-
Έλα ρε Bielefeld!!!
-
Ρε παιδιά τι λάδια να βάλουμε στο '07 corsa 1.4? To βιβλιαράκι λέει να έχουν προδιαγραφές GM-LL-A-025 και να ναι 0-30/5-30/0-40/5-40. Έψαξα τα castrol αλλά αυτές την προδιαγραφές τις έχουν τα 0-40.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ρε παιδιά τι λάδια να βάλουμε στο '07 corsa 1.4? To βιβλιαράκι λέει να έχουν προδιαγραφές GM-LL-A-025 και να ναι 0-30/5-30/0-40/5-40. Έψαξα τα castrol αλλά αυτές την προδιαγραφές τις έχουν τα 0-40.Εγω χρησιμοποιώ το λαδι της opel που βαζουν στην αντιπροσωπεια , ειναι το GM/Opel 5W-30 DEXOS2 ειναι συνθετικο και με τις κάτωθι προδιαγραφες :
• Πληροί τις νέες προδιαγραφές λαδιών dexos2 της GM, τις προηγούμενες προδιαγραφές της GM, GM-LL-A-025 και GM-LL-B-025 και τις εξής προδιαγραφές της βιομηχανίας: ACEA A3/B3, A3/B4; ACEA C3; API SM/SL / CF
BMW Longlife-04 BMW Longlife-04,VW 502.00 VW 502.00,VW 505.00 VW 505.00,VW 505.01 VW 505.01,MB 229.51 MB 229.51
• Μπορεί να χρησιμοποιείται για λειτουργία όλο το χρόνο, σε βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες με ή χωρίς υπερσυμπιεστή.Το σημαντικο ειναι το κοστος του ,το οποιο ειναι πολυ μικρο !
Οπως ειχα γραψει και εδω το καλοκαιρι που ειχα κανει service στο Astra με 20% εκπτωση σε εργασια και ανταλλακτικα/αναλωσιμα μου στοιχισε 7€ το λιτρο ( Opel Δρομων στο Καματερο ) -
thanks.
-
Όχι μόνο είναι φθηνό, είναι κι από τα καλύτερα λάδια γενικότερα! Ξέρω αρκετούς που δεν έχουν Opel και το χρησιμοποιούν. Κι εγώ στο Corsa παρεμπιπτόντως αυτό μόνο βάζω.
-
Opelάκηδες καλησπέρα
έχω εδώ και λίγο καιρό το παρακάτω ματζαφλάρι
http://youtu.be/U-h_J7RDXdw
αλλά πρόσφατα άρχισε να μου φαίνεται πραγματικά χρήσιμο εκτός από γατζετιά. Πιο συγκεκριμένα, μη μπορώντας από οικονομικής άποψης να συνεχίσω να βάζω κατοστάρα βενζίνη στο αυτοκίνητο που εργοστασιακά λέει 98RON (αλλά και 95 χωρίς πρόβλημα απλά με μείωση σημαντική της απόδοσης και αύξηση της κατανάλωσης) το χρησιμοποιώ για να παρατηρώ αν χτυπάει πυράκια ή όχι.
Δε με ενδιαφέρει φυσικά η απόδοση και δεν το οδηγώ ακραία, αφού οι εποχές είναι τέτοιες που παλεύω για κάτω από 9ltr/100km καταναλώσεις ακόμη και εντός πόλης οπότε καταλαβαίνετε πώς πάω. Το θέμα είναι πως ακόμη και έτσι, μπορώ να ξέρω αν δουλεύει σωστά το μοτέρ ή γίνεται ζημιά κοιτώντας το αβάνς στο Torque; Τι τιμές πρέπει να βλέπω στο αβάνς και πώς θα καταλάβω ότι κάτι πάει στραβά; -
Διάκριση για το φωτισμό AFL της Opel
http://www.gocar.gr/news/feed/6387,Diakrish_gia_to_fwtismo_AFL_ths_Opel .html
-
Φίλη και συνάδελφος παρήγγειλε πριν λίγες ημέρες το Corsa 1.2 με το αυτόματο/σειριακό κιβώτιο. Η επιλογή έγινε με όχι και τόσο δημοκρατικές διαδικασίες μιας και ο πατέρας πληρώνει και απεχθάνεται οτιδήποτε Ιταλικό, δεν του αρέσουν τα VAG και δεν ήθελε ασιάτικο.
