-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Κάτι ποιο κοντά στο Περιστέρι υπάρχει?Συγνώμη για το άσχετο, αλλά σου φαίνεται μακρυά η Αργυρούπολη από το Περιστέρι?
Εγώ πάντως (εντάξει, ίσως είμαι η εξαίρεση) διατίθεμαι να κάνω αρκετά χιλιόμετρα για ένα μαγαζί, αν η εξυπηρέτηση και οι τιμές είναι σωστές.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κάτι ποιο κοντά στο Περιστέρι υπάρχει?
Συγνώμη για το άσχετο, αλλά σου φαίνεται μακρυά η Αργυρούπολη από το Περιστέρι?
Εγώ πάντως (εντάξει, ίσως είμαι η εξαίρεση) διατίθεμαι να κάνω αρκετά χιλιόμετρα για ένα μαγαζί, αν η εξυπηρέτηση και οι τιμές είναι σωστές.
Βενζιναδικο ΒΡ επι της Θηβων στο δεξι σου χερι με κατευθυνση προς Village Park λιγο πριν το Village(αμεσως μετα απο ενα παιχνιδαδικο)
Πιστευω να σε κατατοπισα λιγακιΕκει εβαλα αζωτο(2 φορες μαλιστα φουσκωσαν και ξεφουσκωσαν τα λαστιχα συμπεριλαμβανομενης και της ρεζερβας...)
Κοστος 15 ή 17€...
Ειδα καποιες μικρες διαφορες προς το καλυτερο... -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Cmarin τι πιέσεις σου έβαλε??? Ισχύει αυτό που αναφέρθηκε οτι το φουσκώνουν περισσότερο ώστε να εξισώνει την κατάσταση όταν είναι με αέρα το ελάστικο και ζεσταίνεται????
Κάθε πότε τα ελέγχεις??? Γιατί έχω ακούσει απο δίμηνο και πάνω γιατί δεν χάνουν τα ελαστικά.Λοιπόν, μου είπε να βάλω λίγο παραπάνω από ότι βάζω κανονικά. Με αέρα έβαζα 33/31 (μπρος πίσω) και τώρα έχω 34/32 αφού πέρασα πρώτα από 36/35, 36/34, 35/33. Έχω όργανο σπίτι και τα ελέγχω μόνος. Στις πιο ψηλές πιέσεις ένοιωθα σαν πήδημα πίσω.
Τα ελέγχω κάθε βδομάδα και τώρα που είναι ακριβώς 2 μήνες δεν έχουν χάσει τίποτα. -
Νομίζω ότι η υπόθεση ''άζωτο'' στα ελαστικά αξίζει μόνο στην περίπτωση που δεν κοστίζει. Μετά από ενασχόληση κάποιων χρόνων με διάφορα αέρια και πειράματα κενού, έχω καταλήξει ότι το θέμα καθάρότητα αερίου είναι πολύ σχετικό ακόμα και σε συνθήκες εργαστηρίου, πόσο μάλλον σε συνθήκες βενζινάδικου. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για καθαρότητα αζώτου μεγαλύτερη του 95%, σε σύγκριση με το 80% της περιεκτικότητας του αέρα σε άζωτο. Επίσης μιλάμε και για δύο αέρια που έχουν διαφορά σε ατομικό βάρος 2 μονάδες ή αλλιώς διαφορά 12.5% (Ο: 16, Ν:14). Αυτό σε συνδυασμό με τους υπολογισμούς που γράφτηκαν παραπανω και με τους οποίους συμφωνώ δίνει ακόμα μικρότερη διαφορά, που κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει το σχετικά μεγάλο κόστος της. Το μόνο όφελος νομίζω είναι η μερική απαλλαγή από τους υδρατμούς.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
[Πριν μπεί άζωτο στο λάστιχο, το ιδιο μηχάνημα κομπρεσερ που το βάζει, έχει και αναρόφηση. Οποτε τραβάει όλον τον άερα που έχει μέσα. Το λάστιχο πέρνει σχήμα ζαρωμένου και κολλημένου στη ζάντα. Όταν έχει βγεί όλας ο αέρας και αν όχι όλος, τουλάχιστον το 98-99%, ρίχνει το άζωτο και το λάστιχο επανέρχεται στο φυσιολογικό του σχήμα.Ωραία, οπότε δίνεις 30 ευρώ όχι για μια αύξηση 17%, αλλά για 20-25%. Πάλι μου φαίνεται πως θα ήταν πιο χρήσιμο το να αλλάζω λάστιχα κατά 10% πιο συχνά (μιας και τα Εξάλτο μου πάνε 300 ευρώ η 4άδα).
Πάντως το ερώτημα είναι: Το λάστιχο που ζαρώνει και κολλάει στην ζάντα δεν τρώει ζόρι; Δεν χειροτερεύει δομικά; Δεν χαλάει σαν λάστιχο πλέον (και όχι σαν αέριο που περικλείει);
Εδώ λέμε να προσέχουμε τις λακούβες και να μην καβαλάμε πεζοδρόμια... Εντάξει, δεν θα το κάνεις κάθε μέρα βέβαια, αλλά μια φορά σε κάθε ζαντάρισμα, αλλά το ζούληγμα είναι ακραίο... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έχω όργανο σπίτι και τα ελέγχω μόνος. Στις πιο ψηλές πιέσεις ένοιωθα σαν πήδημα πίσω.
Τα ελέγχω κάθε βδομάδα και τώρα που είναι ακριβώς 2 μήνες δεν έχουν χάσει τίποτα.Καλά, τι σόι όργανο έχεις που τα ελέγχεις επί 2 μήνες εβδομαδιαίως (8-9 έλεγχοι) και δεν έχεις χάσει πίεση μόνο και μόνο από τα 8-9 βάλε-βγάλε του οργάνου;;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Έχω όργανο σπίτι και τα ελέγχω μόνος. Στις πιο ψηλές πιέσεις ένοιωθα σαν πήδημα πίσω.
Τα ελέγχω κάθε βδομάδα και τώρα που είναι ακριβώς 2 μήνες δεν έχουν χάσει τίποτα.Καλά, τι σόι όργανο έχεις που τα ελέγχεις επί 2 μήνες εβδομαδιαίως (8-9 έλεγχοι) και δεν έχεις χάσει πίεση μόνο και μόνο από τα 8-9 βάλε-βγάλε του οργάνου;;
Nαι, είναι γαμώ τα όργανα!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Nαι, είναι γαμώ τα όργανα!!
Σεμνά!!!!!!
Άσε που το πολύ βάλε βγάλε του οργάνου μάλλον πιο πιθανό είναι το φούσκωμα παρά το ξεφούσκωμα. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Nαι, είναι **γαμώ **τα όργανα!!
Σεμνά!!!!!!
Άσε που **το πολύ βάλε βγάλε του οργάνου **μάλλον πιο πιθανό είναι το φούσκωμα παρά το ξεφούσκωμα.Εεεεεεεε;;;;;;;;;;;;
Θα σου κάνω μήνυση για φαλάκρα!!
ΥΓ. cmarin προσεξε μην σε δούνε οι μοντερέιτορς και σε λογοκρίνουν!
-
Στον Ζελιτς πηγαινω και εγω τα τελευταια 2 χρονια.
Εβαλα μια φορα και μου χρεωσε 20 ευρω.
Απο τοτε οποτε πηγαινω δεν με χρεωνει τιποτα.Ειτε σαν συμπληρωμα (περιπου καθε αλλαγη εποχης) ειτε σαν ολοκληρωτικη αλλαγη αζωτου απο το λαστιχο.
Κατα τα αλλα ειμαι υπερ του αζωτου για ολους τους λογους που αναφερατε.
Και να δωσω μια φορα 20 ευρω και να βγαλω καλυτερα και περισσοτερα χλμ δεν ειναι προβλημα πιστευω.
Αυτα. -
Είχα να ελέγξω τα λάστιχα περίπου 5 μήνες απο την τελευταία αλλαγή μπρός πίσω. Τελείως απαράδεκτος (δεκτές οι σφαλιάρες). Αλλά ΣΟΚ , τα λάστιχα δεν είχαν χάσει ΚΑΘΟΛΟΥ πίεση,χωρίς άζωτο σκέτο αέρα και έχοντας κάνει 30.000 χμ. Ο λαστιχάς πού τον ρώτησα λέει: ή εγώ τα΄βαλα καλά ή είναι τα λάστιχα καλά ( YOKOHAMA). Πρώτη φορά μου συμβαίνει.
-
Κώστα,πρίν πέντε μήνες είχαμε χειμώνα (Ιανουάριος).
Αν από τότε δέν είχαν χάσει καθόλου αέρα,σήμερα θα μετρούσες μερικά μπάρ παραπάνω,λόγω τής αρκετά (+25 βαθμοί είναι αυτοί ) μεγαλύτερης θερμοκρασίας. -
Ε, όχι και μερικά μπαρ! Η διαφορά πίεσης ανάμεσα σε ένα βαρομετρικό χαμηλό και ένα βαρομετρικό υψηλό είναι 1/10 του μπαρ. Μετρήστε τα ζεστά μετά από ταξίδι, και δεν νομίζω να δείτε διαφορές ούτε 1/2 ατμόσφαιρα.
-
Προφανώς θα ήθελε να πει μερικά PSI αντί για BAR.
-
Στο Octavia Combi για τα πίσω λάστιχα προτείνεται πίεση 2.3 με λίγο φορτίο και πίεση 2.8 με πλήρες φορτίο.
Άρα δεν μπορώ να βάλω άζωτο γιατί δεν θα μπορώ να αυξομειώνω εύκολα την πίεση. Δεν τυχαίνει συχνά, μία στις τόσες, αλλά δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί.
Δεν έχει άλλος αυτό το πρόβλημα? (που για εμένα δεν το θεωρώ πρόβλημα να τσεκάρω μία φορά το μήνα τα λάστιχα και να συμπληρώνω αν χρειαστεί με μια μικρή τρόμπα).
-
Το άζωτο δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στα αυτοκίνητά μας, ούτε στα αγωνιστικά εκτός 1) από την F1 που βάζουν πίεση με 1/4 του psi και έχουν θερμοκρασία λειτουργίας ελαστικού πάνω από 100C και 2) στα αεροπλάνα (άλλο εύρος θερμοκρασιών). Το μόνο πλεονέκτημα είναι η ευκολία της μπουκάλας (στα πιτ και στο αεροδρόμιο) αντί του ογκώδη συμπιεστή.
Εκτός από αυτό, οι γεννήτριες αζώτου (όχι μπουκάλες) περιέχουν ίδια υγρασία με τον αέρα από το συμπιεστή και έχουν 90-95% άζωτο.
ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΑΖΩΤΟΥ ΣΤΟ ΛΑΣΤΙΧΑ = ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το άζωτο δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στα αυτοκίνητά μας, ούτε στα αγωνιστικά εκτός 1) από την F1 που βάζουν πίεση με 1/4 του psi και έχουν θερμοκρασία λειτουργίας ελαστικού πάνω από 100C και 2) στα αεροπλάνα (άλλο εύρος θερμοκρασιών). Το μόνο πλεονέκτημα είναι η ευκολία της μπουκάλας (στα πιτ και στο αεροδρόμιο) αντί του ογκώδη συμπιεστή.Εκτός από αυτό, οι γεννήτριες αζώτου (όχι μπουκάλες) περιέχουν ίδια υγρασία με τον αέρα από το συμπιεστή και έχουν 90-95% άζωτο.
Πάντως είχα ακούσει λαστιχά να λέει πως, στην ίδια πίεση, το άζωτο είναι πιο 'μαλακό'. Άντε να του εξηγήσεις!
-
Έχω δοκιμάσει άζωτο στα ADVAN A032R και μπορώ να πώ ότι μετά από πολύ προσπάθεια απογοητεύτηκα. To πρόβλημά μου ήταν ότι έχανα πίεση και όλη την ώρα έπρεπε να τσεκάρω και να πηγαίνω στου απ'αυτού τη μάνα για συμπλήρωμα-ρύθμιση πίεσης πληρώνοντας κι από πάνω. Ο λαστιχάς δεν μπορούσε να το εξηγήσει (οι βαλβίδες ολοκαίνουριες). Όταν το άλλαξα με αέρα ησύχασα και δεν χάνει λίμπρα. Ίσως και να υπάρχει κάποια συγκυρία που αγνόησα, αλλά στο σημείο εκείνο ήρθε και η απογοήτευση. Αν δεν εξηγήσω το γιατί έχανα πίεση με άζωτο δεν ξανασχολούμαι με το θέμα. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο δεν βρήκα να αναφέρεται κάπου τέτοιο μειονέκτημα του αζώτου.
Μπορεί να με διαφωτίσει κανείς;Το πιο κουραστικό με το άζωτο είναι ότι δεν είναι εύκολο να το συμπληρώνεις ή να ρυθμίζεις την πίεση κάθε τόσο. Τα βενζινάδικα δεν έχουν, ούτε και όλοι οι λαστιχάδες.
-
Στα υποτιθέμενα υπέρ του αζώτου (γεννήτριας 90-95%) είναι να μη χάνει πίεση το λάστιχο με τον καιρό (όπως λένε ότι συμβαίνει με τον αέρα που είναι 78% άζωτο).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το άζωτο δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στα αυτοκίνητά μας, ούτε στα αγωνιστικά εκτός 1) από την F1 που βάζουν πίεση με 1/4 του psi και έχουν θερμοκρασία λειτουργίας ελαστικού πάνω από 100C και 2) στα αεροπλάνα (άλλο εύρος θερμοκρασιών). Το μόνο πλεονέκτημα είναι η ευκολία της μπουκάλας (στα πιτ και στο αεροδρόμιο) αντί του ογκώδη συμπιεστή.Εκτός από αυτό, οι γεννήτριες αζώτου (όχι μπουκάλες) περιέχουν ίδια υγρασία με τον αέρα από το συμπιεστή και έχουν 90-95% άζωτο.
Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι.
Το βασικότερο πλεονέκτημα της χρήσης αζώτου στα λάστιχα είναι η απουσία υγρασίας με αποτέλεσμα η συμπεριφορά του αερίου να προσεγγίζει αυτή του ιδανικού αερίου.
ΟΙ γεννήτριες αζώτου και όχι οι 'κατ' ευφημισμόν γεννήτριες' παράγουν άζωτο με πολύ χαμηλό σημείο δρόσου (περιεχόμενη υγρασία της τάξεως μερικών ppm.)Γιάννης
Άζωτο... αντι για αέρα στα λάστιχα!!!!!!!!