-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Με το ηλεκτρονικό δεν υπάρχει το λάθος ανάγνωσης.... (βλέπεις υπό κλίση και το 29 το βλέπεις 30).
Φυσικά και υπάρχει και λέγεται πεσμένη μπαταρία
δηλαδή το ---Error---LowBat---- για τη πίεση το διαβάζεις???
Πριν βγεί το Error αρχίζεις να χάνεις σε ακρίβεια (ας βάλω κι εγώ μερικά)
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με το ηλεκτρονικό δεν υπάρχει το λάθος ανάγνωσης.... (βλέπεις υπό κλίση και το 29 το βλέπεις 30).
Φυσικά και υπάρχει και λέγεται πεσμένη μπαταρία
δηλαδή το ---Error---LowBat---- για τη πίεση το διαβάζεις???
...εγώ νόμιζα πως σημαίνει 'Σφάλμα----ΧαμηλάBάλεΑέραΤρόμπα-----' ...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πριν βγεί το Error αρχίζεις να χάνεις σε ακρίβεια (ας βάλω κι εγώ μερικά)Τότε πρόκειται για κακό σχεδιασμό στο συγκεκριμένο όργανο, λείπει η πηγή σταθερής τάσης.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τότε πρόκειται για κακό σχεδιασμό στο συγκεκριμένο όργανο, λείπει η πηγή σταθερής τάσης.
+1
ΥΓ. Η μέτρηση της πίεσης δεν είναι εύκολο πράγμα (όπως πχ η μέτρηση της θερμοκρασίας).
-
Εμένα τον τελευταίο καιρό μου βγάζει Τούρκικα. Ξέρει κανείς τι σημαίνει ΧΑΜΗΛ ΜΠΑΤΑΡ?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εμένα τον τελευταίο καιρό μου βγάζει Τούρκικα. Ξέρει κανείς τι σημαίνει ΧΑΜΗΛ ΜΠΑΤΑΡ? -
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Μετά τη χρήση αζώτου στα ελαστικά του οχήματός μου, άφησα να περάσει ένα εύλογο διάστημα ΚΜ για να σχηματίσω άποψη στο θέμα περί καταναλώσεων, με δεδομένη την βαρύτητα που δίνω στον τομέα αυτό όπως έχετε καταλάβει.
Μετά από 2000ΚΜ λοιπόν, με χρήση αζώτου στα Dunlop SP Sport 01 DSST (RunFlat), διαπίστωσα πως η κατανάλωση καυσίμου (του δικού μου οχήματος, με τον δικό μου τρόπο οδήγησης, στις ίδιες διαδρομές και με τις ίδιες συνθήκες όσο αυτό είναι εφικτό) μειώθηκε κατά 0,3 - 0,6 λ/100ΚΜ (ποσοστό μείωσης της τάξης του 5%-10%).
Δεν με απασχολεί το επιστημονικό κομάτι στο θέμα περί αζώτου, στην πράξη αυτό βλέπω και αυτό αναφέρω.
ΥΓ: Πρόσφατη φωτό με αυτονομία (και μικρή διευκρίνηση) εδώ
[list:3nkq71cx]
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου
Τα λάστιχα παίζουν σίγουρα ρόλο (που όπως είδα τα άλλαξες από από 205/55/R16 σε 225/45/R17) καθώς και πιθανότατα ξεγελούν τα όργανα (πόσο %+- έχεις με τα νέα λάστιχα) περιλαμβανομένου και του BC (πόσο αξιόπιστο είναι αυτό; ). Σαν φαρδύτερα έχουν μάλλον μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης (εκτός ίσως αν τα τωρινά είναι π.χ. touring και τα προηγούμενα sport)
Επίσης 40άρια λάδια έχουν σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη (ελάχιστα) κατανάλωση καυσίμου από ότι 30άρια. Από την άλλη τα λάδια σου είχαν πολλά χλμ και πολλά μέταλλα οπότε .... μάλλον δεν βγάζουμε άκρη σχετικά με την επίδραση των λαδιών.[/list:u:3nkq71cx]
Αυτά από μένα, ποσοστό 5%-10% θεωρώ ότι είναι μεγάλο, το άζωτο δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να επηρεάζει την κατανάλωση (θεωρώντας ότι έβαλες την ίδια πίεση), πιστεύω ότι μάλλον άλλαξε το τρόπος οδήγησής σου.
Αν συγκρίνεις με πέρυσι ίδια εποχή τότε έχει στρώσει και το αυτοκίνητο από τότε...
για να βάλω και εγώ μερικές φατσούλες τώρα -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Καλησπέρα,
Μετά τη χρήση αζώτου στα ελαστικά του οχήματός μου, άφησα να περάσει ένα εύλογο διάστημα ΚΜ για να σχηματίσω άποψη στο θέμα περί καταναλώσεων, με δεδομένη την βαρύτητα που δίνω στον τομέα αυτό όπως έχετε καταλάβει.
