-
Φίλοι οδηγοί,
μήπως ξέρει κανείς (δικηγόρος) αν υπάρχει θέμα αντισυγματικότητας των σταθερών ραντάρ ή ακόμα και των φωτογραφιών που βγάζουν σε μπλόκα τα στρουμφ. Νομίζω ότι δεν κολλάει με τα προσωπικά δικαιώματα. Μήπως να κάνουμε καμμιά μαζική αγωγή στο Συμβούβιο Επικρατείας (δικηγόροι μη βαράτε αν λέω και καμία νομική κοτσάνα, οικονομολόγος είμαι).
Γιατί αν με σταματήσει το στρουμφ εκείνη την ώρα έχει καλώς. Έτρεχα, να πληρώσω.
Αλλά είναι άλλο να με φωτογραφίζει και να μου το στέλνει σπίτι. Δηλαδή το κράτος γιατί να γνωρίζει αν εγώ ήμουνα στις τάδε του χ μήνα στην Πάτρα. Και αν ήμουνα παντρεμένος και είχα πει στη γυναίκα μου ότι είμαι σε συνέδριο στη Ρόδο. Να μου κλείσουνε το σπίτι???? (Θα μου πείτε μπορείς να λες και αλήθεια για να μη σου κλείσει το σπίτι, αλλά αυτό το παράδειγμα μου ήρθε τώρα). Επίσης, ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος φορέας (όπως το ΙΝΚΑ), για τους οδηγούς. Να κάνουμε εκεί παράπονα και καταγγελίες και μαζικές αγωγές ????Για να μπω στο θέμα :
Πιθανά σημεία ραντάρ (χειρός) στη διαδρομή Δίστομο Ναύπακτος.- Στη Δεσφίνα
- Μπαίνοντας και βγαίνοντας Ιτέα (SOS) (Όριο 50)
- Στην ευθεία του Γαλαξιδίου (όριο 90). Εκεί εγώ βάζω το cruise control και κάνω τσιγάρο. Μετά το στροφιλίκι ΙΤΕΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙ χρειάζεται.
- Ευθεία Τολοφώνας
- Λίγο πριν τη Ναύπακτο, έξω από το χωριό Μοναστηράκι
Τώρα τα όρια στα υπόλοιπα σημεία δεν τα θυμάμαι. Το δρόμο τον ξέρω μεν, αλλά αυτά δεν τα προσέχω ποτέ. Νομίζω ότι τα 60 είνα καλά. Και 50 να είναι το όριο, για 15 euro δεν πέθανε κανείς. Από τα Χ2 και Χ3 να φυλαγόμαστε, γιατί θα πάμε στο εδώλιο ως εγκληματίες (κύριε πρόεδρε ήταν άρρωστη η θεία μου και της πήγαινε το φάρμακο- καλά που ο κατηγορούμενος δεν ορκίζεται !!!!)
