεν έβγαλε πάω από 9-9.5k κεφάλαιο ασφάλισης για το Astra, ενω στην Μινέττα το έχω/έχουν 'ξεχάσει' στα 13k.Η ερώτηση: από προσωπικές σας εμπειρίες ή όσο καλύτερα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχετε να μου προτείνετε κάποια ασφαλιστική αξιόπιστη, που να πληρώνει σχετικά άμεσα, να έχει καλό δίκτυο (δλδ συμβεβλημένη με επίσημα συνεργεία) για να πάω εκεί τις μικτές μου? Ζητούμενο δεύτερο, όσο το δυνατό χαμηλότερη απαλλαγή (δλδ το 1000 είναι εκτός συζήτησης). Δεδομένο τρίτο, όχι τους ιντεργιάνκιδες.
Εθνική δείχνει ανεκτή αν δεν βρω κάτι άλλο, τίμιο το online τους με το μέγιστο ασφαλιζόμενο κεφαλαιο για την αξία του αμαξιού μου, τα 700 ευρω θα τα ήθελα πχ 500 και υπέγραφα.... Αν δεν βρεθεί κάτι, πάω και εκεί.
Ακούω προτάσεις....
Για μένα η πιο αξιόπιστη είναι η Interamerican. Ψάξτο λίγο. Τώρα ανακοίνωσαν ότι έγιναν ανανεώσεις στα προγράμματά τους.
https://www.interamerican.gr/default.asp?pid=85&la=1 -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Στο φίλο που θέλει να φύγει από Μινέττα απλώς να έχει υπόψη του ότι σε συνεργαζόμενα συνεργεία η απαλλαγή πέφτει στα 500 και τελικώς πότε θα κάνεις χρήση μικτής στη μικροζημιά ή στο μεγάλο? Έχεις επιλογή να μη τη χρησιμοποιήσεις αν θες αν είναι κάτι μικρό και βρίσκεις άκρη με τον άλλο. Πάντως εγώ αν φύγεις στη θέση σου δεν θα πήγαινα Εθνική Φοίνικα και άγνωστες ΕΠΥ.Αγαπητε 206xs, μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με την Μινέττα (ίσως και πάνω από 10) με 4 αυτοκινητα ανά πάσα στιγμη ασφαλισμένα σε αυτους (2 δικα μου, 2 των γονιών) και τα τελευταία 6 χρόνια τα δύο πάντα με μικτές, θεωρώ λέπρη αντιμετώπιση να με πάνε από τα 300 ευρώ απαλλαγή στα 1000, ειδικά όταν συνολικά τα 4 αυτοκίνητα δεν είχαν πάνω από 2-3 περιστατικά στα 10+ χρόνια, μικροπεριστατικά (πχ πόρτα, με συνολικό κόστος 800 ευρώ μείον 300 η απαλλαγή).
Επίσης, το αμάξι το ένα δεν αξίζει 13k πλεον (Εθνική δίνει max 9k, allianz 6.5k-υπερβολικά ζωα αυτοί), οπότε και αυτό κλοπή είναι από μέρους τους, διότι σε ολική δεν θα μου τα δώσουν.
Είναι θέμα αρχής, να πανε να και μείον 2 μικτές προς το παρόν και βλεπουμε για τα άλλα δύο.
Αυτό με τα συνεργεία δεν το ξέρω και δεν το είδα να το αναγράφει κάπου, θα ξανακοιτάξω.
Εχεις άλλη πρόταση για ασφλαιστική να τσεκάρω/μιλήσω? Γιατί όχι Εθνική, καθυστερεί? Έχει και αυτή πολλά συνεργαζόμενα συνεργεία... -
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Επίσης, το αμάξι το ένα δεν αξίζει 13k πλεον (Εθνική δίνει max 9k, allianz 6.5k-υπερβολικά ζωα αυτοί), οπότε και αυτό κλοπή είναι από μέρους τους, διότι σε ολική δεν θα μου τα δώσουν.
Ερώτηση που είχα στείλει προς την ERGO, όπου το είχα ασφαλισμένο μέρι πριν λίγους μήνες (και ποτέ δεν την απάντησαν):
Από τη στιγμή που η ασφαλιστική ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να σε αποζημιώσει σε περίπτωση π.χ. ολκής κλοπής με το ποσό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο -με βάση το οποίο πληρώνεις ασφάλιστρα- αλλά αυτό είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις, ποιος είναι ο δια νόμου αρμόδιος να καθορίσει τι θα πάρεις σε περίπτωση ολικής κλοπής (και πώς)?
