-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αδέσποτα ζώα.
Το Κράτος και οι ευσυνείδητοι πολίτες πρέπει να λύσουν το πρόβλημα.Συμφωνω και επαυξανω!!!
Ενταξει βεβαια δε λεω εγω μιλαω γιατι δεν την εχω πατησει, αλλα γιατι ρε παιδια, τι φταινε τα ζωα? Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καποιος φορεας να ευαισθητοποιηθει, δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα. Να εχουμε τα μυαλα μας και τα ματια μας πανω στο δρομο και να μην παπαριζομαστε με κινητα και γκομενακια που κυκλοφορανε στους δρομους.
Τωρα οποιος θελει να βγει παγανια με κανενα αεροβολο δεν συμφωνω, ασε που μπορει να βρει το μπελα του (και δικαια για μενα) εαν τον δουν
Ισως βεβαια εαν γινει το ατυχημα και μας χτηπησει κανενα τετραποδο, ισως αν εχει κολαρο με καποια διευθυνση να το ψαξουμε το θεμα.
Τωρα που ειπα για γκομενακια να πω και κατι αλλο.
Εαν μπορουμε να διακρινουμε απο τα 500 μετρα μια 'ωραια' γυναικα (μα τι ευγενικα που τα λεω) οταν οδηγαμε, τοτε σιγουρα μπορουμε να δουμε και ενα σκυλο!!!Δεν νομιζω οτι θα διαφωνησει κανεις με την αποψη σου.
**ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩς ΕΙΝΑΙ **Αλλα μερικοι απαντανε σε ασχετο.Ισως εχουν επιρεαστει απο το κλιμα των εκλογων οπου αλλο ρωτας και σε αλλο απαντανε...
Η θεωρια του σκουλικιου.... -
Πρίν απο κάμποσο καιρό κάποιος άλλος είχε γράψει το πόσο νευριάζει με τα πουλιά που του χέζουν το αυτοκίνητο. Σήμερα έχουμε άλλη περίπτωση με τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Τελεικά έχουμε πλάκα, μεγάλη πλάκα σαν λαός!
Και για να σοβαρευτούμε. Πρώτα-πρώτα θα δώσω εν μέρει δίκιο στον φίλο που παραπονέθηκε. Η αλήθεια είναι ότι το ξαφνικό πέταγμα ένός αδέσποτου σε εθνικό δρόμο είναι ότι το χειρότερο. Και για τούτο το λόγο είναι επιβεβλημένο στο εθνικό δύκτιο να υπάρχει συρματόφραξη εκατέρωθεν του δρόμου για να αποφεύγονται αυτά τα δυσάρεστα. Αλλά θα μου πήτε τι γίνεται σωστά στον τόπο μας? Και αν ακόμη κάτι σωστό γίνει, εμείς οι ίδιοι πρώτοι τρέχουμε να το καταστρέψουμε. Π.Χ. ιδε τουφεκισμένες πινακίδες κλπ. κλπ. Και τέλος ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών δεν είναι ούτε Shoumaher, ούτε Sena, με αποτέλεσμα η αντίδραση μας σε μιά τέτοια στιγμή να είναι απο σωτήρια έως και ολέθρια τόσο για την ασφάλειά μας έως και την ζωή του άτυχου ζώου. Και ως εδώ τα πράγματα κοινούνται στο τυχαίο περιστατικό και σε εθνικό δρόμο. Αλλά τι γίνεται όταν το ίδιο περιστατικό επαναλαμβάνεται μέσα στους ρόμους της πόλης? Οταν απο στενό σε στενό πάμε με 1000 όταν οι ρόδες μας βγάζουν φωτιές στην παραλιακή? Εκεί δεν περιοριζόμαστε μόνο στα φουκαριάρικα τα αδέσποτα αλλά και σε ανθρώπινες ζωές. Π.Χ. όλοι θα θυμάστε γιατί βάλανε τα φανάρια έξω απο το Ribas. Και ευτυχώς που τόσο τα σκυλιά όσο και οι άνθρωποι λόγο του μεγέθους τους θα προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στον καλογυαλισμένο τενεκέ μας και έτσι προσπαθούμε τα αποφεύγουμε. Αλλά τί γινεται με τα φουκαριάρικα τα γατιά? που τα έχουμε ξεκάνει όλα?
