Ευχαριστώ παιδιά.
Μια ερώτηση έχω να κάνω σε όσους έχουν το νέο astra: το πορτμπαγκάζ κλείνει εύκολα; Γιατί εγώ πρέπει να το κοπανήσω με δύναμη (πολλή δύναμη). Ο τεχνικός της αντιπροσωπείας μου είπε ότι έτσι γίνεται με αυτό το μοντέλο. Σκέφτηκα ότι υπάρχει μια λογική στο όλο θέμα: έτσι 'αεροστεγή' που είναι τα νέα αυτοκίνητα (λόγω καλύτερης συναρμογής υλικών, ηχομόνωσης κλπ), ο αέρας που βρίσκεται στο εσωτερικό εμποδίζει τις πόρτες να κλείσουν εύκολα. Και όντως το πορτμπαγκάζ κλείνει πολύ ευκολότερα αν είναι ανοιχτή μια πόρτα ή ένα παράθυρο. Τέλος πάντων, αυτό θα ήθελα να μου το ξεκαθαρίσει κάποιος.
Πρώτες εντυπώσεις:
-το 1,4 θέλει αρκετές στροφές πριν τσουλήσει κανονικά(από 2.000-2500), ιδίως με φορτίο και κλιματισμό ανοιχτό. Σιγά-σιγά του παίρνω τον αέρα, απλώς τα χρειάστηκα στην αρχή, γιατί το accent δεν έκανε τέτοια, με 1.500 στροφές το κινούσες μια χαρά στο μποτιλιάρισμα.
-το ηλεκτρικό γκάζι έχει άλλη φιλοσοφία από το μηχανικό. Το πόδι πρέπει να μάθει που να πηγαίνει και όχι να 'νιώθει' που να πηγαίνει. Θέμα συνήθειας είναι σίγουρα, θα του πάρω το κολάι.
-το board computer και γενικά η οθόνη των λειτουργιών θυμίζει το μενού της εκκίνησης (start) των windows. Μενού, υπομενού, κίνηση με 'joystick' σαν αυτό των ηλεκτρικών παραθύρων ή με στρογγυλά κουμπιά. Πολύπλοκο αλλά μου αρέσουν κάτι τέτοια. Όσο πιο εξεζητημένη λειτουργία θέλεις, τόσο περισσότερα 'κλικ' πρέπει να κάνεις και το αντίθετο.
-ποτηροθήκες στις τσέπες της πόρτας, φτιαγμένες για όσους δεν τις χρειάζονται . Αυτό θα με ξεβολέψει λίγο, αλλά δεν είναι μεγάλη παραχώρηση.
-το MP3-CD ευτυχώς παίζει όλα τα είδη mp3, μέχρι στιγμής δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα ή ασυμβατότητα στην αναπαραγωγή τους.
***Μια σημείωση εδώ: Ένας πωλητής μου είχε πει ότι από τον Σεπτέμβρη που θα έρθουν οι νέες παρτίδες, το CD player της έκδοσης Enjoy ΔΕΝ θα υποστηρίζει mp3 (εκτός αν το παραγγείλεις ως έξτρα), ενώ οι τιμές θα επιβαρυνθούν με 150 ευρώ επιπλέον. Δυο ακόμα λόγοι για τους οποίους έσπευσα να το πάρω τώρα. Ψιλογυφτιά της opel, αλλά τι να κάνεις... ***
-Για τα bucket καθίσματα έχω μόνο καλά λόγια, αλλά δεν τα δοκίμασα ακόμα σε στροφές με σχετικά υψηλή ταχύτητα. Ίδωμεν.
-Χώροι πολύ καλοί μπροστά και πίσω.
-Ντουλαπάκι μεγάλο με χώρισμα/ραφάκι στη μέση και δυνατότητα ψύξης για ποτά (εφόσον λειτουργεί ο κλιματισμός)..
-Σκιάδια με καθρέπτες και φωτισμό - η χαρά της κυρίας.
-Το cruise control έχει τα κουμπάκια του πάνω στον μοχλό του φλας. Ενοχλητικό, θα ρωτήσω αν απενεργοποιείται μήπως το θέσω σε λειτουργία κατά λάθος και έχω άλλα. Θα πλήρωνα για να μην το βάλουν. Πάντως ίσως φανεί χρήσιμο σε κανένα ταξίδι.
-Η ηχομόνωση είναι πολύ καλή και η απορρόφηση των κραδασμών από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος με ικανοποίησε. Όντως περνούν κάποιοι κραδασμοί στο εσωτερικό, αλλά από την άλλη αυτό μου δίνει καλύτερη πληροφόρηση για τον δρόμο. Μην έχουμε δα την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας, αυτοκίνητο οδηγούμε.
Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες λοιπόν. Περισσότερα όταν το βγάλω για τα καλά στον δρόμο.