-
Δεν αρέσουν σε όλους τα αεροπορικού τύπου, εγώ π.χ. προτιμώ τα απλά του πεζικού. Καλά κάνει η Πόρσε.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν αρέσουν σε όλους τα αεροπορικού τύπου, εγώ π.χ. προτιμώ τα απλά του πεζικού. Καλά κάνει η Πόρσε.Σωστος, τα μεταλλικα μπλοκαρουν πιο ευκολα τους τροχους λογω μικροτερης διατομης που συνεπαγεται υψηλοτερη πιεση.
Ειναι σαν να παιρνεις την 911 απο την αντιπροσωπεια με φεροντο ds3000.
Αντε μετα η βισση και η Βανδη να φρεναρουν με 3000 ή με σωληνακια υψηλης -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
παιδια σορρυ, να ρωτησω εγω κατι πολυ noob-ικο:τα τακακια δεν εχουν φθαρει, αλλα στο φρεναρισμα κανει ενα (πολυ απαλο) φςςςςς
δεν ειναι αυτος ο μεταλικος θορυβος που κανει οταν τελειωσουν τα τακακια, καμμια σχεση,
ουτε υπαρχει προβλημα στο φρεναρισμα.
αλλα αν εχω ανοιχτο το παραθυρο, το ακουω αυτο το φςςεχουν φθαρει οι δισκοι ή ειναι κατι αλλο?
μπορει να ειναι και η παστα απο το τακακι τετοια.
Στο εκανε απο την αρχη που εβαλες αυτα τα τακακια? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
παιδια σορρυ, να ρωτησω εγω κατι πολυ noob-ικο:
τα τακακια δεν εχουν φθαρει, αλλα στο φρεναρισμα κανει ενα (πολυ απαλο) φςςςςς
δεν ειναι αυτος ο μεταλικος θορυβος που κανει οταν τελειωσουν τα τακακια, καμμια σχεση,
ουτε υπαρχει προβλημα στο φρεναρισμα.
αλλα αν εχω ανοιχτο το παραθυρο, το ακουω αυτο το φςςεχουν φθαρει οι δισκοι ή ειναι κατι αλλο?
μπορει να ειναι και η παστα απο το τακακι τετοια.
Στο εκανε απο την αρχη που εβαλες αυτα τα τακακια?δυστυχως δεν μπορω να πω απο ποτε το κανει...
ισως και ναι. οποτε ειναι κατι ακινδυνο, ετσι?να το παρω αλλιως, η φθορα στις δισκοπλακες απο τι προκαλειται και τι σημαδια μας δειχνει για να το καταλαβουμε?
-
Για να καταλάβεις την φθορά στου δισκους βάλε , ενώ ειναι κρύοι , το δαχτυλό σου και δες αν η επιφάνει ειναι σχετικά ομαλή ή έχει βάλεις ανωμαλιες (κοιλάδες και φαράγγια ).
Αν ναι , τοτε το τακάκι ή σπανιότερα η δαγκάνα προκαλεί τριβή μονομερώς και θέλει κοιταγμα λόγω μη ομοιόμορφης πέδησης ή κατανομής Θερμότητας απαγωγής. -
Και εμένα μου κάνει αυτό 'φσσσ' στο ήπιο φρενάρισμα. Στοκ τακάκια και δίσκοι και είμαι βέβαιος πως δεν μου το έκανε στην αρχή. Οι δίσκοι μου δεν ξέρω αν έχουν βουνά και κοιλάδες, έχουν όμως δόντι και άρχισαν να εμφανίζουν τις μικρές ρωγμές στο κέντρο τους οπότε σχεδόν σίγουρα θα πάνε για αλλαγή σε λίγες μέρες, μαζί με τα τακάκια.
Γενικά το τρέχω. -
Μπορεί να έχει φαγωθεί το τακάκι στην άκρη και να έρχεται σε επαφή με το 'δόντι'.
-
Εμένα τελικά και τα τακάκια και οι δίσκοι είναι τελειωμένοι.
...και στην αντιπροσωπεία δεν έχουν τα ανταλλακτικά! -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Το θέμα έχει ως εξής, θέλω να κάνω μία αναβαθμιση στα φρένα. Να δοκιμάσω να βάλω σωληνάκια υψηλής ή να πάω κατευθείαν σε αναβάθμιση δισκόπλακας - δαγκάνας;Δεν αναφέρεις σε τι αυτοκίνητο. Μπορεί κάποιος να ξέρει κάτι παραπάνω.
-
Κατευθείαν αλλαγή και να μείνεις μακριά από τις 2πίστονες (330mm) δαγκάνες που φοράνε πολλά 1.800άρια C, CLK και SLK!