Ποιό πάνω έγραψα ότι δίνω εν μέρει δίκιο στο φίλο που έγραψε το porst. Σε όλους μας μπορεί να τύχει κάτι τέτοιο. Ομως μέσα απο τα γραφόμενά του εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε ένα άνθρωπο που έχει βάλει τον τετράτροχο τενεκέ του μπροστά απο κάθε τι άλλο. Εξ'άλλου μόνος του ομολογεί ότι αν δεν υπήρχε το θέμα της παραπέρα ζημιάς του τενεκέ του θα πατούσε ότι αδέσποτο περπατάει στο δρόμο. Το ίδιο περίπου έγραφε κάποτε και ο φίλος με τα πουλιά. Να μπορούσε να τα ξεκάνει όλα για να μη του χέζουν το αυτοκίνητο. Σαν λαός μπορεί να έχουμε άλλα τρωτά, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι δεν έχουμε αισθήματα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα.
Και σαν αντιπαράθεση στα γραφόμενα του φίλου μας, θέλω να ευχαριστήσω τον άγνωστο φίλο ταξιτζή που πρίν απο κάποια χρόνια σταμάτησε το ταξί του στην είσοδο της γέφυρας της λεωφ. Κιφησίας έξω απο την Ισραηλινή πρεσβεία και κατέβηκε να περιμαζέψει ένα γατάκι που είχε εγκλοβιστεί στη μέση της λεωφόρου και που ο θανατός του ήταν απλά θέμα κάποιων στιγμών. -
'Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιείται από το Δήμο Αθηναίων το πρόγραμμα περισυλλογής, εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας. Το συνολικό κόστος του προγράμματος, που πραγματοποιείται με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο, ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ.Όπως αναφέρει το Βήμα, μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί περισσότερα από 500 σκυλιά, ενώ ο συνολικός αριθμός των αδέσποτων στα όρια του δήμου υπολογίζεται σε 3.500.Τα σκυλιά, αφού εντοπιστούν, εμβολιάζονται και στειρώνονται, και στη συνέχεια μεταφέρονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει κατασκευαστεί στο Μαρκόπουλο Αττικής.Εκεί παραμένουν για περίπου δέκα ημέρες και εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την «υιοθεσία» τους, οδηγούνται στο σημείο όπου εντοπίστηκαν.Αυτό που εκκρεμεί είναι η απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» για την τύχη των αδέσποτων κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, Λυκούργο Κλαμαριά, είναι πολύ πιθανό τις ημέρες εκείνες τα συμπαθή τετράποδα να φιλοξενηθούν σε ειδικά ξενοδοχεία ζώων. news.in.gr'
Αυτή ειναι η λυση, αλλα το κόστος να το επιμμερισουν στους φιλοζωους
-
Πρίν απο κάποια χρόνια πολλά καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, είχαν αναρτήσει στις βυτρίνες τους μιά πολύ ωραία αφίσα.
Η αφίσα αυτή έδειχνε την ικετευτική όψη ένός σκύλου και μιάς γατούλας και απο κάτω έγραφε:'ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙΣ'
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αυτή ειναι η λυση, αλλα το κόστος να το επιμμερισουν στους φιλοζωουςΣυμφωνώ. Και αν τύχει και αρρωστήσεις σοβαρά (πράγμα που απεύχομαι), το κόστος να το 'επιμμερίσουμε' στα μέλη της οικογένειάς σου.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Γιατί, μόνο οι φιλόζωοι θα ωφεληθούν από τη λύση αυτή;
Εντάξει, ας κρατήσουν και κάποια αδέσποτα και ας τα ρίχνουν κατ'επιλογήν μόνο σε προφυλακτήρες μη-φιλόζωων! Τότε θα είναι δικαιος ο επιμερισμός που προτείνεις.
