-
Φίλε καλορίζικο,
Εδώ και καμιά 10 μέρες οδηγώ και εγώ ένα Astra Essentia με έξτρα ESP μαζί με δισκόφρενα πίσω.
Μπορώ να σου πω πως δεν είναι χαμηλωμένο καθόλου, ίσως να μην χαμηλώνει στην δική μου έκδοση, και μάλιστα είναι πιο βολικό γιατί μπορώ να ανεβώ στο parking του σπιτιού μου πιο καλά από ότι το προηγούμενο αυτοκίνητο.
Anyway καλές και αναίμακτες διαδρομές για όλους μας. -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο manosk
Εγώ εδώ και ένα μήνα έχω το elegance 1.6 με έξτρα IDS+ και το Sport διακόπτη.
Όσο για το χαμηλωμένο σασί κάπου διάβασα ότι είναι μόνο 15mm, ίσως να κάνω λάθος -
Ευχαριστώ. Τα 3 εκατοστά μου τα ανέφερε πωλητής, άρα δεν είναι και τόσο ασφαλής πληροφορία. Κάποια στιγμή θα ρωτήσω τεχνικό της αντιπροσωπείας για σιγουριά.
-
Καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
-
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ .ΕΚΑΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΩΜΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
-
Σαν ευχαριστημένος κάτοχος ενός Opel Astra Sport 1.4 εδώ και 3 μήνες θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε για ύπαρξη υποβραχιόνιου ως έξτρα γιατί μερικές φορές πιάνω τον εαυτό μου να νομίζει ότι βρίσκεται σε πολυθρόνα (πλάκα πλάκα ωραία τα εργοστασιακά bucket καθίσματα του). Χρειάζεται καμία μετατροπή στο κάθισμα του οδηγού για να μπει το υποβραχιόνιο??? Που θα είναι οι βάσεις στήριξης του???
Επίσης ήθελα να ρωτήσω για τιμές αισθητήρων παρκαρίσματος και κατα πόσο αξίζουν. Καλύτερα να βάλω της μαμάς Opel ή aftermarket? -
Το park pilot κοστίζει 280 ευρώ αν το βάλουν εδώ και 350 το εργοστασιακό (αν το παραγγείλεις).
-
Καλοτάξιδο το νέο Άστρα φίλε Μάνο!
Μην παραλείψεις να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου μετά από κάποιο διάστημα 'συμβίωσης' μαζί του.
-
Ευχαριστώ παιδιά.
Μια ερώτηση έχω να κάνω σε όσους έχουν το νέο astra: το πορτμπαγκάζ κλείνει εύκολα; Γιατί εγώ πρέπει να το κοπανήσω με δύναμη (πολλή δύναμη). Ο τεχνικός της αντιπροσωπείας μου είπε ότι έτσι γίνεται με αυτό το μοντέλο. Σκέφτηκα ότι υπάρχει μια λογική στο όλο θέμα: έτσι 'αεροστεγή' που είναι τα νέα αυτοκίνητα (λόγω καλύτερης συναρμογής υλικών, ηχομόνωσης κλπ), ο αέρας που βρίσκεται στο εσωτερικό εμποδίζει τις πόρτες να κλείσουν εύκολα. Και όντως το πορτμπαγκάζ κλείνει πολύ ευκολότερα αν είναι ανοιχτή μια πόρτα ή ένα παράθυρο. Τέλος πάντων, αυτό θα ήθελα να μου το ξεκαθαρίσει κάποιος.Πρώτες εντυπώσεις:
-το 1,4 θέλει αρκετές στροφές πριν τσουλήσει κανονικά(από 2.000-2500), ιδίως με φορτίο και κλιματισμό ανοιχτό. Σιγά-σιγά του παίρνω τον αέρα, απλώς τα χρειάστηκα στην αρχή, γιατί το accent δεν έκανε τέτοια, με 1.500 στροφές το κινούσες μια χαρά στο μποτιλιάρισμα.
-το ηλεκτρικό γκάζι έχει άλλη φιλοσοφία από το μηχανικό. Το πόδι πρέπει να μάθει που να πηγαίνει και όχι να 'νιώθει' που να πηγαίνει. Θέμα συνήθειας είναι σίγουρα, θα του πάρω το κολάι.
