-
Οι κατασκευαστές να πουλήσουν θέλουν και πουλάνε καλά, αλλά η μεγαλύτερη φθορά από τα καθορισμένα 2mm έχει να κάνει με
1ον απώλεια υλικού μεγαλύτερη της υπολογισμένης επιφέρει μείωση της θερμοχωρητικότητας, αυτό πρακτικά σημαίνει λειτουργία του δίσκου άνοδο μεγαλύτερης θερμοκρασίας σε μικρότερο χρόνο, μεγαλύτερες θερμοκρασίες στα τακάκια και στα υγρά και ταχύτερη φθορά σε δίσκους, τακάκια, υγρά, ελασυκά μέρη στις δαγκάνες, καταστροφή του γράσου στις γλύστρες που ολισθαίνουν οι δαγκάνες.
2ον Μεγαλύτερη διαδρομή των εμβόλων στις φωλιές τους με αποτέλεσμα την ακτινική μετακόινηση των εμβόλων που φθείρει τα έμβολα και τις δαγκάνες ( τις φωλιές των εμβόλων ) με λίγα λόγια οι δαγκάνες δεν επισκευάζονται με αυτού του είδους τις φθορές και θέλουν αντικατάσταση.
Εσύ φίλε GGAB μείνε στην παραδοσιακή Ελληνική καχυποψία, και ξέρεις κάτι ? Το κεφάλι μας το έδωσε ο δημιουργός για να προστατεύει το μυαλό μας και όχι για να στηρίζουμε το καπέλο Αστειεύομαι προφανώς, και χωρίς παρεξήγηση έτσι ?
-
Δεν υπάρχει καχυποψία και ούτε παρεξήγηση. Απλά είπα ότι μπορεί να τις κρατήσει καβατζα. Τώρα τις επιπτώσεις από το μειωμένο πάχος τις γνωρίζω πολύ καλά. Αν ήταν πάντως να πετάμε τους δίσκους με 2χιλ φθορά,θα τους αλλάζαμε κάθε 5-6 χρόνια και τα 2/3 των αυτοκινήτων είναι ακατάλληλα για πέδηση. Αν σκεφτείς ότι ανάμεσα μας κυκλοφορούν αυτοκίνητα με μη αεριζόμενους δίσκους και έχοντας και χιλιομετρική φθορά, τότε στους αεριζόμενους τα περιθώρια είναι σαφώς αυξημένα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν υπάρχει καχυποψία και ούτε παρεξήγηση. Απλά είπα ότι μπορεί να τις κρατήσει καβατζα. Τώρα τις επιπτώσεις από το μειωμένο πάχος τις γνωρίζω πολύ καλά. Αν ήταν πάντως να πετάμε τους δίσκους με 2χιλ φθορά,θα τους αλλάζαμε κάθε 5-6 χρόνια και τα 2/3 των αυτοκινήτων είναι ακατάλληλα για πέδηση. Αν σκεφτείς ότι ανάμεσα μας κυκλοφορούν αυτοκίνητα με μη αεριζόμενους δίσκους και έχοντας και χιλιομετρική φθορά, τότε στους αεριζόμενους τα περιθώρια είναι σαφώς αυξημένα.Νομιζω πως ισχυει το αντιθετο,ο συμπαγης απλα θα πυρωσει πιο ευκολα,ο αεριζόμενος θα στραβωσει για πλακα εφόσον μιλαμε για κοινους αεριζόμενους.Βασικα εκ κατασκευης είναι πιο ευπαθης.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν υπάρχει καχυποψία και ούτε παρεξήγηση. Απλά είπα ότι μπορεί να τις κρατήσει καβατζα. Τώρα τις επιπτώσεις από το μειωμένο πάχος τις γνωρίζω πολύ καλά. Αν ήταν πάντως να πετάμε τους δίσκους με 2χιλ φθορά,θα τους αλλάζαμε κάθε 5-6 χρόνια και τα 2/3 των αυτοκινήτων είναι ακατάλληλα για πέδηση. Αν σκεφτείς ότι ανάμεσα μας κυκλοφορούν αυτοκίνητα με μη αεριζόμενους δίσκους και έχοντας και χιλιομετρική φθορά, τότε στους αεριζόμενους τα περιθώρια είναι σαφώς αυξημένα.Λες ότι γνωρίζεις πολύ καλά τις επιπτώσεις, από τα γραφόμενα σου θα έλεγα το αντίθετο, όλοι είναι / είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των κατασκευαστών δίσκων γιατί σε περίπτωση ατυχήματος όποιος δεν το έχει κάνει δεν θα περάσει όμορφες ημέρες, και καλό θα ήταν να έμπαινες στα site των κατασκευαστών να διαβάσεις τι λένε γιατί μη μου πείς να αγνοήσουμε αυτούς και να στηριχτούμε σε λόγια καφενείου, θα ήταν τουλάχιστον ανόητο.
