-
Σήμερα έβαλα κι εγώ άζωτο στα λάστιχα της 2.0Τ.
-Οπωσδήποτε βλέπω διαφορά στην άνεση με βελτίωση 20-30%.
-Λίγότερος θόρυβος κύλισης
-καλύτερη ποιότητα κύλισης
-Ισως ακόμη υπάρχει και βελτίωση της κατανάλωσης.Οι διαφορές πίεσης μεταξύ κρύων και ζεστών ελαστικών ήταν 0,3 πριν το άζωτο και 0,2 μετα το αζωτο.Ωστόσο πιά,μένει να δω και τη συμπεριφορα σε μεγάλα ταξίδια ...
Εγω το συστήνω ανεπιφύλακτα.Κόστος 15 ευρώ...
-
Την διαφορά στην άνεση μπορώ να τη βεβαιώσω κι εγώ μετά από πολλά χρόνια χρήσης αζώτου (είμαι τυχερός και το βάζω τσάμπα )
Επίσης η διαφορά στην πίεση ζεστού / κρύου είναι περίπου στα 3psi μπροστά και 2psi πίσω. Σε αυτή τη διαφορά πρέπει να οφείλεται και η βελτίωση της άνεσης. -
Είστε σίγουροι ρε παιδια? Τόσο καλό το άζωτο?
Εμένα πάλι μου φαίνεται για placebo effect....
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είστε σίγουροι ρε παιδια? Τόσο καλό το άζωτο?Εμένα πάλι μου φαίνεται για placebo effect....
Καλά μην φαντάζεσαι τρελλές διαφορές !!
Εγώ που το χρησιμοποιώ πάνω από 15 χρόνια , τη διαφορά την καταλαβαίνεις αμέσως μετά την αλλαγή και μετά από λίγες μέρες την έχεις συνηθήσει. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είστε σίγουροι ρε παιδια? Τόσο καλό το άζωτο?Εμένα πάλι μου φαίνεται για placebo effect....
Τόσο καλό ντογκ80
Κάθε άλλο παρά placebo είναι το άζωτο... απλά ίσως στην καθημερινή χρήση να είναι έως και άχρηστο, καθώς δεν επωφελείσαι τον ουσιαστικών προτερημάτων του.
Σε αγωνιστική χρήση όμως όπου κάθε λεπτομέρεια μετράει, τα πλεονεκτήματα που λίγο πολύ ανέφεραν τα παιδιά, αποδίδουν εκεί που πρέπει...
Αν όμως το αίμα σου ράζει και αρχίζεις και πιέζεις λίγο παραπάνω το αμάξι σου, ναι, σίγουρα θα φανεί η όποια διαφορά σου κάνει το άζωτο στο συγκεκριμένο αμάξι με την συγκεκριμένη ανάρτηση, ρυθμισμένη ως έχει! Το'πιασες το υπονοούμενο;;; -
Αν μπορώ να μειώσω τα γκαπα-γκούπα με ενδιαφέρει πολύ να βάλω άζωτο,
οποιος ξέρει ας μου απαντησει σε οποια ερωτηση μπορέι:-
Που βάζουμε άζωτο φτηνά;Ειναι 15 ευρώ το φτηνότερο που υπαρχει;
-
Βαζουμε και 20% αέρα οπως προαναφέρθηκε ή σκέτο άζωτο;Ο βενζινάς ξέρει να βάλει τις αναλογίες η θα τα κάνει όπως κάνουνε στα Τίρανα;
3)Ελέγχουμε κάθε 5 μήνες και είμαστε οκ ή θέλει πιο συχνά;
-
-
Παιδιά εγώ πήγα στη Λάρισα χθές για άλλες δουλειές και τελικά βλέπω ένα βουλκανιζατέρ με μεγάλες ταμπέλες που το διαφήμιζε.Αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη το δοκίμασα.Κόστος 15 ευρώ.
Εβαλα αρχικά 2.7 (36) εμπρός και 2.5 (34) πίσω,ώστε αν χρειαστεί να αφαιρέσω να μπορώ να το κάνω κάποια στιγμή (αν και οι σωστές πιέσεις είναι αυτές).Μετά απο δυό ώρες ταξίδεψα απο Λάρισα-Λαμία με ταχύτητες πάνω απο 160 km/h και συχνά απο 180-210 km/h.Η βελτίωση στην άνεση ήταν εμφανής απο την πρώτη στιγμή παρόλα τα 225/45/17 που φοράω (νόμισα οτι είχα αερόσουστες...),η κατευθυντικότητα ήταν κορυφαία,ενω η μέση κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 11 λίτρα/100χλμ έστω και σε αυτές τις ταχύτητες.Στο θέμα της κατανάλωσης θα επανέλθω διότι πρέπει να τη μετρήσω σε γνώριμες διαδρομές και με πιό λογικές ταχύτητες.
Τέλος ο θόρυβος του ταξιδιού ήταν σαφώς λιγότερος...
Μέχρι στιγμής μόνο προτερήματα είδα απο ένα ταξίδι 150 χιλιομέτρων.
