-
καλημέρα,
ξέρει κάποιος τί τύπο υγρών φρένων πρέπει να βάλω στην w211; DOT4 ; -
@xeno said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
καλημέρα,
ξέρει κάποιος τί τύπο υγρών φρένων πρέπει να βάλω στην w211; DOT4 ;Διάβασα ότι παίρνει DOT4+ ή Super DΟΤ4 και ότι εξαρτάται από την περιοχή που βρίσκεται το αυτοκίνητο (κρύες ή ζεστές περιοχές) . Επίσης ότι μπορεί να πάρει και DOT5.1 (μη σιλικονούχο)
κάποια μάρκα προτεινόμενη; -
This post is deleted! -
@spi_duster said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
@accentwizard said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Αλλαξα τα μπροστινα φρενα του X-Trail βαζοντας αυτα του επταθεσιου μοντελου.Τα δικα μου ηταν 296mm με μονοπιστονες δαγκανες,και τα καινουρια μου ειναι 320mm με διπιστονες.Η διαφορα στο φρεναρισμα ειναι εμφανης.
Εξαιρετικη κινηση αναβαθμισης του αυτοκινητου. Ευγε!
Ηταν κυριολεκτικα βαλε-βγαλε.Αν ηθελε ανταπτορες και τετοια δεν θα εμπαινα καν στον κοπο...
-
Εγώ σε Polo 6N2, έβαλα (βασικά ο μηχανικός μου τα έβαλε, το άφησα πάνω του) δισκόπλακες Zimmerman και τακάκια ATE. Δεν μπορώ να συγκρίνω απόδοση με πριν, αλλά για την ώρα (με 500χλμ οδήγησης) είμαι πολύ ευχαριστημένος από αίσθηση και απόδοση.
-
@a-nik-i said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Εγώ σε Polo 6N2, έβαλα (βασικά ο μηχανικός μου τα έβαλε, το άφησα πάνω του) δισκόπλακες Zimmerman και τακάκια ATE. Δεν μπορώ να συγκρίνω απόδοση με πριν, αλλά για την ώρα (με 500χλμ οδήγησης) είμαι πολύ ευχαριστημένος από αίσθηση και απόδοση.
Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς δισκόπλακες-τακάκια και έχω καταλήξει πλέον σε Zimmerman-Ate. Μπράβο στο μηχανικό σου!
-
Για bmw E90 (320) εχει καποιος εμπειρια απο αφτερμαρκετ μπροστινους δισκους?
Στα 90.000 χλμ αρχισε ενας πολυ εντονος θορυβος απ'την πλευρα του οδηγου μπροστα (σαν κατι να σερνεται) οταν φρεναρω κι ο μηχανικος μου ειπε οτι οι δισκοι ειναι πολυ φθαρμενοι ενω τα τακακια εχουν ακομα πολυ. Αιφνιδιαστηκα για να'μαι ειλικρινης αλλα το θεμα ειναι οτι χρειαζομαι μπροστινους δισκους κι αναγκαστικα και νεα τακακια.Μου προτεινε δισκους zimmermann και τακακια textar (τα οποια φοραω και τωρα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος) και τιμη για ολα αυτα με εργατικα και αισθητηρες στα 230 ευρω.
Απλα αν καποιος εχει εμπειρια απο δισκους για τη συγκεκριμενη bmw, σε λογικο κοστος παντα, θα ηθελα μια ακομα γνωμη.
Τα παραπανω σε εξουδιοδοτημενο (με ολα γνησια προφανως) παει στα 340 ευρω. Αλλα δεν θα ηθελα να παω σε τετοιο κοστος γιατι θεωρω οτι δεν αξιζει. Αλλωστε δισκοι με 90κ χλμ να εχουν τοσο δοντι ενω το αμαξι το παιρνω μονο για ταξιδια (αρα και λιγη φθορα φρενων) δεν θεωρω οτι ειναι και τιποτα σπουδαιο για τοσα χρηματα.
Καθε γνωμη σχετικα με αφτερμαρκετ δισκους ιδιως στο μοντελο αυτο ευπροσδεκτη. -
Για το μοντέλο σου συγκεκριμένα δεν ξέρω. Πάντως Zimermann είναι από τις κορυφαίες δισκόπλακες. Η σειρά coat z είναι σε λογικές τιμές και τη συστήνω, γιατί υπάρχουν και κάτι πανάκριβα που είναι υπερβολή για το μέσο οδηγό.
Τα τακάκια τα textar επίσης έχουν πολύ καλό όνομα. Προτιμώ άλλα, οπότε δεν έχω προσωπική άποψη. -
@andya3 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Για το μοντέλο σου συγκεκριμένα δεν ξέρω. Πάντως Zimermann είναι από τις κορυφαίες δισκόπλακες. Η σειρά coat z είναι σε λογικές τιμές και τη συστήνω, γιατί υπάρχουν και κάτι πανάκριβα που είναι υπερβολή για το μέσο οδηγό.
Τα τακάκια τα textar επίσης έχουν πολύ καλό όνομα. Προτιμώ άλλα, οπότε δεν έχω προσωπική άποψη.Tις zimmermann τις θεωρω κι εγω καλες απλα εχω ακουσει διφορουμενα σχολια, απο πολυ καλα εως αρκετα ασχημα, ιδιως απο αντοχη σε χλμ. Γι'αυτο ηθελα και καποια προσωπικη εμπειρια. Στο αλλο μπυ αυτοκινητο φοραω bosch που με καθημερινη χρηση σε πολη εχουν βγαλει πανω απο 80.000 χλμ και ειναι σε πολυ καλη κατασταση ακομα. Απλα ειναι πιο υψηλες οι απαιτησεις στην 320 μου και δεν ξερω αν θα με ικανοποιουσαν κι εκει οι bosch.
-
Η Bosch φτιάχνει τα πάντα, φίλτρα, δισκόπλακες, ηλεκτρονικά κλπ. Μάλλον άλλη εταιρεία φτιάχνει τις δισκόπλακες και η Bosch βάζει το όνομα για εμπορικούς λόγους.
Θα προτιμούσα κάποια μάρκα/ κατασκευαστή με εξειδίκευση στα δισκόφρενα, όπως Zimermann, TRW, ATE, Brembo. -
Οι Zimmermann είναι δισκοπλακες της σειράς. Μια χαρά για καθημερινή χρήση αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.
-
Φυσικά για καθημερινή χρήση είναι. Δεν κατάλαβα να ρώτησε ο συμφορουμίτης για τίποτα κεραμικές δισκόπλακες να κατεβάσει την 320 σε ράλι.
-
Σε αυτά τα χρήματα ότι και να βάλεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις,αυτό εννοώ. Δηλαδή με Zimmermann δεν θα πάρεις το κάτι παραπάνω απο τον ανταγωνισμό.
-
This post is deleted! -
Zimmerman τακάκια σίγουρα! Στις w202 είναι μια κλίμακα πάνω από ferodo premier. Κατέβηκα από Πέρασμα Μπαρού με τρέιλερ και χωρίς, και τις δύο φορές περίμενα ότι θα πάθουν fade αλλά τίποτα . Οι δίσκοι είναι μονοί και κρατάνε μεγάλη θερμοκρασία στα διαδοχικά φρενάρισματα. Τα ferodo άντεχαν και εκείνα για να είμαι δίκαιος απλά μετά από ένα σημείο ήταν σαν να λιώνουν πάνω στον καυτό δίσκο,ενώ τα ζιμμερμαν ίσως έχουν και καλύτερο bite όσο ζεσταίνονται. Οπτικά έχουν σαφώς περισσότερο μέταλλο στην πάστα και συχνά σε μεγάλες κατηφόρες με 4-5 χαω σταθερό φρένο βγάζουν μεταλλικό ηχο-ξυσιμο .
Και στο γκολφ είναι ωραία τακάκια αν εξαιρέσεις τους δίσκους που στραβωσαν όπως οι προηγούμενοι......και δεν τα ευχαριστιεμαι. -
Τακάκια μόνο ΑΤΕ. Πως έλεγε η διαφήμιση, έχω δοκιμάσει πολλά, δεν τ' αλλάζω με τίποτα...
-
@ggab said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Οι Zimmermann είναι δισκοπλακες της σειράς. Μια χαρά για καθημερινή χρήση αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.
Για εφαμιλλο αποτελεσμα με τις εργοστασιακες δισκοπλακες εχεις καποια προταση, σε λογικα ποσα?
Ημουν φοβερα ευχαριστημενος απο αποψη αποδοσης και αισθησης, η αντοχη μου τα χαλασε λιγο.
Αλλα τα 340 ευρω που θελει η αντιπροσωπεια για γνησια τακακια και δισκοφρενα ειναι υπερβολικα και δεν τα δινω, οποτε να βαλω παλι τα ιδια δεν παιζει. Γι'αυτο ρωταω αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια ως προς τους δισκους. Τακακια θα βαλω σιγουρα textar, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απ'ολες τις αποψεις. -
Πολλές bmw φοράνε Zimmerman κι από το εργοστάσιο, αλλιώς ate θα έλεγα
-
Γεια σας μετά από πολύ καιρό!
Ετοιμάζω ένα αγωνιστικό 206 και θα ηθελα τα φωτα σας-οσοι γνωρίζετε-.
Ξήλωσα το ABS και εχω βαλει σωληνακια αεροπορικου τυπου. Σε πρωτη φαση μαλλον θα κρατησω τα μαμα φρενα εμπρος με 266 δισκο, αφου εχω και ενα καινουριο σετ τακακια ferodo 3000.
Δεδομενου οτι θα μεινω με τις μαμα δαγκανες, αφηνω και το μαμα σεβρο σωστα?
Μεσα στην καμπινα θα περασω ολο το κυκλωμα με αεροπορικου ωστε να συνδεσω και το υδραυλικο χειροφρενο.
Πισω θα βαλω κατανεμητη? και αν ναι τι προτείνετε?
Επισης εχω εναν κατανεμητη απο 206 χωρις abs. Αυτος θα δουλεψει ή παμε σε αγωνιστικο κατανεμητη?Αυτα προς το παρον, μελλοντικα και αναλογα τη δυναμη που θα βγαλει το μοτερ(1.6) σκεφτομαι να πάω σε φρενα 206 rc (283) ή τετραπιστονα brembo 283 apo 406 V6.
-
η καλυτερη επιλογη που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις τον βιδωτο κατανεμητη της ap racing...ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη του αλλα μια φορα θα τον πληρωσεις και δεν θα ξανα ασχοληθεις...τον εχω βαλει σε πολλα αμαξια που εχω φτιαξει και ειναι εγγυηση, οτι αλλο εχω δοκιμασει το εβγαλα αμεσως
σερβο δεν χρειαζετε να ασχοληθεις καν...αφηνεις το μαμα οτι και να κανεις με τετραπιστονα κλπ στο μελλον
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις