-
Αν και μόνιμα οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα σχετικά με τις βλάβες (τεράστιο ζήτημα!), εγώ θα το διάλεγα καθώς διανύει πια μια περίοδο ωριμότητας. Από το επόμενο έτος ( ; ) αλλάζει και αλλάζει από την κορφή ως τα νύχια, ενώ οι λύσεις που χρησιμοποιούνται τώρα είναι δοκιμασμένες.
-
Astra-G 1.4
Μετά από 115.000km πρόβλημα με αντλία βενζίνης. Το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά και ρυμουλκήθηκε στην αντιπροσωπεία. Διαγνώσθηκε πρόβλημα με την αντλία βενζίνης και αποδόθηκε στην κακή ποιότητα βενζίνης (μόνο?). Κόστος 250€ +εργασία.Υπάρχουν άλλοι παθόντες? στα πόσα km?
-
Το παλιό και χιλιοταλαιπωρημένο accent έπαθε ακριβώς το ίδιο στα 35.000 χλμ. To είχαμε βέβαια ταϊσει ό,τι πιο φθηνό κυκλοφορούσε στην Αθήνα, ήταν μάλλον θέμα χρόνου.
Άρχισε να βάζεις βενζίνη από ένα-δύο πρατήρια που δείχνουν πιο σόι. Πιάσε όμως πρώτα τον βενζινά και πες του: 'από εσένα μόνο θα βάζω βενζίνη, αν πάθει κάτι το αυτοκίνητο εσένα θα κυνηγήσω' και κόψε αντίδραση. -
έβαζα βενζίνη σε 2-3 πρατήρια που θεωρούσα πιο σόι.... την προηγούμενη μέρα έβαλα σε βενζινάδικο την ώρα που γέμιζε κάποιες δεξαμενές απο βυτίο. Δεν ξέρω αν είχε σχέση..
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
έβαζα βενζίνη σε 2-3 πρατήρια που θεωρούσα πιο σόι.... την προηγούμενη μέρα έβαλα σε βενζινάδικο την ώρα που γέμιζε κάποιες δεξαμενές απο βυτίο. Δεν ξέρω αν είχε σχέση..Το αυτοκίνητο έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα και θα σου βγάλει τέτοιου είδους φθορές. Δεν λές πάλι καλά που σου βγήκαν στα 115000. Σε άλλους βγαίνουν στα 35000χλμ. (Βλέπε accent)
Σχετικά με το ότι θα βάζεις απο έναν και θα του πεις ότι θα τον κυνηγήσεις αν πάθεις ζημιά μην το κάνεις γιατί θα γίνεις γραφικός.
-
Ας μην ξεκινήσουμε τέτοια κουβέντα τώρα. Οι πρατηριούχοι που βάζουν φόλες στις μηχανές μας μόνο γραφικούς δεν μπορούν να μας πουν όταν δίνουμε κάμποσα λεφτά για επισκευές λόγω των ελεεινής ποιόητας καυσίμων. Του το πρότεινα αυτό με τον βενζινά για να 'κόψει αντίδραση'. Αν αρχίσει να του λέει 'άμα σου αρέσει', κάπου έχει γραμμένο τον πελάτη κι αυτό κατά τη γνώμη μου μπορεί να 'βγει' και στην ποιότητα του προϊόντος του. Ο σωστός θα του πει 'Μη φοβάσαι τίποτα, όλα είναι ΟΚ'.
ΥΓ: Το accent δεν φταίει, εξακολουθώ να το θεωρώ σκυλί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας μην ξεκινήσουμε τέτοια κουβέντα τώρα. Οι πρατηριούχοι που βάζουν φόλες στις μηχανές μας μόνο γραφικούς δεν μπορούν να μας πουν όταν δίνουμε κάμποσα λεφτά για επισκευές λόγω των ελεεινής ποιόητας καυσίμων. Του το πρότεινα αυτό με τον βενζινά για να 'κόψει αντίδραση'. Αν αρχίσει να του λέει 'άμα σου αρέσει', κάπου έχει γραμμένο τον πελάτη κι αυτό κατά τη γνώμη μου μπορεί να 'βγει' και στην ποιότητα του προϊόντος του. Ο σωστός θα του πει 'Μη φοβάσαι τίποτα, όλα είναι ΟΚ'.ΥΓ: Το accent δεν φταίει, εξακολουθώ να το θεωρώ σκυλί.