Ψάξε για μεταχειρισμένες 4πίστονες AMG (345mm) -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Κατευθείαν αλλαγή και να μείνεις μακριά από τις 2πίστονες (330mm) δαγκάνες που φοράνε πολλά 1.800άρια C, CLK και SLK!
Ψάξε για μεταχειρισμένες 4πίστονες AMG (345mm)νομίζω ότι στην sportcoupe μπαίνουν 'κουτί' και οι 4πίστονες της AMG 330x30 (οι οποίες φτιάχνονται από την brembo).
Αν θυμάμαι καλά στη Mercedes καινούρια όλα (δαγκάνες, δισκόπλακες, τακάκια, 'κιθάρες', σωληνάκια κτλ-κτλ-κτλ) τοποθετημένα έχουν 2500€ ή 3000€ (τιμή που πήρα το 2008 για φίλο με C-sportcoupe).
Όμοιο κόστος για να βάλεις και μεγαλύτερα πίσω (διπίστονα 288x25 αν θυμάμαι σωστά τα νούμερα), αλλά επειδή έχω κάνει την αλλαγή, σου λέω ότι δεν έχει και πολύ νόημα και η διαφορά που θα δεις είναι μόνο όταν πηγαίνεις πολύ γρήγορα στην εθνική φορτωμένος 'τέρμα' (4 άτομα + βαλίτσες) και για ταχύτητες άνω των 160-180km/h.
Για μένα βάλε τα μπροστά και βλέπεις σε 2η φάση για τα πίσω.Επίσης από όσα γνωρίζω σου 'κάνουν' και τα 4πίστονα φρένα από SL350 (ίδιων διαστάσεων) που μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα (κι άρα φτηνότερα).
Τέλος, ξέρω πολύ κοντυνό μου πρόσωπο που πουλάει μονοπίστονα φρένα 365x30 από BMW Χ6* με 12.000km στα 500€ (πλήρες κιτ), αλλά θέλει αλλαγή βάσεων δαγκάνας και (ίσως σε σένα) νέες δισκόπλακες γιατί εσύ είσαι mercedes.
Μπορεί όμως να μην θέλεις να μπλέξεις με αλλαγές βάσης δαγκάνας και να προτιμάς κάτι έτοιμο.*έβαλε τα φρένα από το Χ6Μ - τετραπίστονα 400x35.
-
Γενικα τα εχεις λιγο μπερδεμενα Καβουρα, οντως υπαρχουν 4πιστονες με 330 που μπαινουν κουτι στο 203 του παιδιου αλλα αυτες ερχονται με λογοτυπο της Mercedes-Benz επανω τους και δεν ειναι απο AMG μοντελα αλλα απο εξακυλινδρα!
Για μπροστα φρενα τα μαμα που εμπαιναν στα απλα με 288mm δισκους δεν ειναι καν αξια αναφορας, εκτος απο τραγικα μη αποτελεσματικα με 2-3 πατηαματα (με το που ζεσταθουν λιγο δλδ) δεν εχουν καθολου καλο feedback κατα την επιβραδυνση, δεν ειναι ρυθμισιμα και δεν ασχολουμαι αλλο Υπαρχουν και οι 2πιστονες των αυτοκινητων με Sport πακετο με 330mm δισκους και αυτες ειναι πονοκεφαλος, για καποιο λογο ολοι εχουν θεμα ειτε με δισκους που στραβωνουν με το παραμικρο η με τακακια που 'καιγονται' ευκολα κτλ δεν ξερω για ποιο λογο αλλα μονο προβληματα μπορει αν εχεις, τουλαχιστον εχουν σαφως καλυτερη αισθηση σε σχεση με τις απλες! Σχετικα με τις 4πιστονες 330mm μενεις μακρια απο τη στιγμη που υπαρχουν οι επομενες....
Ψαχνεις για 4πιστονες AMG με 345mm δισκους (C32 AMG, CLK55 AMG PreF/L, SLK55 AMG F/L (και ομως ειχαν καταργησει τις 6πιστονες/4πιστονες και εβαζαν αυτες)), καινουργιες μαζι με τους δισκους τις βρισκεις απο την αντιπροσωπεια στα 1200 περιπου! Βαλε αλλα 120 για τα τακακια! Εγω βρηκα στο γερμανικο ebay πριν κανα χρονο τις δαγκανες μεταχειρισμενες στα 300E οποτε με 600 συνολο τις ειχα περασει στΟ αυτοκινητο! Με φρεσκα και καλα υγρα, σωληνακια και αυτα τα φρενα ειμαι 100% ευχαριστημενος!
Σχετικα με τα πισω τα απλα μοντελα εχουν μονοπιστονες 278mm, το δικο μου με το Sport πακετο εχει μονοπιστονες 290mm και τα AMG μοντελα που φορουσαν αυτες που εχω τωρα μπροστα ειχαν 300mm μονοπιστονες οποτε δεν μπηκα στον κοπο να ψαχτω, ειναι μια χαρα!
Η αλλη επιλογη ειναι 6πιστονες με 340 (απλους και διαιρουμενους, εκει ειναι ολα τα λεφτα ) ή 360 διαιρουμενες μπροστα και 4 πιστονες με 330 πισω αλλα ειναι πολλα τα λεφτα ακομα και σε μεταχειρισμενες αν πας! Δεν σου λεω καν τιμη για τις διαιρουμενες μπροστα, φιλος που τα πηρε καινουργια με 360mm εδωσε πανω απο 6000 γιουρια!
Με λιγο ψαξιμο βρηκα αυτο
Σετακι οτι πρεπει -> http://www.ebay.de/itm/Mercedes-W203-C3 ... _956wt_993 -
Καλησπέρα ,
Είμαι για αλλαγή στα τακάκια και ίσως και δίσκων ( δεν είναι σίγουρο θα πάω αύριο να τους δούμε )
Είπα να πάω σε κάτι λίγο καλύτερο .
Βέβαια δεν έχω την παραμικρή ιδέα και θα ήθελα μια βοήθεια
To αυτοκίνητο είναι το Volvo S60 2.0Τ με 225hp φοράει 16αρες με 305 από ότι είδα διάσταση δίσκων και ζυγίζει καμιά 1500 κιλά.Τα εργοστασιακά τακάκια τα χρεώνουν ( οι κλέφτες ) κοντά 200 euro σαν ανταλλακτικά εμπρός πίσω .
Είδα aftermarket στα μισά λεφτά 100-120 euro , καθώς και τα γνήσια στα 120 μέσω internet .Αν αλλάξω και δίσκους με καλύτερους , θα δω κάποια διαφορά ή τζάμπα θα πάει .
Ικανοποιημένος είμαι απλά το κάτι παραπάνω ειδικά μετά από παρατεταμένη χρήση θα το ήθελα .Προς τα που να κοιτάξω ? ( εννοώ κατασκευαστή ? )
-
βαλε τα μαμα αλλα οχι στη μαμα για να γλυτωσεις και φραγκα,με ''αναβαθμηση'' αμφιβολο αν θα δεις το κατι παραπανω και αυτο σε ακραιες καταστασεις.Αλλωστε το αυτοκινητο σου εχει πολυ καλα φρενα ηδη......προσωπικη γνωμη
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Γενικα τα εχεις λιγο μπερδεμενα Καβουρα, οντως υπαρχουν 4πιστονες με 330 που μπαινουν κουτι στο 203 του παιδιου αλλα αυτες ερχονται με λογοτυπο της Mercedes-Benz επανω τους και δεν ειναι απο AMG μοντελα αλλα απο εξακυλινδρα!Για μπροστα φρενα τα μαμα που εμπαιναν στα απλα με 288mm δισκους δεν ειναι καν αξια αναφορας, εκτος απο τραγικα μη αποτελεσματικα με 2-3 πατηαματα (με το που ζεσταθουν λιγο δλδ) δεν εχουν καθολου καλο feedback κατα την επιβραδυνση, δεν ειναι ρυθμισιμα και δεν ασχολουμαι αλλο Υπαρχουν και οι 2πιστονες των αυτοκινητων με Sport πακετο με 330mm δισκους και αυτες ειναι πονοκεφαλος, για καποιο λογο ολοι εχουν θεμα ειτε με δισκους που στραβωνουν με το παραμικρο η με τακακια που 'καιγονται' ευκολα κτλ δεν ξερω για ποιο λογο αλλα μονο προβληματα μπορει αν εχεις, τουλαχιστον εχουν σαφως καλυτερη αισθηση σε σχεση με τις απλες! Σχετικα με τις 4πιστονες 330mm μενεις μακρια απο τη στιγμη που υπαρχουν οι επομενες....
