-
Τόσα χρόνια τα κυνηγάω, γκαζώνω, βάζω το νίτρο, αλλά όλο μου ξεφεύγουν τα άτιμα...
Που να πάει θα πετύχω κανένα ελέφαντα να ρεφάρω για τις χασούρες τόσων ετών!!!
-
Πριν 11 χρόνια όταν πήγαινα να παρουσιαστώ στη Σπάρτη, λίγο μετά τη πόλη και λίγο πριν το στρατόπεδο ένα πρόβατο έριξε μια κουτουλιά στη πόρτα του συνοδηγού. Το είχαμε δει ότι ξέφυγε από το κοπάδι και ερχόταν προς το δρόμο και προλάβαμε και φρενάραμε. Δε μου έφτανε το άγχος της ημέρας είχα και το πρόβατο...
-
Το 1994, ως νέος οδηγός, πάτησα μια κότα στο χωρίο στην Κρήτη με το 323, δεν πρόσεχα. R.I.P.
Το 2006, έσκασε από το πουθενά περιστέρι στο παρμπρίζ του Astra στη Λ. Μαραθώνος. R.I.P.
Λίγες μέρες μετά, γάτα πετάχτηκε στο 1 μέτρο μπροστά μου, μόλις που είχα βγάλει από το γκαράζ του σπιτιού το Clio. Ευτυχώς, πήγαινα με λιγότερα από 20 χαώ, φρέναρα, την πήρα ξώφαλτσα & την είδα να φεύγει τρέχοντας, ούτε καν κούτσαινε.
Πριν 1 χρόνο, γάτα πετάχτηκε ανάμεσα στον εμπρός & πίσω τροχό της Alfetta, ήμουν σε στενό & πήγαινα πάλι πολύ σιγά, αλλά δεν πρόλαβα καν να πατήσω φρένο. Ένιωσα τον πίσω τροχό να αναπηδά, αλλά η γάτα έφυγε τρέχοντας πάλι.
Επίσης, πριν κανα 2 καλοκαίρια, με το Fabia του πατέρα μου σκότωσα λαγό αργά το βράδυ, στο χωρίο στην Κρήτη (& όμως, δεν το ήθελα, πήγαινα μαλλιοκούβαρα - ορεινό στροφιλίκι που το γνωρίζω -, μα η περιοχή έχει αρκετούς λαγούς). Δεν κατάφερα να τον αποφύγω, φοβήθηκα μη βγω εκτός...
Σε όλες τις περιπτώσεις, σταμάτησα να δω σε τι κατάσταση ήταν τα άτυχα ζώα. Μόνον οι 7ψυχες γάτες είχαν εξαφανιστεί, η κότα, το περιστέρι & το λαγουδάκι δυστυχώς δεν τα κατάφεραν...
(ο λαγός, τελικά, περισυνελλέγη από τους γονείς μου & μαγειρεύτηκε... εγώ δεν έφαγα, όμως...)
Επίσης, αρκετές σαύρες, ποντίκια & φίδια...Και για να μη λέτε ότι είμαι animal killer, αυτό είναι το κατοικίδιο της αυλής μας (& είμαι & εγώ παθών, έχω χάσει 2 γατάκια από αυτοκίνητο - το 1 ήταν δίδυμο αδερφάκι του πέρισυ - & ξέρω πόσο οδυνηρό είναι...):
Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
οταν περνας πανω απο λαγο, βαρας κορνας , τιναζετε, τον χτυπας, σταματας 5 μετρα παρακατω, τον μαζευεις και τον βαζεις στο πορτ μπαγκαζ, την αλλη μερα στο φουρνο....Σωστος.Εγω τον εκανα στιφαδο.