-
Και για να σοβαρευτούμε. Πρώτα-πρώτα θα δώσω εν μέρει δίκιο στον φίλο που παραπονέθηκε. Η αλήθεια είναι ότι το ξαφνικό πέταγμα ένός αδέσποτου σε εθνικό δρόμο είναι ότι το χειρότερο. Και για τούτο το λόγο είναι επιβεβλημένο στο εθνικό δύκτιο να υπάρχει συρματόφραξη εκατέρωθεν του δρόμου για να αποφεύγονται αυτά τα δυσάρεστα. Αλλά θα μου πήτε τι γίνεται σωστά στον τόπο μας? Και αν ακόμη κάτι σωστό γίνει, εμείς οι ίδιοι πρώτοι τρέχουμε να το καταστρέψουμε. Π.Χ. ιδε τουφεκισμένες πινακίδες κλπ. κλπ. Και τέλος ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών δεν είναι ούτε Shoumaher, ούτε Sena, με αποτέλεσμα η αντίδραση μας σε μιά τέτοια στιγμή να είναι απο σωτήρια έως και ολέθρια τόσο για την ασφάλειά μας έως και την ζωή του άτυχου ζώου. Και ως εδώ τα πράγματα κοινούνται στο τυχαίο περιστατικό και σε εθνικό δρόμο. Αλλά τι γίνεται όταν το ίδιο περιστατικό επαναλαμβάνεται μέσα στους ρόμους της πόλης? Οταν απο στενό σε στενό πάμε με 1000 όταν οι ρόδες μας βγάζουν φωτιές στην παραλιακή? Εκεί δεν περιοριζόμαστε μόνο στα φουκαριάρικα τα αδέσποτα αλλά και σε ανθρώπινες ζωές. Π.Χ. όλοι θα θυμάστε γιατί βάλανε τα φανάρια έξω απο το Ribas. Και ευτυχώς που τόσο τα σκυλιά όσο και οι άνθρωποι λόγο του μεγέθους τους θα προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στον καλογυαλισμένο τενεκέ μας και έτσι προσπαθούμε τα αποφεύγουμε. Αλλά τί γινεται με τα φουκαριάρικα τα γατιά? που τα έχουμε ξεκάνει όλα?
Μεχρι εδω συμφωνουμε.....
Ποιό πάνω έγραψα ότι δίνω εν μέρει δίκιο στο φίλο που έγραψε το porst. Σε όλους μας μπορεί να τύχει κάτι τέτοιο. Ομως μέσα απο τα γραφόμενά του εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε ένα άνθρωπο που έχει βάλει τον τετράτροχο τενεκέ του μπροστά απο κάθε τι άλλο. Εξ'άλλου μόνος του ομολογεί ότι αν δεν υπήρχε το θέμα της παραπέρα ζημιάς του τενεκέ του θα πατούσε ότι αδέσποτο περπατάει στο δρόμο.
Εδω εχεις λαθος και εξηγουμε...
Δεν ειπα οτι οποσδηποτε κυνηγαω τα ζωα,ΑΛΛΑ,αν στην εθνικη πεταχτει ξαφνικα μπροστα μου και πρεπει να διαλεξω, αν δεν μπορω να σταματησω, να κανω ελιγμό που μπορει να στοιχισει τη ζωη σε καποιον περαστικό οδηγο, η να βγω εκτος δρομου και να σκοτωσω την οικογενεια μου για να μου πουν μπραβο ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΛΕΟΝ, ειμαι ξεκαθαρος.
Θα προτιμησω να κτυπησω το ζωο οτι αυτο και αν συμαινει, αν ειναι να γλυτωσω ανθρωπους.Πρωτα η ζωη των ανθρωπων και μετα τα υπολοιπα, ειναι αρχή μου, και αυτη ειναι και η ενσταση μου εναντι των φιλοζωον, οτι εχουν μπερδεψει τα πραγματα.Αυτη ειναι η αποψη μου... και δεν επιδεχετε παρερμηνειες νομιζω..
