-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Kαι φυσικά το ίδιο κάνει και ο υπάλληλος που το έχει καβαλήσει για να το κατεβάσει απο το καράβι ή να το παρκάρει στην αλάνα της εισαγωγικής.Από ότι ξέρω ισχύει στις περισσότερες εταιρείες - στην BMW το ξέρω 100% ότι ισχύει - όμως τα αυτοκίνητα πρίν το PDI δεν μπορούν ούτε στροφές να ανεβάσουν ούτε να ξεπεράσουν την ταχύτητα ελιγμών. Οπότε κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να τα σκίσει. π.χ. τα Ford είναι στο valet mode, που απλά επιτρέπουν το παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα και τίποτε περισσότερο.
-
To στρωσιμο το τηρησα κατα γραμμα παροτι ο πωλητης μου ειπε οτι δεν θελει κλπ,οτι ελεγε το manual του Ford,1.500 πρωτα χιλιομετρα,χωρις αποτομα ξεκινηματα,με αλλαγες γυρω στις 2.5-2.7 στροφες.
-
Οι πωλητές κάθε αντικειμένου είναι επιεικως ασχετοι. Και ακόμη πιο ασχετοι οι πελάτες που λαμβανουν υπόψιν τα λεγόμενα τους.
Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
... Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν **το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει **από το θόρυβο που κάνει ο κινητήρας - δεν μπορώ να το εξηγήσω. Διαρκεί για λιγότερο από 30 sec ....
ρενατα καλοταξιδο σε ολα τα αυτοκινητα οταν ειναι κρυα το ρελαντι ανεβαινει στης 1200 μετα κατεβαινει στης 700 στροφες περιπου
Στην αρχή όταν διάβασα 'το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει' τρόμαξα.... άκου το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει... σαν κάτι αμερικάνικα που χοροπηδάνε στο ρυθμό!
Υδροπνευματική Citroen...
Το ξεθαψανε το θεμα και το διαβασα αυτο..
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οι πωλητές κάθε αντικειμένου είναι επιεικως ασχετοι. Και ακόμη πιο ασχετοι οι πελάτες που λαμβανουν υπόψιν τα λεγόμενα τους.+1
-
Αγορά καινούριου suzuki Baleno απο έμπορο στη θεσσαλονικη. Στην παράδοση ρωτάω τον πωλητή εαν χρειάζεται στρώσιμο κτλ. η απάντηση του ηταν οχι οδηγείς κανονικά . Διαβάζοντας στο manual γράφει μέχρι τα πρώτα 960χιλ οχι απότομες επιταχύνσεις και επιβραδυνσεις και οχι σε υψηλές στροφές ton κινητήρα. Εννοείτε οτι πήγα βάση του manual.
-
Εγω θα πηγαινα στον πωλητη με το εντυπο και θα του ελεγα, ψαχνουμε πελατακια για service ε;;;
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Εγω θα πηγαινα στον πωλητη με το εντυπο και θα του ελεγα, ψαχνουμε πελατακια για service ε;;;Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εδω ειναι το γκολ......αμεσα δεν θα δεις τιποτα,μακροπροθεσμα θα δεις πολλα!!!
-
Ο χρήστης niktac έγραψε:
Αγορά καινούριου suzuki Baleno απο έμπορο στη θεσσαλονικη. Στην παράδοση ρωτάω τον πωλητή εαν χρειάζεται στρώσιμο κτλ. η απάντηση του ηταν οχι οδηγείς κανονικά . Διαβάζοντας στο manual γράφει μέχρι τα πρώτα 960χιλ οχι απότομες επιταχύνσεις και επιβραδυνσεις και οχι σε υψηλές στροφές ton κινητήρα. Εννοείτε οτι πήγα βάση του manual.αμα σου έλεγε σκίστο να το καταλάβω ,πόσο διαφορετικό ομως ήταν αυτό που σου είπε σε σχέση με το μανουαλ;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Αγορά καινούριου suzuki Baleno απο έμπορο στη θεσσαλονικη. Στην παράδοση ρωτάω τον πωλητή εαν χρειάζεται στρώσιμο κτλ. η απάντηση του ηταν οχι οδηγείς κανονικά . Διαβάζοντας στο manual γράφει μέχρι τα πρώτα 960χιλ οχι απότομες επιταχύνσεις και επιβραδυνσεις και οχι σε υψηλές στροφές ton κινητήρα. Εννοείτε οτι πήγα βάση του manual.
αμα σου έλεγε σκίστο να το καταλάβω ,πόσο διαφορετικό ομως ήταν αυτό που σου είπε σε σχέση με το μανουαλ;
Έλα ντε! Νορμάλ είπε, ό,τι δηλαδή και το μάνιουαλ.
...απλά δεν του είπε ότι μετά τα 1000χλμ. μπορεί να το σκίσει άφοβα!
-
Όταν πήρα το vitara, έμπαινε με δυσκολία η δευτέρα, με ευκολία η τρίτη, με τίποτα η τετάρτη-πέμπτη και η έκτη απλά δεν έμπαινε ούτε με σφαίρες.
Μετά από 200χλμ στην εθνική και παίζοντας με τις ταχύτητες ευλαβικά, ξεκίνησε να μπαίνει και η 6η.
Έστρωσαν οι 5η και η 6η μετά από 500-600 χλμ.Για αυτό ακολουθείτε μόνο το manual, και τίποτα άλλο.
ΥΓ: Το σαζμάν ήταν αδούλευτο από το εργοστάσιο, φάνηκε αμέσως.Αλλαγή βαλβολίνες στις 10,000 χλμ.
-
Τι μου θύμισες τώρα με το σασμάν!
Είχα πάρει καινούργιο ένα accent το 2000 και η πρώτη ταχύτητα δεν έμπαινε με την καμία! Και οι υπόλοιπες δλδ δεν πήγαιναν πίσω, απλά κούμπωναν στην...ώρα τους. Ευλαβικό δούλεμα του λεβιέ λοιπόν και στα 7.500 χλμ των λαδιών (ένα τρίμηνο δλδ ) αλλαγή των βαλβολίνων με κάτι μάρκας TOYOTA. Απο την αντιπροσωπεία κιόλας!!! Ε λοιπόν, είχε που είχε μαλακώσει για τα καλά ο επιλογέας, με την αλλαγή έγινε αγνώριστος! Πλέον κάθε 50.000 ο πατέρας μου που το έχει, αλλάζει βαλβολίνες και η λειτουργία του παραμένει άψογη. (Έχει ξεπεράσει αισίως τα περίπου 305.000 km.) -
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω,μένω Θεσσαλονίκη αλλά έχω αγοράσει αυτοκίνητο από Αθήνα.Οσον αφορά το στρώσιμο,ποίος είναι ο καλύτερος τρόπος,να το φέρω εγώ οδηγώντας το ή να πω τον αντιπρόσωπο να το φωρτώσει να το στείλει και να αρχίσω να το στρώνω μέσα στην πόλη ? -
Ο χρήστης john333 έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω,μένω Θεσσαλονίκη αλλά έχω αγοράσει αυτοκίνητο από Αθήνα.Οσον αφορά το στρώσιμο,ποίος είναι ο καλύτερος τρόπος,να το φέρω εγώ οδηγώντας το ή να πω τον αντιπρόσωπο να το φωρτώσει να το στείλει και να αρχίσω να το στρώνω μέσα στην πόλη ?Αρχικά θα τσεκάρεις αν έχει τη σωστή ποσότητα λαδιού, αν έχει νερό στο ψυγείο κλπ, μετά θα το πάρεις και θα το ανεβάσεις εσύ, η χαλαρή διαδρομή θα είναι ότι καλύτερο για το μοτέρ / σαζμάν / διαφορικό, το στρώσιμο στην πόλη άστο καλύτερα για άλλους, μέχρι επάνω θ α έχεις κάνει το μισό στρώσιμο, διάβασε και το μανουάλι τι λέει, ανάλογα αν βενζίνης η diesel μην περάσεις το 70% των στροφών του μοτέρ και κατά διαστήματα πχ κάθε 10΄- 20΄πάτα το γκάζι βαθειά για 3-4 δευτερόλεπτα να πατήσουν περισσότερο τα ελατήρια στα έμβολα, καλό θα είναι εκεί γύρω στα 1.000 χλμ να αλλάξεις τα λάδια για να ξέρεις τι έχει μέσα το μοτέρ αφού τώρα δεν ξέρεις τι έχει μέσα, υποτίθετε ότι είναι το σωστό και στη σωστή ποιότητα αλλά και ποτέ δεν ξέρεις, έτσι δεν είναι ?