Ο κινητήρας διαβάζω ότι είναι 85 ίππων. Καταφέρνει να κινήσει το Κορσάκι αξιοπρεπώς; Το κιβώτιο αυτό τι λέει, γνωρίζει κάποιος;
-
Γνώστης ο πατέρας...
-
δεν ξερω για το κιβωτιο, ενας φιλος εχει το 1.2 με χειροκινητο και στις προσπερασεις λεει ιδρωνει καμια φορα, θα το θελε το 1.4 σιγουρα αυτο το αμαξωμα ή το 1.3 ντιζελ.
-
Με το αυτόματο κιβώτιο και 1.2... Καλά ξεμπερδέματα... Δυστυχώς είναι πραγματικά τάφος και δε θα πρεπε να είναι καν διαθέσιμος αυτός ο συνδυασμός κιβωτίου-μοτέρ...
-
Και με τον 1,4 είναι της υπομονής, φαντάσου με 1,2 +αυτόματο
Γιατί δεν πήρε το 1,0;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Φίλη και συνάδελφος παρήγγειλε πριν λίγες ημέρες το Corsa 1.2 με το αυτόματο/σειριακό κιβώτιο. Η επιλογή έγινε με όχι και τόσο δημοκρατικές διαδικασίες μιας και ο πατέρας πληρώνει και απεχθάνεται οτιδήποτε Ιταλικό, δεν του αρέσουν τα VAG και δεν ήθελε ασιάτικο.Ο κινητήρας διαβάζω ότι είναι 85 ίππων. Καταφέρνει να κινήσει το Κορσάκι αξιοπρεπώς; Το κιβώτιο αυτό τι λέει, γνωρίζει κάποιος;
αν οδηγείς με άδειο στομάχι και έχεις βάρος τζόκει πάει αεροπορία...
-
Για όσους ενδιαφέρει το TIS2000 (Technical Information System) της Opel αναβαθμισμένο μέχρι 5_2011 μπορούν να το κατεβάσουν απο εδώ
http://www.filecrop.com/72445528/index.html
Είναι και στα Ελληνικά -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Φίλη και συνάδελφος παρήγγειλε πριν λίγες ημέρες το Corsa 1.2 με το αυτόματο/σειριακό κιβώτιο. Η επιλογή έγινε με όχι και τόσο δημοκρατικές διαδικασίες μιας και ο πατέρας πληρώνει και απεχθάνεται οτιδήποτε Ιταλικό, δεν του αρέσουν τα VAG και δεν ήθελε ασιάτικο.Ο κινητήρας διαβάζω ότι είναι 85 ίππων. Καταφέρνει να κινήσει το Κορσάκι αξιοπρεπώς; Το κιβώτιο αυτό τι λέει, γνωρίζει κάποιος;
Το αυτοκίνητο θα κινείται με τι ρυθμό δεν ξέρω Το χειροκίνητο είναι λίιιιιιιιιιγο αργο οπότε το αυτόματο Φυσικά μπορείς να το κυνηγήσεις και τότε θα πάς λιιιιιιιιιιιιιιιιγο πιο γρήγορα και θα κάψει τα κέρατα του
-
http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/a ... 09946/1193
σε ελεύθερη μετάφραση:
H GM θεωρεί αποτυχία τη μέχρι τώρα στρατηγική της Opel, σύμφωνα με πηγή που αναφέρεται στον αντιπρόεδρο της GM Steve Girsky.
'Δυστυχώς το πλάνο μας να φέρουμε φέτος στην κερδοφορία την Opel απέτυχε', εμφάνισαν τον Girsky να λέει οι Γερμανικοί Financial Times τη Δευτέρα.
Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα, ο Girsky αναφέρει πως o CEO της Opel Karl-Friedrich Stracke θα έφερνε νέο σχέδιο προς τη διοίκηση της εταιρείας.Το Νοέμβριο η GM απέσυρε το στόχο για ισοσκελισμό κερδών-ζημιών στην Opel για το 2011, μετά από την ανακοίνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων του τρίτου τετραμήνου της γερμανικής μάρκας με ζημίες ύψους 300 εκατομμυρίων δολλαρίων.
Σημειωτέον πως η ευρωπαϊκή GM έχει να αποδώσει κέρδη πάνω από 10 χρόνια ενώ μόλις πέρυσι έφερε ζημιές ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.Ο 49χρονος Girsky ανέλαβε καθηκοντα ως πρόεδρος στο ΔΣ της Opel στα τέλη Νοεμβρίου με την αποστολή να ανατρέψει την κατάσταση στην ευρωπαϊκή GM.
Σύμφωνα πάντα με τους Γερμανικούς Financial Times, ο Girsky είπε πως η επιτυχία της αντίπαλης αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen με την υψηλή τιμολογιακή πολτική της τελευταίας, την αποτελεσματική οικονομική διαχείριση και την επιτυχία στις διάφορες αγορές, θα πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα για την Opel. 'Έχω εκπλαγεί με τα περιθώρια κέρδους τους' είπε.
Πάνω στο ζήτημα της απόφασης της GM να εισάγει τη μάρκα Chevrolet στην ευρωπαϊκή αγορά για να τονώσει τις πωλήσεις, ο Girsky δεν αναγνώρισε κάποια διένεξη με την ταυτόχρονη προσπάθεια αναγέννησης της Opel στην περιοχή.
-
Γεια σας παιδια μπηκα σε αυτο το υποφορουμ ωστε να σας ρωτησω κατι για το αυτοκινητο που θελω να παρω,εχω σκεφτει αρκετα αυτοκινητα εχω ρωτησει αρκετους και εδω μαλιστα στο φορουμ αλλα ολο και λεγαν τα μοντελα που τους ελεγα να μην τα παρω και αλλα λογω τιμης.Μια μερα που μιλαγα με τον θειο μου που εχει εδω και δυο χρονια opel astra 5d δεν ξερω ποιο μοντελο αλλα τελευταιο ειναι και λεγαμε για αυτοκινητα και καναμε συζητηση περι της αναζητησης αγορας ενος αυτοκινητου μου ελεγε οτι το οπελακι του εχει βγει πολυ καλο παρολο που εχει τραβηξει τα πανδεινα (απο στα κοκκινα,στο φορτωμα μεγαλων βαρων ,απο χωραφια που εχω μπει και απο τους αθλιους δρομους της αθηνας αλλα και της αιγινας)δεν του ζηταει τιποτα και μαλιστα μου λεει οτι εχει ενα φιλο του που θελει να πουλησει το opel corsa 1.4 c sport 3d 90 hp 2002 γιατι θελει να παρει κατι μεγαλυτερο σε χωρο λογω οικογενειακων υποχρεοσεων.και λεω εγω το corsaki ειναι στην κατηγορια που ψανχω ,το πουλαει ο τυπος αρκετα φτηνα και μπορει να το κατεβασει και αλλο .Μετα απο μια ανζητηση στο διαδυκτιο και σε διαφορα φορουμ ειδα οτι το corsaki ειναι γρηγορο,εχει καλη οδικη συμπεριφορα,ποιοτητα γερμανων,αρκετα καλη αξιοπιστια,χαρη στα μαγικα χερια των γερμανων ο κινητηρας εχει μικρη καταναλωση και το καλο ειδα πολλα κολωφτιαγμενα corsakia (αφου λεω και εγω να το φτιαξω) ,στα μειων εχει κατι χαζοπροβληματα(ηλεκτρικα κυριως και ενα προβλημα με την κρεμαγιερα).Τωρα θελω να μου πειτε την δικη σας γνωμη ή τι εχετε ακουσει για αυτο το μοντελο ,αν αληθευουν ολα αυτα που βρηκα και εψαξα στο διαδικτιο και σε καποια φορουμ ,οι τιμες των ανταλλακτικων ειναι ακριβες ή φτηνες(fiat ή μερσεντες) και απο τιμες συνεργειων αν γινετε αν και ξερω απο αυτοκινητα και εχω και φιλαρακια που εχουν συνεργειο αλλα ειναι πιο πολυ citroen και peugeot.Eυχαριστω πολυ για την ενασχοληση σας.
-
Το αυτοκινητο ειναι αρκετα καλο και τιμιο.Μην αρχισεις ομως τα της οδηγικής συμπεριφορας.Δεν παει σαν saxorallo δεν ειναι αυτοκινητο σβελτης οδηγικης απολαυσης αλλα παει αρκετα καλα και ειναι μια πολυ καλη προταση αγορας.
-
Ο χρήστης panosbp13 έγραψε:
Γεια σας παιδια μπηκα σε αυτο το υποφορουμ ωστε να σας ρωτησω κατι για το αυτοκινητο που θελω να παρω,εχω σκεφτει αρκετα αυτοκινητα εχω ρωτησει αρκετους και εδω μαλιστα στο φορουμ αλλα ολο και λεγαν τα μοντελα που τους ελεγα να μην τα παρω και αλλα λογω τιμης.Μια μερα που μιλαγα με τον θειο μου που εχει εδω και δυο χρονια opel astra 5d δεν ξερω ποιο μοντελο αλλα τελευταιο ειναι και λεγαμε για αυτοκινητα και καναμε συζητηση περι της αναζητησης αγορας ενος αυτοκινητου μου ελεγε οτι το οπελακι του εχει βγει πολυ καλο παρολο που εχει τραβηξει τα πανδεινα (απο στα κοκκινα,στο φορτωμα μεγαλων βαρων ,απο χωραφια που εχω μπει και απο τους αθλιους δρομους της αθηνας αλλα και της αιγινας)δεν του ζηταει τιποτα και μαλιστα μου λεει οτι εχει ενα φιλο του που θελει να πουλησει το opel corsa 1.4 c sport 3d 90 hp 2002 γιατι θελει να παρει κατι μεγαλυτερο σε χωρο λογω οικογενειακων υποχρεοσεων.και λεω εγω το corsaki ειναι στην κατηγορια που ψανχω ,το πουλαει ο τυπος αρκετα φτηνα και μπορει να το κατεβασει και αλλο .Μετα απο μια ανζητηση στο διαδυκτιο και σε διαφορα φορουμ ειδα οτι το corsaki ειναι γρηγορο,εχει καλη οδικη συμπεριφορα,ποιοτητα γερμανων,αρκετα καλη αξιοπιστια,χαρη στα μαγικα χερια των γερμανων ο κινητηρας εχει μικρη καταναλωση και το καλο ειδα πολλα κολωφτιαγμενα corsakia (αφου λεω και εγω να το φτιαξω) ,στα μειων εχει κατι χαζοπροβληματα(ηλεκτρικα κυριως και ενα προβλημα με την κρεμαγιερα).Τωρα θελω να μου πειτε την δικη σας γνωμη ή τι εχετε ακουσει για αυτο το μοντελο ,αν αληθευουν ολα αυτα που βρηκα και εψαξα στο διαδικτιο και σε καποια φορουμ ,οι τιμες των ανταλλακτικων ειναι ακριβες ή φτηνες(fiat ή μερσεντες) και απο τιμες συνεργειων αν γινετε αν και ξερω απο αυτοκινητα και εχω και φιλαρακια που εχουν συνεργειο αλλα ειναι πιο πολυ citroen και peugeot.Eυχαριστω πολυ για την ενασχοληση σας.Ε όχι και άθλιοι οι δρόμοι της Αθήνας!
Εκεί που όμως ξεκαρδίστηκα ήταν στο ότι είναι γρήγορο, λόγω των μαγικών χεριών των Γερμανών!!!
-
εγω εγραψα οτι διαβασα και δεν ειπα δικη μου γνωμη αφου το αμαξακι δεν το εχω οδηγησει επεισης φιλε REALZEUS το αμαξακι ειναι γρηγορο εκτος αν το 190 και 200 χλμ που εχουν δει ιδιοκτητες τους ειναι λιγα για εσενα και επεισης βλεπω οτι δεν διαβαζεις χωρις καμια δοση ειρωνιας απλα πρεπει να προσεχεις γιατι γραφεις πραγματα που δεν ειπα οπως αυτο με τα μαγικα χερια των γερμανων που εννοουσα την καταναλωση που κανει το εξης μοντελο και οχι την γρηγοραδα που οπως ειπα παραπανω δεν ειναι και κακη.Και ναι φιλε panos2171 θα αρχισω τα της οδικης συμπεριφορας γιατι αν ειναι κανενα γαιδουρι μην παω και το παρω(ασε που δεν ειναι κιολας το αμαξακι)και σιγουρα δεν περιμενω να εχω την οδικη συμπεριφορα(αν και ριψοκινδυνη)και τα κρατηματα των σαξοραλλων αφου μονο οι γαλλοι βγαζουν τετοια αμαξακια αν και υστερουν και μαλιστα πολυ σε αλλα πραγματακια.
OPEL FORUM