ΥΓ 1. Τα σημεία με τα ραντάρ τα είπα, αλλά όσοι δεν ξέρουν τον δρόμο αυτό καλό είναι να προσέχουν πολύ. Έχει πολλά σημεία παγίδες (όπως η δεξιά στροφή στον Άγιο Νικόλαο όπως πάμε για Ναύπακτο - έχει πάντως σήμανση και όριο 30)
ΥΓ 2. Αν όμως τον μάθετε αυτό το δρόμο, σίγουρα θα το διασκεδάσετε πολύ!!!!! -
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
μήπως ξέρει κανείς (δικηγόρος) αν υπάρχει θέμα αντισυγματικότητας των σταθερών ραντάρ ή ακόμα και των φωτογραφιών που βγάζουν σε μπλόκα τα στρουμφ. Νομίζω ότι δεν κολλάει με τα προσωπικά δικαιώματα. Μήπως να κάνουμε καμμιά μαζική αγωγή στο Συμβούβιο Επικρατείας (δικηγόροι μη βαράτε αν λέω και καμία νομική κοτσάνα, οικονομολόγος είμαι).Φίλε, νομίζω ότι είναι υπερβολικό το να τεθεί θέμα αντισυνταγματικότητας. Εφ'όσον έχει τη σχετική πινακίδα ότι η ταχύτητα ελέγχεται με ηλεκτρονικά μέσα, κι εφόσον καταγράφουν μόνο τους 'παράνομους', φαντάζομαι ότι καλύπτονται νομικά. Άλλωστε, σκέψου το εξής: εσύ βρίσκεσαι σε δημόσιο δρόμο, και παράλληλα έχεις την απαίτηση να μη 'φαίνεσαι.' Ναι μεν μπορείς να απαιτείς να μη φωτογραφίζεσαι, αλλά εφ όσον 'παρανομείς' (όσο ακίνδυνη και ασήμαντη να είναι μία παρανομία ενός ορίου ταχύτητας), δίνεις το δικαίωμα στους αστυνομικούς να σε καταγράψουν...
Πάντως είμαι σαφώς εναντίον των ρανταρο-φωτογραφιών κατά τ'άλλα. Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι δεν προσφέρουν καμμία ασφάλεια, ούτε καν ψευδαίσθηση ασφάλειας, σε αντίθεση π.χ. με τις κάμερες ασφαλείας σε κάποιον ελεγχόμενο χώρο, όπως στο university campus που έμενα κάποτε στην Αγγλία.
Μόλις είδα και τις αρχικές δημοσιεύσεις σε ένα άλλο topic ('ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ') γι'αυτό το θέμα...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Αλήθεια, αυτές οι κάμερες (πρέπει να είναι τέσσερις ή πέντε) που έχουν στηθεί σε πανύψηλες κολώνες στη Λεωφ. Συγγρού, είναι για την παρακολούθηση της κίνησης (Ολυμπιακή Λωρίδα, Ολυμπιακός Δακτύλιος και λοιπές τρίχες), ή φωτογραφίζουν και 'γρήγορους'; Ξέρει κανείς;Οχι, δεν έχουν ραντάρ. Ομως, επειδή ό,τι 'βλέπουν' οι κάμερες καταγράφεται σε υπολογιστή και διατηρείται για κάποιες μέρες, αν παρανομήσεις (πχ. περάσεις με κόκκινο) και σε δούν οι χειριστές, μην αποκλείεις να σου έρθει κλήση...
(Μιλάω για την τεχνική δυνατότητα και όχι την απαραίτητη σχετική 'πολιτική' βούληση)
Έχουν ενεργοποιηθεί ή ακόμα; (Τούς είχα πετύχει όταν τις έστηναν, πριν από 2 βδομάδες, και μάλιστα σε rush hour, πρωΐ καθημερινής ).
Οχι ακόμα. Αλλά σύντομα.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά όπως έρχομαι από το Φαληρικό Δέλτα το βρίσκω πιο ασφαλές να οδηγάω στην αριστερή με 110-120, παρά με 90 ή/και πιο δεξιά, όπου έχει merging traffic (όπως μπαίνουν από δεξιά αυτοκίνητα).
Ενας αστυνομικός θα σου έλεγε πως ακόμα πιο ασφαλές είναι να κινείσαι με το όριο των 90 στην αριστερή
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ενας αστυνομικός θα σου έλεγε πως ακόμα πιο ασφαλές είναι να κινείσαι με το όριο των 90 στην αριστερήΝαι, και θα είχε μόνο εν μέρει δίκιο. Γιατί όταν εσύ θα είσαι ο πιο 'νόμιμος', θα έρχονται από πίσω σου οι άλλοι 'παράνομοι' που πάνει με 110-120. Και επειδή εκτός από παράνομοι είναι και βιαστικοί, στο τέλος θα προσπεράσουν από δεξιά, βάζοντάς όλους μας σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από το αν πηγαίναμε όλοι αριστερά 'παράνομοι' με 110-120.
(Βάζω εισαγωγικά στις λέξεις 'παράνομοι' και 'νόμιμοι' για να μην παρεξηγηθούμε).
Τέλος πάντων ψιλά γράμματα τώρα... Έχουμε από τη μία τις συνήθειές μας, και από την άλλη τις απειλές να τις αλλάξουμε ή αλλιώς θα πληρώσουμε κλήσεις.
BTW με εκνευρίζουν αυτοί που μού ανάβουν τα φώτα και θέλουν να προσπεράσουν (με 120!), όταν υπάρχει πολύ κίνηση... Κάτσε και λίγο στην ουρά φίλε...
-
Ραντάρ φωτογραφικό στη Βουλιαγμένης στο ύψος της Τροχαίας Γλυφάδας στήνεται αρκετά συχνά και την έχουν πατήσει αρκετοί. Να είστε πάντα προσεκτικοί εκεί. Και ειδικά οι κοντράκηδες που θα περνάτε και με πολλά
-
Οι παραβάσεις δεν καταγράφονται όπως και τα κτίρια της περιοχής από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας. Στόχος τους δεν είναι η καταγραφή παραβάσεων αλλά η επίτευξη καλύτερων συνθηκών μετακίνησης στην πόλη της Αθήνας.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ραντάρ φωτογραφικό στη Βουλιαγμένης στο ύψος της Τροχαίας Γλυφάδας στήνεται αρκετά συχνά και την έχουν πατήσει αρκετοί. Να είστε πάντα προσεκτικοί εκεί. Και ειδικά οι κοντράκηδες που θα περνάτε και με πολλάΜου φτιαξες την μέρα τώρα
Πέρασα κατα λάθος με 180. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένοςΑν φαίνεται στη φωτογραφία μπορεί να δείξουν επιείκια!
-
αν ομως φωτογραφισει και τον συνεπιβατη ο οποιος δεν παρανομει τοτε μπορει να κριθει αντισυγματικη η συγκεκριμενη και να την γλυτωσεις ?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος
Αν φαίνεται στη φωτογραφία μπορεί να δείξουν επιείκια!
Μετά από 7 χρονια αποχαιρετιστήκαμε με το lady και είπα να το γλεντήσω λιγάκι. Και να μου την στείλουν την φωτο χαλάλι. Πάντως δεν θα το ξανακάνω γιατί είναι λάθος να τρέχεις μέσα στην πόλη.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μετά από 7 χρονια αποχαιρετιστήκαμε με το ladyOuch!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μετά από 7 χρονια αποχαιρετιστήκαμε με το lady
Ouch!
θα έχω άλλοθι, αν και δεν με βλέπω να την γλιτώνω γιατί έτυχε να πάω στην Τροχαία Γλυφάδας να πληρώσω μια κλήση ενός φίλου και παρκάρωντας ακούμπισα λίγο στον προφυλακτήρα του διοικητη και είχαμε γλέντια πριν κανα δίμηνο
-
Άκουσα (και μάλλον δεν είναι ράδιο αρβύλα) για κάποια νέα κινητά ραντάρ που έχει πάρει η τροχαία και καταγράφουν την ταχύτητα εν κινήσει!
Έτσι σε ακολουθεί το (συμβατικό) περιπολικό, σε φωτογραφίζει και σου στέλνει την κλήση σπίτι...
Για όσους το θεωρούν δύσκολο αυτό, ας δουν πως δουλεύει ένα GPS και θα καταλάβουν πόσο εύκολο είναι να συνδιαστεί με μια ψηφιακή φωτογραφική που πάνω στη φωτό θα τυπώνετε και η ταχύτητα!
Επίσης, άσχετο με ραντάρ, αλλά σχετικό με τροχαίες παραβάσεις εν κινήσει, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας κάποιοι έχουν πάρει σπίτια τους κλήσεις για παραβάσεις όπως ζώνη κλπ και έμαθαν από την τροχαία της περιοχής τους ότι τους έγραψε περιπολικό με συμβατικές πινακίδες όταν πέρασε δίπλα τους και είδε ότι δεν φορούν ζώνη!
Οπότε παιδιά πολύ προσοχή, γιατί με τις νέες τεχνολογίες τα πάντα είναι πανεύκολα! -
Αν δεν υπάρχει φωτογραφία τυπωμένη, τότε είναι μαχητό αν παρανόμησες ή όχι - το όργανο δεν μπορεί να ξέρει ποιός είσαι ή μπορεί να ισχυριστείς ότι έκανε λάθος πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας.
Στα φωτογραφικά ραντάρ όμως, βγαίνει φωτο ακριβώς γι αυτό το λόγο, όπως επίσης, πάντα φωτογραφίζουν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ώστε να μην κινδυνεύουν με απόρριψη λόγω προστασίας δεδομένων - φωτογραφίζουν το αυτοκίνητο κι όχι τον οδηγό ή συνοδηγό. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Άκουσα (και μάλλον δεν είναι ράδιο αρβύλα) για κάποια νέα κινητά ραντάρ που έχει πάρει η τροχαία και καταγράφουν την ταχύτητα εν κινήσει!
Έτσι σε ακολουθεί το (συμβατικό) περιπολικό, σε φωτογραφίζει και σου στέλνει την κλήση σπίτι...Δεν είναι ράδιο αρβύλα: Είχα ξαναγράψει σχετικό post, στο τμήμα από Κόρινθο μέχρι Διακοφτό έχω πετύχει αρκετές φορές Xsara Station Λευκό να κινείται με μικρή ταχύτητα και με ρανταρ σε λειτουργία (K Band). Υποθέτω ότι είναι εξοπλισμένο και με φωτογραφικό σύστημα.
-
Φοβάμαι ότι οι κάμερες που έχουν στηθεί σε μεταλλικούς στύλους στον Κηφισό-Συγγρού δεν είναι για την διαχείριση της κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί πολλές από αυτές βρίσκονται δίπλα σε άλλες κάμερες που είναι στημένες σε τσιμεντένιους στύλους(διαθέτουν μηχανισμό για να κινούνται).Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν στο ίδιο σημείο δύο κάμερες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Επιπλέον με φοβίζει το γεγονός ότι όλες είναι στραμμένες αρκετά χαμηλά και δεν διαθέτουν μηχανισμούς που θα τους επέτρεπαν περιστροφή. Ξέρει κανείς αν το καλώδιο στην έξοδο της ΑΟ προς ΕΟ είναι ραδαρ?
-
Ο χρήστης ioannism έγραψε:
Φοβάμαι ότι οι κάμερες που έχουν στηθεί σε μεταλλικούς στύλους στον Κηφισό-Συγγρού δεν είναι για την διαχείριση της κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί πολλές από αυτές βρίσκονται δίπλα σε άλλες κάμερες που είναι στημένες σε τσιμεντένιους στύλους(διαθέτουν μηχανισμό για να κινούνται).Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν στο ίδιο σημείο δύο κάμερες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Επιπλέον με φοβίζει το γεγονός ότι όλες είναι στραμμένες αρκετά χαμηλά και δεν διαθέτουν μηχανισμούς που θα τους επέτρεπαν περιστροφή. Ξέρει κανείς αν το καλώδιο στην έξοδο της ΑΟ προς ΕΟ είναι ραδαρ?Οι κάμερες αυτές ΕΙΝΑΙ για τη διαχείριση της κυκλοφορίες και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ραντάρ. Υπάρχουν μερικές φορές μαζί αυτές στους τσιμεντένιους στύλους με αυτές στους μεταλλικούς διότι ανήκουν σε 2 διαφορετικές υπηρεσίες και 2 διαφορετικά έργα και φαίνεται πως για κάποιες θέσεις δεν υπήρξε σωστή συννενόηση των υπηρεσιών αυτών
Το ό,τι δεν είναι ραντάρ δε σημαίνει πως αν ο χειριστής δει κάποιο οδηγό να παρανομεί (πχ. να περνάει με κόκκινο) δεν μπορεί να πάρει από το σύστημα ένα video-clip όπου φαίνεται η παράβαση και να αποσταλεί 'μπιλιετάκι'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φοβάμαι ότι οι κάμερες που έχουν στηθεί σε μεταλλικούς στύλους στον Κηφισό-Συγγρού δεν είναι για την διαχείριση της κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί πολλές από αυτές βρίσκονται δίπλα σε άλλες κάμερες που είναι στημένες σε τσιμεντένιους στύλους(διαθέτουν μηχανισμό για να κινούνται).Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν στο ίδιο σημείο δύο κάμερες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Επιπλέον με φοβίζει το γεγονός ότι όλες είναι στραμμένες αρκετά χαμηλά και δεν διαθέτουν μηχανισμούς που θα τους επέτρεπαν περιστροφή. Ξέρει κανείς αν το καλώδιο στην έξοδο της ΑΟ προς ΕΟ είναι ραδαρ?
Οι κάμερες αυτές ΕΙΝΑΙ για τη διαχείριση της κυκλοφορίες και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ραντάρ. Υπάρχουν μερικές φορές μαζί αυτές στους τσιμεντένιους στύλους με αυτές στους μεταλλικούς διότι ανήκουν σε 2 διαφορετικές υπηρεσίες και 2 διαφορετικά έργα και φαίνεται πως για κάποιες θέσεις δεν υπήρξε σωστή συννενόηση των υπηρεσιών αυτών
Το ό,τι δεν είναι ραντάρ δε σημαίνει πως αν ο χειριστής δει κάποιο οδηγό να παρανομεί (πχ. να περνάει με κόκκινο) δεν μπορεί να πάρει από το σύστημα ένα video-clip όπου φαίνεται η παράβαση και να αποσταλεί 'μπιλιετάκι'
Σε ένα ρεπορταζ που είδα πριν λίγες μέρες ο υπεύθυνος για αυτό το έργο είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα γίνετε καταγραφή οποιασδήποτε εικόνας από αυτές τις κάμερες και φυσικά δεν θα διαπιστώνετε παράβαση, αλλά και να γίνετε από την στιγμή που δεν θα υπάρχει καταγραφή δεν θα μπορεί να αποδειχτεί η παράβαση! Ήταν απόλυτος σε αυτό. Θα είναι μόνο για τον έλεγχο της κίνησης και τη ρύθμιση των φαναριών.
Τα καλώδια που υπάρχουν στο δρόμο το μόνο που κάνουν είναι καταγραφή του αριθμού και του τύπου (πχ φορτηγό, ΙΧ, μοτό κλπ) των οχημάτων που περνούν από κάποιο σημείο και δεν μπορούν να καταγράψουν ταχύτητα. -
ειδα χθες στα λιμανακια xsara station ασημι ασφαλιτικο με φιμε το οποιο εχει εγκατεστημενο ρανταρ ταχυτητας και μετραει εν κινησει.....το κακο ειναι οτι ο αστυνομικος δεν μπορει να σου κανει 'εκπτωση' στα χιλιομετρα τα οποια μετρησανε....με οσα πηγαινες με τοσα θα κοπει η κληση και αναλογο θα ειναι το προστιμο
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Σε ένα ρεπορταζ που είδα πριν λίγες μέρες ο υπεύθυνος για αυτό το έργο είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα γίνετε καταγραφή οποιασδήποτε εικόνας από αυτές τις κάμερεςΔεν είναι αλήθεια
Radar και πού βρίσκονται.