-
Πάντως προσωπικά τα 2500 δε τα συμπάθησα ποτέ.
Πολύ 'ξύλινη' αίσθηση κρύα, έπρεπε να ανέβεις πολύ στο φρένο και αφήνουν πολλά κατάλοιπα στο δίσκο με αποτέλεσμα όταν ζεσταίνονται να βγάζουν κραδασμό.
-
Πολύ πρόσφατα, μπήκα σε Leon Cupra με μαμά φρένα, πλην των τακακίων, που τα είχε αλλάξει με DS2500.
Όταν πάταγε φρένο, έπιανε τόσο καλά, από το μηδέν, και όταν το πίεσε λιγάκι, δάγκωνε πάρα πολύ καλά.
Στην πιο πολεμική χρήση, μάλιστα, μου είπε ότι είναι ακόμα καλύτερα.
Μάλιστα, έβαλε τα DS2500, που ήταν ήδη 'στρωμένα', δεν χρειάστηκε να τα στρώσει αυτός.
Δεν είχε σφύριγμα καθόλου και γενικά είναι πολύ ευχαριστημένος γιατί αποδίδουν πολύ καλά κρύα και ακόμα καλύτερα όταν ζεσταθούν.
Σαφώς και υπάρχουν καλύτερες λύσεις, αλλά και αυτά είναι μια πολύ καλή επιλογή. -
Καλησπερα παιδια.
Ειπα να γραψω και εγω να με συμβουλεψετε (βασικα περισσοτερο να με ενημερωσετε)..
Στο Fiesta αυτη τη στιγμη φοραω τα μαμα τακακια-δισκους.. Επειδη ολο σκεφτομαι μια μικρη βελτιωση στα φρενα μου, περισσοτερο θα ελεγα σε καλυτερο φρενο (μαγκωμα να το πω...δε ξερω) αλλα και σε αντοχη..
Ευχαριστημενος θα ελεγα οτι ειμαι απλα αν υπαρχει κατι καλυτερο δεν θα ελεγα οχι..Καποια στιγμη θα αναβαθμισω σε σωληνακια υψηλης γιατι τα καλοκαιρια κατεβαινω βουνα για παραλιες καθημερινα εδω που ειμαι και οσο να ναι δεν θελω να ειμαι με τον φοβο να μεινω απο φρενα.. προς το παρον δεν εχω μεινει.. αλλα νιωθω οτι ειμαι στο τσακ να μαλακωσει το πενταλ.. μερικες φορες μυριζουν λιγακι.. και χρησιμοποιω θα ελεγα αρκετα το φρενο του κινητηρα (χαμηλοτερη σχεση)..
Οσον αφορα το φρεναρισμα υπαρχει κατι καλυτερο?? Καλυτερο μαγκωμα να το πω...?? δεν ξερω.. δεν θελω να χασω κατι για να κερδισω κατι αλλο.. πχ να χασω φρεναρισμα με λιγο πιο κρυα φρενα αλλα να εχω καλυτερο φρενο οταν ειναι ζεστα .. αν και με αυτα που διαβαζω παραπανω για τις θερμοκρασιες δεν νομιζω..
Γενικα ψαχνομαι για ενα καλυτερο τακακι που να συμβαδιζει και με τον δισκο αλλα δεν γνωριζω..Η οδηγηση μου ειναι ειναι σε επαρχιακους-ανοιχτους δρομους οποτε δεν τρωω τακακι...Πολη σπανια μπαινω.. Τα καλοκαιρια κανω οπως ειπα καταβασεις σε βουνα γιαυτο και ψαχνομαι..
Να φανταστειτε στην φωτο απο κατω ειμαι με 33.000 χλμ και 20 μηνες... Απλα οταν θα χρειαστω το φρενο για κατι αναπαντεχο να ειναι οσο το δυνατον καλυτερο.. -
@petran17 μήπως 'ξεχνιεσαι' στο φρενο με πολυ trail braking?
Προσωπικά χωρίς trail braking στην πισω μερια του Πηλίου τα φρένα ήταν ακουραστα. Τα φρεναρισματα όμως ήταν δυνατά πριν τις στροφές και εχω μονους δίσκους. Αν φρεναρα παρατεταμενα και πιο απαλά σίγουρα τα τακακια θα παθαιναν fade με τον καυτό δίσκο.