Επίσης καλό θα ήταν να ήσουν περισσότερο προσεκτικός σε θέματα οδικής ασφάλειας που αφορούν και αυτούς που κυκλοφορούν δίπλα ή απέναντί σου γιατί βλέπω ότι είσαι πολύ χαλαρός στο θέμα εξισώνοντας περιουσίες και ζωές στο κόστος των 50-100€ κάθε 2-4 χρόνια και είναι κρίμα και θλιβερό συνάμα, οι εμμονές επί του θέματος είναι επικίνδυνες και ευτυχώς που δεν θα βρεθεί συνεργείο αυτοκινήτων ή φρένων που θα ακολουθήσει τις προτροπές σου αλλά θα ακολουθήσει τις οδηγείς της Brembo κλπ εταιριών δίσκων.
καλή σου ημέρα και καλή εβδομάδα με την ευχή η τύχη να είναι πάντα με το μέρος σου και με το μέρος όσων κυκλοφορούν μαζί σου στους δρόμους.
-
Καλησπερα σας.Επειδη μου βγαλε σημα για τακακια το αμαξι μαλλον θα παω για αλλαγη.Πηρα στην αντιπροσωπεια για τα αυθεντικα τακακια και μου παν κατι παραλογες τιμες χωρις εργασια.Θα ηθελα να μου πει καποιος για αυτο το αμαξι ποια ειναι τα καλυτερα συμβατικα τακακια?Ειναι το φιατ 500 1.4 100 αλογα.Ευχαριστω πολυ
-
Ή αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Για νορμάλ οδήγηση χωρίς τανζανιες πιστεύω ότι το να παρατείνουμε την φθορά λίγο παραπάνω από τα δύο χιλιοστά είναι αποδεκτο. Βέβαια σε οδηγούς που κυνηγάνε το αυτοκίνητο και σε γρήγορα οδήγηση ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες. Δεν μιλάω βέβαια να γίνουν φλούδες οι δίσκοι γιατί το έχω δει και αυτό και είναι εγκληματικό. Πιστεύω δύο αλλαγές τακακιων τις σηκώνουν άνετα οι δίσκοι ενώ ανάλογα το με το τακακι μπορεί να σηκώσουν και τρίτη αλλά μέχρι εκεί.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν υπάρχει καχυποψία και ούτε παρεξήγηση. Απλά είπα ότι μπορεί να τις κρατήσει καβατζα. Τώρα τις επιπτώσεις από το μειωμένο πάχος τις γνωρίζω πολύ καλά. Αν ήταν πάντως να πετάμε τους δίσκους με 2χιλ φθορά,θα τους αλλάζαμε κάθε 5-6 χρόνια και τα 2/3 των αυτοκινήτων είναι ακατάλληλα για πέδηση. Αν σκεφτείς ότι ανάμεσα μας κυκλοφορούν αυτοκίνητα με μη αεριζόμενους δίσκους και έχοντας και χιλιομετρική φθορά, τότε στους αεριζόμενους τα περιθώρια είναι σαφώς αυξημένα.