Για τα παρακατω που λες φιλε μου, δεν διαφωνουμε σε κατι .....[/b]
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Επειδη ειμαι πολυ φιλοζωος,ενα πραγμα θα πω μονο γιατι απο αυτα που διαβαζω εχω νευριασει.....
ΕΛΕΟΣ.
ΕΛΕΟΣ
Καποιος υπευθυνος ας διαγραψει αυτη τη προκλητικη δημοσιευση...
Λυπαμαι.Προφανώς και δεν θα διαγραφεί η δημοσίευση, αφού δεν παραβιάζει κανέναν κανονισμό του φόρουμ και ευτυχώς ή δυστυχώς το φόρουμ είναι δημοκρατικό. (ευαίσθητη λέξη αυτή στην περίοδο που διανύουμε )
-
Gfon ειμαι περιεργος να δω ποσο ακομα θα προκαλεις με τα γραφομενα σου...No further comments.
Φιλε Βασιλη εχεις ενα πμ. -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Επειδη ειμαι πολυ φιλοζωος,ενα πραγμα θα πω μονο γιατι απο αυτα που διαβαζω εχω νευριασει.....
ΕΛΕΟΣ.
ΕΛΕΟΣ
Λυπαμαι.Προσυπογράφω το κείμενο αυτό.
Τα ζώα,όπως είπε και ο kouk στο θέμα με τα πουλιά,κάνουν αυτό που έκαναν τόσα χρόνια.Το αυτοκίνητο γι'αυτά είναι ένα περίεργο κινούμενο αντικείμενο.
Γενικά,τα σκυλιά βλέπουν καλύτερα ό,τι κινείται.Όταν σου γαυγίζει ένα αγριεμένο σκυλί,λένε πως πρέπει να μείνεις ακίνητος.
Τις μπάλες ή τα αυτοκίνητα που κυλούν,τα κυνηγάνε.
Για το ότι οι άνθρωποι επέλεξαν να βάλουν ΠΑΝΤΟΥ τσιμέντο και αυτοκινητόδρομους,δε φταίνε τα ζώα,όμως τα βαρύνουν οι επιπτώσεις της δικής μας επιλογής.
Δε λειτουργούμε με την ίδια νοοτροπία με τα ζώα.Μη λέμε,όμως,πως τα ζώα δεν είναι ευφυή,έχουν τη δική τους διαφορετική ευφυία.
Επειδή οφείλουμε να σεβόμαστε τους συνομιλητές μας,οφείλουμε να σεβόμαστε και το γεγονός πως κάποιοι είναι φιλόζωοι.
Αν δε σεβόμαστε τα ζώα,ας σεβαστούμε -τουλάχιστον- τους φιλόζωους του φόρουμ. -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Συμφωνώ. Και αν τύχει και αρρωστήσεις σοβαρά (πράγμα που απεύχομαι), το κόστος να το 'επιμμερίσουμε' στα μέλη της οικογένειάς σου.
Τι σε κανει φιλε μου, να πιστευεις οτι αυτο σημερα δεν γινεται??
-
Και κάτι που ξέχασα..Ο Καββαθάς είναι φιλόζωος..
Φροντίστε να μην το δει το θέμα αυτό,γιατί τον έχω ικανό να κλείσει το φόρουμ. -
Δεν θα ηταν μια πολυ σωστη λυση η τοποθετηση συρματοπλεγματος χαμηλου υψους κατα μηκος της Εθνικης οδου (κατι παρομοιο εχει γινει στην Αττικη οδο), ωστε να εμποδιστουν ολα τα ζωα απο το να βγουν στο οδοστρωμα; Νομιζω οτι η Αττικη οδος παρουσιαζει ενα πολυ καλυτερο θεαμα απο τις περισσοτερες λεωφορους της Αθηνας και τις Εθνικες οδους. Στοιχιζει αραγε τοσο πολυ? Εγω χαιρομαι που το βλεπω στην Αττικη οδο και χαιρομαι που δεν βλεπω καθε λογης πτωματα.
Υ.Γ takiskoym καποτε σταματησα πανω στο 'πεταλο' στα Λιμανακια για να μαζεψω μια χελωνα. Παλι καλα που δεν εσκασε κανει πισω μου.....