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ή εστω πουλι στο παρμπριζ;;;
τα πουλια στο παρπιζ δεν κανουν τιποτα, αντε να σου αφησουν καμια ματωμενη σταμπα και κανα πουπουλο που να χρειαστει μετα να καθαρισεις (μεχρι τα 120-130 τουλαχιστον , γιατι με πιο πολλα χλμ μπορει να στο σπασουν ενδεχομενως, δεν ξερω )
ζωακια μη ιπταμενα δεν εχω πατησει ποτε , κανω τα παντα να τα αποφυγω τα κακομοιρα αν και μερικες φορες τη γλιτωνουν πραγματικα παρατριχα (μου χει τυχει και μενα σκηνικο να πηδαει γατι απο καδο ξαφνικα μες στη μεση του δρομου)
παρολο που ξερω οτι ειδικα τα γατακια δε θα μου κανουν ζημια, δε μπορω να τα χτυπησω , τα λατρευω
τα περιστερια απο την αλλη που χεζουν ολο το συμπαν και αφηνουν σταμπες στα αυτοκινητα δεν αποτελουν λογο να αφησω το γκαζι
(οσο και να με κραξετε δεν τα λυπαμαι τα σκατοπουλια ) -
Θυμάμαι όταν ήμουν σε ηλικία δημοτικού ή κάπου εκεί, οδηγούσε ο πατέρας μου την ΖΧ στην ΠΑΘΕ προς Κατερίνη και συγκρουστήκαμε με κάποιο μεγάλο πουλί. Το πουλί βρήκε το αυτοκίνητο εκεί που ενώνεται το παρ-μπρίζ με το καπώ και κατάφερε να σπάσει τον -μοναδικό- υαλοκαθαριστήρα του αυτοκινήτου.
-
Καποτε βρεθηκα σ ενα χαντακια για να σωσω το αυτοκινητο απο χτυπημα με σκυλο. Εκανα ελιγμο αλλα το κλιακι δεν αντεξε και γυρισε 90μοιρες και βρεθηκα σε χαντακι πολυ διπλα σε κορμο ελιας. Ευτυχως την εβγαλα μ ενα βαθουλωμα στο καπο και καποιο σοκ. Αν τον πετυχαινα θα το ειχα σκοτωσει και θα χα παθει μεγαλυτερη ζημια...
-
Σκαντζοχιρο σύριζα στα λαστιχα και μετα σταματησα και μετραγα βελόνες!! Ευτυχος δεν επαθα φουιτ!
Γατα εχω 'σκουπισει' με το προφυλακτηρα, οντας χαμηλωμενος με το προφιλ εμπρος να σκουπιζει το δρόμο. Επ΄λσης εχω χτυπησει λαγο αλλα επειδη ήταν νύχτα και αργαμιση δεν σταματησα να το παρω! Το θεμα με τους λαγους ειναι οτι ειναι χεστηδες. Ηταν στη μεση του δρόμου, ειδε τα φωτα του κόρναρα και αντι να συνεχισει τη πορεία του γύρισε πίσω. Ετσι εδωσε τέλος στη ζωή του! -
2 σκύλους (χτύπησα) και πολλές γάτες.
-
Έχω πατήσει φίδια χωρίς καμία τύψη. Πρόβατο ή για την ακρίβεια κοπάδι ασυνόδευτο νύχτα που πέρναγε επαρχιακό δρόμο, πολύ απαλή η πρόσκρουση μάλλον πέρασα από πάνω επίσης χωρίς τύψεις.... απλά καταράστηκα τον βοσκό. Εκατομμύρια έντομα με κατάρες που να μην του ξανασηκωθεί του παλιοκουνουπιού που τα γέννησε....
Λυπήθηκα για μερικά πουλιά στο πάνω μέρος του παρμπρίζ ή στον προφυλαχτήρα αλλά πραγματικά στεναχωρέθηκα όταν κάπου στην Πελασγία και ενώ προσπερνούσα νταλίκα με 130 σε δεξιά καμπή στην εθνική με νησίδα αναγκάστηκα να χτυπήσω ένα σκυλάκι στη μέση της αριστερής λωριδας (τουλάχιστον κολλώντας στην νταλίκα απέφυγα τη μαμά του που ήταν πιο κοντά στη νησίδα). Ζημιά μόνο το ξεκούμπωμα ελαστικού σπόιλερ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, το ξαναέβαλα με το χέρι.Σίγουρα αυτά τα έχω ξαναγράψει άρα υπάρχει σχετικό θέμα που δεν βρίσκω. Όποιος το βρει ας το πει να τα συγχωνεύσουμε.