Υπάρχουν βέβαια και τα πρακτικά θέματα που έχουν να κάνουν με το κλατάρισμα του ελαστικού και το που θα βρεί κανείς άζωτο για να ξεναγεμίσει το λάστιχό του,κυρίως σε κάποιο ταξίδι εκδρομή κλπ.
Αυτό όντως αποτελεί πρόβλημα αν κάποιος δεν έχει βουλκανιζατέρ με άζωτο στην πόλη του και δυστυχώς στη Λαμία δεν υπάρχει άζωτο,αλλά ελπίζω κάποιος να φέρει κάποια στιγμή... -
Τα λάστιχα σου τώρα έχουν ΜΟΝΟ αζωτο ή και αέρα;
Στα ξεφούσκωσε τελειώς; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στα ξεφούσκωσε τελειώς;Τα άφησε να κλατάρουν τελείως.Οπότε μια μικρή ποσότητα αέρα έμεινε μέσα.Δεδομένου όμως οτι η πίεση εντός του ελαστικού έφτασε τα 2.7 bar,υπολογίζω οτι η αναλογία τώρα είναι 95% άζωτο και 5% αέρας,δηλαδή 99% άζωτο...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν μπορώ να μειώσω τα γκαπα-γκούπα με ενδιαφέρει πολύ να βάλω άζωτο,
οποιος ξέρει ας μου απαντησει σε οποια ερωτηση μπορέι:- Βαζουμε και 20% αέρα οπως προαναφέρθηκε ή σκέτο άζωτο;Ο βενζινάς ξέρει να βάλει τις αναλογίες η θα τα κάνει όπως κάνουνε στα Τίρανα;
3)Ελέγχουμε κάθε 5 μήνες και είμαστε οκ ή θέλει πιο συχνά;
Βρε Αία, που έλεγαν και στο σήριαλ!!! Αν έβαζαν μίγμα με 20% οξυγόνο, γιατί μάλλον αυτό ήθελες να γράψεις, ΄θα σου έβαζαν αυτό που θα έπαιρναν τσάμπα από τη φύση! Plain vanilla αέρα! .
Αν σου βάλουν άζωτο, θα σου βάλουν 100% άζωτο, ή πολύ κοντά σε αυτό... (Γιατί όσο πιο 'καθαρό' ένα αέριο, τόσο πιο ακριβό είναι...).As simple as that!
Πάντως μιας που κάνουμε κουβέντα με τα αδρανή αέρια, θα μπορούσε κάποιος χαριτωλογώντας να εξετάσει και τις λύσεις του ήλιου (θα έπεφτε κυριολεκτικά πολύ γέλιο με αυτό... ), ή του αργού (το οποίο μιας και είναι σημαντικά βαρύτερο από τα άλλα αέρια, και σε περίπτωση που μας 'έφευγε' από το λάστιχο, θα μπορούσαμε να το 'μαζέψουμε από το πάτωμα κιόλας!!χαχαχα. Θα το ρουφάγαμε με καλαμάκι!!! ) ...
Τί 'ρούφηξα' τώρα πρωί πρωί και λέω τέτοια πράγματα, μην ρωτάτε!
-
Απο οτι ειδα και απο τον GTZ η τιμες στο αζωτο παιζουν απο βουλκανιζατερ
σε βουλκανιζατερ.
Φυσικα η κοστολογηση αυτη ειναι εντελως υποκειμενικη και εξαρταται απο τις διαθεσεις του καθενος που το πουλαει.Οποσδηποτε παντως αυτες οι τιμες ειναι αρκετα ψηλες σε σχεση με την πραγματικη αξια του.
βεβαια παιζει ρολο οτι αυτην την στιγμη υπαρχει σε λιγα βουλκανιζατερ και σε ελαχιστα πρατηρια καυσιμων.
Μια φιαλη με αζωτο δεν στοιχιζει παραπανω απο 120 ευρω και μπορει να φουσκωσει περιπου στα 50 λαστιχα αυτοκινητου.
Βεβαια χρειαζεται ρυθμιστης πιεσης για να φουσκωσεις το λαστιχο του αυτοκινητου γιατι η πιεσης της φιαλης ειναι περιπου στα 1800 με 2000 PSI,
πιεση που αν μπει μεσα στο λαστιχο καταλαβαινετε τι προκειται να συμβει.Την πιεση στα λαστιχα μας την ελεγχουμε καθε μηνα αν υπαρχει στην περιοχη μας αζωτο, και αυτο γιατι μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα στο λαστιχο μας και να χανει πιεση.Φυσικα με ενα σωστο λαστιχο δεν θα εχουμε προβλημα αλλα για τον 'φοβο των ιουδαιων' πρεπει να τα τσεκαρουμε.
Εγω εχω πανω απο 5 μηνες να συμπληρωσω αζωτο στα λαστιχα και τα τσεκαρω σχεδον καθε 15 μερες, λογω οτι το βρισκω free ,αλλα απο οτι ξερω δεν σου χρεωνουν τον ελεγχο αυτο αν τον κανεις σε λαστιχαδικο με αζωτο -
Μια παρατήρηση. Τα βενζινάδικα και τα βουλκανιζατέρ δέν χρησιμοποιούν μπουκάλες αζώτου.
Χρησιμοποιούν ένα φίλτρο που συνδέεται στο υπάρχον κομπρεσέρ αέρα, και διαχωρίζει το άζωτο απο τα άλλα συστατικά της ατμόσφαιρας. -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Στα ξεφούσκωσε τελειώς;Τα άφησε να κλατάρουν τελείως.Οπότε μια μικρή ποσότητα αέρα έμεινε μέσα.Δεδομένου όμως οτι η πίεση εντός του ελαστικού έφτασε τα 2.7 bar,υπολογίζω οτι η αναλογία τώρα είναι 95% άζωτο και 5% αέρας,δηλαδή 99% άζωτο...
Αν τα άφησε απλά να φύγει ο αέρας από μέσα, τότε θα έχει πολύ παραπάνω. Η κανονική διαδικασία είναι να ρουφήξει όσο αέρα μπορεί από μέσα δημιουργώντας κενό αέρος (βλέπεις το λάστιχο να συρρικνώνεται και νομίζεις ότι θα σπάσει το κακόμοιρο...)
Το ζήτημα δεν είναι αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά το άζωτο από τον αέρα. Είναι, θα καταλάβαινες τόση διαφορά αν δεν το ήξερες ότι έχει μπει άζωτο αντί για αέρα?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Το ζήτημα δεν είναι αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά το άζωτο από τον αέρα. Είναι, θα καταλάβαινες τόση διαφορά αν δεν το ήξερες ότι έχει μπει άζωτο αντί για αέρα?
Οχι , με τίποτα
Μόνο σε αυτοκίνητο που το ξέρεις πολύ καλά και μόνο αμέσως μετά την αλλαγή -
Αν τα άφησε απλά να φύγει ο αέρας από μέσα, τότε θα έχει πολύ παραπάνω. Η κανονική διαδικασία είναι να ρουφήξει όσο αέρα μπορεί από μέσα δημιουργώντας κενό αέρος (βλέπεις το λάστιχο να συρρικνώνεται και νομίζεις ότι θα σπάσει το κακόμοιρο...)
ε όχι και πολύ παραπάνω..
άντε αντί να είναι 99% να είναι 98%
αλλιώς θα σήμαινε οτι πολύ απλά δεν το ξεφουσκωσε... -
Ο χρήστης predator έγραψε:
ε όχι και πολύ παραπάνω..
άντε αντί να είναι 99% να είναι 98%
αλλιώς θα σήμαινε οτι πολύ απλά δεν το ξεφουσκωσε...Αν είναι τέτοιας 'καθαρότητας' το τελικό αέριο μίγμα, μάλλον καλά είμαστε...
-
Το ζήτημα δεν είναι αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά το άζωτο από τον αέρα. Είναι, θα καταλάβαινες τόση διαφορά αν δεν το ήξερες ότι έχει μπει άζωτο αντί για αέρα?Επειδή πρόκειται για το δικό μου αυτοκίνητο,πιστεύω οτι τη διαφορά θα την καταλάβαινα αμέσως.Αλλωστε τα 17ρια λάστιχα με 45άρι προφίλ διαβάζουν το ανάγλυφο του δρόμου όσο κι αν η 'γαλλική' ανάρτηση ισοπεδώνει τις λακούβες,οπότε διαφορές τέτοιου τύπου γίνονται εύκολα αντιληπτές.Εν προκειμένω θυμάμαι πολύ καλά πως περνούσα πάνω απο τα καπάκια της ΔΕΗ μέχρι τώρα...
-
Ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο...
Ποια βουλκανιζατέρ γνωρίζετε που να 'πρεσσάρουν' άζωτο, και σε τί τιμή;;
-
Δώστε άζωτο στον λαό,εγώ θα ψήσω τον βενζινά μου αλλά δεν το βλέπω,θα με κοιτάξει με εκείνο το αγελαδίσιο βλέμμα και θα μου πεί:'Ε;'
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δώστε άζωτο στον λαό,εγώ θα ψήσω τον βενζινά μου αλλά δεν το βλέπω,θα με κοιτάξει με εκείνο το αγελαδίσιο βλέμμα και θα μου πεί:'Ε;'O δίκός μου βενζινάς μου είπε ότι θα φέρει. είπε μάλιστα ότι θα υπάρχει συστημα παραγωγής αζώτου χωρίς να χρειάζεται να γεμίζει μπουκάλες (για γρήγορη απόσβαση). επίσης είπε ότι θα έχει μία χρεώση περίπου 10Ε για 4 λάστιχα, δωρεάν έλεγχος πίεσης και μόλις το αποσβέσει θα κάνει τα πάντα δωρεάν.
Ερώτηση από άσχετο: Τα πιεσόμετρα που χρησιμοποιούμε τώρα με το αέρα τον κοπανιστό δουλεύουν κανονικά με το άζωτο (πίεση έτσι κι ελλιώς μετράνε), θα υπάρχουν αποκλίσεις ή χρειάζεται άλλο όργανο (αζωτοπιεσόμετρο )?
Άζωτο... αντι για αέρα στα λάστιχα!!!!!!!!