-
Αύριο πρωϊ ξεκινάω να αγοράσω ένα set αλυσίδες (ως γνήσιος Ελληνας μετά τη γιορτή...).
Έχετε κάποια πρόταση σε μάρκα? Σε ποια τιμή κυμαίνεται ένα ζευγάρι μέσης ποιότητας? Θα φορεθούν σε Focus 1.8.
thanks!
Το θέμα πηγαίνει στο 'περί αυτοκίνησης' [moderator]
-
Αύριο πρωϊ ξεκινάω να αγοράσω ένα set αλυσίδες (ως γνήσιος Ελληνας μετά τη γιορτή...).
Έχετε κάποια πρόταση σε μάρκα? Σε ποια τιμή κυμαίνεται ένα ζευγάρι μέσης ποιότητας? Θα φορεθούν σε Focus 1.8.
thanks!
-
thanks!
-
Φίλε Sarris θα σου πρότεινα να μείνεις σπίτι αύριο, και να μην πάς για ψώνια, γιατι αν βρεις κάτι μ' αυτόν τιν καιρό, ξέρεις τι θα σου ζητήσουν και τι θα σου πιάσουν...
Άσε να φτειάξει ο καιρός, και σε 8-10 μέρες κάνε μια βόλτα στα Supermarket της περιοχής σου. με 25-30 € κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά...Δες κι αυτό που είχα γράψει παλιότερα:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?p=118009&highlight=#118009 -
Ναι αλλά εγώ για παράδειγμα δεν έχω αλυσίδες και το πρωί πρέπει να πάρω οπωσδήποτε γιατί πρέπει να πάω σε κάτι πολύ επείγον... Οπότε... Υπάρχουν και μάρκες στις αλυσίδες?? Για 205/60R 15 αυτές είναι οι λογικες τιμές? Γύρω στα 30 Ευρώ?
Φιλικά,
-
[list:2naquss3]KONIG.Η καλυτερη αλυσιδα [/list:u:2naquss3][list:2naquss3]Στις διαστασεις που αναφερεις να υπολογιζεις γυρω στα 60~80 ευρω[/list:u:2naquss3]
-
Για κάποιον που θέλει τη πιο εύκολη λύση σε τοποθέτηση http://www.trak.ch/intro_e.html
Είναι όμως σημαντικά πιό ακριβή. Θυμάμαι στην έκθεση του αυτοκινήτου την είχαν 150 - 200 ΕΕπειδή την έχω δοκιμάσει έχω να πω ότι μπαίνει σε 1 λεπτό και για άτομα που δεν ''κατέχουν'' ή δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν καθόλου είναι τέλεια.
-
πιστευω οτι αξιζει να δωσεις λιγα παραπανω χρηματα για να παρεις καλες αλυσιδες (ειδικα αν κινεισαι σε δρομους που μπορει να εχουν χιονι -χιονοδρομικα κτλ)
αν τισ θες ετσι απλα για να τις εχεις σε μια κατασταση οπως αυτη παρε οτι φθηνοτερο βρεις
-
Δώσε λεφτά γιατί συνήθως στα αυτοκίνητα (συνήθως...) όσα δίνεις τόσα παίρνεις...
Εγώ αν έπαιρνα ποτέ...θα έπαιρνα κάποια που να μπαίνει πολύ εύκολα
-
ξερετε μηπως αν το λαστιχο καταστρεφεται με τις αλυσιδες και αν ναι μετα απο ποσα χιλιομετρα και σε τι συνθηκες???
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:2ccqv94x]KONIG.Η καλυτερη αλυσιδα [/list:u:2ccqv94x][list:2ccqv94x]Στις διαστασεις που αναφερεις να υπολογιζεις γυρω στα 60~80 ευρω[/list:u:2ccqv94x]Συμφωνώ απόλυτα. Πολύ καλές και εύκολες στην τοποθέτηση. Δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Κάνε όμως μια δοκιμή πως μπαίνουν πριν ξεκινήσεις για να μην διαβάζεις οδηγίες χρήσης στη μέση του δρόμου και να έχεις επίσης αδιάβροχα γάντια μαζί σου. Εγώ τις πήρα για 195/60-15 ελαστικά 70 ευρώ. Στην Αθήνα πιθανόν να τις βρεις φτηνότερα.
-
Πάντως πάνω στην άσφαλτο μόνο που μερικοί τις ξεχνάνε πρέπει να γίνεται ζημιά ε? (όχι στην άσφαλτο!Οι ελληνικοί δρόμοι δεν χαλάνε ... άλλο!)
-
φυσικά και γίνεται ζημιά!!!
και στην αλυσίδα και στο ελαστικό. Δεν αντέχω τους κρετίνους που βαριούνται να τις βγάλουν και πηγαίνουν στο στεγνό με αλυσίδες! Είναι και επικίνδυνο, γιατί γλιστράει πιο πολύ το αυτοκίνητο με αλυσίδες αν δεν υπάρχει ΠΟΛΥ χιόνι ή πάγος.εγώ προσωπικά τις βάζω ΜΟΝΟ στον πάγο. Με καλά λάστιχα και ΦΡΕΣΚΟ χιονάκι δεν χρειάζονται (λέγε με η χαρά του παιδιού)
Παρασκευή πρωί πάντως το ευχαριστήθηκα. Έφυγα από Καστέλλα Πειραιά 7 η ώρα το πρωί για το στρατόπεδο, έξω από το σπίτι είχε -5 και 25 πόντους χιόνι. Πήγα Σκαραμαγκά μέσω λεωφ. Καβάλας πιο γρήγορα από ποτέ, χωρίς να ξεπεράσω πουθενά τα 60 χαω, φρέσκο χιόνι, σχεδόν παντού με τις πόρτες, ψυχή πουθενά, όλοι είχαν κάτσει σπίτι, απόλαυση
(μετά βέβαια βάρεσα 8 ώρες σκοπία, καθώς και οι υπόλοιποι ναύτες σπίτι έκατσαν)
Σπύρος
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Για κάποιον που θέλει τη πιο εύκολη λύση σε τοποθέτηση http://www.trak.ch/intro_e.html
Είναι όμως σημαντικά πιό ακριβή. Θυμάμαι στην έκθεση του αυτοκινήτου την είχαν 150 - 200 ΕΕπειδή την έχω δοκιμάσει έχω να πω ότι μπαίνει σε 1 λεπτό και για άτομα που δεν ''κατέχουν'' ή δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν καθόλου είναι τέλεια.
Ιδανικη αλυσιδα για να την ξηλωσεις σε κανα πεζοδρομιο η λακουβα ετσι οπως εξεχει!
Στα 'τεχνικα θεματα' δεν επρεπε να ειναι το παρον θεμα?
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ιδανικη αλυσιδα για να την ξηλωσεις σε κανα πεζοδρομιο η λακουβα ετσι οπως εξεχει!
Για το πρώτο έχεις άδικο , από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι έχουν μεγαλύτερη αντοχή από αυτές που βάζουμε συνήθως (όχι βέβαια τις βαρέου τύπου που έχουν και πιό χοντρή αλυσίδα αλλά θέλουν ή σήκωμα ή τσούλημα για να μπούν). Δεν μίλησα για τις Spike Spider που τα περισσότερα τμήματα τους είναι πλαστικά και έχουν τέτοιου είδους προβλήματα.
Για το δεύτερο μάλλον έχεις δίκιο .
Εδώ είναι ένα βιντεάκι για το πως μπαίνουν οι TRAK
http://www.pewag.com/com/service/mounti ... nting.html.
-
Οι καλύτερες αλυσίδες χιονιού είναι αυτές που δεν φορέσατε ποτέ!
Απίστευτη καταπόνηση των ελαστικών!
Μετά τη χρήση τους να είστε απόλυτα σύγουροι ότι κάπιο τρίξιμο θα ακούγεται στην καμπίνα!
Ασε δε που σε περίπτωση που σπάσουν κατα τη διαδρομή υπάρχει άμεσος κίνδυνος ζημιάς. Κάποτε πηγαίνοντας πρός Κρίκελο η αλυσίδα έκανε ζημιά στο μαρκούτσι του φρένου. Απο τότε μακρυά και αλάργα.
Ετσι προτιμώ τις χιονισμένες μέρες να βρίσκομαι στο ζεστό μου σπίτι με τη γυναίκα μου παρά να τρέχω στα βουνά μαζί με μερικές δεκάδες χιλιάδες άλλους φυσιολάτρες?
-
Αγόρασα τις αλυσίδες μου το φθινόπωρο του 2000 από την Ελβετία, οπότε δεν ξέρω αν βρίσκονται και στην Ελλάδα. Τις πλήρωσα 90 φράγκα για διάσταση 185/60/14 (φτηνότερες σε μικρότερα, ακριβότερες σε μεγαλύτερα). Παρότι περνάω εκεί τους χειμώνες, δεν χρειάστηκε να τις φορέσω κάποιες φορές ψιλορισκάροντας, και κυρίως χρησιμποποιώντας το εκεί Σιβικάκι που έχει χειμερινά λάστιχα.
Τις πρωτοφόρεσα προχθές, αφού γύρω από το αμάξι μου είχε 30 πόντους χιόνι και δεν μπορούσε να βγει. Παρότι τις φόρεσα στη μέση χιονοθύελας και είχα περιορισμένο χώρο να κινηθώ και οι τροχοί ήταν ψιλοθαμένοι στο χιόνι, δεν μου πήρε πάνω από 45 δευτερόλεπτα η κάθε αλυσίδα!!! Και τις οδηγίες τις είδα ελάχιστα (μόνο σχήματα, καθόλου κείμενο, και όχι όλα τα σχήματα, και μάλιστα όχι τις ίδιες τις οδηγίες, αλλά το καπάκι του κουτιού!!) Δε θα ήταν υπερβολή να πω πως μου πήρα περισσότερο να τις βγάλω από το πορτ μπαγκαζ, να φορέσω τα γάντια και να τις βγάλω από το κουτί τους.
Στα σύν τους επίσης συγκαταλέγονται η τετράγωνη διατομή του κρίκου για να σπάνε τον πάγο καλύτερα, η απλούστατη τοποθέτηση χωρίς να μετακινηθεί το αμάξι ούτε εκατοστό, οι πλαστικοποιημένες ανθεκτικές στο νερό οδηγίες, καθώς και το ότι μετά κάποια μέτρα που ξανασταμάτησα να τις σφίξω (μπόσικα) δεν χρειάστηκε αυτό καθόλου!!! Και δεν μου έγδαραν τις ζάντες. Άσε που μια γυναίκα εξίσου εύκολα θα τις τοποθετούσε επειδή είναι ΤΟΣΟ εύκολες και δεν ήθελε δύναμη. (μην μου πείτε για γυναίκες - διαμάντια! Αυτές αλυσοδέστε τες σπίτι μέ τέτοιο καιρό!! )
Φτηνά και καλά. 5 αστέρια του βάζω, και είμαι πεπεισμένος πως δεν υπάρχει πιο εύκολο σύστημα, αλλά και να υπάρχει δεν αξίζει ούτε ευρώ παραπάνω, αφού θα πληρώσεις παραπάνω για πόσα ΕΛΑΧΙΣΤΑ δευτερόλεπτα;
-
Σκεφτομαι να παρω αυτες τις μερες αλυσιδες. Ειχα δει στην Autoplus πριν κανα μηνα καποιες που κουμπωναν ευκολα και σφιγγαν μονες τους αλλα ηταν ακριβες(150+). Ειχε φτηνες με ευκολο κουμπωμα γυρω στα 90 ευρω. Ολες εντωμεταξυ ειχαν κρικους 9mm και οχι 12mm γιατι ειναι καινουργιες λεει και ειναι καλυτερες για παγο ενω οι αλλες ειναι για πολυ χιονι(που δε με ενδιαφερει) και ειναι και πιο ανθεκτικες καθοτι ειναι απο αλλο υλικο που δε θυμαμαι. Επιπλεον με των 9 δουλευει λεει και το abs. Τι αλλο να προσεξω μιας και δεν ειμαι αθηνα και θα τις παρω απο αλλου όσον αφορα την κατασκεη τους; καμια μαρκα; Θα προτιμουσα κατω απο 120 ευρω. Δεν εχω σκοπο να παω στα χιονια και αν χιονισει πολυ ουτε που θα κουνηθω. περισσοτερο για παγο τις θελω και λιγακι χιονι
-
Στις αλυσίδες κατ εμέ μην κάνεις τσιγγουνιά αν μπορείς πάρε τις πιο ακριβές.....
Εδώ και πέντε χρόνια χρησιμοποιώ τις wiseffels (κάπως έτσι πρέπει να γράφεται) 150 Euro τότε, με το έυκολο σχετικά κούμπωμα (χωράει το χέρι μου μεταξύ του θόλου και του ελαστικού και τις βάζω σε 205/55/16 αν και ο κατασκευαστής λέέι στο book όχι αλυσίδες ...... αλλά δεν γίνεται χωρίς αλυσίδες......
Στο πάγο θα έχεις μεγαλύτερη φθορά οπότε πρέπει να είναι ανθεκτικές....
Επίσης να ξέρεις ότι δεν λέει καθόλου να σου σπάσει αλυσίδα γιατί μπορεί και να κολλήσεις και να έχεις φθορά την ώρα του σπασίματος σε μέρη του αυτοκινήτου....
Προσεκτικό σφήξιμο μετά τα 100 πρώτα μέτρα...... και αν κάνει πάνω από 10 χλμ με αλυσίδες να σταματάς τακτικά να αδειάζεις το χιόνι από τους θώλους γιατί αλλιώς μπορεί να φέρεις κανα τετ α κέ..... -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Για το πρώτο έχεις άδικο , από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι έχουν μεγαλύτερη αντοχή από αυτές που βάζουμε συνήθως (όχι βέβαια τις βαρέου τύπου που έχουν και πιό χοντρή αλυσίδα αλλά θέλουν ή σήκωμα ή τσούλημα για να μπούν). Δεν μίλησα για τις Spike Spider που τα περισσότερα τμήματα τους είναι πλαστικά και έχουν τέτοιου είδους προβλήματα.
Για το δεύτερο μάλλον έχεις δίκιο .
Εδώ είναι ένα βιντεάκι για το πως μπαίνουν οι TRAK
http://www.pewag.com/com/service/mounti ... nting.html.
online αγορά από τον έλληνα αντιπρόσωπο εδώ:
http://snowchains.snowreport.gr/gr/chainshop/8_trak.asp
όμως η τελική τιμή είναι... 397,15 €
το καλοκαίρι τις έχουν -50 ευρώ σε 'προσφορά'
παρ' όλα αυτά λέω να τις πάρω μέσα στη βδομάδα καθώς στο αυτοκίνητό μου δεν μπαίνουν αλυσίδες.
Αντιολισθητικές Αλυσίδες