Λες ότι γνωρίζεις πολύ καλά τις επιπτώσεις, από τα γραφόμενα σου θα έλεγα το αντίθετο, όλοι είναι / είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των κατασκευαστών δίσκων γιατί σε περίπτωση ατυχήματος όποιος δεν το έχει κάνει δεν θα περάσει όμορφες ημέρες, και καλό θα ήταν να έμπαινες στα site των κατασκευαστών να διαβάσεις τι λένε γιατί μη μου πείς να αγνοήσουμε αυτούς και να στηριχτούμε σε λόγια καφενείου, θα ήταν τουλάχιστον ανόητο.
Επίσης καλό θα ήταν να ήσουν περισσότερο προσεκτικός σε θέματα οδικής ασφάλειας που αφορούν και αυτούς που κυκλοφορούν δίπλα ή απέναντί σου γιατί βλέπω ότι είσαι πολύ χαλαρός στο θέμα εξισώνοντας περιουσίες και ζωές στο κόστος των 50-100€ κάθε 2-4 χρόνια και είναι κρίμα και θλιβερό συνάμα, οι εμμονές επί του θέματος είναι επικίνδυνες και ευτυχώς που δεν θα βρεθεί συνεργείο αυτοκινήτων ή φρένων που θα ακολουθήσει τις προτροπές σου αλλά θα ακολουθήσει τις οδηγείς της Brembo κλπ εταιριών δίσκων.
καλή σου ημέρα και καλή εβδομάδα με την ευχή η τύχη να είναι πάντα με το μέρος σου και με το μέρος όσων κυκλοφορούν μαζί σου στους δρόμους.
Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρένα είναι το αντικείμενο σου. Οι χαρακτηρισμοί σου όμως σε όποιον δεν συμφωνεί 100% μαζί σου, είναι το λιγότερο προσβλητικοι και άστοχοι.
Και η michelin λέει λάστιχα αποθηκευμένα έως και 10ετιας είναι μια χαρά.......θα τα βάλεις;;;;;καλή συνέχεια! -
To αντικείμενο μου είναι η λογική και η πιστή ακολούθηση των οδηγιών αυτών που ξέρουν καλύτερα από εμάς τα φρένα, αυτών δηλαδή που τα φτιάχνουν, όσο για τους χαρακτηρισμούς μου επειδή δεν συμφωνείς 100% μαζί μου θα ήταν πιο φρόνιμο από την πλευρά σου αντί να με κακοχαρακτηρίζεις να μην παροτρύνεις άλλους με λανθασμένες και επικίνδυνες οδηγίες θεμάτων που έχεις άγνοια, γιατί το θέμα δεν πρέπει να είναι οι χαρακτηρισμοί μου αλλά η άγνοια κινδύνου που μεταδίδεις λόγω ημιμάθειας, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο θέμα θεωρώντας ότι εξαντλήθηκε γιατί όσοι διαβάζουν κατάλαβαν.