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΕΛΕΟΣ.
ΕΛΕΟΣ
Λυπαμαι.Προφανώς και δεν θα διαγραφεί η δημοσίευση, αφού δεν παραβιάζει κανέναν κανονισμό του φόρουμ και ευτυχώς ή δυστυχώς το φόρουμ είναι δημοκρατικό. (ευαίσθητη λέξη αυτή στην περίοδο που διανύουμε )
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 4Τ-FORUM
Ορισμός
To 4T-Forum είναι ένα βήμα ελεύθερης, αν και όχι ανεξέλεγκτης, ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του. Ως τέτοιο βήμα, ενθαρρύνει τη συμμετοχή, τον επικοδομητικό διάλογο και την καλοπροαίρετη κριτική, όταν αυτά εκφράζονται με ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο. Η ευρύτερη θεματική στόχευση του 4Τ-Forum είναι η αυτοκίνηση και τα συναφή με αυτήν θέματα.
Το 4Τ-Forum δεν είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα, ούτε μέσο προσωπικής ανάδειξης, διαφήμισης ή προβολής, ούτε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων.
Το 4Τ-Forum είναι ιδιοκτησία της 'Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ' και του περιοδικού '4 Τροχοί', που φέρουν και την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του. Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο 4T-Forum είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη που τις διατυπώνουν. Η 'Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ' και το περιοδικό '4 Τροχοί' δεν φέρουν ευθύνη για τις απόψεις που δημοσιεύονται, ούτε για οποιαδήποτε ζημία μπορεί να προκύψει από τη χρήση του 4Τ-Forum.
Θεωρω οτι εχει υπερβει καποια απο τα αναγραφομενα παραπανω ορια(σαφεστατα ομως μπορει να κανω και λαθος) και για αυτο ζητησα/προτεινα και επ'ουδενι απαιτησα να το διαγραψετε.
Η απαντηση σου γειτονα Kyan δεκτη και την σεβομαι.Τωρα θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο που εγραψε οτι αλλα και αλλα δεν λειτουργουν στην Ελλαδα για να λειτουργησει το συρματοπλεγμα στις εθνικες(το οποιο θα ηταν η λυση στο συγκεκριμενο προβλημα)
Λυπαμαι για την αναστατωση που προκαλεσα. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν ειπα οτι οποσδηποτε κυνηγαω τα ζωα,ΑΛΛΑ,αν στην εθνικη πεταχτει ξαφνικα μπροστα μου και πρεπει να διαλεξω, αν δεν μπορω να σταματησω, να κανω ελιγμό που μπορει να στοιχισει τη ζωη σε καποιον περαστικό οδηγο, η να βγω εκτος δρομου και να σκοτωσω την οικογενεια μου για να μου πουν μπραβο ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΛΕΟΝ, ειμαι ξεκαθαρος.
Θα προτιμησω να κτυπησω το ζωο οτι αυτο και αν συμαινει, αν ειναι να γλυτωσω ανθρωπους.Πρωτα η ζωη των ανθρωπων και μετα τα υπολοιπα, ειναι αρχή μου, και αυτη ειναι και η ενσταση μου εναντι των φιλοζωον, οτι εχουν μπερδεψει τα πραγματα.Αυτη ειναι η αποψη μου... και δεν επιδεχετε παρερμηνειες νομιζω..
Φίλε μου, είμαι απόλυτα σύγουρος ότι κανείς μας δεν θα θυσίαζε τη ζωή κάποιου δικού του για να αποφύγει κάποιο αδέσποτο στο δρόμο. Εγω ακόμη θα πάω και παραπέρα μη κάνοντας διάκριση μεταξύ αδέσποτου ή πεζού. Σε κάτί τέτοιες στιγμές το αίσθημα της αυτοπροστασίας υπερισχύει έναντι των λογικών λειτουργιών μας. Ομως συνηδειτά θα είμουν πολύ ποιό καλά αν έστω μέσα απο τις κινήσεις μου (που δε λέω ως ένα σημείο θα ήταν κινήσεις πανικού) κατάφερνα τελικά να μη κτυπήσω το αδέσποτο, έστω και αν αυτό είχε σα αποτέλεσμα τη ζημιά του αυτοκινήτου μου. Δεν θα έλεγα τον εαυτό μου φιλόζωο γιατί έτσι και αλλοιώς δεν φιλοξενώ κανένα κατοικίδιο. Και δεν το κάνω γιατί θεωρώ ότι ο χώρος ενός διαμερίσματος είναι ότι ποιό κατάλληλο για κάποιο κατοικίδιο. Αλλά πιστεύω ότι η της αξία της ζωής, τόσο του ανθρώπου όσο και ενός ζώου είναι πολύ μεγαλύτερη απο την αξία κάποιου υλικού αγαθού. Στην παρούσα συζήτηση, ενός αυτοκινήτου. Λοιπόν απο τη στιγμή που θέτεις σαν επικεφαλίδα του θεματός σου το πόσοι προφυλακτήρες πρέπει να σπάσουν απο τα αδέσποτα κλπ. συν τα υπόλοιπα γραφώμενά σου δίνεις την εντύπωση ότι το αυτοκίνητό σου είναι πολυτιμότερο απο μιά ζωή, έστω και σκύλου. Και αυτό είναι που εξοργίζει. Καταλαβαίνω ότι σύγουρα έκανες ότι μπορούσες για να αποφύγεις το κτύπημα. Αλλά ο τρόπος που το παρουσίασες ήταν λάθος. Και βέβαια μέσα απο αυτό το θέμα δίδεται και η ευκαιρία να σχολιασθεί ο πολύ κακός και συννάμα επικίνδυνος τρόπος οδήγησης ορισμένων πρωτοξάδερφων του Shoumaher, που έχουν παρασύρει στο δρόμο τους τόσο αδέσποτα όσο και ανθρώπινες ζωές.
-
Είμαι γενικά φιλόζωος αλλά προτιμώ να σκοτωθούν 1-2-100 ζώα παρά ένας άνθρωπος. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι ο θανάσιμος κίνδυνος των επιβατών του αυτοκινήτου σε προσπάθεια ελιγμού αποφυγής ζώου αξίζει τη ζωή του ζώου. Προσπάθεια αποφυγής πρέπει να γίνεται για μεγάλα ζώα (γαιδούρια, άλογα, αγελάδες) γιατί τότε σε σύγκρουση ο κίνδυνος για τους επιβάτες είναι σημαντικός.
Δηλαδή μετράω τη ζωή του ανθρώπου πάνω από του ζώου. Υπάρχει κανένας που δεν θα το έκανε όσο φιλόζωος και να είναι?
Από την άλλη βεβαίως και πρέπει να επιβληθούν οι αυστηρότεροι νόμοι για την αδιαφορία που μερικοί δείχνουν για τα ζώα που εκφράζεται με πράξεις απαράδεκτες.Τα ζώα είναι πιο δύσκολο να γίνουν αντιληπτά λόγω ύψους (χαμηλά κοντά στο έδαφος), χρώματος (συνήθως δεν ξεχωρίζουν από την γύρω φύση) και αν γίνουν αντιληπτά οι κινήσεις τους είναι γρήγορες, ξαφνικές και μη προβλέψιμες. Δεν είναι το ίδιο εύκολο με το να δείς και να αποφύγεις έναν άνθρωπο.
Ακριβώς επειδή οι δρόμοι μας δεν είναι κλειστοί και μπορούν να πεταχτούν ζώα ή και ανθρώπινα 'ζώα' για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 και υπάρχουν τα σχετικά χαμηλά όρια ταχύτητας που με μανία κατηγορούμε!