Μετά από 2000ΚΜ λοιπόν, με χρήση αζώτου στα Dunlop SP Sport 01 DSST (RunFlat), διαπίστωσα πως η κατανάλωση καυσίμου (του δικού μου οχήματος, με τον δικό μου τρόπο οδήγησης, στις ίδιες διαδρομές και με τις ίδιες συνθήκες όσο αυτό είναι εφικτό) μειώθηκε κατά 0,3 - 0,6 λ/100ΚΜ (ποσοστό μείωσης της τάξης του 5%-10%).
Δεν με απασχολεί το επιστημονικό κομάτι στο θέμα περί αζώτου, στην πράξη αυτό βλέπω και αυτό αναφέρω.
ΥΓ: Πρόσφατη φωτό με αυτονομία (και μικρή διευκρίνηση) εδώ
[list:hltcv0em]
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου
Τα λάστιχα παίζουν σίγουρα ρόλο (που όπως είδα τα άλλαξες από από 205/55/R16 σε 225/45/R17) καθώς και πιθανότατα ξεγελούν τα όργανα (πόσο %+- έχεις με τα νέα λάστιχα) περιλαμβανομένου και του BC (πόσο αξιόπιστο είναι αυτό; ). Σαν φαρδύτερα έχουν μάλλον μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης (εκτός ίσως αν τα τωρινά είναι π.χ. touring και τα προηγούμενα sport)Επίσης 40άρια λάδια έχουν σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη (ελάχιστα) κατανάλωση καυσίμου από ότι 30άρια. Από την άλλη τα λάδια σου είχαν πολλά χλμ και πολλά μέταλλα οπότε .... μάλλον δεν βγάζουμε άκρη σχετικά με την επίδραση των λαδιών.[/list:u:hltcv0em]
Αυτά από μένα, ποσοστό 5%-10% θεωρώ ότι είναι μεγάλο, το άζωτο δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να επηρεάζει την κατανάλωση (θεωρώντας ότι έβαλες την ίδια πίεση), πιστεύω ότι μάλλον άλλαξε το τρόπος οδήγησής σου.
Αν συγκρίνεις με πέρυσι ίδια εποχή τότε έχει στρώσει και το αυτοκίνητο από τότε...
για να βάλω και εγώ μερικές φατσούλες τώραΜην αποκλείεις το ενδιάμεσο, μέρος της μείωσης της κατανάλωσης να οφείλεται σε όσα προανέφερες(και συνεπώς placebo effect) και μέρος από την χρήση αζώτου.
Σε μια εργαστηριακή έρευνα δεν βρέθηκε στατιστικώς σημαντική διαφορά στην χρήση αζώτου σε σχέση με την χρήση αέρα χωρίς υγρασία(ίσως η υγρασία να κάνει την διαφορά):
The use of nitrogen gas inflation for tires in severe service conditions is known. A variety of benefits have been claimed for use in passenger car tires. In order to study specific claims, the use of dry air and dry pure nitrogen inflation was tested in the laboratory and evaluated under in-service conditions. Claimed benefits such as cooler operating temperature, lower rolling resistance and vehicle fuel economy are experimentally found to be the primary result of tire inflation pressure, with** the type of filling gas being statistically insignificant**.Αντιθέτως σε μια άλλη εργαστηριακή έρευνα διαπιστώθηκε μια μικρή διαφορά 1.2% στην αντίσταση κύλισης αλλά επισημαίνεται ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, μάλλον πρέπει να γίνουν παραπάνω έρευνες για να επιβεβαιωθεί.
Finally, tires inflated with nitrogen
gas produced a slightly lower rolling resistance of 12.65 pounds compared to 12.80 pounds for like tires inflated with air (a 1.2% difference). The SAS GLM analysis estimates that these differences are significant at α=0.10 using the Duncan correction. Since most of the data is from single tires, this estimate must be viewed with extreme caution.
http://www.nhtsa.dot.gov/staticfiles/DOT/NHTSA/NRD/Multimedia/PDFs/Crash Avoidance/2009/811094.pdfΑν κάποιος βρει καμιά άλλη έρευνα(αξιόπιστη αν είναι δυνατόν δηλαδή από πανεπιστήμιο ή από μη κερδοσκοπικό οργανισμό) ας την ποστάρει.
-
ωραίος
και έστω οτι ισχύει αυτό για τη μικρότερη rolling resistance -που προσωπικά δεν μου κολλάει- πως μπορεί να αποδοθεί στο άζωτο (δηλ τι κάνει το άζωτο και την επηρεάζει)
-
μαστρο-αντώνη παρ' το αλλιώς θα βρείς
-
Εγώ λέω να ελέγχουμε κάθε εβδομάδα τις πιέσεις και τα υπόλοιπα είναι εκ του περισού και έχουν μόνο ακαδημαϊκή έννοια.
-
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
http://www.tyresave.co.uk/nitrogen.htmlΤο έχω ξαναβάλει παλιότερα, αλλά η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως
-
απο θεωριες ειναι ολοι πρωτοι.νομιζω οτι αποψη πρεπει ναχουν μονο οσοι δοκιμαζουν να βαλουν αζωτο στο αμαξι τους και οχι αυτοι που λενε οτι εβαλε ο θειος τους η ο ξαδερφος τους.επισης καλες και οι θεωριες τις φυσικης αλλα αν δεν το πειραματιστεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ .ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.εβαλα πριν μια βδομαδα αζωτο στα λαστιχα με 32 psi μπρος πισω ενω πριν εβαζα 29-30.το αμαξι εγινε πολυ πιο μαλακο στις λακουβες [φοραω koni κιτρινα και eibach ελλατηρια ford fiesta 1600 ] το τιμονι σιγουρα εγινε πιο ελαφρυ εχω ηλεκτρουδραυλικο τιμονι .αυριο εχω ταξιδι 400 χλμ πιστευω να μην εχει χαλασει η οδηγικη του συμπεριφορα .θα σας πω εντυπωσεις τη δευτερα που θα χω ολοκληρωσει την αποψη μου.το θεωρω κοροιδια τα 20 ε που εδωσα στον μαλακα τον λαστιχα που εβαλα σε ενα αμαξι και 2 μηχανακια λαστιχα χωρις αποδειξη και μουκανε δωρο το αζωτο στο 1 μηχανακι ο γυφτος τελος παντων .στο μηχανακι να σας πω την αληθεια δεν μου πολυ αρεσε αισθανομαι λιγο περιεργο το τιμονι.runner 200 st.θα το δω και αυτο στη πορεια και θα σας ενημερωσω. οσο για το αμαξι θα σιγουρα μου αρεσε που δε κοπαναει . θα δω και την οδηγικη του συμπεριφορα και θα σας πω την δευτερα τριτη ειμαι πολυ περιεργος παντως.σιγουρα στη formula 1 κατι θα ξερουν τωρα για τις θεωριες που χω διαβασει στο forum καλλυτερα να τις κρατανε για παρτυ τους αυτοι που δεν τοχουν δοκιμασει.οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!!!!!!!φιλικα παυλος
-
Εγώ πάντως με άζωτο στο Atos της μαμάς μου έριξα το χρόνο μου στα Μέγαρα απο 1:09,3 σε 1:07,7.
-
Ο χρήστης pablofrank έγραψε:
τωρα για τις θεωριες που χω διαβασει στο forum καλλυτερα να τις κρατανε για παρτυ τους αυτοι που δεν τοχουν δοκιμασει.οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!!!!!!!φιλικα παυλοςOpinions are like assholes....
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
τωρα για τις θεωριες που χω διαβασει στο forum καλλυτερα να τις κρατανε για παρτυ τους αυτοι που δεν τοχουν δοκιμασει.οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!!!!!!!φιλικα παυλος
EDIT MOD....
fixed
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εγώ πάντως με άζωτο στο Atos της μαμάς μου έριξα το χρόνο μου στα Μέγαρα απο 1:09,3 σε 1:07,7.
Ποστάρω επάνω σου, γιατί πιστεύω ότι γράφεις γενικά σωστά, και θα μου επιτρέψεις να σε κάνω ντα ντα!!. Οι δεκάδες φιάλες που έχω αγοράσει για τους αγώνες, για χρήση κομπρεσέρ, στην ΠΡΑΞΕΙ μου απέδειξαν, ότι για λόγο αγωνιστικό, και όχι για F1, είναι μουφα, ναι φίλε μου μουφα!. Εάν το αποτέλεσμα που μας έγραψες, ήταν πραγματικά από αυτήν την αιτία, τότε η απόδοση σου δεν θα ήταν σε διαφορά τα 2/69, αλά περισσότερο(80% άζωτο στον αέρα. Τώρα για να σου πω την αιτία θα έπαιρνε πολλή χρόνο, απλός σου αναφέρω, ότι το προσωπικό μου ρεκόρ, σε διάφορες πιστές με το ίδιο αυτοκίνητο, το έχω καταρρίψει πολλές φορές χωρίς την βοήθεια του διαιτητή, της τουρκοκρατίας, του θεού, η του αζώτου!!. Τα χεράκια μου έγιναν καλύτερα.-
ΑΝΤΩΝΗΣ.Φίλε Αντώνη νομίζω οτι ο φίλος κάνει χιουμοράκι
-
Στο Nurburgring έχω κάνει 6:58 πάλι με το Atos αλλά χωρίς άζωτο. Αν βάλω και άζωτο θα κάνω κάτω απο 6:50. Γιατί, δέν με πιστεύετε?
Άζωτο... αντι για αέρα στα λάστιχα!!!!!!!!