-
Μετά από πολλά χρόνια στην Εθνική, είπα να δοκιμάσω (online) ασφαλιστική, μειώνοντας κατά 35% το ετήσιο κόστος ασφάλισης. Αχρείαστη να 'ναι
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ερώτηση που είχα στείλει προς την ERGO, όπου το είχα ασφαλισμένο μέρι πριν λίγους μήνες (και ποτέ δεν την απάντησαν):
Από τη στιγμή που η ασφαλιστική ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να σε αποζημιώσει σε περίπτωση π.χ. ολκής κλοπής με το ποσό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο -με βάση το οποίο πληρώνεις ασφάλιστρα- αλλά αυτό είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις, ποιος είναι ο δια νόμου αρμόδιος να καθορίσει τι θα πάρεις σε περίπτωση ολικής κλοπής (και πώς)?
Ν.3557/2007, αρθρο 3:
ε) Κατά τον προσδιορισμό των ασφαλίστρων για υλικές
ζημίες του ασφαλισμένου αυτοκινήτου, λαμβάνεται υπο−
χρεωτικά υπόψιν η τρέχουσα αξία του ασφαλισμένου αυ−
τοκινήτου οχήματος, η οποία υπολογίζεται με βάση τον
τύπο και την παλαιότητά του. Αν ο ασφαλιστής επιβάλλει
ασφάλιστρο, το ποσό του οποίου δεν αναλογεί στην πραγ−
ματική αξία του ασφαλισμένου αυτοκινήτου οχήματος, το
πέραν της αξίας αυτής ποσό επιστρέφεται στον λήπτη της
ασφάλισης ή τον ασφαλισμένο με το νόμιμο τόκο. Αν δεν
επιστραφεί από τον ασφαλιστή το ποσό αυτό, ο Υπουργός
Ανάπτυξης μπορεί να επιβάλλει σε βάρος του ασφαλιστή
πρόστιμο μέχρι τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ.Η 'πραγματικη αξια' προφανως προσδιοριζεται με κοινη συμφωνια, δεν υπαρχει καποιος 'δια νομου αρμοδιος'. Με βαση προσφορες απο αντιπροσωπειες, αγγελιες, κτλ, προσεγγιζεται η τρεχουσα εμπορικη αξια. Αν δεν υπαρχει συμφωνια, υπαρχουν και τα δικαστηρια.
Αν αποζημιωθεις με μικροτερη απο το ασφαλισμενο ποσο, δικαιουσαι εντοκη επιστροφη των επιπλεον ασφαλιστρων που εχεις καταβαλλει για τα χρονια που ησουν ασφαλισμενος με υπερεκτιμημενη αξια οχηματος. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Η 'πραγματικη αξια' προφανως προσδιοριζεται με κοινη συμφωνια, δεν υπαρχει καποιος 'δια νομου αρμοδιος'. Με βαση προσφορες απο αντιπροσωπειες, αγγελιες, κτλ, προσεγγιζεται η τρεχουσα εμπορικη αξια. Αν δεν υπαρχει συμφωνια, υπαρχουν και τα δικαστηρια.
Αν αποζημιωθεις με μικροτερη απο το ασφαλισμενο ποσο, δικαιουσαι εντοκη επιστροφη των επιπλεον ασφαλιστρων που εχεις καταβαλλει για τα χρονια που ησουν ασφαλισμενος με υπερεκτιμημενη αξια οχηματος.Τα 'επιπλέον ασφάλιστρα' βέβαια, είναι κάτι πενταροδεκάρες [σε σχέση με τα συνολικά ασφάλιστρα που πληρώνει κάποιος] αν π.χ. το ασφαλιστήριο έλεγε 7500 και σου έδωσαν 7000 τελικά, με δικαιολογία το ότι τόσο πουλιέται τώρα στο Autotriti ένα ίδιο & ίδιας χρονολογίας μοντέλο.
Φυσικά σημασία έχει και πόσο μπορείς να πουλήσεις το αμάξι στο εξωτερικό, διότι μπορεί πλέον Ελλάδα να βρίσκεις και π.χ. Καγιέν για τα χρήματα που κάνει το μέσο καινούργιο 1400άρι λόγω του ότι τις έχουν !@#@$%# στα χαράτσια, αλλά έξω δεν είναι ακριβώς έτσι - οπότε ας το βλέπουμε κι αυτό.