Άντε, καλοτάξιδο και πρόσεχε στους δρόμους.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω,μένω Θεσσαλονίκη αλλά έχω αγοράσει αυτοκίνητο από Αθήνα.Οσον αφορά το στρώσιμο,ποίος είναι ο καλύτερος τρόπος,να το φέρω εγώ οδηγώντας το ή να πω τον αντιπρόσωπο να το φωρτώσει να το στείλει και να αρχίσω να το στρώνω μέσα στην πόλη ?Αρχικά θα τσεκάρεις αν έχει τη σωστή ποσότητα λαδιού, αν έχει νερό στο ψυγείο κλπ, μετά θα το πάρεις και θα το ανεβάσεις εσύ, η χαλαρή διαδρομή θα είναι ότι καλύτερο για το μοτέρ / σαζμάν / διαφορικό, το στρώσιμο στην πόλη άστο καλύτερα για άλλους, μέχρι επάνω θ α έχεις κάνει το μισό στρώσιμο, διάβασε και το μανουάλι τι λέει, ανάλογα αν βενζίνης η diesel μην περάσεις το 70% των στροφών του μοτέρ και κατά διαστήματα πχ κάθε 10΄- 20΄πάτα το γκάζι βαθειά για 3-4 δευτερόλεπτα να πατήσουν περισσότερο τα ελατήρια στα έμβολα, καλό θα είναι εκεί γύρω στα 1.000 χλμ να αλλάξεις τα λάδια για να ξέρεις τι έχει μέσα το μοτέρ αφού τώρα δεν ξέρεις τι έχει μέσα, υποτίθετε ότι είναι το σωστό και στη σωστή ποιότητα αλλά και ποτέ δεν ξέρεις, έτσι δεν είναι ?
Άντε, καλοτάξιδο και πρόσεχε στους δρόμους.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Λογικά θα πρέπει να δουλεύω τα φρένα και να αυξομειώνω τις ταχύτητες κατά την διαδρομή έτσι δεν είναι ? Εννοώ να μην συνεχόμενη η ταχύτητα..
Είναι ένα Suzuki S-Cross 4x4 βενζίνη. -
Καλύτερο στρώσιμο δεν γίνεται από αυτό που θα κάνεις εσύ!!!
Μην πατάς φρένα στην Ε.Ο χωρίς αιτία,δεν χρειαζεται....
Όπως προειπαν έλεγχο λάδια ξύδια ΚΑΙ στην πίεση των ελαστικών!συνηθως εχουν παραπάνω πιεση.... -
Ξέχασα να σου πω το βασικό.....καλοταξιδο !!!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ξέχασα να σου πω το βασικό.....καλοταξιδο !!!!!Λογικά με αυξομείωση της ταχύτητας κατά την διαδρομή,και όχι πανω απο 120χλμ σωστά ?
Σε ευχαριστώ πολύ -
Δεν ξέρω για χλμ αλλά σίγουρα μέχρι 4000 rpm κατά διαστήματα.
-
Προτίμησε να πηγαίνεις από τον εναλλακτικό της εθνικής δρόμο όπου υπάρχει (πχ. παλαιά εθνική οδό) και τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους. Το να αυξομειώνεις επίτηδες ταχύτητα στην εθνική είναι βαρετό και ίσως λίγο επικίνδυνο (ο από πίσω σου θα λέει )
Τα μάνιουαλ συνήθως λένε μέχρι τα 2/3 των μέγιστων στροφών/τελικής ταχύτητας και όχι πλήρες φορτίο στο μοτέρ, ειδικά με χαμηλές στροφές. Μην φοβάσαι να το πας 3.000σαλ ή και περισσότερο στην επιτάχυνση αρκεί να το κάνεις με μισό γκάζι.
Φρένα και λάστιχα στρώνονται πολύ πιο γρήγορα (πχ. 50-100 χιλιόμετρα αν είσαι σε πόλη). Θα στρωθούν στη διαδρομή μέχρι επάνω.
Αλλά θα έλεγα πριν φύγεις αφιέρωσε ένα μισάωρο να ξεφυλίσεις το βιβλιαράκι και να δεις που λέει για το στρώσιμο.
Τέλος, ό,τι και να κάνεις πολύ δύσκολα να του δημιουργήσεις πρόβλημα οπότε μην αγχώνεσαι και ιδιαίτερα. Πλέον πολλές εταιρείες παραλείπουν τελείως να γράψουν για στρώσιμο οπότε σίγουρα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο (κατά νου έχω το νέο Aygo).
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....