Γνωστός μου που γενικά τρέχει και κάνει καθημερινά διαδρομή πάνω από 100χλμ δυό φορές την ημέρα μου είπε ότι πουλιά πέφτουν επάνω του σχεδόν ποτέ με μέχρι 120, σπάνια με μέχρι 140 και πιο συχνά με 160+. Ένας παραπάνω λόγος λοιπόν γιατί το όριο των 120 είναι απόλυτα λογικό.Τα μαζεύουν τα στειρώνουν και μετά αν δεν τα ζητήσει κανένας τα ξαναπάνε εκεί που τα βρήκαν??? Αυτό δεν έχει κόστος κοινωνικό, τουριστικό, δημόσιας υγιεινής κλπ? Προσφέρει μήπως καλύτερη ποιότητα ζωής στα ζώα ή στους ανθρώπους? Σε κάποιες γειτονιές φοβάσαι να περπατήσεις.... Όλοι οι φιλόζωοι στον υπόλοιπο κόσμο δέχονται την ευθανασία σαν μέθοδο απαλλαγής από αδέσποτα ζώα. Στην Ελλάδα όπως πάντα αυτοί που ακούγονται περισσότερο είναι οι αναίσθητοι (ανθρώπινα 'ζώα') που τα κυνηγάνε, τα τραυματίζουν, τα πυροβολούν και οι υπερευαίσθητοι που απαιτούν τα καλύτερα για τα ζώα σε βάρος μερικών συνανθρώπων τους... (οι οποίοι υπερευαίσθητοι στην πράξη συχνά είναι φιλόζωοι μόνο εφόσον δεν χαλάει η βολή τους και απαιτούν αλλά χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους και βέβαια ποτέ δεν θα έπαιρναν αδέσποτο ημίαιμο στο σπίτι τους).
-
Μάλλον ο συντάκτης του topic το παράκανε. Μια απορία: Αν βλέπω ότι είμαι στην δυσάρεστη θέση να εμπλακώ σε πλαγιομετωπική σύγκρουση με τον απέναντι με ποσοστό επαφής
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Φίλε μου, είμαι απόλυτα σύγουρος ότι κανείς μας δεν θα θυσίαζε τη ζωή κάποιου δικού του για να αποφύγει κάποιο αδέσποτο στο δρόμο. Εγω ακόμη θα πάω και παραπέρα μη κάνοντας διάκριση μεταξύ αδέσποτου ή πεζού. Σε κάτί τέτοιες στιγμές το αίσθημα της αυτοπροστασίας υπερισχύει έναντι των λογικών λειτουργιών μας. Ομως συνηδειτά θα είμουν πολύ ποιό καλά αν έστω μέσα απο τις κινήσεις μου (που δε λέω ως ένα σημείο θα ήταν κινήσεις πανικού) κατάφερνα τελικά να μη κτυπήσω το αδέσποτο, έστω και αν αυτό είχε σα αποτέλεσμα τη ζημιά του αυτοκινήτου μου. Δεν θα έλεγα τον εαυτό μου φιλόζωο γιατί έτσι και αλλοιώς δεν φιλοξενώ κανένα κατοικίδιο. Και δεν το κάνω γιατί θεωρώ ότι ο χώρος ενός διαμερίσματος είναι ότι ποιό κατάλληλο για κάποιο κατοικίδιο. Αλλά πιστεύω ότι η της αξία της ζωής, τόσο του ανθρώπου όσο και ενός ζώου είναι πολύ μεγαλύτερη απο την αξία κάποιου υλικού αγαθού. Στην παρούσα συζήτηση, ενός αυτοκινήτου. Λοιπόν απο τη στιγμή που θέτεις σαν επικεφαλίδα του θεματός σου το πόσοι προφυλακτήρες πρέπει να σπάσουν απο τα αδέσποτα κλπ. συν τα υπόλοιπα γραφώμενά σου δίνεις την εντύπωση ότι το αυτοκίνητό σου είναι πολυτιμότερο απο μιά ζωή, έστω και σκύλου. Και αυτό είναι που εξοργίζει. Καταλαβαίνω ότι σύγουρα έκανες ότι μπορούσες για να αποφύγεις το κτύπημα. Αλλά ο τρόπος που το παρουσίασες ήταν λάθος. Και βέβαια μέσα απο αυτό το θέμα δίδεται και η ευκαιρία να σχολιασθεί ο πολύ κακός και συννάμα επικίνδυνος τρόπος οδήγησης ορισμένων πρωτοξάδερφων του Shoumaher, που έχουν παρασύρει στο δρόμο τους τόσο αδέσποτα όσο και ανθρώπινες ζωές.
**Εχεις απολυτο δικιο , και ηδη εχω κανει edit το post μου. **
Ημουν εκνευρισμενος το πρωί, διότι καθως ερχομουν στο γραφειο μου πηρα τον προφυλακτηρα στο πισω καθησα στην προσπαθεια μου να μην πατησω ενα σκυλο και φρεναροντας ο ταριφας με εμβολισε
Επετρεψε μου ομως να επιμεινω στο διαχωριασμο μεταξυ ανθρωπου & ζωου.
Για ανθρωπο θα εβγαζα το αυτοκινητο μου και εκτος δρομου προκυμενου να μην τον κτυπησω!! για καποιο ζωο δεν θα το εκανα για τους λογους που εξηγησα πριν .(εκτος και αν το ζωο ηταν ελεφαντας) -
Γενικά,προσπαθείς να αποφύγεις τη σύγκρουση και αν δε γίνεται κάτι άλλο,επιλέγεις αυτό που θα έχει όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες.
Το δικαστήριο μπορεί να βγάλει απόφαση ανθρωποκτονίας εξ'αμελείας,αν σκοτωθεί κάποιος και να πας σπίτι σου κατευθείαν. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εδω εχεις λαθος και εξηγουμε...
Κι όμως είχες πει ακριβώς αυτό και κανείς δεν σε παρεξήγησε ούτε 'είναι λάθος'. Συγκεκριμένα έγραψες κατά λέξη: 'Πεταγονται μπροστα μου και ειτε φρεναρω, με οποιες συνεπιες (βλεπε συνοδηγο, ή αυτον που ακολουθεί ) ειτε προσπαθω να το αποφυγω με ελιγμους....
Πλεον σκεφτομαι να τα παταω.... , αλλα λυπαμε το αυτοκινητο μου'
Αν έχεις τη στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας (κάτι το οποίο όντως δε διαφαίνεται αν κάποιος κρίνει από την ορθογραφία σου, οπότε σου αναγνωρίζω ελαφρυντικό) αυτό που έγραψες παραπάνω σημαίνει 'μέχρι τώρα έκανα ελιγμούς για να τα αποφύγω, πλέον σκέφτομαι να πέφτω πάνω τους επίτηδες αλλά λυπάμαι το αυτοκίνητό μου'. Οπότε όσο γρήγορα και να κάνεις πετάλι προς τα πίσω πλέον, τα γραπτά μένουν και το μόνο που δείχνουν στην προκειμένη περίπτωση είναι έναν απολίτιστο άνθρωπο.
Επίσης δεν κατάλαβα τις συνέπειες που αφορούν το συνοδηγό. Εννοείς πως εκτοξεύεται μπροστά κατά το απότομο φρενάρισμα επειδή δε φοράει ζώνη; Ε; Αυτό εννοείς; Η' μήπως χύνεται ο καφές;
Το πιο γελοίο από όλα όμως είναι που έχεις ανοίξει στο παρελθόν ένα thread στο οποίο εξίστασαι ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΥΤΑ???? Φυσικά και είναι γελοία τα όρια σε πάμπολλες περιπτώσεις, αλλά προφανώς τα έχουνε βάλει για κάποιους σαν κι εσένα. Αυτό το συμπέρασμα βγάζω. Το ότι (προφανώς) τα αγνοείς όμως, είναι που με τρομάζει περισσότερο από όλα.
Τελειώνω λέγοντας πως λατρεύω τα ζώα, αλλά ποτέ δεν θα έθετα σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μου προκειμένου να μη χτυπήσω ένα ζώο με το αυτοκίνητο. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε τέτοια κατάσταση μέχρι τώρα, ίσως να φταίει πως όταν βλέπω ζώα πιο μπροστά κόβω ταχύτητα σε περίπτωση που πεταχτούν στο δρόμο. [/i]
Εχετε τρακαρει με καποιο ζωο ?