-
To 1000 το κάναν σε όλους ήταν ένας συμβιβασμός αν θέλεις που έγινε για να πέσουν οι τιμές σε ποιο ανταγωνιστικά επίπεδα. Εθνική σε αποτρέπω λόγω χάους στις ζημιές. Δες τιμές από μερικά σάιτ που δίνουν τιμές για πολλές εταιρείες και σύγκρινε και καλύψεις. Πάντως και λόγω επικείμενης πώλησης των θυγατρικών των τραπεζών ασφαλιστικών δες Υδρόγειος και μετά ξένες εταιρείες γνώμη μου.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Φυσικά σημασία έχει και πόσο μπορείς να πουλήσεις το αμάξι στο εξωτερικό, διότι μπορεί πλέον Ελλάδα να βρίσκεις και π.χ. Καγιέν για τα χρήματα που κάνει το μέσο καινούργιο 1400άρι λόγω του ότι τις έχουν !@#@$%# στα χαράτσια, αλλά έξω δεν είναι ακριβώς έτσι - οπότε ας το βλέπουμε κι αυτό.
Αυτο δεν ειναι και τοσο λογικο. Τρεχουσα εμπορικη αξια ενος μεταχειρισμενου προφανως νοειται (για ολες τις χωρες) η αξια στην χωρα που συζηταμε. Η εταιρια πρεπει να σε αποζημιωσει με ενα ποσο με το οποιο θα καλυψεις τη ζημια που επαθες (=να αγορασεις ενα παρομοιο αυτοκινητο στην Ελλαδα).
-
Γιατί 'στην Ελλάδα', κλειστή αγορά έχουμε?
Από τη στιγμή που μπορείς να το πουλήσεις και εκτός Ελλάδος (Ιταλία, Βουλγαρία, Γερμανία, κλπ, κλπ) η τρέχουσα εμπορική του αξία είναι αυτή που μπορεί να πιάσει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ μπορεί να πουληθεί.Μπορεί εσύ να το είχες 'του κουτιού', με ελάχιστα χλμ, φουλ σέρβις, κλπ, κλπ και να σκόπευες όταν με το καλό το πάρεις απόφαση να το αλλάξεις με κάτι άλλο, μετά π.χ. 10 χρόνια, να το πουλήσεις στην Ιταλία όπου πιάνει περισσότερα απ' τα διπλάσια απ' όσα σου δίνουν οι φτωχοί Έλληνες, και μπορεί Ελλάδα τα μόνα που πουλιούνται να είναι κακοσυντηρημένα, σε άθλια κατάσταση. Ούτως ή άλλως, αν το είχες σε τέλεια κατάσταση, ό,τι 'παρόμοιο' και να πάρεις [ακόμα και με τα χρήματα που πιάνει το 'μέσο' μτχ ίδιο μοντέλο με τα ίδια χλμ αγορασμένο εκτός Ελλάδος] μια χασούρα θα την έχεις. Όχι όμως να σε αποζημιώσουν ίσα-ίσα για να πάρεις ένα μτχ από Ελλάδα, σε ό,τι κατάσταση κι αν είναι αυτό. Ή να το ασφαλίζεις εσύ π.χ. για 20.000 με τη σύμφωνη γνώμη της ασφαλιστικής, να πουλιέται έξω μτχ για κάπου τόσα, κι επειδή ψηφίστηκε εδώ πριν 2 βδομάδες (για παράδειγμα) κάποιο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και πλέον ΕΔΩ κανείς δε δίνει πάνω από 4-5000 για ένα τέτοιο αμάξι, να σου πει η ασφαλιστική αν στο κλέψουν ότι η εμπορική του αξία είναι 4500 (α, και να σου δώσει και κάτι ψιλά ως ρέστα από τα επιπλέον ασφάλιστρα που πλήρωσες όταν το ασφάλιζες για 20Κ )....
Προφανώς, πάντως, ΔΕΝ μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι από τη στιγμή που πληρώνεις για ασφάλεια κλοπής η περιουσία σου είναι καλυμμένη.
-
οταν οι ειδησεις λενε οτι φετος τα ασφα-ληστρα τα προπληρωνεις τι εννοουν;;
παντα ετσι δεν ηταν;;....πληρωνω ετησια σημερα για να ισχυει ως Νοεμβριο 2014;; -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για να βλέπετε πόσο γκαντέμης μπορεί να ναι κάποιος αλλά κι σε τι μπορυδελοχώρα ζούμε (όχι ότι δεν το ξέρατε, αλλά επανάληψη μητέρα μαθήσεως)...