-
Και εγω ενα βραδυ που εβρεχε χτυπησα εναν τυραννοσαυρο,αλλα την κοπανησα γιατι ηταν εξαγριωμενος και φοβηθηκα μηπως ερθει η μαμα του.
-
Καλα τα εντομα την ανοιξη και το καλοκαίρι είναι Must
επίσης σε βροχερες περιόδους άπειρα βατράχια αφήνουν τη τελευταία πνοή τους στην ασφαλτο. -
-Εχω τεζάρει μια γατα
-έχω πάρει ένα πουλί ένθετο σε ποδιά
-μου έχει βγει στην ευθεία του Κιλλελερ στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης με πολλά σκυλι από την νησιδα......... το απέφυγα αλλά ζούμε απο θαύμα! Αν μου ξαναγινόταν θα το πετύχαινα και
-έχω γλυτώσει αγριογούρονο το οποιο σταμάτησε τελικά στην διπλή διαχωριστική περνώντας στο 1 μέτρο!!!Ο επόμενος που το πέτυχε μετα απο καμμια ώρα διυέλυσε μια Ε200
-
Πριν 20 χρόνια , πάτησα με το ποδήλατο ένα φίδι που μαλλον την γλίτωσε , με την Labretta πέρασα πάνω απο ένα γάτο που πετάχτηκε απο σκουπίδια και πάλι την γλίτωσε και η γυναίκα ένα γεράκι ξημερώματα στην ΑΟ που δεν την γλίτωσε αλλα μαλλον ήταν ήδη τελειωμένο απο αεροπλάνο.... Εϊχε δε σφηνώσει στην μάσκα του αυτοκινήτου και το απεγλώβησε ο βενζίνας ο οποίος της είπε οτι ειναι συχνό φαινόμενο.
-
2 αμνοερίφια, ένα στη Σαμοθράκη κι ένα στη Χίο, αμφότερα κάτω από τις στιβαρές ατσάλινες ρόδες ενός Daihatsu Rocky. Ακόμα έχω τύψεις... που φοβήθηκα μήπως ήταν εκεί κοντά ο βοσκός και δεν τα μάζεψα.
Όχι πως θα μπορούσα να τα αξιοποιήσω, είμαι μαλακό πόδι, που θα έλεγε κι ο τέτοιος. -
Μοναδική φορά που τραυμάτισα γάτο (που πάτησα και του έσπασα το πίσω ποδάρι) ήταν σε εκκίνηση αυτοκίνητου και αυτός ήταν από κάτω, εμπρός δεξιά. Έκανε πολύ κρύο, και σταμάτησα κάπου για 10 λεπτά. Ο ζεστός κινητήρας τον τράβηξε κοντά να ζεσταθεί. Στο άναμμα της μηχανής και της εκκίνησης δεν πήρε χαμπάρι, ξεκίνησα και τον πάτησα. Τον πήγα με τα πόδια, 2 τετράγωνα σε ιατρείο (όχι κτηνιατρείο), φίλης. Του το δέσαμε και άλλη φίλη τον κράτησε 20 μέρες στην αυλή της. Με την αποθεραπεία έφυγε μόνος του.
Έχω γλιτώσει όμως 10άδες φορές από ζώα. Αν εξαιρέσεις το.... Αρμαγεδδών που γίνεται με τα έντομα σε μάσκα, προφυλακτήρα, καπό, την χειρότερη εμπειρία μου την είχα με προβατίνα καθιστή στη μέση του δρόμου, στενού και επαρχιακού, με καλή άσφαλτο και νύχτα. Πήγαινα... σβέλτα σε σημείο με δρόμο με πολλά εσάκια και από ένστικτο, σαν να είδα κάτι να γυαλίζει στην μέση του δρόμου και άφησα. Τελικά ήταν τα μάτια της και καθόταν φαρδιά πλατιά στη μέση και δεν χωρούσα από καμία πλευρά. Τσαρούχωσα και σταμάτησα στο μέτρο. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο για να την διώξω αφού δεν σηκωνόταν να φύγει με συμβατικά μέσα.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σίγουρα αυτά τα έχω ξαναγράψει άρα υπάρχει σχετικό θέμα που δεν βρίσκω. Όποιος το βρει ας το πει να τα συγχωνεύσουμε.