Αυτό που για αλλη μια φορά με ενόχλησε (λιγότερο λογω τρυπων στην καμπάνα του δίσκου) αισθητά ήταν η εκτόξευση της θερμοκρασίας των μαμα ζαντων και συνεπώς η ανοδος της πίεσης των εμπρός ελαστικών. Κοινώς μούτρα εκεί που δεν θα έπρεπε.
Με τις Keskin kt3 απλά κατι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε ποτέ. -
@W202 AMG όχι ούτε καν.. Ίσα ίσα που κάνω δυνατά φρενάρισματα και οσο πιο σύντομα σε διάρκεια γίνεται πριν το turn in..
Με το Αλμερα που οδηγούσα πριν, στη συγκεκριμένη διαδρομή που αναφέρω σχεδόν κάθε φορά το πεντάλ μαλάκωνε στο τέλος της κατάβασης.. Και δεν είχα φρένα..
Με το Fiesta να πω την αλήθεια δεν έχω μείνει ακόμα στη δυγκεκριμενη διαδρομή από φρένα εκτός από 1-2 που έχουν μυρίσει αλλά δεν έχει μαλακώσει το πεντάλ.. Γενικώς έχει καλά φρένα και αντέχουν κιόλας..
Απλά προληπτικά (λόγω του φόβου του Αλμερα) θέλω να τα αλλάξω σε υψηλής και για καλύτερη αίσθηση όπως μου έχουν πει..
Εκτός από αυτό ψάχνω και για ένα καλύτερο τακάκι αν υπάρχει όπως είπα..
Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ξεκίνα από τακάκια με υψηλότερο συντελεστή τριβής.
-
Πετραν το fiesta φοράει τα γνήσια τακάκια του. Δύσκολα θα μείνεις από φρένα. Μη το συγκρίνεις με το almera, εκείνο άραγε ,όταν έμενες από φρένα , φόραγε κάτι γνήσιο ή κάτι ποιοτικό?
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ξεκίνα από τακάκια με υψηλότερο συντελεστή τριβής.Θα ψαξω και βλεπουμε.. Σε ευχαριστω για το hint..!
Πετραν το fiesta φοράει τα γνήσια τακάκια του. Δύσκολα θα μείνεις από φρένα. Μη το συγκρίνεις με το almera, εκείνο άραγε ,όταν έμενες από φρένα , φόραγε κάτι γνήσιο ή κάτι ποιοτικό?
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οντως και φαινονται πολυ καλα τα γνησια γιαυτο ρωταω αν υπαρχει κατι καλυτερο..
Παντως τωρα που το λες για το Almera, δεν το ειχα σκεφτει.. δεν φορουσε τα γνησια τακακια της Nissan οποτε μπορει και γιαυτο να ζεσταινοντουσαν αμεσως..
Καμια σχεση τα 2 αυτοκινητα προφανως απλα τα συγκρινω μοιραια λογω της ιδιας διαδρομης που εχω κανει και με τα 2 αυτοκινητα. -
Γειά σας και καλώς σας βρήκα. Παρακολουθώ περιστασιακά το φόρουμ 10 περίπου χρόνια αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τα τακάκια. Είμαι σε διαδικασία αναβάθμισης των φρένων μου. Τοποθέτησα εμπρός πίσω τρυπητούς Zimmermann (αεριζόμενους εμπρός) με σκοπό να αλλάξω επίσης υγρά, σωληνάκια μεταλλικά και τακάκια. Το κιτ όμως είχε μέσα στην τιμή και κάτι μπροστινά τακάκια οπότε είπα να τα δοκιμάσω. Οκ λίγο καλύτερα από τα μαμά αλλά όχι κάτι το συγκλονιστικό. Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω τα ds2500 αλλά είδα ότι η ferodo προτείνει τα ds performance για ποιό καθημερινή χρήση. Βασικά λέει ότι δίνουν την ίδια αίσθηση με τα ds2500 χωρίς να κάνουν θόρυβο και πιάνουν από κρύα. Γνωρίζουμε κάτι σχετικά? Επίσης γνωρίζουμε την ποιότητα των υγρών 5.1 της ferodo. Ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα.
-
21 Quadra wrote:
Γειά σας και καλώς σας βρήκα. Παρακολουθώ περιστασιακά το φόρουμ 10 περίπου χρόνια αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τα τακάκια. Είμαι σε διαδικασία αναβάθμισης των φρένων μου. Τοποθέτησα εμπρός πίσω τρυπητούς Zimmermann (αεριζόμενους εμπρός) με σκοπό να αλλάξω επίσης υγρά, σωληνάκια μεταλλικά και τακάκια. Το κιτ όμως είχε μέσα στην τιμή και κάτι μπροστινά τακάκια οπότε είπα να τα δοκιμάσω. Οκ λίγο καλύτερα από τα μαμά αλλά όχι κάτι το συγκλονιστικό. Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω τα ds2500 αλλά είδα ότι η ferodo προτείνει τα ds performance για ποιό καθημερινή χρήση. Βασικά λέει ότι δίνουν την ίδια αίσθηση με τα ds2500 χωρίς να κάνουν θόρυβο και πιάνουν από κρύα. Γνωρίζουμε κάτι σχετικά? Επίσης γνωρίζουμε την ποιότητα των υγρών 5.1 της ferodo. Ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα.
DS2500, τα υγρά είναι καλά.
-
Ds2500 τακάκια, υγρά MOTUL RBF600, σωληνάκια υψηλής και από το συνεργείο μέχρι το σπίτι με κοιτούσαν περίεργα στα φανάρια από το σφύριγμα...Γιατί να συμβαίνει αυτό; Θέλει να πατήσουν; Θα σταματήσουν;
-
Tα τακάκια θέλουν στρώσιμο, μέσα στο κουτί τους έχουν τις οδηγίες, το ίδιο και οι δίσκοι, τα μουαγιέ πρέπει να έχουν καθαριστεί πολύ καλά, να λάμπει το σίδερο, αν δεν γίνουν ή δεν έχουν γίνει όλα αυτά, τότε καλή τύχη.
Το στρώσιμο γίνεται για να δεχθούν τα υλικά τριβής ( τακάκια . δίσκοι ) σταδιακά την άνοδο της θερμοκρασίας ώστε τα μόρια των υλικών να έρθουν στη σωστή θέση τους μετά από τις μηχανουργικές επεξεργασίες που έχουν δεχθεί, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με την θερμική επεξεργασία που γίνεται στα υλικά αυτά στα εργοστάσια, απλά εδώ το κάνουμε εμείς κατά κάποιον τρόπο χωρίς να χρεωθούμε.
-
Οι δίσκοι δεν είναι ακριβώς καινούργιοι, έχουν 3000χλμ περίπου. Όταν λέτε το μουαγιέ να είναι καθαρό, τι εννοείται?
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.
-
To μουαγιέ είναι το σημείο εκείνο που πατάει ο δίσκος, αυτό πρέπει να είναι καθαρό μέταλλο χωρίς βρώμες και σκουριές, αλλιώς με το πρώτο καλό ζέσταμα των δίσκων αυτοί θα στραβώσουν γιατί δεν πατάνε καλά, δεν το λέω εγώ ούτε το έβγαλα από το κεφάλι μου, είναι οδηγία που βρίσκεται στα paper των κατασκευαστών δίσκων οι οποίοι αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί περίπου στα 4500-5000 χλμ.και είναι απόλυτα λογικό για κάποιον που έχει μηχανολογική γνώση, εμπειρία, αντίληψη.
Επίσης το τρίξιμο των τακακιών οφείλεται σε πολλές παραμέτρους, στην πάστα, στις ελευθερίες των τακακιών στις φωλιές τους, στην επαφή τακακιού / εμβόλου δαγκάνας κλπ, είναι υψίσιχνοι μικροσυντονισμοί οι οποίοι πρέπει να απομονωθούν κατά περίπτωση πριν βγει το τελικό συμπέρασμα γι;α την αιτία, το net έχει πάρα πολλές αναφορές για αυτό το θέμα.
-
Γνωρίζω καλά τι είναι το μουαγιέ, απλά ρώτησα γιατί δεν άλλαξα δίσκους μόνο τακάκια. Θα κάνω την διαδικασία που γράφει το φυλλάδιο και θέλω να πιστεύω ότι θα στρώσουν. Απλά παραξενεύτηκα γιατί σε προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα, φορούσα EBC χωρίς τέτοια θέματα.
-
Ds2500 τακάκια, υγρά MOTUL RBF600, σωληνάκια υψηλής και από το συνεργείο μέχρι το σπίτι με κοιτούσαν περίεργα στα φανάρια από το σφύριγμα...Γιατί να συμβαίνει αυτό; Θέλει να πατήσουν; Θα σταματήσουν;
Χρειάζονται περίπου 3-4 heat cycles αλλά αφού πατήσουν πρώτα. Δηλαδή αφού κάνεις 500-600κμ, μετά κάνε 3-4 δυνατά φρεαναρίσματα από τα 130 στα 10 χωρίς να ακινητοποιήσεις το αυτοκίνητο και άσε μεταξύ τους περίπου 1 λεπτό για να έχουν κατεβάσει θερμοκρασία.
Στα carbotech έχει οδηγίες, λογικά και στα ds2500. Εμένα πάντως τα 2500 δεν έτριξαν ποτέ, αντιθέτως με τα ΧΡ10 που ανασταίνουν νεκρούς. χαχα
-
spiderTF160 wrote:
Χρειάζονται περίπου 3-4 heat cycles αλλά αφού πατήσουν πρώτα. Δηλαδή αφού κάνεις 500-600κμ, μετά κάνε 3-4 δυνατά φρεαναρίσματα από τα 130 στα 10 χωρίς να ακινητοποιήσεις το αυτοκίνητο και άσε μεταξύ τους περίπου 1 λεπτό για να έχουν κατεβάσει θερμοκρασία.
Στα carbotech έχει οδηγίες, λογικά και στα ds2500. Εμένα πάντως τα 2500 δεν έτριξαν ποτέ, αντιθέτως με τα ΧΡ10 που ανασταίνουν νεκρούς. χαχα
Σήμερα έκανα 120 χλμ στο βουνό. Ανέβασμα απλά σβέλτα και κατέβασμα χωρίς να φρενάρω με την βοήθεια του κινητήρα, απλά και μόνο για να ‘’πιέσω’’ λίγο τα φρένα. Τελείως κρύα δεν σφυρίζουν,όπως και μετά από 2-3 καλά φρεναρίσματα με χλμ. Μόλις όμως αρχίσουν να κρυώνουν....αρχίζουν τα δικά τους. Παρατήρησα ότι οι δίσκοι έχουν αρχίσει να αποκτούν μία μολυβί απόχρωση, όχι σε όλη όμως την επιφάνειά τους σημάδι ότι δεν πατάνε ακόμη σωστά τα τακάκια στον δίσκο. Δυστυχώς επειδή δεν είναι το καθημερινό μου αυτοκίνητο και δεν το κινώ πολύ μάλλον θα πρέπει να περιμένω μέχρι να πατήσουν καλά. Είδωμεν.
-
Καλησπέρα σε όλους!
Χθες παρατήρησα κάτι που με ανησύχησε. Μπαίνοντας στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο (Ford Focus 2003 1.6) μετά από περίπου 3 βδομάδες, πριν βάλω μπρος, παρατήρησα ότι το πεντάλ του φρένου ήταν σκληρό, είχε χάσει δηλαδή την υποπίεση το σερβό. Έχω αφήσει το αυτοκίνητο και περισσότερο καιρό ακίνητο και δεν το έχει κάνει αυτό. Στον δρόμο η συμπεριφορά του ήταν ΟΚ. Φτάνοντας στο προορισμό μου, το άφησα για να δω πως θα συμπεριφερθεί. Ξεκινώντας μετά από 2-3 ώρες, έκανε πάλι το ίδιο. Αυτή την φορά όμως παρατήρησα και ένα ήχο σε κάθε πάτημα του πεντάλ, που ακουγόταν σαν να χάνει αέρα. Τα υγρά του είναι εντάξει. Καμία ιδέα, πριν το πάω στον φρενά; Master cylinder ίσως;
Ευχαριστώ!
-
Μαλλον τρυπησε το σερβο ή σεβρο (δεν θυμαμαι ποιο ειναι το σωστο)
-
Μαλλον τρυπησε το σερβο ή σεβρο (δεν θυμαμαι ποιο ειναι το σωστο)
Σέρβο είναι από την ορολογία σερβομηχανισμός, σεβρό είναι το επεξεργασμένο κατσικίσιο δέρμα που χρησιμοποιείται στα παπούτσια και σπανιότερα σε δερμάτινες τσάντες.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις