-
Ευτυχως,καποιοι μεγαλωνουν και ωριμαζουν...
Δυστυχως,οπως λεει και η διαφημιση,καποιοι απλα μεγαλωνουν,χωρις να ωριμαζουν...Ειναι κριμα...Επομενως,εγω δεν ευχομαι σε κανεναν να μεγαλωσει.Τους ευχομαι να ωριμασουν...
-
Sirgus απλά όποιος γουστάρει να ταίζει το αδέσποτο να το σπιτώνει κιόλας. Δε θα την πληρώνει ο καθένας χρήστης της οδού επειδή ο άλλος είναι φιλόζωος.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Sirgus απλά όποιος γουστάρει να ταίζει το αδέσποτο να το σπιτώνει κιόλας. Δε θα την πληρώνει ο καθένας χρήστης της οδού επειδή ο άλλος είναι φιλόζωος.Ναι ναι οκ...
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Sirgus απλά όποιος γουστάρει να ταίζει το αδέσποτο να το σπιτώνει κιόλας. Δε θα την πληρώνει ο καθένας χρήστης της οδού επειδή ο άλλος είναι φιλόζωος.Τα ζώα δεν ανήκουν σε κανέναν,παρά μόνο στον εαυτό τους.
Ο σεβασμός στη φύση είναι υποχρέωσή μας,όχι δικαίωμα.
**Αγαπώ τα ζώα,είμαι και εγώ ένα! ** -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Sirgus απλά όποιος γουστάρει να ταίζει το αδέσποτο να το σπιτώνει κιόλας. Δε θα την πληρώνει ο καθένας χρήστης της οδού επειδή ο άλλος είναι φιλόζωος.
Τα ζώα δεν ανήκουν σε κανέναν,παρά μόνο στον εαυτό τους.
Ο σεβασμός στη φύση είναι υποχρέωσή μας,όχι δικαίωμα.
**Αγαπώ τα ζώα,είμαι και εγώ ένα! **Δε πάμε καλά μου φαίνεται. Άμα είναι να είναι ελεύθερα να πάνε σε κάνα δάσος. Αλλιώς ας φέρουμε και τπτ τίγρεις, πιθίκους, φαλαινες και ας τις αμολύσουμε μέσα στις πόλεις. ΠΡΟΣΟΧΗ: αναφέρομαι μόνο στα σκυλιά τα οποία όχι απλά αλλά είναι υποχρέωση μας να τα έχουμε κάπου κλειστά και να μην κυκλοφορούν μέσα στην πόλη όπου θέλουν, και να τα βγάζουν οποιοι τα θέλουν βόλτα μια φορά την μέρα. Όταν σου τύχει να φας καμιά δαγκωνιά από κάνα αδέσποτο τότε θα δεις για ποτε θα αλλάξεις απόψεις.
Οι γάτες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Άλλωστε οι γάτες δε δημιουργούν προβλήματα.
-
bit αν το μόνο που ήθελες να πεις ήταν να μαζέψουμε τα αδέσποτα,συμφωνώ απολύτως.
Αλλά έτσι όπως το διάβασα,ήταν σα να έγραφες πως για όλα φταίνε τα ζώα και όσοι θέλουν ζώα στις πόλεις.
Αδέσποτα με έχουν δαγκώσει,πολύ ωραία εμπειρία!!
Επειδή,λοιπόν,οι γάτες δεν ενοχλούν -λόγω μεγέθους-,μπορεί ο κάθε γκαζιάρης να σκοτώνει όσες γάτες θέλει στο δρόμο..
Αλήθεια,νομίζετε πως οι γάτες δε δαγκώνουν,αλλά ούτε και επιτίθενται με προτεταμένα τα νύχια τους; -
Χωρίς λόγο όχι...τώρα άμα τις έχει δαγκώσει λυσσασμένο σκυλί δε ξέρω.
-
Επιτίθενται και για τα καλά μάλιστα! Αν πας να τους απομακρύνεις τη γκόμενα στην περίοδο των ερώτων τους... (οι αρσενικές)
Κι αν τις έχει πιάσει περίοδος (οι θηλυκές).
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
**Αγαπώ τα ζώα,είμαι και εγώ ένα! **Ελπίζω να μην πετάγεσαι τις νύχτες, προσπαθώντας να διασχίσεις τις ΕΟ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
**Αγαπώ τα ζώα,είμαι και εγώ ένα! **
Ελπίζω να μην πετάγεσαι τις νύχτες, προσπαθώντας να διασχίσεις τις ΕΟ.
Στον ύπνο μου μπορεί να πετάγομαι..
Και κάποια συμβουλή,επί την ευκαιρία:
Καλό είναι,όταν περπατάμε έξω από σπίτια με κήπους,να κρατάμε κάποια απόσταση,γιατί μπορεί να μας αρπάξει κανένας σκύλος.
Αντίστοιχα,σε κάδους απορριμμάτων μπορεί να βρίσκονται γάτες,οπότε καλύτερα να μην είμαστε πολύ κοντά και τις τρομάξουμε. -
Ας γράψω και μια πιό πρωτότυπη απάντηση. ¨Εχω χτυπήσει ζώο μία και μοναδική φορά, ένα λαγό!!!! Σε επαρχιακό δίκτυο(διαδρομή Μεγαλόπολη-Δημητσάνα) αλλά δεν έφταιγα εγώ, αυτός αυτοκτόνησε, γιατί ενώ πήγαινε παράλληλα με το αυτοκίνητο στο πρανές , ξαφνικά ήρθε κατά πάνω μου . Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, αλλά ο συνοδηγός μου, προτίμησε να στεναχωρηθεί λιγότερο και να τον κάνει στιφάδο 2 κιλά κρέας καθαρό, μου είπε,θα τον θυμάται για πάντα!!! Επίσης, άλλη μια φορά, πάλι λαγός που μπήκε μπροστά από το αυτοκίνητο και άρχισε να...με οδηγεί για 2-3 χιλιόμετρα, ώσπου να αποφασίσει να κάνει στην άκρη! Τον μέτρησα κιόλας, έπιανε τα 50χ.α.ω χαλαρότατα.... Επίσης στην ίδια διαδρομή, συνάντηση με αγριογούρουνο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πού βοσκούσε στην άκρη του δρόμου, και , ευτυχώς, δεν μου έδωσε πολύ σημασία
-
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
Ας γράψω και μια πιό πρωτότυπη απάντηση. ¨Εχω χτυπήσει ζώο μία και μοναδική φορά, ένα λαγό!!!! Σε επαρχιακό δίκτυο(διαδρομή Μεγαλόπολη-Δημητσάνα) αλλά δεν έφταιγα εγώ, αυτός αυτοκτόνησε, γιατί ενώ πήγαινε παράλληλα με το αυτοκίνητο στο πρανές , ξαφνικά ήρθε κατά πάνω μου . Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, αλλά ο συνοδηγός μου, προτίμησε να στεναχωρηθεί λιγότερο και να τον κάνει στιφάδο 2 κιλά κρέας καθαρό, μου είπε,θα τον θυμάται για πάντα!!! Επίσης, άλλη μια φορά, πάλι λαγός που μπήκε μπροστά από το αυτοκίνητο και άρχισε να...με οδηγεί για 2-3 χιλιόμετρα, ώσπου να αποφασίσει να κάνει στην άκρη! Τον μέτρησα κιόλας, έπιανε τα 50χ.α.ω χαλαρότατα.... Επίσης στην ίδια διαδρομή, συνάντηση με αγριογούρουνο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πού βοσκούσε στην άκρη του δρόμου, και , ευτυχώς, δεν μου έδωσε πολύ σημασίαΤα puma παραδοσιακά τρέφονται με λαγούς!
Με τα αγριογούρουνα όντως τα βρίσκουν μπαστούνια...
-
Αχαα...ώστε έτσι εξηγείται η προτίμηση...!
Πάντως θα ήταν ωραία εικόνα ένα αγριογούρουνο ξαπλωμένο στον ουρανό του πούμα, αιμόφυρτο και εγώ να καμαρώνω με κυνηγετικές ιαχές!!!(δυστυχώς, το έχω δεί και αυτό, αλλά επάνω σε αγροτικό, μην τρελλαθούμε κιόλας, το κλάμπ τα πάει καλά με τα ζώα ) -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Επιτίθενται και για τα καλά μάλιστα! Αν πας να τους απομακρύνεις τη γκόμενα στην περίοδο των ερώτων τους... (οι αρσενικές)το ίδιο κάνει και ο αρσενικός άνθρωπος....
Κι αν τις έχει πιάσει περίοδος (οι θηλυκές).
το ίδιο κάνει και ο θηλυκός άνθρωπος....
Σπύρος
-
Το θέμα μας είναι πολύ σοβαρό και πέρα από τις αγαθές προθέσεις δεν είναι σίγουρο τι θα επιλέξεις την δύσκολη ώρα έχοντας πολύ λίγο χρόνο να αντιδράσεις. Το θεωρώ αδιανόητο να σκοτώσεις επίτηδες ένα ζώο που κινείται στο δρόμο (δυστυχώς έχω δει τέτοιες σκηνές), αλλά δεν μπορείς πάντα να το αποφύγεις. Αν είχα το δίλημμα να αποφύγω το σκύλο λόγου χάρη ή να διακινδυνεύσω ένα ατύχημα το ποιο πιθανό (για να μην κάνω τον καλό) θα ήταν να υποστώ τη ζημιά του αυτοκινήτου και τις όποιες τύψεις μου για να γλιτώσω τους άλλους που κινούνται στο δρόμο.
Στη θεωρία και καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή μου θα ήταν εύκολο να πω ότι ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, στο δρόμο όμως θα ήταν το ίδιο;
Δεν μου έχει τύχει ποτέ να σκοτώσω ζώο αν και μια φορά έφτασα πολύ κοντά όταν μου πετάχτηκε νύχτα μπροστά μου καθώς κινιόμουν στην «Εθνική» Ηρακλείου Χανίων τράγος. Ευτυχώς πρόλαβα να σταματήσω πριν τον χτυπήσω, απλά τον έσπρωξα λίγο (τον ακούμπησα την τελευταία στιγμή με σχεδόν μηδενική ταχύτητα) με αποτέλεσμα να κάνει μια τούμπα και μετά να φύγει κανονικά. -
ευτυχως δεν εχει τυχει ακομα!
-
Εγώ θέλω να μας απαντήσει ο Hunter :
Εάν δει λαγό να διασχίζει την ΕΟ, θα τσακίσει το αυτοκίνητό του για να γλυτώσει το λαγό, η για να τον πατήσει; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εάν δει λαγό να διασχίζει την ΕΟ, θα τσακίσει το αυτοκίνητό του για να γλυτώσει το λαγό, η για να τον πατήσει;Παλιόπαιδο Ηλία!!!Πάς νά ψαρέψεις γεμάτα έ;
Θά σού απαντήσω όμως.
Λαγό όχι,δέν θα ήθελα νά τόν χτυπήσω μέ τό αυτοκίνητό μου.Αυτό ΔΕΝ έχει καμία σχέση μέ τό κυνήγι.Προτιμώ νά ζήσει χίλιες φορές καί νά αναπαραχθεί,έτσι ώστε νά βρίσκω θήραμα όταν κυνηγάω.
Αν όμως δώ αλεπού,θά κάνω τό πάν γιά νά τή χτυπήσω.Αν αυτό σού προκαλεί έκπληξη,μπορώ να σού τό εξηγήσω.Η ζημιά πού προκαλούν οι πραγματικά υπεράριθμες Αλεπούδες(ο φυσιλογικός αριθμός ανά τετρτ.χλμ είναι μία αλεπού,ενώ στήν Ελλάδα ο αριθμός έχει ξεπεράσει τίς είκοσι)τίς καθιστά τό επιβλαβέστερο θηλαστικό όλων.
Αυτό είναι καί τό μόνο ζώο γιά τό οποίο θά πατήσω γκάζι αντί γιά φρένο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αν όμως δώ αλεπού,θά κάνω τό πάν γιά νά τή χτυπήσω.Αν αυτό σού προκαλεί έκπληξη,μπορώ να σού τό εξηγήσω.Η ζημιά πού προκαλούν οι πραγματικά υπεράριθμες Αλεπούδες(ο φυσιλογικός αριθμός ανά τετρτ.χλμ είναι μία αλεπού,ενώ στήν Ελλάδα ο αριθμός έχει ξεπεράσει τίς είκοσι)τίς καθιστά τό επιβλαβέστερο θηλαστικό όλων.
Αυτό είναι καί τό μόνο ζώο γιά τό οποίο θά πατήσω γκάζι αντί γιά φρένο.Ανδρέα, μήπως γίνεσαι υπερβολικός?
Προφανώς ξέρεις ότι κάθε αλεπού μπορεί να εξολοθρεύει 12 αρρουραίους καθημερινά. Δεν τους τρώει όλους βέβαια, μάλλον δεν τους γουστάρει και τους πνίγει.
Στο χωριό της μητέρας μου, όταν ξεκίνησαν πογκρόμ κατά των αλεπούδων, μέσα σε μερικά χρόνια ο αριθμός των αρρουραίων έφτασε σε τέτοια επίπεδα, που άρχισαν να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα. Ούτε τα δηλητήρια ούτε οι παγίδες έκαναν τίποτα...
Τελικά όταν αποφασίζουμε να το παίξουμε θεοί, πρέπει να το σκεφτόμαστε λίγο καλύτερα...
-
Απ'όσο ξέρω, όπου υπάρχουν αλεπούδες, δεν υπάρχουν πια αρουραίοι. Οπότε, μάλλον καλό κάνουν... Κι εδώ στα Χανιά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα κωλοτρωκτικά.
Όταν βλέπω αρουραίο, ΠΑΝΤΑ πατάω γκάζι να τον λιώσω. Κι έχω δει μερικούς μεγάλους σα γάτες.
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εάν δει λαγό να διασχίζει την ΕΟ, θα τσακίσει το αυτοκίνητό του για να γλυτώσει το λαγό, η για να τον πατήσει;Παλιόπαιδο Ηλία!!!Πάς νά ψαρέψεις γεμάτα έ;
Θά σού απαντήσω όμως.
Λαγό όχι,δέν θα ήθελα νά τόν χτυπήσω μέ τό αυτοκίνητό μου.Αυτό ΔΕΝ έχει καμία σχέση μέ τό κυνήγι.Προτιμώ νά ζήσει χίλιες φορές καί νά αναπαραχθεί,έτσι ώστε νά βρίσκω θήραμα όταν κυνηγάω.
Αυτό είναι καί τό μόνο ζώο γιά τό οποίο θά πατήσω γκάζι αντί γιά φρένο.
Εχετε τρακαρει με καποιο ζωο ?