-το board computer και γενικά η οθόνη των λειτουργιών θυμίζει το μενού της εκκίνησης (start) των windows. Μενού, υπομενού, κίνηση με 'joystick' σαν αυτό των ηλεκτρικών παραθύρων ή με στρογγυλά κουμπιά. Πολύπλοκο αλλά μου αρέσουν κάτι τέτοια. Όσο πιο εξεζητημένη λειτουργία θέλεις, τόσο περισσότερα 'κλικ' πρέπει να κάνεις και το αντίθετο.
-ποτηροθήκες στις τσέπες της πόρτας, φτιαγμένες για όσους δεν τις χρειάζονται . Αυτό θα με ξεβολέψει λίγο, αλλά δεν είναι μεγάλη παραχώρηση.
-το MP3-CD ευτυχώς παίζει όλα τα είδη mp3, μέχρι στιγμής δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα ή ασυμβατότητα στην αναπαραγωγή τους.
***Μια σημείωση εδώ: Ένας πωλητής μου είχε πει ότι από τον Σεπτέμβρη που θα έρθουν οι νέες παρτίδες, το CD player της έκδοσης Enjoy ΔΕΝ θα υποστηρίζει mp3 (εκτός αν το παραγγείλεις ως έξτρα), ενώ οι τιμές θα επιβαρυνθούν με 150 ευρώ επιπλέον. Δυο ακόμα λόγοι για τους οποίους έσπευσα να το πάρω τώρα. Ψιλογυφτιά της opel, αλλά τι να κάνεις... ***
-Για τα bucket καθίσματα έχω μόνο καλά λόγια, αλλά δεν τα δοκίμασα ακόμα σε στροφές με σχετικά υψηλή ταχύτητα. Ίδωμεν.
-Χώροι πολύ καλοί μπροστά και πίσω.
-Ντουλαπάκι μεγάλο με χώρισμα/ραφάκι στη μέση και δυνατότητα ψύξης για ποτά (εφόσον λειτουργεί ο κλιματισμός)..
-Σκιάδια με καθρέπτες και φωτισμό - η χαρά της κυρίας.
-Το cruise control έχει τα κουμπάκια του πάνω στον μοχλό του φλας. Ενοχλητικό, θα ρωτήσω αν απενεργοποιείται μήπως το θέσω σε λειτουργία κατά λάθος και έχω άλλα. Θα πλήρωνα για να μην το βάλουν. Πάντως ίσως φανεί χρήσιμο σε κανένα ταξίδι.
-Η ηχομόνωση είναι πολύ καλή και η απορρόφηση των κραδασμών από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος με ικανοποίησε. Όντως περνούν κάποιοι κραδασμοί στο εσωτερικό, αλλά από την άλλη αυτό μου δίνει καλύτερη πληροφόρηση για τον δρόμο. Μην έχουμε δα την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας, αυτοκίνητο οδηγούμε.Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες λοιπόν. Περισσότερα όταν το βγάλω για τα καλά στον δρόμο.
-
το ηλεκτρικό γκάζι έχει άλλη φιλοσοφία από το μηχανικό. Το πόδι πρέπει να μάθει που να πηγαίνει και όχι να 'νιώθει' που να πηγαίνει.
Από τις σωστότερες παρατηρήσεις που ισχύει και για το απερχόμενο άστρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ παιδιά.
Μια ερώτηση έχω να κάνω σε όσους έχουν το νέο astra: το πορτμπαγκάζ κλείνει εύκολα; Γιατί εγώ πρέπει να το κοπανήσω με δύναμη (πολλή δύναμη). Ο τεχνικός της αντιπροσωπείας μου είπε ότι έτσι γίνεται με αυτό το μοντέλο. Σκέφτηκα ότι υπάρχει μια λογική στο όλο θέμα: έτσι 'αεροστεγή' που είναι τα νέα αυτοκίνητα (λόγω καλύτερης συναρμογής υλικών, ηχομόνωσης κλπ), ο αέρας που βρίσκεται στο εσωτερικό εμποδίζει τις πόρτες να κλείσουν εύκολα. Και όντως το πορτμπαγκάζ κλείνει πολύ ευκολότερα αν είναι ανοιχτή μια πόρτα ή ένα παράθυρο. Τέλος πάντων, αυτό θα ήθελα να μου το ξεκαθαρίσει κάποιος.Φίλε Μάνο,
Στο δικό μου το πόρτ μπαγκάζ κλείνει εύκολα ναι, ανοίγει με έναν ηλεκτρομηχανισμό απ’ ότι έχω καταλάβει, αφού με το που θα ακουμπήσεις την πόρτα στο σημείο, ακούγεται ένας μηχανισμός και ανοίγει.
Τώρα για το κλείσιμο, το κατεβάζεις και με το που θα ακουμπήσει κάτω, κλείνει.
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα σου ότι δεν κλείνει καλά. -
Υποθέτω ότι έχεις το νέο astra; Αν ναι, θα τους το πάω να μου το κάνουν όπως πρέπει. Δεν μ'αρέσει να σείεται ολόκληρο το αυτοκίνητο για να κλείσει το πορτμπαγκάζ. Και δεν ξέλω να περιμένω κανένα εξάμηνο μπας και αρχίσει να δουλεύει σωστά με τη χρήση, αν υποθέσουμε ότι είναι ακόμα σφιχτός ο μεντεσές λόγω νεότητας.
Αυτό με τον αισθητήρα αφής για να ανοίγει το ξέρω. Όταν λέω ότι μένει ανοιχτό, το εννοώ. Θα δοκιμάσω πάντως πρώτα κανένα άλλο astra στην αντιπροσωπεία για να βεβαιωθώ και μετά θα τους βάλω να αντικαταστήσουν ή να ρυθμίσουν τον μηχανισμό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υποθέτω ότι έχεις το νέο astra; Αν ναι, θα τους το πάω να μου το κάνουν όπως πρέπει. Δεν μ'αρέσει να σείεται ολόκληρο το αυτοκίνητο για να κλείσει το πορτμπαγκάζ. Και δεν ξέλω να περιμένω κανένα εξάμηνο μπας και αρχίσει να δουλεύει σωστά με τη χρήση, αν υποθέσουμε ότι είναι ακόμα σφιχτός ο μεντεσές λόγω νεότητας.
Αυτό με τον αισθητήρα αφής για να ανοίγει το ξέρω. Όταν λέω ότι μένει ανοιχτό, το εννοώ. Θα δοκιμάσω πάντως πρώτα κανένα άλλο astra στην αντιπροσωπεία για να βεβαιωθώ και μετά θα τους βάλω να αντικαταστήσουν ή να ρυθμίσουν τον μηχανισμό.Ναι έχω το νέο Astra.
Πάντως όπως λες, αν σείετε το αυτοκίνητο κατά το κλείσιμο του πόρτ μπαγκάζ, μάλλον ναι θέλει κάποια ρύθμιση -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ παιδιά.
Μια ερώτηση έχω να κάνω σε όσους έχουν το νέο astra: το πορτμπαγκάζ κλείνει εύκολα; Γιατί εγώ πρέπει να το κοπανήσω με δύναμη (πολλή δύναμη).Μην ανυσηχείς σε όλα τα ASTRA το πορτμπαγκαζ κλείνει με τον ίδιο τρόπο όπως το δικό σου κάπως δύσκολα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
-Το cruise control έχει τα κουμπάκια του πάνω στον μοχλό του φλας. Ενοχλητικό, θα ρωτήσω αν απενεργοποιείται μήπως το θέσω σε λειτουργία κατά λάθος και έχω άλλα. Θα πλήρωνα για να μην το βάλουν. Πάντως ίσως φανεί χρήσιμο σε κανένα ταξίδι.Ισως και να το γνωρίζεις ήδη ότι το cruise control απενεργοποιείται αυτοματα μολις πατήσεις το πενταλ του φρένου.
Πάντως εμένα μου άρεσε πάρα πολύ στα λίγα ταξίδια Θεσσαλονική - Λάρισα που έχω κάνει μέχρι τώρα. Σε ξεκουράζει όταν οδηγείς για μεγάλο χρονικό διάστημα με σταθερή ταχύτητα -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό με τον αισθητήρα αφής για να ανοίγει το ξέρω. Όταν λέω ότι μένει ανοιχτό, το εννοώ. Θα δοκιμάσω πάντως πρώτα κανένα άλλο astra στην αντιπροσωπεία για να βεβαιωθώ και μετά θα τους βάλω να αντικαταστήσουν ή να ρυθμίσουν τον μηχανισμό.Ανοιξε το παραθυρο και κλεισε να δεις αν ειναι απο πιεσ αερα. Αν οχι (μαλλον) ψαξτο... new model
-
αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με το πορτ-μπαγκάζ σε citroen..ήθελα να το διορθώσω αλλά ο τεχνικός μου είχε πει πως πρέπει να δουλευτούν τα λάστιχα πίσω και πως αν το έφτιαχνα τότε αργότερα θα κτυπούσε η πόρτα..και είχε δίκιο όπως αποδείχθηκε , μετά από ένα περίπου μήνα με καθημερινή χρήση η πόρτα έκλεινε κανονικότατα
το ίδιο και με ένα VW που παραλάβαμε πρόσφατα..ενοχλητικό μάλιστα καθώς έχει ένδειξη για ανοιχτό χώρο αποσκευών...μετά από καμιά εικοσαριά μέρες καθημερινής χρήσης η πόρτα έκλεινε πλέον εύκολα
-
Δυο ενδιαφέροντα links:
α) facelift του astra g που κυκλοφορεί στην βραζιλία με το σήμα της chevrolet
http://www.m1gst.com/phpBB2/viewtopic.php?t=22490β) πρωτάθλημα ενιαίου, αν κατάλαβα καλά, με πεντάθυρα(!) και σεντάν(!) astra g που διαθέτουν 450 ίππους ζάντες 20'' και α-λά astra x-treme εμφάνιση!!!
http://www.m1gst.com/phpBB2/viewtopic.php?t=22498 -
ego to pira prin 2 vdomades, simfono oti den klini eukola to πορτμπαγκάζ, theli tropo na klisi kai ligi dinami, akoma diskolevete na figi ligo apo tin ekinisi, arxisa kai to sinithizo, exei poli kalo kratima sto dromo kai kalo stisimo, se 2 meres tha to paro na mou valoune tous provolis, vrika ena mikro elaptoma, den ksero an ine mono to diko mou, tha to anafero stin antiprosopia, kato apo to timoni i pano apo ta patidia, iparxi ena prostateutiko, alla den ine kala stereomeno kai otan o dromos exei anomalies akougete pou pigenoerxete pano kato, proseksate kati sto diko sas astra? sinisto na diavasete to manual, exei merika kolpakia pou den ta idkera, en me ixane enimerosi apo tin antiprosopia, ena apo auta ine ta home light, 2. to kserete oti otan svisete to autokinito mpori na douleuei o klimatismos se AUTO. i akoma otan afisete patimeno to koumpi tou remote pou klidoni klini ta parathira pou ine anikta, i ta anigi otan to kseklidorete...
kaloriziko se osous to exoune agorasi. milame gia autokinito pou sigkrinete me anoteris klasis autokinita. osi fili mou to idane enthousiastikane
(apo Kypro)
-
Ο χρήστης zchristos έγραψε:
ego to pira prin 2 vdomades, simfono oti den klini eukola to πορτμπαγκάζ, theli tropo na klisi kai ligi dinami, akoma diskolevete na figi ligo apo tin ekinisi, arxisa kai to sinithizo, exei poli kalo kratima sto dromo kai kalo stisimo, se 2 meres tha to paro na mou valoune tous provolis, vrika ena mikro elaptoma, den ksero an ine mono to diko mou, tha to anafero stin antiprosopia, kato apo to timoni i pano apo ta patidia, iparxi ena prostateutiko, alla den ine kala stereomeno kai otan o dromos exei anomalies akougete pou pigenoerxete pano kato, proseksate kati sto diko sas astra? sinisto na diavasete to manual, exei merika kolpakia pou den ta idkera, en me ixane enimerosi apo tin antiprosopia, ena apo auta ine ta home light, 2. to kserete oti otan svisete to autokinito mpori na douleuei o klimatismos se AUTO. i akoma otan afisete patimeno to koumpi tou remote pou klidoni klini ta parathira pou ine anikta, i ta anigi otan to kseklidorete...kaloriziko se osous to exoune agorasi. milame gia autokinito pou sigkrinete me anoteris klasis autokinita. osi fili mou to idane enthousiastikane
(apo Kypro)
Καλημέρα φίλε,
Αυτό που λες για το προστατευτικό μάλλον δεν θα είναι καλά στερεωμένο γιατί στο δικό μου δεν κάνει τίποτα τέτοιο.
Για τα φώτα που λες είναι το λεγόμενο ‘follow me home’ και το έχω δοκιμάσει και εγώ στο Essentia που έχω και λειτουργεί.
Κατά τα άλλα έχει περίπου 1200 χιλιόμετρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Βεβαία είναι ακόμα στο στρώσιμο και όσο να είναι το προσέχω.
OPEL FORUM