Ψαχνεις για 4πιστονες AMG με 345mm δισκους (C32 AMG, CLK55 AMG PreF/L, SLK55 AMG F/L (και ομως ειχαν καταργησει τις 6πιστονες/4πιστονες και εβαζαν αυτες)), καινουργιες μαζι με τους δισκους τις βρισκεις απο την αντιπροσωπεια στα 1200 περιπου! Βαλε αλλα 120 για τα τακακια! Εγω βρηκα στο γερμανικο ebay πριν κανα χρονο τις δαγκανες μεταχειρισμενες στα 300E οποτε με 600 συνολο τις ειχα περασει στΟ αυτοκινητο! Με φρεσκα και καλα υγρα, σωληνακια και αυτα τα φρενα ειμαι 100% ευχαριστημενος!
Σχετικα με τα πισω τα απλα μοντελα εχουν μονοπιστονες 278mm, το δικο μου με το Sport πακετο εχει μονοπιστονες 290mm και τα AMG μοντελα που φορουσαν αυτες που εχω τωρα μπροστα ειχαν 300mm μονοπιστονες οποτε δεν μπηκα στον κοπο να ψαχτω, ειναι μια χαρα!
Η αλλη επιλογη ειναι 6πιστονες με 340 (απλους και διαιρουμενους, εκει ειναι ολα τα λεφτα ) ή 360 διαιρουμενες μπροστα και 4 πιστονες με 330 πισω αλλα ειναι πολλα τα λεφτα ακομα και σε μεταχειρισμενες αν πας! Δεν σου λεω καν τιμη για τις διαιρουμενες μπροστα, φιλος που τα πηρε καινουργια με 360mm εδωσε πανω απο 6000 γιουρια!
Με λιγο ψαξιμο βρηκα αυτο
Σετακι οτι πρεπει -> http://www.ebay.de/itm/Mercedes-W203-C3 ... _956wt_993Ηλία, σχετικά με το μπλε, έχεις δίκιο. Στου πατέρα μου απλώς έγραφαν AMG πάνω επειδή ήρθε με πακέτο AMG μηχανικής βελτίωσης και φρένων. Γι' αυτό και μπερδεύτηκα.
Στη Sportcoupe που 'βάλαμε', όντως γράφουν mercedes.Για το πράσινο... βάλε και κόστος τοποθέτησης στην αντιπροσωπεία (εγώ γι'αυτό είπα μεγαλύτερη τιμή - αν και πραγματικά πιστεύω ότι λόγω κρίσης μπορείς να χτυπήσεις πλέον πολύ καλές τιμές). Σκέψου επίσης ότι εκτός από δαγκάνες, θες και:
-κιθάρες
-μαρκούτσια για τις νέες δαγκάνες
Μικρό κόστος βέβαια μπροστά στα άλλα κόστη...Για το κόκκινο, έχεις δίκιο, το σετ που λέω εγώ είναι 300mm πίσω (θυμόμουν λάθος 288 ), αλλά είναι διπίστονες. Έψαχνα και φωτογραφία για να στο δείξω, αλλά δεν την βρίσκω ρε γαμώτο...
Στη δική σου περίπτωση, δεν ξέρω τι παίζει (με το σπορ πακέτο).Τέλος, καλή 'μαγκιά' όταν πας σε καταστάσεις plug & play είναι να τα βάζεις σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο για να αποφύγεις τις μεγάλες χρεώσεις της αντιπροσωπείας. (άκουσα ότι πλέον πάει 65€ η εργατοώρα στην μερσεντες και ζαλίστηκα προς στιγμήν - ελπίζω να είναι λάθος)
-
Οι κιθάρες δεν χρειάζονται αλλαγή ευτυχώς, ούτε τα μαρκούτσια, plugnplay 100%
Για τοποθέτηση και υγρά οποισδήποτε ζητήσει πάνω από 30-40Ε κλέβει, η τοποθέτηση είναι ζήτημα μισής ώρας!Σχετικά με το εάν οι 300άρηδες πίσω έρχονται με 2πίστονες παίζει να έχεις και δίκιο!
Και τέλος ασχετο μεν αλλα για ακόμη μια φορά στο ξαναλέω... μηχανική βελτίωση από AMG δεν υπήρξε ποτέ των ποτών
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Οι κιθάρες δεν χρειάζονται αλλαγή ευτυχώς, ούτε τα μαρκούτσια, plugnplay 100%
Για τοποθέτηση και υγρά οποισδήποτε ζητήσει πάνω από 30-40Ε κλέβει, η τοποθέτηση είναι ζήτημα μισής ώρας!Σχετικά με το εάν οι 300άρηδες πίσω έρχονται με 2πίστονες παίζει να έχεις και δίκιο!
Και τέλος ασχετο μεν αλλα για ακόμη μια φορά στο ξαναλέω... μηχανική βελτίωση από AMG δεν υπήρξε ποτέ των ποτών
έπρεπε να βγάλω φωτογραφία το ταμπελάκι που είχε ο κινητήρας μέσα. Παίζει να έχουμε κρατήσει και τα extras του οχήματος... Με βλέπεις και επιμένω γιατί ήμουν μπροστά κατά την παραγγελία και το αμάξι ήρθε με 210ps από Γερμανία. Και είμαι 1000% σίγουρος απλώς και μόνο γιατί ήμασταν μαζί με το αμάξι από την ώρα που ήρθε Ελλάδα (πριν εκτελωνιστεί) μέχρι και που παραδόθηκε στα χέρια μας.
Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα του topic.
Αν βρω τα extras και δεν τα έχουμε πετάξει, θα σου βγάλω φωτογραφία και θα στη στείλω με Pm. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Είμαι για αλλαγή στα τακάκια και ίσως και δίσκων ( δεν είναι σίγουρο θα πάω αύριο να τους δούμε )
Είπα να πάω σε κάτι λίγο καλύτερο .
Βέβαια δεν έχω την παραμικρή ιδέα και θα ήθελα μια βοήθεια
To αυτοκίνητο είναι το Volvo S60 2.0Τ με 225hp φοράει 16αρες με 305 από ότι είδα διάσταση δίσκων και ζυγίζει καμιά 1500 κιλά.
Τα εργοστασιακά τακάκια τα χρεώνουν ( οι κλέφτες ) κοντά 200 euro σαν ανταλλακτικά εμπρός πίσω .
Είδα aftermarket στα μισά λεφτά 100-120 euro , καθώς και τα γνήσια στα 120 μέσω internet .
Αν αλλάξω και δίσκους με καλύτερους , θα δω κάποια διαφορά ή τζάμπα θα πάει .
Ικανοποιημένος είμαι απλά το κάτι παραπάνω ειδικά μετά από παρατεταμένη χρήση θα το ήθελα .
Προς τα που να κοιτάξω ? ( εννοώ κατασκευαστή ? )Με αυτά που λες δεν αξίζει να πληρώσεις για καλύτερο δίσκο. Οπότε κρατάς τον μαμά (είτε βάζεις κανούργιο μαμά αγορασμένο από αλλού αν η διαφορά είναι σημαντική) αν χρειάζεται.
Λέγοντας μαμά δεν σημαίνει ότι τα φτιάχνει η Volvo, οι γνωστές φρενοεταιρείες τα φτιάχνουν. Πχ ΑΤΕ, Ferodo, Mintex, Textar, Pagid, Brembo, Tarox κλπ.
Μια εύκολη βελτίωση είναι στα τακάκια. Είτε βάλε τα μαμά τακάκια αγορασμένα εκτός είτε απλά βάλε καλύτερα τακάκια. Καλύτερα δε σημαίνει όμως να πας και να βάλεις κάτι τελείως ακατάλληλο. Ρίξε μια ματιά στους καταλόγους τους, όλες φτιάχνουν φρένα για τα περισσότερα αυτοκίνητα και συνήθως προσφέρουν 2-3 τακάκια ανά μοντέλο. Διαλέγεις το λίγο πιο καλό και όχι το κορυφαίο που λειτουργεί μόνο σε ειδικές συνθήκες και τρώει τον κοινό σου δίσκο. Αν αλλάξεις και δίσκο καλύτερα πάρε ίδιας μάρκας τακάκι ή κάποιο γνωστό συμβατό συνδυασμό.
Επίσης μπορεί στην τιμή που σου είπαν να συμπεριλαμβάνονται και αισθητήρες φθοράς. Που όμως δεν χρειάζονται αν δεν έχει ανάψει λαμπάκι για φρένα.
Για πιο σοβαρή βελτίωση με αλλαγή δίσκων χωρίς ρίσκο σε συμφέρει να βρεις πακέτο που να φοράει η Volvo σαν έξτρα ή σε πιο καλό μοντέλο που να ταιριάζει ακριβώς. Οικονομικά όμως αν μιλάμε για καινούργια ξεφεύγεις. Αν και ρωτώντας σε βολβογνώστες μπορεί να υπάρχουν οικονομικότεροι έτοιμοι συνδυασμοί. -
Έχει κανείς εντυπώσεις από τακάκια Brembo? Οι τιμές τους στο ebay είναι στο 1/3 αυτά που ζητάει η Καρέντα για τα πίσω του Q5.
-
Δεν πιστεύω οτι τα πίσω υπάρχει λόγος να ειναι κάτι τόσο εξειδικευμένο, μπορεί να βρεις και πιο φθηνα/λιγότερο επώνυμα και να κανεις τη δουλειά σου εξίσου καλά.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις