-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τα πιεσόμετρα που χρησιμοποιούμε τώρα με το αέρα τον κοπανιστό δουλεύουν κανονικά με το άζωτο (πίεση έτσι κι ελλιώς μετράνε), θα υπάρχουν αποκλίσεις ή χρειάζεται άλλο όργανο (αζωτοπιεσόμετρο )?Οχι , δεν χρειάζεται άλλο
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
...αζωτοπιεσόμετροΜα ποιος είσαι; Ο Μπαμπινιώτης είσαι;;;
-
an ta gemisoume me ugraerio,ti anesh tha exoume??...!
-
Ο χρήστης centaurus έγραψε:
an ta gemisoume me ugraerio,ti anesh tha exoume??...!Δεν ξερω για ανεση ,αλλα οι επιδοσεις θα ειναι ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μια παρατήρηση. Τα βενζινάδικα και τα βουλκανιζατέρ δέν χρησιμοποιούν μπουκάλες αζώτου.
Χρησιμοποιούν ένα φίλτρο που συνδέεται στο υπάρχον κομπρεσέρ αέρα, και διαχωρίζει το άζωτο απο τα άλλα συστατικά της ατμόσφαιρας.Η συσκευή για την επι τόπου παραγωγή αζώτου, απέχει πολύ από το χαρακτηρισμό 'φίλτρο το οποίο συνδέεται στο υπάρχον κομπρεσέρ'.
Κατ΄αρχήν δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον κομπρεσέρ γιατί δεν είναι 'oil free'. (Ο συμπιεσμένος αέρας περίεχει μια ελάχιστη ποσότητα λιπαντικού από το συμπιεστή).
Ο διαχωρισμός του αζώτου από τα υπόλοιπα συστατικά του αέρα, πραγματοποιείται σε μεμβράνες διαχωρισμού οι οποίες προυποθέτουν χρήση αέρα χωρίς υγρασία και ίχνη λιπαντικού.
Μακριά πάντως από απατεώνες που πουλάνε αέρα κοπανιστό για άζωτο. (Δεν είναι καθόλου εύκολο να εκτελέσει κανείς μέτρηση.)
Ένας τρόπος για την εύκολη αναγνώριση είναι:
Η συσκευή που περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό αφάιρεσης υγρασίας συμπίεσης μεμβράνες κλπ έχει μέγεθος χοντρικά ενός σπιτικού ψυγείου και οι εταιρίες που τη διαθέτουν στην αγορά είναι συγκεκριμένες.
Η παραγωγική ικανότητα των παραπάνω συσκευών αποτελεί συνάρτηση της ζητούμενης καθαρότητας σε άζωτο.Χρήση φιαλών πίεσης χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό, σε συνθήκες 'βενζινάδικου' δε συνίσταται, καθώς το ενδεχόμενο ατυχήματος είναι σημαντικό.
Γιάννης
-
Γιάννη ευχαριστούμε για την διαφώτιση,επιτέλους καταλάβαμε τι τρέχει.
Και τώρα...ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΖΩΤΟ;;;;
-
Μετά απο 1000 χλμ με άζωτο μέσα σε 3 μέρες,έχω να πω οτι οι αρχικές εντυπώσεις επιβεβαιώθηκαν.
Η άνεση όντως πέρασε μιά κλάση πιό πάνω,ενω βελτιώθηκε η ακρίβεια του τιμονιού,η κατευθυντικότητα και η σταθερότητα σε ανοιχτές καμπές.Να λοιπόν μια φθηνή παραγματική βελτίωση...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
. επίσης είπε ότι θα έχει μία χρεώση περίπου 10Ε για 4 λάστιχα, δωρεάν έλεγχος πίεσης και** μόλις το αποσβέσει θα κάνει τα πάντα δωρεάν. **Λοιπον! ΜΟΛΙΣ το αποσβεσει, σφυριξε μας κλεφτικα σε ΠΜ το βενζιναδικο!!!