-
Τιμες ανταλλακτικων απο γνωστο καταστημα
Τextar Εμπρος 47Ε πισω 23
ΑΤΕ 54 / 42
Γνησια 55 /46Αθηνα εισαι? μαστορα εχεις? ποσα χλμ εχεις κανει και αναψαν? Τα μπροστα η τα πισω?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
To αντικείμενο μου είναι η λογική και η πιστή ακολούθηση των οδηγιών αυτών που ξέρουν καλύτερα από εμάς τα φρένα, αυτών δηλαδή που τα φτιάχνουν, όσο για τους χαρακτηρισμούς μου επειδή δεν συμφωνείς 100% μαζί μου θα ήταν πιο φρόνιμο από την πλευρά σου αντί να με κακοχαρακτηρίζεις να μην παροτρύνεις άλλους με λανθασμένες και επικίνδυνες οδηγίες θεμάτων που έχεις άγνοια, γιατί το θέμα δεν πρέπει να είναι οι χαρακτηρισμοί μου αλλά η άγνοια κινδύνου που μεταδίδεις λόγω ημιμάθειας, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο θέμα θεωρώντας ότι εξαντλήθηκε γιατί όσοι διαβάζουν κατάλαβαν.21 Quadra επειδή δεν γνωρίζω, στα πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα χονδρικά, πρέπει να αλλάζονται δίσκοι απλοί είτε είναι διπλοί αεριζόμενοι, είτε μονοί; Δηλαδή όχι της Brebo ή κάποια άλλης πολύ καλής εταιρίας;
-
Αγαπητοί φίλοι με έχετε μπερδέψει αρκετά!! Κατά αρχήν όταν λέω ότι να τις τορνάρω τις δισκοπλακες (βέβαια ανάλογα κ πόσο θα μου φάει γιατί άμα φάει πολύ τις πουλώ για παλιοσίδερα) λέω τις τρώει σχετικά λίγο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΝΑ Τις ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΗΣΩ ΑΥΤΕΣ Τις ΤΟΡΝΑΡΙΣΜΈΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞ ΙΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ;;;;;
Κάνω συντηρητική οδήγηση κ το ίδιο κ ο γιος μου κ φυσικά με ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ!!!!
Με απλά λόγια, να τις πετάξω;;; η να τις τορνάρω;;;;;;
Επαναλαμβάνω η επιφάνεια στην μια δισκοπλακα είναι ΕΝΤΟΝΑ σαγρέ με πάρα πολλά αυλάκια. Φορώ όπως δείχνει φωτο διπλή δισκοπλακα . -
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι με έχετε μπερδέψει αρκετά!! Κατά αρχήν όταν λέω ότι να τις τορνάρω τις δισκοπλακες (βέβαια ανάλογα κ πόσο θα μου φάει γιατί άμα φάει πολύ τις πουλώ για παλιοσίδερα) λέω τις τρώει σχετικά λίγο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΝΑ Τις ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΗΣΩ ΑΥΤΕΣ Τις ΤΟΡΝΑΡΙΣΜΈΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞ ΙΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ;;;;;
Κάνω συντηρητική οδήγηση κ το ίδιο κ ο γιος μου κ φυσικά με ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ!!!!
Επαναλαμβάνω η επιφάνεια στην μια δισκοπλακα είναι ΕΝΤΟΝΑ σαγρέ με πάρα πολλά αυλάκια. Φορώ όπως δείχνει φωτο διπλή δισκοπλακα .Δες τις δισκόπλακες που φοράς ποιό είναι το αρχικό πάχος του κατασκευαστή, πχ 26mm, μέτρα και τις παλιές σου, αν είναι περίπου 1mm δηλαδή 25mm η φθορά αξίζει να τις τορνίρεις, αν είναι περισσότερο δεν αξίζει, το κόστος είναι 25€ περίπου με 5€ διαφορά πάνω - κάτω από φρενά σε φρενά και αυτό αν τους τις πας στο χέρι, δες πόσο πήρες τις καινούργιες και αποφάσισε τι σε συμφέρει.
Όλες οι δισκόπλακες ( 90% ) έχουν συνολικό όριο φθοράς 2mm, όχι 2mm σε κάθε πλευρά.
-
Απο αθηνα ειμαι.Τα πισω λογικα πρεπει να ναι γτ εχω κανει πανω απο 110 χιλιαδες χιλιομετρα και τα χω αλλαξει μονο μια φορα.Για δωσε μου τη διευθυνση του καταστηματος με τα ανταλλακτικα που εχει τα γνησια.Μαστορα εχω να τα βαλει
-
Δεν είναι όμως εύκολο ο καθένας να μετρήσει πάχος δισκόπλακας.