@onyx
Είπαμε δεν υπάρχει θέμα που να μην...υπάρχει....
viewtopic.php?f=5&t=6424
viewtopic.php?f=5&t=19941 -
Μια φορά βοήθησα ένα γάτο να αυτοκτονήσει.Τον πάτησα με το μηχανάκι μόνο με την πίσω ρόδα . Πρόλαβε και χώθηκε ανάμεσα στις 2 ρόδες οπότε και να ήθελα να το γλυτώσω δεν μπορούσα. Το χειρότερο πάντως που έχω ακούσει είναι για αγριογούρουνο vs fiat uno Επίσης κάμμια 10αρια βατράχια που δεν ξέρω αν μετράνε. Επίσης όταν ήμουν φαντάρος πάτησα καταλάθως ένα σκύλο με καναδέζα αλλά επέζησε.
-
Πρίν 10+ χρόνια, γάτο, νύχτα και πήγαινα με 100. Ήρθε από το πουθενά τρέχοντας σε επαρχιακό δρόμο, παρόλο που πρόσεχα στο δρόμο δεν πρόλαβα ούτε το γκάζι να αφήσω. Ο γάτος σίγουρα σκοτώθηκε αλλά δεν τον βρήκα όταν σταμάτησα, ζημιά μόνο ένα βαθούλωμα στην μεταλλικό προφυλακτήρα της Corolla. Σε σύγχρονο αυτοκίνητο ο προφυλακτήρας θα ήταν παρελθόν.
Πριν 5 χρόνια, πάλι βράδυ, σκύλος (μεγάλος) στην εθνική πριν τα Τέμπη, δεν γινόταν να τον αποφύγω γιατί πήγαινε δεξιά-αριστερά και από απέναντι ερχόταν νταλίκες. Πήγαινα με 120 αλλά ευτυχώς τον είδα από σχετικά μακρυά και τη στιγμή της σύγκρουσης πήγαινα με 70. Καταστράφηκε ο προφυλακτήρας, το ψυγείο του A/C και το δοχείο νερού των καθαριστήρων του Almera αλλά ευτυχώς είμαι ζωντανός (ο σκύλος φυσικά όχι).
Η σωστή αντίδραση είναι γερό φρενάρισμα και ευθεία το τιμόνι, δεν ωφελεί να κάνεις ελιγμό γιατί το ζωάκι δεν σε βλέπει και μπορεί να στρίψει κατα πάνω σου τελευταία στιγμή. Επίσης, για τους σκύλους, μπορεί να τους γλυτώσεις αν κορνάρεις μόλις τους δείς, το έχω κάνει αρκετές φορές και έπιασε, πάντα όμως το φρενάρισμα είναι απαραίτητο.
-
προχθες γυρνουσα σπιτι πεταχτηκε ενα γατακι απο την αριστερη πλευρα του δρομου, το ειδα απο μακρια εκοψα και παρατηρουσα τη κινηση του. Εφτασε μεχρι τη μεση, εκανε 2-3 βηματα στο δικο μου ρευμα και εκει κοκκαλωσε απο τα φωτα. φρεναρα, σταματησα τελειως και το γατακι μετα απο 4-5 δευτερολεπτα αντιληφθηκε οτι μαλλον....ενοχλει. Εκανε 180μοιρες αναστροφη και χωθηκε παλι μεσα στα χωραφια!
Το καλοκαιρι που γυρνουσα βραδυ απο αθηνα, πριν το Σειριο πεταχτηκε σκυλος μπροστα μου, εγω πηγαινα με 180 αλλα τον ειδα εγκαιρα, αλλαξα λωριδα και περασα διπλα του.
Δυστυχως απο τα φωτα κολανε τα ζωακια και ακινητοποιουνται...Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι γτ προσπαθουν να περασουν τον δρομο!(Οχι οτι υπαρχει λογικη εξηγηση....)
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι γτ προσπαθουν να περασουν τον δρομο!(Οχι οτι υπαρχει λογικη εξηγηση....)Γιατί θέλουν να πάνε απέναντι μάλλον.. Λέω εγώ τώρα..
Εχετε τρακαρει με καποιο ζωο ?