(ΕΙΜΑΙ ΤΣΙΦΟΥΤΗΣ!!!!! ) -
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Η συσκευή για την επι τόπου παραγωγή αζώτου, απέχει πολύ από το χαρακτηρισμό 'φίλτρο το οποίο συνδέεται στο υπάρχον κομπρεσέρ'.
Κατ΄αρχήν δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον κομπρεσέρ γιατί δεν είναι 'oil free'. (Ο συμπιεσμένος αέρας περίεχει μια ελάχιστη ποσότητα λιπαντικού από το συμπιεστή).
Ο διαχωρισμός του αζώτου από τα υπόλοιπα συστατικά του αέρα, πραγματοποιείται σε μεμβράνες διαχωρισμού οι οποίες προυποθέτουν χρήση αέρα χωρίς υγρασία και ίχνη λιπαντικού.
Μακριά πάντως από απατεώνες που πουλάνε αέρα κοπανιστό για άζωτο. (Δεν είναι καθόλου εύκολο να εκτελέσει κανείς μέτρηση.)
Ένας τρόπος για την εύκολη αναγνώριση είναι:
Η συσκευή που περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό αφάιρεσης υγρασίας συμπίεσης μεμβράνες κλπ έχει μέγεθος χοντρικά ενός σπιτικού ψυγείου και οι εταιρίες που τη διαθέτουν στην αγορά είναι συγκεκριμένες.
Η παραγωγική ικανότητα των παραπάνω συσκευών αποτελεί συνάρτηση της ζητούμενης καθαρότητας σε άζωτο.Χρήση φιαλών πίεσης χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό, σε συνθήκες 'βενζινάδικου' δε συνίσταται, καθώς το ενδεχόμενο ατυχήματος είναι σημαντικό.
Γιάννης
Κάτι ξέρει από αέρια, κάτι ξέρει από αέρια....Αν μου πεις πως ασχολείσαι και με καταδύσεις θ'άρχίσω να έχω πιο ξεκάθαρη γνώμη
Γιατί δεν απαντά όμως κανένας σ'αυτό που ρώτησα και εν τέλει θα απασχολήσει όλους μας: Σε ποια βουλκανιζατέρ βάλατε άζωτο;;;
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Κατ΄αρχήν δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον κομπρεσέρ γιατί δεν είναι 'oil free'. (Ο συμπιεσμένος αέρας περίεχει μια ελάχιστη ποσότητα λιπαντικού από το συμπιεστή).Τα διαφημιστικά φυλλάδια που μου στείλανε αναφέρανε οτι συνδέεται απ' ευθείας στο υπάρχον κομπρεσέρ. Δεν με ενδιαφέρει να βάλω μονάδα παραγωγής αζώτου οπότε δεν το έχω πολυψάξει το θέμα.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
. επίσης είπε ότι θα έχει μία χρεώση περίπου 10Ε για 4 λάστιχα, δωρεάν έλεγχος πίεσης και** μόλις το αποσβέσει θα κάνει τα πάντα δωρεάν. **
Λοιπον! ΜΟΛΙΣ το αποσβεσει, σφυριξε μας κλεφτικα σε ΠΜ το βενζιναδικο!!!
(ΕΙΜΑΙ ΤΣΙΦΟΥΤΗΣ!!!!! )Χμ... εξαρταται ΤΙ θελει να αποσβεσει... Δεν ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Χμ... εξαρταται ΤΙ θελει να αποσβεσει... Δεν ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα!!
...όλο το βενζινάδικο....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Χμ... εξαρταται ΤΙ θελει να αποσβεσει... Δεν ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα!!
...όλο το βενζινάδικο....
γιατί όχι και το αυθαίρετο στη Σουβάλα;;;
-
Κάποιες πληροφορίες για τη χρήση αζώτου σε λάστιχα καθώς και για τον εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:
http://www.airliquide.com/en/medias/pdf ... illing.pdfΓιάννης
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Κάποιες πληροφορίες για τη χρήση αζώτου σε λάστιχα καθώς και για τον εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:
http://www.airliquide.com/en/medias/pdf ... illing.pdfΓιάννης
Χμμμμ Μου κάνει λοιπόν εντύπωση που η Air Liquide δεν προβάλλει ως πλεονέκτημα την καλύτερη απόσβεση κραδασμών ή κάτι τέτοιο αλλά μόνο την οικονομία μέσω μεγαλύτερης ζωής των ελαστικών και τη μεγαλύτερη ασφάλεια (σε αυτό το τελευταίο δεν καταλαβαίνω σε τι θα βοηθήσει το αδρανές άζωτο τη στιγμή που όλο το περιβάλλον είναι γεμάτο με κανονικό αέρα...). Βέβαια η συγκεκριμένη παρουσίαση απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και ίσως για αυτό να μην τονίζονται άλλα πλεονεκτήματα.
Ομως ακόμα δεν μπορώ να βρώ μια 'φυσική' εξήγηση της υποτιθέμενης καλύτερης οδικής συμπεριφοράς του γεμίσματος με άζωτο
-
Λεει όμως ότι μειώνει το rolling resistance
-
Και ένα ακόμα link που νομίζω μπορεί να βοηθήσει την συζήτηση:
http://www.toyo.com.au/tech_info11.htmlΓιάννης
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Και ένα ακόμα link που νομίζω μπορεί να βοηθήσει την συζήτηση:
http://www.toyo.com.au/tech_info11.htmlΓιάννης
Η απορία μου τότε παραμένει: ΟΚ το άζωτο βοηθάει να μη ζεσταίνεται τόσο πολύ / γρήγορα και να μη διαβρώνεται το λάστιχο. Εμμέσως τότε μπορεί να βοηθήσει και στο κράτημα, λόγω της δυνατότητας χρήσης υψηλότερης αρχικής πίεσης (αλλά με αντίστοιχη απώλεια άνεσης). Ομως, με ίδια πίεση, πως μπορεί το άζωτο να βοηθήσει στο κράτημα ή/και στην άνεση ?
-
Παιδιά,καλή η θεωρία αλλά ας το δοκιμάσει κανείς σας για να πέι αν άλλαξε κάτι στο αυτοκίνητό του.
Εγω,δυό μέρες μετά την έναρξη του topic το δοκίμασα και έχω να πω μόνο καλά λόγια.
Οσο για τις πιέσεις,ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ,ιδίως στο σταμάτα-ξεκίνα της θερμής ασφάλτου της Αθήνας.Προχθές πηγαίνοντας για Νέα Μάκρη η πίεση έφτασε 2.9 bar μπροστά (38psi) και 2.7 πίσω πράγμα που υποδηλώνει οτι η καταπόνηση του ελαστικού είναι εξίσου σημαντική στα μποτιλιαρίσματα,όσο σε δρόμο με στροφές.Επίσης απο την εμπειρία που έχω μέχρι τώρα στις ενδείξεις πίεσης ελαστικών που μου βγάζει στο ταμπλώ το αυτοκίνητο,οι πιέσεις αυξάνουν πολύ σε φάσεις επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.Π.χ. δυο-τρία φρεναρίσματα απο 160 σε 130 λόγω sxetik;a αργοπορούντων οχημάτων στην Εθνική οδό είναι αρκετά να ανεβάσουν την πίεση κατά 0,1 bar σε όλους τους τροχούς.... -
ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ, ΚΑΙ ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΖΩΤΟΥ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ....ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ!!!
Γιατί δεν το γράφετε;;;
Τόσο μυστικό είναι ή νομίζετε πως θα του κάνετε την σούπερ ντούπερ διαφήμιση;;; (Αν είναι καλός την αξίζει, αν δεν είναι δεν θα πηγαίνατε ούτως ή άλλως).
Άζωτο... αντι για αέρα στα λάστιχα!!!!!!!!