Το Σεπτέμβρη του 2003 μπλέκω σε μικροτροχαίο με υλικές ζημίες...** Χτύπησα στην Ομόνοια με μια κυρία 80 ετών (τότε) που οδηγούσε το αμάξι του συζύγου της (συνοδηγός, 80 φεύγα ετών, τότε).** Δε δέχονται υπαιτιότητα, ούτε κι εμείς. Εγώ είχα Διεθνή Ένωση, αυτοί Εθνική. Πάμε σε αγωγές μέσω ασφαλιστικών. Γίνεται το πρώτο δικαστήριο το Μάρτη του 2005 (Ειρηνοδικείο Αθηνών). Βγαίνει απόφαση τον ιούλιο του 2005 που με δικαιώνει πλήρως. Υλικές ζημίες 1874 ευρώ (δύο πόρτες πλαινές αντικατάσταση κι ένα φτερό βαφή) συν 150 ευρώ λόγω μείωσης αξίας οχήματος μετά το τρακάρισμα συν 50 ευρώ για ηθική βλάβη. Η απόφαση όριζε ότι είναι άμεσα εκτελεστή για το 50% των χρημάτων, οπότε πήρα τότε γύρω (Ιούλιος 2005) στα 1100 ευρώ (μαζί εμ κάτι τόκους 16 μηνών από την επίδοση της αγωγής).
Κάνουν έφεση το Σεπτέμβρη του 2005 κατά της απόφασης. Βγαίνει δικάσιμη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για 21 Σεπτέμβρη 2007 (2 χρόνια μετά την έφεση). Λόγω εθνικών εκλογών τότε, παίρνει αναβολή για 2 χρόνια μετά. Άλλες 2-3 αναβολές (έχω χάσει το λογαριασμό) και τελικά εκδικάζεται την Παρασκευή 4 Οκτ. 2013. Τη Δυετέρα 7/10 το μεσημεράκι με παίρνει τηλέφωνο η Δικηγόρος που συνεργαζόταν τότε με τη Διεθνή Ένωση και χειριζόταν την υπόθεσή μου. Μου λέει...έγινε το δικαστήριο, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα...Πρέπει να πληρώσετε 660 ευρώ
Μου εξηγεί λοιπόν, ότι επειδή η Διεθνής Ένωσις έκλεισε τον Ιούλιο του 2013, οι εκκρεμότητές της (όπως η δική μου) μεταβιβάστηκαν στο Επικουρικό Κεφάλαιο. Πλην όμως το τελευταίο, ενώ αρχικά είχε πει ότι θα με εκπροσωπήσει στο δικαστήριο, τελικά τους ενημέρωσε (τη δικηγόρο μου) ότι δε θα παραστεί. Έτσι παρέστη οικειοθελώς η δικηγόρος, έκοψε γραμμάτια προείσπραξης, και περίμενε το ΟΚ μου για να τα καταθέσει μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτ. όπως είχε δικαίωμα από τη δικονομία. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μιλάμε για 2 εφέσεις που ασκήθηκαν σε βάρος της υπέρ μου απόφασης, 1 από το δικηγόρο της Εθνικής και 1 από ανεξάρτητο δικηγόρο των εναγόντων οπότε εξ ου και τα 2 γραμμάτια προείσπραξης.
Το πλέον γελοίο της υπόθεσης είναι οι αντίδικοι μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία (και τα έξοδα) για υλικές ζημίες στο αμάξι τους (Corolla του 1984, δεξί φανάρι και γδάρσιμο μπροστινού προφυλακτήρα) που τις εκτιμούσαν στο δικόγραφο σε 1000 ευρώ.
Και για 1000 ευρώ τραβιέμαι 10 χρόνια στα αστικά δικαστήρια για μια μαλακία και πληρώνω κι από την τσέπη μου δικαστικά έξοδα...
Τα συμπεράσματα δικά σας...με σοϊ απο τους Μητσοτακηδες εμπλεξες και εσυ;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
παντα ετσι δεν ηταν;;....πληρωνω ετησια σημερα για να ισχυει ως Νοεμβριο 2014;; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παντα ετσι δεν ηταν;;....πληρωνω ετησια σημερα για να ισχυει ως Νοεμβριο 2014;;μα αδικο εχω, ή κατι δεν καταλαβα σωστα;;
-
τελικα εμεινα Μινεττα. Σε συνεργαζομενα συνεργεια ειναι οντως 500 η απαλλαγη, συνεργαζονται δε με ολα τα συνεργεια που ετσι κιαλλιως το παω για service, τα ξερω και εμπιστευομαι.
Το 1000 απαλλαγη ειναι για τα μη συνεργαζόμενα, δεν ξερω ποια εννοει, μαλλον το καναν για να αποφυγουν λαμογιες με υπερκοστολογηση από τοπικα συνεργεια της γειτονιας (σε συνεννοηση με τον κατοχο κτλ κτλ) -
ΠΑντος για οσους ειχαν να περιμενουν λεφτα απο την διεθνης ενωσις και πηγαν επικουρικο ακομα τιποτα ουτε καν τους φακελους δεν εχουν παραλαβει..5 μηνες απο τοτε που εγινε η τρακα και ακομα τιποτα απο μηνα σε μηνα με παει το επικουρικο..
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