Φίλε manosk το σχόλιο μου δεν είχε κανενός είδος αιχμής απέναντι σου απλά το θεωρώ ανώφελο για τους παρακάτω λόγους σύμφωνα και με αυτά που αναφέρεις:
- Θα γελάσει και θα σε χαρακτηρίσει απο μέσα του χωρίς να το καταλάβεις, στην καλύτερη
- Αν του πει αν σου αρέσει κάπου έχει γραμμένο τον πελάτη ή δεν φοβάται τίποτα γιατί δεν κάνει νοθεία οπότε και δεν μπορείς να τον λές κλέφτη χωρίς αποδείξεις. Φαντάσου να σε φιλοξενήσει ένας φίλος στο σπίτι του και λίγο πρωτού πάτε για ύπνο να του πείς: άκου Χ, πρόσεξε μην κλέψεις τίποτα απο το σπίτι μου γιατί θα σε πάω στα δικαστήρια και θα σε σκίσω. Εσύ εκείνη την στιγμή τι περιμένεις να σου πεί? Φίλε μου μην φοβάσαι τίποτα δεν κλέβω?! Μάλλον θα στραβώσει και θα σου πει καμιά κουβέντα. Το ίδιο ακριβώς είναι και αυτό. Πρέπει να έχουμε τρόπους και να μην προσβάλλουμε τον διπλανό μας με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Βρές ότι σου έβαλε νοθευμένη και κάνε του ότι χειρότερο μπορείς, όχι όμως πρίν απο αυτό.
Οπότε αν σου πεί κάποιος μην φοβάσαι φίλε μου εγώ δεν έχω νοθευμένη φύγε μακριά. Ο λόγος? Ότι δεν είσαι ο φίλος που έψαχνε τόσα χρόνια να μην τον κοροϊδέψει. Το χρήμα είναι γλυκό για όλους. Και όταν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός δεν μπορεί να επιβειώση κανείς.
Το μεγαλύτερο ποσοστό νοθείας στην βενζίνη είναι με απλή αμόλυβδη και σούπερ. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην βάζεις ποτέ σούπερ γιατί θα είναι σίγουρα μισή-μισή οπότε καλύτερα να βάλεις απλή για να ξέρει το αυτοκίνητο τι καίει.
Ένας άλλος λόγος που θεωρώ μια τέτοια ερώτηση γραφική είναι γιατί είναι σαν να ζητάς απο τον άλλον να σου πεί ψέματα για να κοιμάσαι ήσυχος. Έχω μια φίλη που την ρωτάει ο πατέρας της συνέχεια που πας και με ποιόν και τι. Που να πηγαίνει ρε μάστορα, να δεί τον φίλο της πάει όπως πήγαινες να δείς και εσύ την μητέρα της. Σε τρώει το αυτί σου να ακούσεις ψέματα δηλαδή?!
Φιλικα
-
Τι να πω, μπορεί να έχεις δίκιο.
-
έβαζα βενζίνη σε 2-3 πρατήρια που θεωρούσα πιο σόι.... την προηγούμενη μέρα έβαλα σε βενζινάδικο την ώρα που γέμιζε κάποιες δεξαμενές απο βυτίο. Δεν ξέρω αν είχε σχέση..Εχει μεγαλη σχεση.Οταν γεμιζουν τις δεξαμενες αναδευεται η βενζινη και τα σκουπιδια που ειναι στον πυθμενα της δεξαμενης κυκλοφορουν μεσα στην βενζινη.Η αντλεια τραβαει βενζινη και σκουπιδια τα οποια καταληγουν στο ρεζερβουαρ σου.Νομιζω οτι την ωρα του ανεφοδιασμου των δεξαμενων πρεπει το πρατηριο να ειναι κλειστο στο κοινο για λογους ασφαλειας.
-
Αν δεν κάνω λάθος τα βενζινάδικα ΠΡΕΠΕΙ να είναι κλειστά κατα τον ανεφοδιασμό ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ! η περίπτωση ατυχήματος είναι πολύ μεγάλη!
-
Από όσο ξέρω είναι πάντα κλειστά την ώρα του ανεφοδιασμού.
Αν βάλεις όμως λίγη ώρα μετά δεν έχουν προλάβει να κάτσουν στον πυθμένα τα σκουπίδια και είναι μεγάλη η πιθανότητα να ρουφήξουμε αρκετά. Επίσης καλό είναι για λόγους καθαρότητας αλλά και οικονομίας ιδίως το καλοκαίρι να βάζουμε καύσιμο πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ με καλύτερο το πρώτο. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Από όσο ξέρω είναι πάντα κλειστά την ώρα του ανεφοδιασμού.
Αν βάλεις όμως λίγη ώρα μετά δεν έχουν προλάβει να κάτσουν στον πυθμένα τα σκουπίδια και είναι μεγάλη η πιθανότητα να ρουφήξουμε αρκετά. Επίσης καλό είναι για λόγους καθαρότητας αλλά και οικονομίας ιδίως το καλοκαίρι να βάζουμε καύσιμο πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ με καλύτερο το πρώτο.αυτο το εχω ακουσει και εγω ομως δεν εχω πεισθει αν ειναι μυθος ή πραγματικοτητα λογω του οτι οι δεξαμενες καυσιμων ειναι υπογειες και αμφιβαλω αν μπορει να υπαρχει διαφορα στην θερμοκρασια του καυσιμου τετοια ωστε να μεταβληθει ο ογκος του.
-
Έχει σαφώς διαφορετική θερμοκρασία από την εξωτερική αλλά δεν είναι και τόσο βαθιά για να μένουν ανεπηρέαστες. Είναι και οι αναθυμιάσεις σημαντική απώλεια πέρα από την διαφορά του όγκου.
Αυτό ισχύει και για όσους έχουν το συνήθειο να κινούνται κατά κανόνα με λίγο καύσιμο στην δεξαμενή του αυτοκινήτου τους. -
Για πόση απώλεια μιλάμε; Προσωπικά σπάνια το φουλάρω, συνήθως είναι από τη μέση και κάτω. Και από την άλλη μεριά δεν ζορίζεται περισσότερο ο κινητήρας (άρα χρειάζεται περισσότερο καύσιμο) όταν έχεις καμιά εικοσαριά κιλά παραπάνω με γεμάτο το ντεπόζιτο;
-
Οι περισσότεροι αν κάνουμε ένα καλό έλεγχο στον χώρο αποσκευών μας και όχι μόνο, ιδίως οι οικογενειάρχες, θα βγάλουμε σαβούρα ίσως και περισσότερων κιλών από 20!!!!!
Πρώτος πρώτος εγώ, άσε που με μια καλή δίαιτα το ελαφρώνω πάνω από 30!!!! -
Τελικά δεν αντικαταστάθηκε η αντλία βενζίνης. Με την τοποθέτηση της καινούριας το πρόβλημα εξακολούθησε να υπάρχει. Έτσι έγινε καθαρισμός της παλιάς αντλίας και των μπεκ. Κόστος 60€.
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να αποδώσω το πρόβλημα σε κάτι που θα συνέβαινε κάποια στιγμή ή να το συσχετίσω με το βενζινάδικο που λειτουργούσε την ώρα που γέμιζε τις δεξαμενές του.
-
Τελικά δεν αντικαταστάθηκε η αντλία βενζίνης. Με την τοποθέτηση της καινούριας το πρόβλημα εξακολούθησε να υπάρχει. Έτσι έγινε καθαρισμός της παλιάς αντλίας και των μπεκ. Κόστος 60€.Δεν ξέρω αν θα πρέπει να αποδώσω το πρόβλημα σε κάτι που θα συνέβαινε κάποια στιγμή ή να το συσχετίσω με το βενζινάδικο που λειτουργούσε την ώρα που γέμιζε τις δεξαμενές του.
Το συνεργείο που το πήγες είναι της αντιπροσωπείας? Όταν στο έφτιαξαν ήσουν μπροστά ή το άφησες και πέρασες αργότερα?
-
Από σήμερα γίνομαι επισήμως μέλος του opel forum. Επιτέλους παραλαμβάνω το astra.
Λοιπόν, πρόκειται για το ανθρακί (moonland) enjoy 1.4, με έξτρα τα εξής:
-πίσω δισκόφρενα
-ζάντες αλουμινίου 16'
-ηλεκτρονικό κλιματισμό
-bucket καθίσματα
-αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 40-20-40
-board computer πολλαπλών ενδείξεων
-cruise control (edit: πολύ χρήσιμο τελικά, ειδικά στην εθνική)
-αισθητήρες παρκαρίσματοςΤα έξτρα δεν τα ήθελα και πολύ (πλην του κλιματισμού και των αισθητήρων), αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλους 2-3 μήνες και αυτό ήταν ετοιμοπαράδοτο.
Δύο φωτογραφίες κατά 90% ακριβείς (τα προστατευτικά είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος και δεν υπάρχουν προβολείς ομίχλης):
http://server6.uploadit.org/files/manos ... TASTRA.jpg
http://server6.uploadit.org/files/manos ... KASTRA.jpg -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από σήμερα γίνομαι επισήμως μέλος του opel forum. Επιτέλους παραλαμβάνω το astra.Λοιπόν, πρόκειται για το ανθρακί (moonland) enjoy 1.4, με έξτρα τα εξής:
-πίσω δισκόφρενα
-ζάντες αλουμινίου 16'
-ηλεκτρονικό κλιματισμό
-αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 20-60-20
-αισθητήρες παρκαρίσματοςΤα έξτρα δεν τα ήθελα και πολύ (πλην του κλιματισμού και των αισθητήρων), αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλους 2-3 μήνες και αυτό ήταν ετοιμοπαράδοτο.
Δύο φωτογραφίες κατά 95% ακριβείς (τα προστατευτικά είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος και δεν υπάρχουν προβολείς ομίχλης):
http://server6.uploadit.org/files/manos ... TASTRA.jpg
http://server6.uploadit.org/files/manos ... KASTRA.jpgΚαλορίζικο και καλά ταξίδια. Ολα τα λεφτά απο τα εξτρά είναι τα πίσω δισκόφρενα.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Καλορίζικο και καλά ταξίδια. Ολα τα λεφτά απο τα εξτρά είναι τα πίσω δισκόφρενα.
Ευχαριστώ.
Συμφωνώ, αλλά δυστυχώς αυτό συνοδεύεται υποχρεωτικά από ένα (μικρό ευτυχώς) χαμήλωμα 3 εκατοστών. Γι'αυτό δεν το πολυγούσταρα, αφού τα ανεβάσματα στο πεζοδρόμιο και τους κακούς δρόμους μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσω (ή έστω να είμαι πάρα πολύ προσεκτικός).
OPEL FORUM