Μάλιστα η φθορά δεν είναι ομοιόμορφη, και ο δίσκος σε τομή φαίνεται ως τραπέζιο σχήμα.
Νομίζω πολύ το ψειρίζουμε, ο Μόραρης λέει στις 2 αλλαγές τακακιών τόρνισμα ή άλλαγμα. -
δεν είναι δα και ακατόρθωτο, κατά σύμπτωση έχει το lidl ψηφιακό παχύμετρο στα 12 ευρώ, όποιος καίγεται να μάθει τι περιθώριο έχει ακόμα ο δίσκος, τώρα ξέρει πώς μπορεί να το μετρήσει με ακρίβεια χιλιοστού.
-
-
Διαβαζω με προσοχη τα οσα γραφονται στο θεμα φρενα , αντιλαμβανομαι πως ενω υπαρχει μπολικη πληροφορια και βοηθεια εδω μεσα και ξεκαθαρες αποψεις , καποιοι τι ειναι αυτο που δεν μπορουν να καταλαβουν . Το οριο για καθε δισκοπλακα ειναι συγκεκριμενο θες να αλλαχτουν καλως. Δεν θελεις να αλλαχτουν καβαλα μονος το οχημα . Τα περι οδηγηση στην πολη χαμηλες ταχυτητες και πολιτισμενη γενικα συμπεριφορα στο δρομο δεν με πειθουν.... δλδ με 2,4mm θα οδηγω στην πολη αλλα εαν μου κατσει ταξιδι σε βουνο με στροφιλικι δεν θα το παω το αμαξι? Τα πραγματα ειναι απλα υλικο που φαγωνεται ξερουμε ολοι μειωνονται οι αντοχες του απο πολλες αποψεις ,για αυτο λεγονται και αναλωσιμα. Πετας βαζεις αλλο ησυχαζεις..δεν θελεις ποιοτητα Α+++ βαλε new φθηνο αλλα θα ειναι new.Καθομαστε τωρα αντι να δουμε κανα συγκριτικο με κανα τακακι / δισκο τι εχουμε βαλει και τι μας αρεσει τι παρατηρουμε να λεμε τα αυτονοητα καθε 10 post. Κλεινοντας η κριση εφερε και την λογικη 'οσο παει' στα τακακια , στα λαστιχα , στα λαδια και ετσι κυκλοφορανε εξω πολλα σαραλαβα καινουργια ...καινουργια αλλα σαραβαλα .
Υ.Γ δεν στοχοποιω κανεναν απλα με βαση οοοοοολα αυτα τα post εκφραζω την σκεψη μου για βελτιωση της ενοτητας.
-
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Επαναλαμβάνω η επιφάνεια στην μια δισκοπλακα είναι ΕΝΤΟΝΑ σαγρέ με πάρα πολλά αυλάκια. Φορώ όπως δείχνει φωτο διπλή δισκοπλακα .Δεν μπορείς να βγάλεις μία καλή φωτογραφία μήπως και βοηθήσει;
-
αυτα ειναι febi bilstein και μαλλον ειναι συμβατικα.Απο οτι εχω δει σε photos δεν ειναι καποια συγκεκριμενη μαρκα της φιατ.Πανω στα τακακια εχει τα σηματα της φιατ λαντσια και αλφα ρομεο και λεει οτι αυτα ειναι τα αυθεντικα.
-
μη κοιτας τη φωτ, τοσες χιλιαδες προιοντα εχουν δε τα φωτογραφιζουν
παρε τηλ το μαγαζι για επιβεβαιωση, εχει και febi και εχουν τα μισα λεφτα.
Αλλιως παρε ΑΤΕ να εισαι οκδες και εδω που εχει γνησια
https://www.ricambi.gr/eshop/index.php/500-nuova/φρενα-διευθυνση-κινηση-31/τακακια-brake-pads-14/τακακια-εμπροσθια-fiat-500-1-4-16v-detail
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις