-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μου βρασανε σχετικα ευκολα
Motul RBF 600 has a very high dry boiling point of 593F and a wet boiling point of 420F. RBF 600 Super Hi-Temp racing brake fluid was developed for high heat and the extreme pressure demands of professional racing. RBF 600 has a low viscosity blended with unmatched performance in the most extreme conditions for minimal hydroscopic effect and very low compressibility. Motul RBF 600 will give solid pedal feel, great response, super high heat protection and maximum life.
Castrol React Performance Dot 4 (Formerly Response Super DOT 4) Synthetic Brake Fluid is a high boiling synthetic brake fluid which far exceeds the requirements of the SAE J1703, FMVSS 116 DOT 3 and 4, ISO 4925 and JIS K2233 specifications. Castrol React Performance Dot 4 (Formerly Response Super DOT 4) Synthetic Brake Fluid is designed for use in all brake systems particularly those which are exposed to extreme conditions. This product has been formulated from mixed polyalkylene glycol ethers and borate ester together with other high performance additives and inhibitors which give ultimate system protection against the effects of corrosion and high temperature vapour lock.
Dry Boiling Point ºC 280 =536 F
Wet Boiling Point ºC ca 190 =374FAν αυτά τα στοιχεία που έχω βρει...
Για την τιμή:
καστρόλ: 7.5e / 500ml
μοτούλ: 9.5e / 500ml -
μεγάλη διαδρομη του πενταλ των φρενων (οχι ξαφνικα, ετσι ηταν παντα) τι μπορει να σημαινει, και πως διορθωνεται;
-
ξενε πως ειναι δυνατον να βρηκες τα μοτουλ 9.5 ευρο τα 500μλ????
και επισης, θα δεχτω οτι ενα υγρο φρενων ειναι καλυτερο αν εχει μεγαλυτερο σημειο βρασμου ΑΝ μου αποδειξεις οτι ο ρυθμος που ανεβαινει σε αυτο το σημειο ειναι ο ιδιος. αν ΟΧΙ, τοτε ο ισχυρισμος οτι το μοτουλ ειναι καλυτερο απλα δεν στεκει.
-
ξενε πως ειναι δυνατον να βρηκες τα μοτουλ 9.5 ευρο τα 500μλ????Tόσο τα έχει ο λαμπριανίδης. Πόσο κάνουν?
και επισης, θα δεχτω οτι ενα υγρο φρενων ειναι καλυτερο αν εχει μεγαλυτερο σημειο βρασμου ΑΝ μου αποδειξεις οτι ο ρυθμος που ανεβαινει σε αυτο το σημειο ειναι ο ιδιος. αν ΟΧΙ, τοτε ο ισχυρισμος οτι το μοτουλ ειναι καλυτερο απλα δεν στεκει.
Δεν είπα ότι είναι καλύτερο. Υπάρχει τεστ που να δείχνει αυτό το πράγμα? Δεν το γνωρίζω. (εγώ φυσικά και δεν μπορώ να στο αποδείξω)
-
τα ξαναεφερε ο λαμπριανιδης;;; μωρε μπραβο.... πριν απο περιπου 3 μηνες που ειχα κανει μια ερευνα αγορας δεν τα ειχε, και τα βρηκα σε αλλο μαγαζι προς 15 ευρω το μισολιτρο.
βασικα ουτε τα castrol τα ειχα βρει πουθενα (αναγκαστηκα και τα αγορασα απο αγγλια)
ουτε τα ate blue racing... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
προειδοποιει το pad fade ή στο επομενο πατημα φευγεις ζουμπιτος?
Για κανονικά τακάκια, υπολόγισε πόσα φρεναρίσματα έκανες μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν/καπνίζουν.
Άλλα τόσα φρεναρίσματα (με τον ίδιο ρυθμό) έχεις μέχρι να μην πιάνουν.Το βλέπεις και από τη λειτουργία του ABS. Στην αρχή επεμβαίνει το ABS σε κάθε φρενάρισμα, μόλις υπερθερμανθούν τα τακάκια πρέπει να πατήσεις πολύ δυνατά το πεντάλ για να επέμβει το ABS.
Εμένα πάντως τη μια και μοναδική φορά που μου συνέβη αυτό έγινε απότομα και χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση. Είχαν κουραστεί δηλαδή τα φρένα, μύριζαν κλπ. φρέναραν όμως στο 80% και ξαφνικά το πετάλι έγινε πέτρα και δεν φρέναραν ΚΑΘΟΛΟΥ. Ευτυχώς επανήλθαν σχεδόν αμέσως, αλλά η εμπειρία είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχω ζήσει!
Βέβαια αυτό μου συνέβη με μη φυσιολογική χρήση των φρένων. Συγκεκριμένα είχα αποπειραθεί να πάρω μερικές στροφές με τέρμα γκάζι συνεχώς, ρυθμίζοντας την ταχύτητά μου μόνο με το φρένο... -
τα ξαναεφερε ο λαμπριανιδης;;; μωρε μπραβο.... πριν απο περιπου 3 μηνες που ειχα κανει μια ερευνα αγορας δεν τα ειχε, και τα βρηκα σε αλλο μαγαζι προς 15 ευρω το μισολιτρο.Tα είχε τουλάχιστον το Σαββάτο που πέρασα.
βασικα ουτε τα castrol τα ειχα βρει πουθενα (αναγκαστηκα και τα αγορασα απο αγγλια)
ουτε τα ate blue racing...Τα ατε δεν τα έβρισκα πουθενά. Ο λαμπριανίδης μου είπε ότι υπάρχει έλλειψη, έχει να φέρει πάνω από 3 μήνες.
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
μεγάλη διαδρομη του πενταλ των φρενων (οχι ξαφνικα, ετσι ηταν παντα) τι μπορει να σημαινει, και πως διορθωνεται;Σε μερικά αυτοκίνητα είναι έτσι. Συνήθως συνδυάζεται με καλύτερη ρυθμισιμότητα του φρεναρίσματος. Το αντίθετο είναι το φρένο διακόπτης, on-off χωρίς δυνατότητα ρύθμισης κάτι που βρίσκω ενοχλητικό (και μαστίζει, μαζί με το υπερ-υποβοηθούμενο τιμόνι, πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα).
Αν όμως σε άλλα ίδια με το δικό σου έχεις διαπιστώσει ότι είναι αλλιώς έχεις 2 δρόμους. Εφόσον λειτουργεί καλά το αφήνεις έτσι, ίσως να είναι άλλη ρύθμιση ή κάποια διαφορετική φουρνιά ανταλλακτικών. Αλλιώς πρέπει να ψάξεις λίγο όλο το σύστημα για τυχόν υποκρυπτόμενο προβληματάκι (αντλία, μαρκούτσια, δαγκάνες, σέρβο, σωλήνες ...). Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απλά ρύθμιση του πενταλιού (να έχει περισσότερα σημεία που να μπορεί να βιδώσει και αυτό που διαλέξανε να του δίνει επιπλέον διαδρομή....) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
μεγάλη διαδρομη του πενταλ των φρενων (οχι ξαφνικα, ετσι ηταν παντα) τι μπορει να σημαινει, και πως διορθωνεται;
Σε μερικά αυτοκίνητα είναι έτσι. Συνήθως συνδυάζεται με καλύτερη ρυθμισιμότητα του φρεναρίσματος. Το αντίθετο είναι το φρένο διακόπτης, on-off χωρίς δυνατότητα ρύθμισης κάτι που βρίσκω ενοχλητικό (και μαστίζει, μαζί με το υπερ-υποβοηθούμενο τιμόνι, πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα).
Αν όμως σε άλλα ίδια με το δικό σου έχεις διαπιστώσει ότι είναι αλλιώς έχεις 2 δρόμους. Εφόσον λειτουργεί καλά το αφήνεις έτσι, ίσως να είναι άλλη ρύθμιση ή κάποια διαφορετική φουρνιά ανταλλακτικών. Αλλιώς πρέπει να ψάξεις λίγο όλο το σύστημα για τυχόν υποκρυπτόμενο προβληματάκι (αντλία, μαρκούτσια, δαγκάνες, σέρβο, σωλήνες ...). Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απλά ρύθμιση του πενταλιού (να έχει περισσότερα σημεία που να μπορεί να βιδώσει και αυτό που διαλέξανε να του δίνει επιπλέον διαδρομή....)Παιζει να εχουν κολλησει οι αυτορρυθμιζομενες δαγκανες και να κανουν αναγκαστικα μεγαλυτερη διαδρομη?
-
Γρήγορη ερώτηση...
Τα σωληνάκια υψηλής διαθέτουν στο τελέιωμα ένα δαχτυλίδι που με μία βίδα πιάνει πάνω στη δαγκάνα.
Γίνεται να μπει και σωληνάκι το οποίο στο τελέιωμα να μην έχει το δαχτυλίδι αλλά σπείρωμα και να βιδώσει απευθίας πάνω στη δαγκάνα??
Εdit:Μου απαντάω...Γινεται
-
Λοιπόν άλλαξα δαγκάνες δισκόπλακες τακάκια και μαρκούτσια.
Το πετάλι του φρένου ενώ πριν έπιανε πολύ ψηλά και ήταν πέτρα τώρα έχει υποχωρήσει και είναι πολύ μαλακό.
Έχει μια μικρή νεκρή διαδρομή,μετά αρχίζει να πιάνει λίγο και αν πατήσεις πολύ σε σημείο που πριν δε μπορούσες το αμάξι κοκκαλώνει!
Εξαέρωση κάναμε δύο φορές και βάλαμε και τον υπολογιστή για εξαέρωση στην αντλία.Το θέμα είναι πως φαίνεται να φρενάρει πάρα πολύ καλά αλλά αυτή η διαδρομή με τρομάζει....
Πού μπορεί να οφείλεται???
-
Το service ενός ibiza 1.2 του 2005 'έδειξε' δισκόπλακες. Η χρήση του αμαξιού είναι νορμαλ πόλης. Επειδή της αντιπροσωπίας κάνουν (140+70 τακάκια + εργασία) σκέφτομαι να βάλω δισκόπλακες της brembo (80ε) + ferodo premier(45-50). Πάω να κάνω χαζομάρα; (σφυρίγματα και λοιπές μουσικές καλό θα ήταν να τα αποφύγουμε)
Κάποια άλλη ιδέα; -
Τα Ferodo Premier είναι υπερκομπλέ για απλό τακάκι (τουλάχιστον σε Peugeot 206, με δίσκο 266mm). Ποτέ δεν έμεινα, ακόμη και σε πιο πιεσμένη χρήση. Για τις φτηνές σειρές δίσκων της Brembo, όμως, δεν έχω ακούσει τα καλύτερα, και, εν πάσει περιπτώσει πληρώνεις πολύ το όνομα. Τσέκαρε δίσκους Bendix, Valeo και Zimmerman. Σου αναφέρω τρεις εταιρείες, τα προϊόντα των δύο πρώτων εκ των οποίων έχω δοκιμάσει εγώ και της τρίτης φίλος.
-
Kαι εγώ με τη σειρά μου σκέφτομαι να αλλάξω τα εργοστασιακά φρένα του fiesta(1.6 S 258 μπροστά) και με την ευκαιρία να κάνουμε μια βελτιωσούλα με χαμηλό κόστος(μέχρι 300-350€).Ρώτησα για μπροστινές δισκόπλακες brembo max και μου είπαν 135€ στην ελτρέκκα,αλλά ενώ ήθελα να τις συνδιάσω με τακάκι ds performance μου είπαν πως αυτοί δεν φέρνουν και ότι δεν κάνουν Είναι δυνατόν?Και μου λένε πας είτε στο premier που κάνει 45€ είτε στο ds 2500 που κάνουν 180€ Μήπως να βάλω τα σπορ επιδόσεων της galfer(70€) μαζί με την brembo(ταιριάζουν) ή αλλιώς εν τέλλει τα premier?Mε τι να συνδυάσω δηλαδή τα brembo max.Φυσικά θα μπούνε σωληνάκια υψηλής goodridge και υγρά φρένων motul rbf 600.
-
Κατά τη γνώμη μου μια πρώτη αισθητή βελτίωση είναι όντως τα υγρά και τα σωληνάκια. Μιλάμε για κόστος περί τα 60-100 ευρώ τα σωληνάκια και καμιά 15αριά-20 ευρώ τα υγρά. Μετά πάμε σε καλύτερο τακάκι, αλλά, προσωπικά, χωρίς τίποτα τρελό από δίσκο. Σε εμένα, τουλάχιστον, δεν έχει χρειαστεί καλύτερος δίσκος από του 50ευρου τους Bendix (48, για την ακρίβεια, το ζεύγος), με τακάκι DS2500. Από εκεί και πάνω, νομίζω πως δεν αξίζει κάτι λιγότερο από τετραπίστονα. Εναλλακτικά, αντί DS2500 υπάρχουν οι επιλογές των EBC Yellow Stuff και τα μπλε της Hawk - και σχεδόν βέβαια, εννοείται, και άλλες που δεν ξέρω/μου διαφεύγουν.
-
Τελευταία μου συνέβη το εξής κουλό.
Πάμε για μπάνιο πρωί κατα τις 11, παρκαρω τη Giulietta κατω απο τον καυτό ήλιο και μετά απο 3-4 ωρες αποφασίζουμε επιστροφή. Μπαινουμε μέσα, το DNA στο νορμαλ (μεσημέρι, εσκαγε ο τζιτζικας), το πετάλι των φρένων είναι κάπως μαλακό.
Ξεκιναω με ήπιους ρυθμούς και 3 στροφές μετά κ 2-3 απαλά φρεναρίσματα επέρχεται το παρολίγο μοιραίο:
- Πολύ αποτομη δεξιά στροφή, τη βλεπω κάπως (οχι υπερβολικά) αργά (αν και δεν πηγαίνω πολύ γρήγορα) και παταω κάπως απότομο φρένο στην ευθεία ακομα ξεκινώντας να στρίβω το τιμόνι. Το οδόστρωμα γυαλίζει αρκετά αλλά δεν έχει νερά λάδια ή τπτ άλλο.
- Το φρένο δεν πιάνει καθόλου! Το αυτοκίνητο δεν επιβραδύνει, το ABS δεν κλωτσάει και το αμαξι πηγαίνει ευθεία!
- Περνώντας ΚΑΘΕΤΑ το αντίθετο ρεύμα και βλέποντας με να πηγαίνω ολοταχώς πανω σε ενα βραχο εξω απο το δρομο (ευτυχώς ο γκρεμός ήταν απο τη δική μου πλευρά) και ενα ανοιγμα ελαφρώς αριστερά του βράχου, αφήνω και ξαναπατάω το φρένο και στρίβω ελάχιστα αριστερά. Αυτή τη φορά ακούει, βγαίνω εκτός δρόμου και κάνω πιο εντονη τιμονιά κ σταθερά εντονο φρενο. Τελικά τη γλύτωσα γλειφοντας σχεδόν το βράχο και ευχαριστώντας το Θεο που δεν είχαμε ατύχημα με διερχόμενο όχημα απο το αντίθετο ρεύμα ή ακόμα χειρότερα, να σκοτώσουμε κανένα μοτοσυκλετιστή!!!!
Κατεβαίνω κάτω ΕΠΙΤΟΠΟΥ και τσεκάρω λάστιχα για κλατάρισμα. ΟΚ. Μετράω πιεσεις. Εμπρος κανονικά πισω παραπάνω (2-3psi), τα ρυθμίζω σωστά. Ανάβω 5 τσιγάρα, κάνω το σταυρό μου και ευχαριστώ το Θεο που δε με ήθελε κοντα του τώρα. Εκτοτε εχω κάνει 1000χλμ ελέω διακοπών σε ρυθμούς αεροπορίας και κανένα πρόβλημα.
Όπως καταλαβαίνετε όμως εχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο αμάξι και φυσικά και η κοπέλα μου το ίδιο.
Απευθύνθηκα σε συνεργείο και ηλεκτρονικά (abs, αισθητήρες) το αμάξι είναι οκ. Υποτίθεται οτι έλεγξαν το κυκλωμα φρένων και οτι είναι και αυτό οκ.
Και επειδή δεν είμαι τρελλός και θεωρώ οτι ξέρω ποτε το φρένο πρέπει να λειτουργεί και πότε όχι, υποπτεύομαι τα εξής:
- Πρόβλημα με σερβο ή με αέρα στο σύστημα. Απίθανο αφού θα είχα πάντα πρόβλημα, όχι μονο σε 1 στροφή.
- Πρόβλημα με υπερθέρμανση. Μα το αμάξι είχε μείνει 3+ ωρες στον ήλιο μεν αλλά ακινητο. Θα μπορούσαν να έχουν κολλήσει τα τακάκια στο δίσκο και να υπερθερμάνθηκαν σε χρόνο dt?
- Πρόβλημα με ηλεκτρονικά ABS/ESP/αισθητήρες. Ήταν η πρώτη μου υποψία οτι για κάποιο λόγο μου φρεναρε πολύ περισσότερο τον εμπρος αριστερο τροχο με αποτέλεσμα να πάω καρφωτά ευθεία αντί για δεξιά, αλλά ο έλεγχος (ελλιπής η πλήρης, δεν μπορώ να ξέρω) έδειξε οκ και έχω πάρει και χαρτί απο το συνεργείο που λεει οτι ελεγχος φρενων κ ηλεκτρικου συστήματος ΟΚ.
Ερώτημα: Τι μπορεί να φταίει; Δε θελω να πεθάνω ακόμα και σίγουρα δε θελω να πάρω και κανέναν άλλον μαζί μου...
ΥΓ: Το αμάξι είναι 9 μηνών με 15Κ χλμ, δεν εχει τρακάρει ποτε κ δεν εχει πειραχτεί ή αλλαχτεί τπτ επάνω του (εκτός μια βαλβίδα φρένων στην εγγύηση πριν 6 μηνες).
-
ομγ!
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
...- Το φρένο δεν πιάνει καθόλου! Το αυτοκίνητο δεν επιβραδύνει, το ABS δεν κλωτσάει και το αμαξι πηγαίνει ευθεία!
... - Πρόβλημα με ηλεκτρονικά ABS/ESP/αισθητήρες. Ήταν η πρώτη μου υποψία οτι για κάποιο λόγο μου φρεναρε πολύ περισσότερο τον εμπρος αριστερο τροχο με αποτέλεσμα να πάω καρφωτά ευθεία αντί για δεξιά,...
Αποφάσισε, το αμάξι φρέναρε ή δεν φρέναρε;
- Το φρένο δεν πιάνει καθόλου! Το αυτοκίνητο δεν επιβραδύνει, το ABS δεν κλωτσάει και το αμαξι πηγαίνει ευθεία!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...
... - Πρόβλημα με ηλεκτρονικά ABS/ESP/αισθητήρες. Ήταν η πρώτη μου υποψία οτι για κάποιο λόγο μου φρεναρε πολύ περισσότερο τον εμπρος αριστερο τροχο με αποτέλεσμα να πάω καρφωτά ευθεία αντί για δεξιά,...
Αποφάσισε, το αμάξι φρέναρε ή δεν φρέναρε;
Καλη παρατήρηση.
Για να βρώ την αιτία που πήγα ευθεία (και οχι εκεί που αρχιζε να δείχνει το τιμόνι, δεξιά) υπέθεσα οτι μπορεί το αμαξι να φρέναρε στιγμιαία και επιλεκτικά τον εμπρός αριστερό χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό απο μεσα*. Το αμάξι δεν έκοψε καθόλου, και μαλιστα η κοπέλα μου στην αρχή νόμιζε οτι δεν φρενάρισα καθόλου!
- Στις Τζουλιετες οι παρεμβάσεις του ESP/ASR είναι πολύ αθορυβες, σχεδόν ανεπαίσθητες σε σύγκριση με αλλα αμαξια. Δεν ακους καθολου ΓΚΑΠ ΓΚΑΠ.
-
Μάλλον έγινε αυτό που λες σε συνδυασμό με γλυστερή στροφή με έξτρα καλοκαιρινή σκόνη... Δεν υπήρχε καν αρκετή πρόσφυση για να λειτουργήσει το ABS.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις