-
Τι προσφέρει καλύτερο κράτημα; Οι αλυσίδες ή οι κουβέρτες;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τι προσφέρει καλύτερο κράτημα; Οι αλυσίδες ή οι κουβέρτες;και με τα δυο έχεις παρόμοιες πιθανότητες να καταλήξεις σε χαντάκι
είναι λύση ανάγκης και απο τι στιγμή που θα βάλεις στον ένα άξονα καταλαβαίνεις οτι δεν είναι για πολλά
-
Παιδιά μακριά από την AUTOPLUS Ν.Χαλκηδόνας.επειδή δεν είχαν τις autosock ή τις weissenfels για 225/45/17, προσπάθησαν να με πείσουν πως οι εταιρείες έχουν σταματήσει να τις βγάζουν εδώ και δύο χρόνια, με απέτρεψαν να κοιτάξω σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας λέγοντας πως αφού δεν το έχουν αυτοί δεν θα το έχει και κανένα άλλο κατάστημα και προσπάθησαν να μου πουλήσουν τις δικές τους χιονοκουβέρτες autoplus.Βεβαίως την έκανα με ελαφρά όταν κατάλαβα την λαμογιά αλλά τι έμαθα από έμπορο? Κάποιος έχει φάει πόρτα από αυτές τις εταιρείες εισαγωγής χιονοκουβερτών εδώ και δύο χρόνια και προσπαθεί αφενός να πουλήσει τα νούμερα που του έχουν μείνει, αφετέρου να σπρώξει την δική της χιονοκουβέρτα autoplus σαν αντίστοιχη των δύο παραπάνω ενώ αυτή κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται στην Ιταλία και μετά πωλείται σαν ευρωπαική.
-
Μολις παρελαβα τις Farad Snow (μεσω ebay italy 240e καινουργιες) ειναι σχεδον ιδιες με τις spikes spider compact, αλλα μπαινουν και σε μεγαλυτερες διαστασεις (235/60-18) και ειναι και στη μιση τιμη...!
Χρειαζεται 10-20 λεπτα (αναλογα ποσο πιανουν τα χερια σου) να βαλεις τους ανταπτορες πανω στις ζαντες και μετα οι αλυσιδες μπαινουν-βγαινουν σε 2 λεπτα.
Σαν κατασκευη φαινονται αρκετα ποιοτικες, τωρα μενει να τις δοκιμασω σε χιονι-παγο... θα σας εχω νεα σε κανα 10μηνο...ΥΓ.
βγαινουν σε 3 μοντελα που καλυπτουν ολες τις διαστασεις και αν θελετε να τις παραγγειλετε πρεπει να ξερετε το μεγεθος των μπουλονιων σας (με τι νουμερο κλειδι ξεβιδωνουν) γιατι ο ανταπτορας βιδωνει πανω στα μπουλονια. -
This post is deleted! -
Την επόμενη φορά;
-
This post is deleted! -
Ο χρήστης l3ft3r1s έγραψε:
Παιδιά, έχει κανείς εμπειρία με τις Michelin αλυσίδες (απλές) που πουλάνε τα Praktiker στα 50-70€ (αναλόγως τη διάσταση)?Πήρα εχτές την διάσταση Nr. 62 στα 60€ και μου φαίνονται λίγο ακριβές για απλές αλυσίδες. Μήπως πλήρωσα το όνομα? Τις έχει δοκιμάσει κανείς?
Η δεύτερη επιλογή ήταν οι 'Power 8' της Maggigroup που σφίγγουν μόνες τους, στα 72€... Ίσως τις προτιμήσω την επόμενη φορά, καθώς είναι δελεαστικό... τις βάζεις και φεύγεις!
Έχω τις ίδιες (δε θυμάμαι διάσταση) για 205-45-16 και τις λίγες φορές που τις έχω χρησιμοποιήσει τοποθετήθηκαν εύκολα και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.
Δε νομίζω άλλωστε ότι μπορούν να γίνουν πολλά σχόλια όσον αφορά τις αλυσίδες...
-
Περυσι εσπασα τη μια αλυσιδα (κακη τοποθετηση, δε σταματησα να τη σφιξω και σε μια μεγαλη ανηφορα με το σπινιαρισμα την εκοψε και μου λειπει και κομματι ).
Θα παρω κουβερτες, για να δω και πως ειναι. Κατι φτηνες στα 50 Ε θα κανουν δουλεια ή να μεινω στις επωνυμες (autosock, τι αλλο;)
-
ειδα στα πρακτικερ ενα σπερυ με το οποιο ψεκαζεις το πελμα των ελαστικων και κανεις μεχρι 10χλμ.μετα ξαναψεκαζεις κ αλλα 10χλμ κοκ μεχρι να τελειωσει το σπρευ.
καλο ακουγεται.το εχει δοκιμασει κανεις? -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Θα παρω κουβερτες, για να δω και πως ειναι. Κατι φτηνες στα 50 Ε θα κανουν δουλεια ή να μεινω στις επωνυμες (autosock, τι αλλο;)
Οι κουβέρτες ή αλλιώς και κάλτσες είναι καλή λύση. Εγώ έχω κάποιες Fix & Go και είναι πολύ καλές και εύκολες στην τοποθέτηση, τις έβαλα μέσα σε 10 λεπτά το Σάββατο μέσα σε χιονοθύελλα στο Καπανδρίτι
ειδα στα πρακτικερ ενα σπερυ με το οποιο ψεκαζεις το πελμα των ελαστικων και κανεις μεχρι 10χλμ.μετα ξαναψεκαζεις κ αλλα 10χλμ κοκ μεχρι να τελειωσει το σπρευ.
καλο ακουγεται.το εχει δοκιμασει κανεις?Τί φθορά θα προκαλεί στα λάστιχα όμως ;
-
Περυσι εσπασα τη μια αλυσιδα (κακη τοποθετηση, δε σταματησα να τη σφιξω και σε μια μεγαλη ανηφορα με το σπινιαρισμα την εκοψε και μου λειπει και κομματι ).Θα παρω κουβερτες, για να δω και πως ειναι. Κατι φτηνες στα 50 Ε θα κανουν δουλεια ή να μεινω στις επωνυμες (autosock, τι αλλο;)
Θα πας στην Autoplus και θα πάρεις τις WeissSock ή κάπως έτσι. Με 50€ αν έχεις μικρή διάσταση ελαστικού, θα είσαι μια χαρά. Δεν έχουν καμία διαφορά από τις ακριβότερες. Εγώ έχω τις ίδιες και σε 225/40/18, μόνο που εκεί κάναν γύρω στα 70-80€ (δεν θυμάμαι , τις αγόρασα πέρυσι).
Οι κουβέρτες είναι η καλύτερη λύση σε αυτοκινητόδρομο, γιατί δεν θα σου σπάσουν τα νεύρα (φαντάζεσαι να θέλεις να διασχίσεις την Σήραγγα Μετσόβου των 3.5 χλμ; ).
Οι καλύτερες λύσεις είναι κάποιες από Thule που και μπαίνουν εύκολα και αντέχουν παραπάνω, αλλά είναι πολύ ακριβές. Για την Ελλάδα, οι κουβέρτες είναι η καλύτερη λύση.
-
Ευχαριστω.
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι κουβέρτες είναι η καλύτερη λύση σε αυτοκινητόδρομο, γιατί δεν θα σου σπάσουν τα νεύρα (φαντάζεσαι να θέλεις να διασχίσεις την Σήραγγα Μετσόβου των 3.5 χλμ; ).Εννοεις οτι δεν τις βγαζεις στη σηραγγα; Δεν πρεπει να βγουν αμεσως σε 'καθαρη' ασφαλτο;
-
Ευχαριστω.Οι κουβέρτες είναι η καλύτερη λύση σε αυτοκινητόδρομο, γιατί δεν θα σου σπάσουν τα νεύρα (φαντάζεσαι να θέλεις να διασχίσεις την Σήραγγα Μετσόβου των 3.5 χλμ; ).
Εννοεις οτι δεν τις βγαζεις στη σηραγγα; Δεν πρεπει να βγουν αμεσως σε 'καθαρη' ασφαλτο;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τις βγάλεις. Πού να σταματήσεις; Και στο τέλος θα τις ξαναβάλεις;
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Απλώς πας μ' αυτές πάνω, όσο μπορείς πιο αργά και μόλις βγεις προσπαθείς να τις κρυώσεις στο χιόνι ή στο νερό...
-
Φαντάζομαι αν έχει τέτοια χιονόπτωση ώστε να είναι απαραίτητες οι κάλτσες σε αυτοκινητόδρομο, δεν θα είναι τρομερά δύσκολο να κάνεις κάπου στην άκρη και να της βάλεις/βγάλεις, καθώς όλοι θα κινούνται με σχετικά αργή ταχύτητα. Δεν έχει ΛΕΑ η σήραγγα;
-
Οσοι εχουν σκοπο για μετακινησεις και οι ΒορειοΕλλαδιτες να ετοιμαστουν απο Τεταρτη οπως και Ημιορεινα/Ορεινα Δ.Ελλαδας-Ηπειρου, Θεσσαλιας
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ευχαριστω.
Οι κουβέρτες είναι η καλύτερη λύση σε αυτοκινητόδρομο, γιατί δεν θα σου σπάσουν τα νεύρα (φαντάζεσαι να θέλεις να διασχίσεις την Σήραγγα Μετσόβου των 3.5 χλμ; ).
Εννοεις οτι δεν τις βγαζεις στη σηραγγα; Δεν πρεπει να βγουν αμεσως σε 'καθαρη' ασφαλτο;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τις βγάλεις. Πού να σταματήσεις; Και στο τέλος θα τις ξαναβάλεις;
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Απλώς πας μ' αυτές πάνω, όσο μπορείς πιο αργά και μόλις βγεις προσπαθείς να τις κρυώσεις στο χιόνι ή στο νερό...
Με όσες έχω δοκιμάσει (Autosock, Weisocks, και μερικές που δεν τις θυμάμαι τώρα) σε διάφορα αμάξια δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα υπερθέρμανσης ή σκισίματος στην (κρύα...) άσφαλτο. Απλά θέλουν να προσέχεις να οδηγείς στρωτά, χωρίς απότομες επιταχύνσεις & επιβραδύνσεις (είτε διαμήκεις είτε πλευρικές).
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Φαντάζομαι αν έχει τέτοια χιονόπτωση ώστε να είναι απαραίτητες οι κάλτσες σε αυτοκινητόδρομο, δεν θα είναι τρομερά δύσκολο να κάνεις κάπου στην άκρη και να της βάλεις/βγάλεις, καθώς όλοι θα κινούνται με σχετικά αργή ταχύτητα. Δεν έχει ΛΕΑ η σήραγγα;Όχι, μόνον οι σήραγγες στην Κακιά Σκάλα έχουν ΛΕΑ, καμία άλλη στην Ελλάδα. Επιπλέον, στο Μέτσοβο πχ έχεις συνεχόμενες σήραγγες, προφανώς δεν μπορείς να βγάλεις-βάλεις 5-6 φορές τις κουβέρτες!
-
Μονιμη τετρακινηση (Audi Q5 Quattro) και Χιονοαλυσιδες?
Γιατι οι κατασκευαστες προτεινουν τη χρηση χιονοαλυσιδων μονο στον πισω αξονα??
Εχω διαβασει σε διαφορα forum οτι εχοντας αλυσιδες μονο στον πισω αξονα δεν ειναι και οτι το πιο ασφαλες, ειδικα σε κατηφορες και στροφες. Γιαυτο το λογο πολλοι προτεινουν εκτος απο τις αλυσιδες στον πισω αξονα να βαζουμε και χιονοκουβερτες στα μπροστα λαστιχα. Αυτο σιγουρα ειναι η ιδανικη και ασφαλεστερη λυση.
Η ερωτηση μου ειναι γιατι να μην φοραμε τις αλυσιδες μονο μπροστα?
Εννοειται οτι για μπροστα λογω περιορισμενου χωρου (αναρτηση) μιλαμε για χρηση μονο αλυσιδων τυπου Spikes, Centrax, Farad etc. και οχι κλασικων αλυσιδων. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παιδια ,ξερουμε τι δυνατοτητες υπαρχουν σε αλυσιδες ή καλτσες για porsche cayman s με 265 πελμα σε 18αρες ζαντες?Αν υπαρχουν...
Τη λυση των χειμερινων ελαστικων τη σκεφτομαστε.Πού θα κινηθείς και πόσο συχνά?
Βασικά θα γίνει ταξίδι στην κεντρική ευρώπη .
Αντιολισθητικές Αλυσίδες